Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 11:09   #3241
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Wróciliśmy ze szczepienia właśnie - Szymon był całkiem dzielny Waży już 5850g i ma 65 cm czyli od urodzenia przytył 2kg i urósł 8cm te dzieci stanowczo za szybko rosną

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Natka.ale smieszek slodki!!a jaki do mamy podobny

Dziękujemy

Natka mnie jak bralo...to paracetamol (max dawka dzienna) herbata co chwile goraca,ja ubrana grubo..i w kazdej chwili jak Sara spala,to pod koldre. Pomoglo mi,bo sie wypocilam
Dzięki O ile dobrze sobie przypominam to jeszcze Prenalen jest dla mamy karmiącej - muszę do apteki skoczyć koniecznie.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

u nas dzis nocka dobra, ale młoda dostała flache, wtrąbiła jakies 80 ml i spała od 22.30 do 4.30 mama sie wyspała co prawda na tym był koniec spania, padła dopiero o 7.30 po wsunięciu z obu piersi

ja mam chyba mało kaloryczne mleko bo ona mi wieczorem woła jedzonka co godzinę... dzis bedzie testowane podawanie wieczorem butli - zobaczymy, moze bedzie lepiej, bo tak to mało ze kolka to jeszcze głodzilla co chwile

pogoda ładna wiec niebawem ruszamy na spacerek

U nas leje Szymek ma takie dni, że też potrafi jeść co godzinę, szczególnie w gościach Ale w nocy ostatnio budzi się co 3h

cudny jest przystojniaczek mały i faktycznie podobny bardzo do ciebie

Dziękujemy

robie dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Cudne te Wasze dzieciątka, nie mogę się napatrzeć .

Jesteście wredne jędze, ja jeszcze w nic się nie mieszczę, nawet w bluzki, a spodnie nawet na łydki mi nie wchodzą. Pierwsza urodziłam a najgrubsza jestem, masakra. Utyłam w ciąży jakieś 35 kg, schudłam ok 25-26 kg, ale jeszcze 10kg mi zostało do zgubienia .

Z tym szpitalem to jakaś porażka, nie wiem, co oni podejrzewają. Chirurg, do którego poszłam prywatnie, mówi, że to moze być coś z jelitami, które tak reagują na moją chorobę wrzodową i wylewanie żółci i jakiegoś kwasu gdzieś tam. Przepisał mi leki, ale czekam na swojego pediatrę, by skonsultować, czy mogę brać w trakcie karmienia Franka .

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Danika - u nas też wołanie jedzenia co godzinę , w nocy także - jestem tym zmęczona potwornie.
Współczuję dolegliwości A kg zejdą

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
słodki uśmieszek

Fabian ostatnio nasiusiał dla tatusia prosto w twarz hihih tez miałam niezły ubaw
A gdzie tatuś trzymał twarz, że Fabian go trafił?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:16   #3242
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

A gdzie tatuś trzymał twarz, że Fabian go trafił?
ja przewijałam małego, a tatus gugał coś do niego rozdziawiony i mu się oberwało od syneczka ale to oczywiście wszystko z miłosci hihi
Stary 2011-10-25, 11:24   #3243
martunia_199
Zakorzenienie

Hello

Zuzia wstała 10 minut temu i właśnie je śniadanko Nocka w miarę przespana, tzn. do pierwszego karmienia czyli do 4.30 potem to już kicha, raczej drzemanie aniżeli spanie. Ale poleżałam do 9 a mała do 11

Nie wiem czy to wynik wczorajszej kąpieli w krochmalu czy odstawienia białka ale widzę poprawę na buźce mojej księżniczki

Dzisiaj Zuzia zrobiła psikusa mamie a mianowicie po przebraniu kupala i ubraniu młoda zesikała się na przewijakBóg jeden wie jak to uczyniła heh jakoś pewnie bokiem poszło

Z racji wczorajszego chwalenia się chwalę się i ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04481.jpg (61,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04504.jpg (82,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04556.jpg (70,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04565.jpg (80,4 KB, 50 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:32   #3244
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja ubieram: body długi rekaw, półśpiochy, polarowy kombinezonik i przykrywam kocykiem albo dwoma no i na to przykrycie z wózka. A. Oczywiście czapeczka - zakładam bawełnianą i na to polarowy kaptur z kombinezonu.
Ja chyba za ciepło ubieram . Czapeczek bawełnianych już ze 2 tygodnie nie nosi. A kombinezon kurtkowy, zimowy, fakt że nie przykrywam.

Która z Was czytała Język niemowląt?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Martunia słodka kruszynka z Twojej niuni .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:37   #3245
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaZ a dla mnie odwrotnie - receptą na chudnięcie jest właśnie karmienie piersią, czemu myślisz, że trzeba przestać karmić?
stanowczo karmienie wyciąga
ja już ważę mniej niż przed ciążą i wcale nie jestem z tego zadowolona, bo nie chciałam ważyć mniej niż 56 kg i być znów taką chudziną

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Ja chyba za ciepło ubieram . Czapeczek bawełnianych już ze 2 tygodnie nie nosi. A kombinezon kurtkowy, zimowy, fakt że nie przykrywam.

Która z Was czytała Język niemowląt?[COLOR="Silver"]
1. Ja też zakładam już zimową. Sama na spacer chodzę w czapie
2. Ja czytałam fragmentami, a co? Jakoś ta wiedza mi nie pomaga. No oprócz tego, że wszystko co będziemy robić opowiadam Amelii tak jakby mnie rozumiała i kumała wszystko.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:41   #3246
anciaahk
kosmitka

Aga ja też na spacer chodzę w czapie , dobrze wiedzieć, że jest nas dwie, jakoś mi raźniej.
A usypianie wg tej książki stosujesz? Czytałam, że pomaga. Właśnie sobie tą książkę zamówiłam, mam nadzieję, że pomoże mi okiełznać Franusia.

Stary 2011-10-25, 11:50   #3247
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Ancia ja czapa i kurtka zimowa przecież strasznie wieje
a w zasadzie nie pamiętam co tam pisze o usypianiu?? Spr potem bo mam ją w formie e-booka na lapsie męża

Stary 2011-10-25, 11:51   #3248
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
u mnie to samo... ręce bolą jak cholerka
A jak dzisiaj? U mnie marudy ciag dalszy...schowałam dumę do kieszeni i zawołałam tesciową mamo mam nadzieje że to tylko chwilowe...

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
powiem ci tak że umnie dziecko jest spokojniejsze, wodniste kupy odrazu ustąpiły
a wodniste znaczy że to źle? Kurcze u mnie właśnie co kupka to wodnista Ponoć jak sie karmi piersią to kupa moze być jaka tylko chce różna różniasta...A jaka to była-ze w pieluche od razy wsiąkała? Bo my właśnie mamy taka...

Cytat:
Tak na szybko tylko napiszę,że dostałam skierowanie do szpitala. Oczywiście nie pojechałam, byłam prywatnie u chirurga, dostałam leki i może jakoś przejdzie. Póki co nawet leków nie wykupiłam, bo boję się ze względu na Franka.
Ancia oby jakos udało się wyprostować sprawę bez szpitala.

Cytat:
Chyba mu nie zaszkodzi, że tak długo na brzuchu?
Nieeee Ja jak Judytka spi popołyudniu to kładę ja wyłącznie na brzuszku czasem nawet w nocy-to taki masaż brzuszka się robi od razu i bączki ładnie idą

Cytat:
Dla ciociów wizażowych machający Szymek i najcudowniejszy uśmiech na świecie
Cudenko
Małgosia Stokrotka Monia-chwalcie się cześciej dzieciolkami-uwielbiam oglądać te zdjęcia

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Poza tym siedzę wkurzona a jednocześnie jest mi cholernie źle.
Chcę mieć swój kącik
ojj z tego co pamiętam to Twój tata ma taki ciężki charakter...i pewnie nic go już nie zmieni...dlatego życzę cierpliwości ale przy okazji walczyć o swoje nie zaszkodzi-a może cos to da?

jeju moja mala ryczy na rękach u babci ja juz nie wiem co z nia robić. Na rękach źle leżec źle w wózku na spacerze źle-czy to ten skok rozwojowy??? Matko to dopiero drugi dzień a ja mam ochote włożyć stopery do uszu i sie odciąć-jestem beznadziejna
Idę bo nie moge tego płaczu...
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:52   #3249
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Aga ja też na spacer chodzę w czapie , dobrze wiedzieć, że jest nas dwie, jakoś mi raźniej.
A usypianie wg tej książki stosujesz? Czytałam, że pomaga. Właśnie sobie tą książkę zamówiłam, mam nadzieję, że pomoże mi okiełznać Franusia.
a jaka jest ta metoda na usypianie ?

Ja to zawsze w czapie albo w kapturze boo zimno mi już
a mały w polarowym kombinezoniku z którego lada dzień wyrośnie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:53   #3250
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Która z Was czytała Język niemowląt?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Martunia słodka kruszynka z Twojej niuni .
Jak się Franek nie poci i nie przegrzewa, to nie za ciepło.
Ja prawie przeczytałam. Fajne rzeczy. Łatwy Plan itp. W teorii wszystko ładnie opisane. U nas gorzej z praktyką.
Stary 2011-10-25, 11:54   #3251
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
a wodniste znaczy że to źle? Kurcze u mnie właśnie co kupka to wodnista Ponoć jak sie karmi piersią to kupa moze być jaka tylko chce różna różniasta...A jaka to była-ze w pieluche od razy wsiąkała? Bo my właśnie mamy taka...
wodniste takie wylewające się z każdej strony, Staś miał od nabiału, odstawiłam i gites jest , odrazu mam mniejszy problem z przebieraniem go bo mi nie wylewa się aż tak na plecy

25.08.2011

Stary 2011-10-25, 12:05   #3252
anciaahk
kosmitka

Podobno są jakieś dobre rady. No nic, przeczytam i zobaczymy, czy coś się da wcielić w życie.
Czapka i kurtka zimowa to podstawa , łażę 2 godziny i raz bez tego zestawu już się zaziębiłam.
Syn śpi od 10 , żeby on w nocy tak pięknie spał. Ja siedzę i usiłuję swój brzuch do normy przywrócić.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
jeju moja mala ryczy na rękach u babci ja juz nie wiem co z nia robić. Na rękach źle leżec źle w wózku na spacerze źle-czy to ten skok rozwojowy??? Matko to dopiero drugi dzień a ja mam ochote włożyć stopery do uszu i sie odciąć-jestem beznadziejna
Idę bo nie moge tego płaczu...
Spa - doskonale wiem, co czujesz, miałam podobnie. Może to skok, bo u nas to marudzenie zdarza się coraz rzadziej . A wieczorami jest wszędzie źle i też bym się często chętnie odcięła, zakopała.
I dzielna mamusia z Ciebie!!!
Cytat:

Ja wychodzę z założenia, że mały ma być co najmniej tak ciepło jak ja ubrany. Tym bardziej, że ja się ruszam, a on jednak leży i śpi, wiadomo, że podczas snu, leżenia bardziej marźnie.
Recepty na usypianie nie znam, jak przeczytam to spróbuję zastosować .
Cytat:
Jak się Franek nie poci i nie przegrzewa, to nie za ciepło.
Ja prawie przeczytałam. Fajne rzeczy. Łatwy Plan itp. W teorii wszystko ładnie opisane. U nas gorzej z praktyką.
Nie poci.
Teoria zawsze jest fajna. Coś ciekawego polecasz do zastosowani9a?
Cytat:
wodniste takie wylewające się z każdej strony, Staś miał od nabiału, odstawiłam i gites jest , odrazu mam mniejszy problem z przebieraniem go bo mi nie wylewa się aż tak na plecy
U nas jest taka i nie jem nabiału. Tzn tylko masło na kanapce. I herbatniki. Ale to chyba śladowe ilości .

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Czytam o tych Waszych ćwiczeniach i podziwiam, ja po całodniowym noszeniu i bawieniu Franka padam na nos, w nocy jestem tak obolała, że ledwo wstaję do wc, więc ćwiczeń dodatkowych sobie już nie wyobrażam.

Stary 2011-10-25, 12:05   #3253
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczynki ja sie tylko przywitam i zaraz sie szykuje na spacer z malym jamochlonkiem aaaa, zaczelam tanczyc z synkiem od wczoraj i to go uspojaja nuce mu do uszka jakas melodie ktora puszczam na lapku i sobie suniemy przez pokoje i korytarz moze ktorejs to sie przyda okis, do pozniej
Stary 2011-10-25, 12:11   #3254
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wychodzę z założenia, że mały ma być co najmniej tak ciepło jak ja ubrany. Tym bardziej, że ja się ruszam, a on jednak leży i śpi, wiadomo, że podczas snu, leżenia bardziej marźnie.
Recepty na usypianie nie znam, jak przeczytam to spróbuję zastosować .
Jak znajdziesz patent żeby całą noc przespła to daj cynka albo żeby spał w soim łóżeczku znowu

U nas jest taka i nie jem nabiału. Tzn tylko masło na kanapce. I herbatniki. Ale to chyba śladowe ilości .
też mi się wydaje że śladowe

Czytam o tych Waszych ćwiczeniach i podziwiam, ja po całodniowym noszeniu i bawieniu Franka padam na nos, w nocy jestem tak obolała, że ledwo wstaję do wc, więc ćwiczeń dodatkowych sobie już nie wyobrażam.
ja też biegam przy dziecku, biegam w domu jak śpi żeby posprzątać , coś zjeść , a na spacerze też mam ruch , na dodatek mamie liście grabie codziennie i orzechy włoskie zbieram może któraś chce kilka kilo hahha
także ruchu mam aż nadto

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki ja sie tylko przywitam i zaraz sie szykuje na spacer z malym jamochlonkiem aaaa, zaczelam tanczyc z synkiem od wczoraj i to go uspojaja nuce mu do uszka jakas melodie ktora puszczam na lapku i sobie suniemy przez pokoje i korytarz moze ktorejs to sie przyda okis, do pozniej
napewno się sprawdza wiem to i ja
ja dodatkow włączam karaokę i śpiewam mu piosenki to się uspokaja

25.08.2011

Stary 2011-10-25, 12:18   #3255
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
MoniaZ a dla mnie odwrotnie - receptą na chudnięcie jest właśnie karmienie piersią, czemu myślisz, że trzeba przestać karmić?
i ja znam te teorie

Cytat:
a w zasadzie nie pamiętam co tam pisze o usypianiu?? Spr potem bo mam ją w formie e-booka na lapsie męża
o, podeslalabys ?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
ja też biegam przy dziecku, biegam w domu jak śpi żeby posprzątać , coś zjeść , a na spacerze też mam ruch , na dodatek mamie liście grabie codziennie :brzydal: i orzechy włoskie zbieram może któraś chce kilka kilo hahha
także ruchu mam aż nadto

jak taki "mokre" tzn. swieze to ja poprosze!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:18   #3256
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jak znajdziesz patent żeby całą noc przespła to daj cynka albo żeby spał w soim łóżeczku znowu
Haha jak znajdę to na pewno się podzielę.
Cytat:
ja też biegam przy dziecku, biegam w domu jak śpi żeby posprzątać , coś zjeść , a na spacerze też mam ruch , na dodatek mamie liście grabie codziennie i orzechy włoskie zbieram może któraś chce kilka kilo hahha
także ruchu mam aż nadto
Ja też oddam 10 kilo. A ruchu dużo, tylko kg nie uciekają.
Cytat:
U nas nie działa.

Stary 2011-10-25, 12:30   #3257
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A jak dzisiaj? U mnie marudy ciag dalszy...schowałam dumę do kieszeni i zawołałam tesciową mamo mam nadzieje że to tylko chwilowe...
nocka minęła spokojnie, po całym dniu nie spania Amelia odsypiała i nie mogę na nią narzekać. Mam nadzieję, że u Ciebie też mała padnie i odpoczniesz

Cytat:
o, podeslalabys ?[COLOR="Silver"]

[
no pewnie już wysłałam
a z tatą - walcz o swoje, grzecznie bo grzecznie ale walcz. Każdy ma prawo do prywatności...

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-25 o 12:35
Stary 2011-10-25, 12:37   #3258
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
A ja też mogę dostać???

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-25, 12:39   #3259
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Martunia podeślij mi e-malia to wyślę
I jakby któraś jeszcze chciała to piszcie

Stary 2011-10-25, 12:41   #3260
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
jak taki "mokre" tzn. swieze to ja poprosze!
no wiesz oosbiście przez mnie dzień w dzień zbierane

Cytat:
ja tez chcem

25.08.2011

Stary 2011-10-25, 12:44   #3261
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam z góry dzięki

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-25, 12:53   #3262
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
nocka minęła spokojnie, po całym dniu nie spania Amelia odsypiała i nie mogę na nią narzekać. Mam nadzieję, że u Ciebie też mała padnie i odpoczniesz

no pewnie już wysłałam
a z tatą - walcz o swoje, grzecznie bo grzecznie ale walcz. Każdy ma prawo do prywatności...
dziekować
Cytat:
no wiesz oosbiście przez mnie dzień w dzień zbierane

ja tez chcem
Zazdroszczę orzechów na wyciągnięcie ręki. Ja to mogę takie świeże kilogramami pochłaniać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:57   #3263
kapka
Zadomowienie

hello..jak zrzucic nadmiar kg-mial ktos pomysla
http://www.youtube.com/watch?v=-3i6lK7EyVc
ja tez chce taki rowerek!!!!!

Marcel dziekuje za komplementy

Cytat:
Dla ciociów wizażowych machający Szymek i najcudowniejszy uśmiech na świecie
CALA mama !!!

Cytat:
dziś byliśmy na kontroli na 6 tyg. ze mną ok wszystkoi to oznacza,że mam zielone światło
rozmawiałam też z ginem o antykoncepcji i chyba założę spiralkę w listopadzie. dzieciolka drugiego nie planujemy...więc to najlepsza opcja z tego co uzgodniliśmy.
aaa...zostały mi 3kg do wagi z grudnia ..lekarz powiedział co mam jeść.. i mam nadzieję,że zrzuce. biore się za siebie..bo brzuch jak stoje jest ok..ale jak siadam..to porażka

3 kg moment zrzucisz!!

a moja Sara rozwija się super,lekarka się pozachwycała jaka silna itd. wszystko z nią w porządku. mąż mówił (bo ja byłam u gina obok gabinet i nie widziałam nic)że badała bioderka,sprawdzała uszka ,oczy i wagę..itd.

super

aaa...może się komuś przyda:
pamiętacie jak pisałam ,że Sara czasem strasznie płacze jak robi kupkę? dziś u niej było to samo podobno.. weszli do gabinetu z uśmiechem a po chwlili płacz straszny.szły pierdy i kupka..po kilku minutach cisza i dziecko happy... lekarka powiedziała,że to nie kolka...tylko prawdopodobnie ta dyschezja niemowlęca..i że samo to mija.powiedziała,że dalej mogę jeść prawie wszystko. ale poleciła picie hebraty koperkowej(mi) i picie czegoś w stylu espumisan-też mi. wtedy do małej coś dojdzie z mlekiem i powinno jej pomagać w jelitkach-a jednocześnie nie będę jej faszerować kropelkami.

dzieki!!!

mi odradzili tak szybko. wczoraj nam 6 tyg stuknęło...od jutra zaczynam z pasem. mam pozwolenie od gina,bo w środku ok wszystko jest
ja tez wczoraj zaczelam z pasem..a jak dlugo go stosujesz,ile minut??

a to moje uśmiechy słodkie...z soboty.
godz..po 22..zamiast spać-to ja guguam i się cieszę.
piekniecala buzka usmiechnieta

Cytat:

obiecane zdjęcie w dżinsach i staś przy karuzeli (jakość kiepska ale widać jak się rzuca )
http://www.youtube.com/watch?v=feYyij6Kf8o
fajna ta karuzela, malemu widac ze sie podoba
Stas taki dorosly w tych spodniach

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
widze ze dzisiaj dzien chwalenia to i ja sie pochwale.....

malutka w czapeczce bo meczy ja jeszcze katarek....
mala pieknosc

Cytat:
Jesteście wredne jędze, ja jeszcze w nic się nie mieszczę, nawet w bluzki, a spodnie nawet na łydki mi nie wchodzą. Pierwsza urodziłam a najgrubsza jestem, masakra. Utyłam w ciąży jakieś 35 kg, schudłam ok 25-26 kg, ale jeszcze 10kg mi zostało do zgubienia .

Ancia nie jestes samami tez zostalo 10kg do wagi wyjsciowej,ale chcialabym 14kg to wtedy bedzie idealnie.Masz ten pluse -karmisz piersia, juz zeszlas wspaniale 25kg !! ..mi niestety waga stanela jak zanikl mi pokarm i choc nie jem smazonego i moja dieta wyglada jak matek karmiacych, waga nadal stoi w miejscujuz zaczelam sie zastanawiac czy powodem nie sa jakies zmiany hormonalne..

Z tym szpitalem to jakaś porażka, nie wiem, co oni podejrzewają. Chirurg, do którego poszłam prywatnie, mówi, że to moze być coś z jelitami, które tak reagują na moją chorobę wrzodową i wylewanie żółci i jakiegoś kwasu gdzieś tam. Przepisał mi leki, ale czekam na swojego pediatrę, by skonsultować, czy mogę brać w trakcie karmienia Franka
oby to nie bylo nic powaznego

Cytat:

czy wasze maluszki tez sie tak wpatruja w pusta sciane ??

Cytat:
Wróciliśmy ze szczepienia właśnie - Szymon był całkiem dzielny Waży już 5850g i ma 65 cm czyli od urodzenia przytył 2kg i urósł 8cm te dzieci stanowczo za szybko rosną
za wage i wzrostto mój kruszynka przy Szymku , a tego samego dnia sie urodzili.
Co do lekow- to rutinoscorbin,paracetamol , herbata z lipy,malin na rozgrzanie.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Zuzia wstała 10 minut temu i właśnie je śniadanko Nocka w miarę przespana, tzn. do pierwszego karmienia czyli do 4.30 potem to już kicha, raczej drzemanie aniżeli spanie. Ale poleżałam do 9 a mała do 11

Nie wiem czy to wynik wczorajszej kąpieli w krochmalu czy odstawienia białka ale widzę poprawę na buźce mojej księżniczki

Dzisiaj Zuzia zrobiła psikusa mamie a mianowicie po przebraniu kupala i ubraniu młoda zesikała się na przewijakBóg jeden wie jak to uczyniła heh jakoś pewnie bokiem poszło

slicznotka

Cytat:
Podobno są jakieś dobre rady. No nic, przeczytam i zobaczymy, czy coś się da wcielić w życie.
Czapka i kurtka zimowa to podstawa , łażę 2 godziny i raz bez tego zestawu już się zaziębiłam.
Syn śpi od 10 , żeby on w nocy tak pięknie spał. Ja siedzę i usiłuję swój brzuch do normy przywrócić.

co robisz??

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:57   #3264
stokrotka_
Zadomowienie

kellysss urodziła

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:00   #3265
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
kellysss urodziła

no i bomba!!
GRATULACJE!!!
I czekamy na szczegóły

Stary 2011-10-25, 13:09   #3266
kapka
Zadomowienie

Cytat:
kellysss urodziła

super!!

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:12   #3267
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
kellysss urodziła

Buziaki dla Niej!!! : roza:
Stary 2011-10-25, 13:23   #3268
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
kellysss urodziła

Mega gratulacje poczekalnia finiszuje niebawem odchowalnia

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-25, 13:25   #3269
lausanne
Wtajemniczenie

Kellysku kochany mam nadzieję że Twój drugi poród był tez dużo lepszy niż pierwszy. Gratuluję
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:26   #3270
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
obiecane zdjęcie w dżinsach i staś przy karuzeli (jakość kiepska ale widać jak się rzuca )
http://www.youtube.com/watch?v=feYyij6Kf8o
Wymiękłam, jest boski!!!

Cytat:
ale przystojniak....
fajna ta karuzelka.....taka duza....i fajna melodyjka...

widze ze dzisiaj dzien chwalenia to i ja sie pochwale.....

malutka w czapeczce bo meczy ja jeszcze katarek....
Mamy taka sama czapeczke tylko zielona śliczna jest Twoja coreczka

Cytat:
Cudne te Wasze dzieciątka, nie mogę się napatrzeć .

Z tym szpitalem to jakaś porażka, nie wiem, co oni podejrzewają. Chirurg, do którego poszłam prywatnie, mówi, że to moze być coś z jelitami, które tak reagują na moją chorobę wrzodową i wylewanie żółci i jakiegoś kwasu gdzieś tam. Przepisał mi leki, ale czekam na swojego pediatrę, by skonsultować, czy mogę brać w trakcie karmienia Franka .

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Danika - u nas też wołanie jedzenia co godzinę , w nocy także - jestem tym zmęczona potwornie.
Ancia ale Ty jestes wysoka kobietka i w ogole tego po Tobie nie bylo widac..i tak bardzo duzo zrzucilas, poza tym ze spokojem, zgubisz te 10 kg szybciutko, przeciez karmisz piersia a co z tymi jelitkami? bo brzmi bardzo powaznie, zebys tego nie zbagatelizowala

Cytat:
Ja ubieram: body długi rekaw, półśpiochy, polarowy kombinezonik i przykrywam kocykiem albo dwoma no i na to przykrycie z wózka. A. Oczywiście czapeczka - zakładam bawełnianą i na to polarowy kaptur z kombinezonu.
Ubieram dokladnie tak samo

Cytat:
O kurcze, super!!! tez uwazam ze za szybko rosna, za chwilke beda mialy roczek a pozniej to juz w ogole, buuuuu

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Jaka minka kurcze Miki bedzie mial w kim wybierac wam powiem, same misski tu sa

Cytat:

A ja sie dzisiaj popisalam glupota..przed spacerkiem umylam glowe, zaczelam szykowac wozek i Mikiego i z niepodeschnietymi wlosami wyszlam na 40 minutowy spacer, przewialo mnie calkowicie, glowa mi pulsuje, czlowiek stary i glupi noo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości