Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 11:58   #151
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

dzien doberek
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Eh laski, od soboty jestem opuchnieta tak ze szok, nie widze swoich kostek , a palce od rak wygladaja jak serdelki. Lekarz mowi , ze to poczatki zatrucia ciazowego jestem zalamana. Boje sie ze urodze za wczesnie Po za tym okropnie mnie bola rece i stopy Moze lepiej ze ide do szpitala tam odpoczne, bo w domu to zawsze cos do zrobienia i ciezko wylezec . A co do cukru to podejrzewam, ze bede miala cukrzyce bo wczoraj po obiedzie bylam u cioci zmierzylam cukier i byl znow 160 wiec to chyba nie pomylka w wyniku Chce mi sie RYCZEC
ojej kochana wspolczuje bardzo, ale widzisz dobrze, ze lekarz zareagowal, bo w mojej poprzedniej niestety nie wykryli, stwierdzil lekarz, ze opuchlizna od upalu i tak ma byc , a Ty idziesz do szpitala, więc spokojnie, leki na pewno pomogą trzymam za Was kciuki
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Tzcik dzwonil ze kupil Igorowi kombinezon tylko ze na 56 moze byc ciasno;/
ale bedzie mial na poczatek

za suszarke dziekuje prad juz mam prysznica moge uzyczyc
eee Usia z tym 56 to czesto te rozmiary sa zanizone i faktycznie to maja wiecej niz 56, wiec na pewno sie dzidzia zmiesci, na takiego noworodka bedzie git
a wczoraj jak przelaczylam na ten Polsat Cafe to juz tak lecialo i znowu byl jakis program o porodach nie wiem czy to ten sam, bo co po 2 godzinach gdzies , ale byly trzy rodzaje porodow, jeden wywolywany chemicznie, drugi cesarka, a trzeci naturalny, pokazywali wszystko, bez tajemnic iiii sie przerazilam, przypomnialo mi sie wszystko i zaraz zaczelam Ci zazdroscic cesarki , juz sie boje , a w nocy oczywiscie juz sen, ze urodzilam, jeszcze taki glupi, ze strach pisac...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:03   #152
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
oj to sobie fundnę taką mufkę!!! tylko wózek najpierw muszę wybrać...
który wam się bardziej podoba:
http://ekowozki.blox.pl/tagi_b/20979...-promocja.html
czy
http://www.quinny-shop.ru/?m=c&c=20

z mutsy rezygnujemy bo nam się spacerówka nie podoba.
kurcze mura ma świetne koła na nasze tereny ale jest ciężki strasznie a ja mieszkam na1piętrze... a symbio graco jest lżejszy ale kółka ma takie malutkie te z przodu i nie da się zmienić ich na większe
Mi się bardziej Mura podoba

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
nooo ocena 5 wypada
a sobie wkręciłam bo mi babka mówi, że baza Isofix jest nieelastyczna, że na pasy lepsza, bo tamta jest sztywna, że foteliki Maxi Cosi są płytkie ( to akurat gdzieś czytałam i to prawda) i że są lepsze od MC i w ogóle. Ale tez mąż mówi, że pewnie ma większą prowizję na Tario i dlatego tak zachwala więc zostaliśmy przy Maxi Cosi tylko niech mi kolor znajdzie bo się uparłam na Purple Bloosom

a o święta listopadowe chodzi tak tak
już potem będziemy na miejscu a ja będę szaleć
a jak się rozpędzę to huh
no nie wiem, wszyscy moi znajomi tylko Maxi Cosi polecają. Sprawdziłam oceny i jeśli fotelik ma 4/5 to uważam, że jest ok.
My zamówiliśmy Deep Blue, szkoda że MC ma mało kolorów....
Wydaje mi się, że oni w sklepie mieli ten Purple - może taniej by ci sprzedała jeśli wzięłabyś taki wystawowy???

Cytat:
Eh laski, od soboty jestem opuchnieta tak ze szok, nie widze swoich kostek , a palce od rak wygladaja jak serdelki. Lekarz mowi , ze to poczatki zatrucia ciazowego jestem zalamana. Boje sie ze urodze za wczesnie Po za tym okropnie mnie bola rece i stopy Moze lepiej ze ide do szpitala tam odpoczne, bo w domu to zawsze cos do zrobienia i ciezko wylezec . A co do cukru to podejrzewam, ze bede miala cukrzyce bo wczoraj po obiedzie bylam u cioci zmierzylam cukier i byl znow 160 wiec to chyba nie pomylka w wyniku Chce mi sie RYCZEC
Oj biedulko, nie załamuj się. Lekarze na pewno zajmą się tobą i wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Chciałam się tylko przywitać i życzyć miłego dnia
Nie długo koniec "mamusiowej" laby, zaraz wyjeżdżam --> teraz do teściów, nie wiem jak ja to przeżyję W sobotę dostaniemy klucze od mieszkania, więc tylko szybkie odmalowanie i "na swoje" bo już mi brak swojego kąta
Trzymajcie się cieplutko
Hej kochana fajnie, że się odezwałaś.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:05   #153
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dzien doberek

ojej kochana wspolczuje bardzo, ale widzisz dobrze, ze lekarz zareagowal, bo w mojej poprzedniej niestety nie wykryli, stwierdzil lekarz, ze opuchlizna od upalu i tak ma byc , a Ty idziesz do szpitala, więc spokojnie, leki na pewno pomogą trzymam za Was kciuki

eee Usia z tym 56 to czesto te rozmiary sa zanizone i faktycznie to maja wiecej niz 56, wiec na pewno sie dzidzia zmiesci, na takiego noworodka bedzie git
a wczoraj jak przelaczylam na ten Polsat Cafe to juz tak lecialo i znowu byl jakis program o porodach nie wiem czy to ten sam, bo co po 2 godzinach gdzies , ale byly trzy rodzaje porodow, jeden wywolywany chemicznie, drugi cesarka, a trzeci naturalny, pokazywali wszystko, bez tajemnic iiii sie przerazilam, przypomnialo mi sie wszystko i zaraz zaczelam Ci zazdroscic cesarki , juz sie boje , a w nocy oczywiscie juz sen, ze urodzilam, jeszcze taki glupi, ze strach pisac...
tak Kama to ten sam program a widzialas jak sie jej rozciagnela?? przezroczysta normalnie... dziekuje bogu za cesarke

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:10   #154
renata:)
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za opinie
mura4 wygrywa z tego wynika
n1kotynka pewnie cię juz pytałam 1000razy o ten twój wózek haha sorki!!

no i mura oczywiście ma budkę do spacerówki tak wygląda:
http://alejka.pl/maxi-cosi-mura-4-ko...k-z-budka.html

jejku ale mnie wzięło a muszę się uczyć spadam stad miałam dzisiaj w ogóle nie zaglądac a siedze pół dnia już!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:12   #155
NataliaM1103
Rozeznanie

ciezaroweczka wczoraj wspomniałaś coś o diecie cukrzycowej,proszę napisz tak w skrócie jak ona będzie wyglądala
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:16   #156
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Mi się bardziej Mura podoba

no nie wiem, wszyscy moi znajomi tylko Maxi Cosi polecają. Sprawdziłam oceny i jeśli fotelik ma 4/5 to uważam, że jest ok.
My zamówiliśmy Deep Blue, szkoda że MC ma mało kolorów....
Wydaje mi się, że oni w sklepie mieli ten Purple - może taniej by ci sprzedała jeśli wzięłabyś taki wystawowy???

Oj biedulko, nie załamuj się. Lekarze na pewno zajmą się tobą i wszystko będzie dobrze!

Hej kochana fajnie, że się odezwałaś.
oj nie mieli właśnie i już na magazynach też go nie ma ale mają się starać

a Wasz też fajny

i będziemy tez na Maxi Cosi

Cytat:

jejku ale mnie wzięło a muszę się uczyć spadam stad miałam dzisiaj w ogóle nie zaglądac a siedze pół dnia już!!
nic się nie dzieje

sama nad murą myślałam i wygląda lepiej niz Graco
poza tym o graco z tego co pamietam to znalazlam niezbyt dobre opinie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:22   #157
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
tak Kama to ten sam program a widzialas jak sie jej rozciagnela?? przezroczysta normalnie... dziekuje bogu za cesarke
kur.de co się porozciągało weźcie nie straszcie

Cytat:

a Wasz też fajny

kurczę dziwne bo jak byliśmy w tym sklepie 2.10 to wydaje mi się, że mieli ten różowo fioletowy fotelik no ale może mi się pokićkało.... albo już go opchnęli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 12:23   #158
Zadomowienie

no własnie opinie ma gorsze niz mura z tym że jest lżejszy no i tańszy. tz też chce murę czerwoną więc pewnie na takiej zostaniemy...najwyżej konia sobie kupię i zakprzęgnę do wózka

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 12:25   #159
Anabellita
Zadomowienie

No dobra, to teraz się pochwalę Jeszcze nie wiem gdzie to naszyję ale to się okrze jak pokoik malutkiej będzie gotowy.

A powiedzcie co macie dziś na obiad? Ja kompletnie nie mam pomysłu a to już najwyższa pora zabrać się za pichcenie - TŻ po 15 godz. przychodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05859.jpg (74,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05860.jpg (89,2 KB, 20 załadowań)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:28   #160
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
no naprawde ciesz sie kobito, widzialam widzialam patrzylam jak male dziecko na horror, przez palce
Cytat:

śliczna ta mura ale dla mnie za droga niestety
Cytat:

a Wasz też fajny

nic się nie dzieje

sama nad murą myślałam i wygląda lepiej niz Graco
poza tym o graco z tego co pamietam to znalazlam niezbyt dobre opinie
ja mialam Graco kiedys dla corci spacerowke, wiem, ze to bylo troche temu, ale ten wozek oprocz tego, ze byl ladny to nie mial innych zalet , ale wiadomo teraz moze byc zupelnie inaczej

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:29   #161
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym łóżeczku:
http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-o...878263836.html
Nie patrzcie na materac, bo tylko łóżeczko jak na razie mnie interesuje
Łóżeczko super

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Moja córka dziś skomentowała moje piersi tak : Mamuś twoje piersi wyglądają jak dwa woreczki napełnione piaskiem, takie zwisające
Moje by tak samo skomentowała Tylko z ja teraz noszę DD. Na brzuchu je noszę, albo w stanik upycham.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Poczytałam nowy wątek

Agatek - fajny powóz

Ale...ale... kupiliśmy wózek dla juniora pojechaliśmy tylko zobaczyć jak ceny i wybór, bo mieliśmy po drodze, ale akurat był ostatni powóz z kolekcji przeceniony z 930 na 549 zł gondola + spacerówka
Kolor jak na zdjęciu

Fotelik dokupimy przy okazji taki do kompletu wyjdzie nas 119 zł
Super wózek. Kolor fajny,uniwersalny.

Skoro mowa o wózkach to ja po Antosiu mam taki: http://prodej.slando.cz/praha_4/x_la..._19656373.html tylko zielony. Sprawdził się, mimo że ma nie za wielka gondolę. Teraz ma go pożyczonego moja koleżanka, a w styczniu wróci do mnie.

Cytat:
Hej mamusie!

Maga, nie wiem co powiedziec jest mi strasznie przykro.

Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle Norma 140 a ja mialam 169 i mam podejrzenie cukrzycy ciazowej W srode ide do szpitala Bede mi robic badania itp.

Ah humor tylko stracilam przez to

Najwazniejsze ze z dzidzia ok wazy juz 1198 gram Moja mala PYZA

Może wynik był zabużony albo wystarczy dieta w domku???

Ja tez miałam glukozę i wynik mam...
4,09 na czczo
6,45 po 2 godzinach

Hemoglobinę po leczeniu anemii mam 10,5. Kiepsko, wiem.

Młody ma chyba jakieś zatrucie... Jak dziś będzie ok to jutro idzie do żłobka.

Właśnie jem sobie krupniczek na obiadek, bo musiałam ugotować coś takiego żeby młody mógł zjeść.

Dziś o 19 mam wizytę u lekarza, trzymajcie kciuki.

A i jeszcze chciałam Wam polecić:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,5...solo_.html?v=2

Poród na wesoło, takie forum. W pierwszej ciąży się zaczytywałam i śmiałam do łez.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:30   #162
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Niechwaliłam sie ale dzis przyszla moja kurtka zamówiona na allegro, napewno ktos juz kupowal u tego sprzedawcy ale wybaczcie nie pamietam
http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...882291454.html

ogólnie fajna, tylko bardzo ciężka, ale ciepła i ma fajny kolor (taki stalowo-brązowy). Dobrze, że wzięłam większą bo nie wiem jak kobita ja mierzyła - mam nadzieję, że mi wystarczy, jakoś w brzuszku ma sporo mniej
Dlatego ja wolałam płaszczyk, w którym mogłabym ewentualnie przeszyć guziki. Jakoś nie chciałabym teraz latać w czymś dużo za dużym a zostały mi jeszcze 3 miesiące do porodu...
Ja zamawiałam u tej pani sukienkę i mam nadzieję, że dobry rozmiar wybrałam

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a co z Agawoo? Dlaczego jest w szpitalu???
Miała podejrzenie cukrzycy ciążowej i twardnienie macicy. Ale na szczęście jest już ok

Cytat:

Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle Norma 140 a ja mialam 169 i mam podejrzenie cukrzycy ciazowej W srode ide do szpitala Bede mi robic badania itp.

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze A Pyza to faktycznie duża już jest

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Brakuje mi czasu bo ja tak jedna nogą u rodziców jeszcze a drugą u siebie na nowym a co za tym idzie sprzątanie, mycie, ustawianie ogolne porzadki, pojedyncze wizyty rodziny mniej cierpliwej (i niekoniecznie mile widzianej bo to większości to wizyty z ciekawości i jakieś różne komentarze "to nie macie jeszcze krzeseł w kuchni? a narożnik też nie nowy?przecież na raty mozna wziąć" itp rzeczy) co już powoli wyprowadza mnie z równowagi, tak jak i komentarze rodziny jak dzwonia do domu do rodziców i ja odbieram to z kolei a to ty jeszcze tu mieszkasz? nie wyprowadziłaś się? to na co Wam ten dom?tyle mieszkaliście osobno i jeszcze teraz po kościelnym nadal osobno? Ach....aż szkoda słow, bo u mnie to chyba każdy myśli że jak już stoi dom to już wszytko, a gdzie wykończenie, a gdzie pieniądze żeby się urządzić. Powoli kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy ale bysmy musieli chyba bank obrabować żeby na wszystko starczyło, jak ja to mówie mamy dom ale nie stać nas żeby w nim zamieszkać ahhh az mi smutno. No to wróciłam po długiej nieobecności pomarudziłam to mogę znowu zniknąć na dłuzej mam nadzieję że jednak dam radę się wbić jakoś w bierzące dyskusje i że bede bywać cześciej bo o mnie też już pewnie nie pamiętacie więc wypada chociaż raz na jakiś czas sie przypomnieć
Ludzie po prostu zazdroszczą i niestety chcą Ci troszkę odebrać tego szczęścia, które teraz masz... Tak już jest, że zwykle ludzie życzą innym wszystkiego najlepszego, ale przypadkiem, żeby nie mieli lepiej niż oni sami...
Nie przejmuj się nimi, tylko ciesz się nowym domkiem i tym, że wkrótce tam zamieszkacie Wiadomo, że kasy na wykończenie potrzeba spooooro, ale dacie pomału radę

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Dzis mam test obciazenia glukoza. Ledwie wrocilam po podaniu i za jakies 20 min wszystko zwymiotowalam
Współczuję... Oby następnym razem poszło Ci lepiej... Jaką miałaś dawkę? 50 czy 75 g?

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam inaczej rozłożyłam swoja największą kurtkę na dywanie i ja pomierzyła + dodałam coś na brzuch - nigdy nie kieruje się rozmiarem jak kupuje na all, ale nosiłam L. Co do koloru to jak ja sie namyśliłam to tez był tylko czarne, ale wysłałam maila i kobitka wystawiła mi jedna taką, ogólnie maja dwa razy w tygodniu dostawy, ostatnio widzialnym jeszcze inne modele
Też tak mierzyłam
A błąd w pomiarze pomiarze kurtki wystawianej na allegro może też być spowodowany tym, że sprzedający mierzy ją od strony zewnętrznej a jak my zmierzymy u nas tylko objętość brzuszka to już wychodzi błąd. Brzuszek znajdzie się po stronie wewnętrznej, która jest przecież węższa o grubość kurtki od strony zewnętrznej

Muszę dzisiaj zrobić listę wyprawki, żeby zacząć zamawiać, bo na razie to tylko troszkę ubranek mam i tyle... Ale jak się siądzie na allegro to raz dwa i wszystko się zamówi
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:33   #163
Zadomowienie

Zuzia ja postrasze teraz cesarką haha
brzuch dużo wolnej schodzi jak się rodzi cc a nie naturalnie! no i dzieciaczek jest mniej przystosowany(naturalny podród jest straszniejszy niż świat a przez cesarkę to świat jest straszny)nie trenuje sił ani płuc(naturalnie musi się pomęczyć bardzo i ternuje wtedy płuca do oddychania)
cesakra tak wygląda że nacinają tylko powłoki brzuszne reszte rozrywają gołymi rękami(brrr koleżanka po medycynie mi mówiła) po naturalnym dostaniemy od razu maleństwo do rąk i jesteśmy tego w 100%świadome
no i dzidzius oddycha sam i sam wypluwa to wszystko z buzi po naturalnym a po cesarce muszą mu odciągnąc...

ja chcę rodzic naturalnie ale jak będą wskazania to trudno pogodze się z cesarką

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Anabelita my mamy kapuśniak i kaszę z gulaszem wołowym z ogóreczkiem

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 12:34   #164
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kur.de co się porozciągało weźcie nie straszcie

kurczę dziwne bo jak byliśmy w tym sklepie 2.10 to wydaje mi się, że mieli ten różowo fioletowy fotelik no ale może mi się pokićkało.... albo już go opchnęli
różowo - brązowy
ale możliwe, że już jest sprzedany bo ja nie widziałam ostatnio
aaaa kupiliście wózek w naszą rocznicę ślubu
Cytat:
no własnie opinie ma gorsze niz mura z tym że jest lżejszy no i tańszy. tz też chce murę czerwoną więc pewnie na takiej zostaniemy...najwyżej konia sobie kupię i zakprzęgnę do wózka
( teutonia też jest fajna czerwona )
a ile waży mura?
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No dobra, to teraz się pochwalę Jeszcze nie wiem gdzie to naszyję ale to się okrze jak pokoik malutkiej będzie gotowy.

A powiedzcie co macie dziś na obiad? Ja kompletnie nie mam pomysłu a to już najwyższa pora zabrać się za pichcenie - TŻ po 15 godz. przychodzi
aaaaa a ja nie umiem nawet guzika przyszyć śliczne

ja na obiad będę robić naleśniki dzisiaj chyba ( tz jest na szkoleniu i tam go i tak nakarmią) a potrzebuję coś na szybko bo mamy szkołę rodzenia dzisiaj
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no naprawde ciesz sie kobito, widzialam widzialam patrzylam jak male dziecko na horror, przez palce

śliczna ta mura ale dla mnie za droga niestety

ja mialam Graco kiedys dla corci spacerowke, wiem, ze to bylo troche temu, ale ten wozek oprocz tego, ze byl ladny to nie mial innych zalet , ale wiadomo teraz moze byc zupelnie inaczej
co sie rozciąga nie mam polsatu cafe
Stary 2011-10-25, 12:39   #165
uska000
Zadomowienie

nie powiem tez bym wolala normalnie rodzic patrzac na to jak sie szybko dochodzi do siebie.. ale to co zobaczylam wczoraj bylo straszne... moja mama byla uu mnie akurat i stwierdzila ze musi isc chyba do domu;p

a po cesarce moje dziecko bedzie rowniotkie a po normalnym takie bidne powyciskane;/ wiec kazdy porod ma plusy i minusy

a co jej siue rozciagnelo nie chcesz wiedziec... zapraszam polsac cafe 16,00 niedziela Porod doskonaly.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 12:39   #166
Zadomowienie

a jeszcze jedno odnośnie cesarki :
moja kuzynka widziała wszystko co robili lekarze z nia tam w środku bo miała źle lusterko ustawione!! masakra opowiedała mi później jak macice jej wyciągali i czyścili bleeee ale to może się też zdarzyc przy naturalnym- z tym że wtedy pewnie nie zwrócimy uwagi na to bo będzie nas boalło

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 12:40   #167
bybella
Wtajemniczenie

melduje się i ja
nadrobiłam 6 stron ze starego wątku, powiedziałam do siebie hurrrra - dałam radę, patrzę a tam następne 6 z nowego, oj wy!

jakiegoś lenia znowu złapałam, wszystko i wszyscy mnie denerwują, oby dzidzia nie była taka marudna przez mnie i nerwowa
ale się cieszę, że już czuję jak fika w brzuszku

a jutro na glukozę najgorsze będzie pobranie krwi 2 razy, to jest jedyne czego się tak boje, na operacje skomplikowane i obrzydliwe mogę patrzeć, ale na pobieranie - nie cierpię tego przeżywać

wiecie co mnie wkurza? ze robią mi się rozstępy na piersiach, nie dość ze małe i nic nie urosły to nie wiem skąd te rozstępy, jestem złaaaa
Stary 2011-10-25, 12:42   #168
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Zuzia ja postrasze teraz cesarką haha
brzuch dużo wolnej schodzi jak się rodzi cc a nie naturalnie! no i dzieciaczek jest mniej przystosowany(naturalny podród jest straszniejszy niż świat a przez cesarkę to świat jest straszny)nie trenuje sił ani płuc(naturalnie musi się pomęczyć bardzo i ternuje wtedy płuca do oddychania)
cesakra tak wygląda że nacinają tylko powłoki brzuszne reszte rozrywają gołymi rękami(brrr koleżanka po medycynie mi mówiła) po naturalnym dostaniemy od razu maleństwo do rąk i jesteśmy tego w 100%świadome
no i dzidzius oddycha sam i sam wypluwa to wszystko z buzi po naturalnym a po cesarce muszą mu odciągnąc...

ja chcę rodzic naturalnie ale jak będą wskazania to trudno pogodze się z cesarką
Ja zawsze chciałam cesarkę, żeby się nie męczyć, ale teraz poczytałam o cesarkach i wcale to nie jest takie super...
Tak więc wierzę w to, że jak zacznę rodzić naturalnie, to pójdzie szybko i "prawie bezboleśnie" A jak trzeba będzie cesarkę, to przynajmniej od razu, żebym nie musiała się męczyć naturalnie. Wszystko w rękach Boga

Anabelita u mnie dzisiaj krupnik i ziemniaczki z mielonym i surówką z ogórków

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
wiecie co mnie wkurza? ze robią mi się rozstępy na piersiach, nie dość ze małe i nic nie urosły to nie wiem skąd te rozstępy, jestem złaaaa
Proszę nie załamuj mnie Ja myślałam, że jak mi piersi też nic nie urosły, to przynajmniej uniknę rozstępów, a tu piszesz, że i tak mogą powstać... Od czego w takim razie, skoro nie od powiększenia?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:43   #169
Zadomowienie

n1kotynka stelaż sam waży 11kg
uska dzidzia rzeczywiście różowiutka i ładniejsza ale mniej silna na późnej a to ważniejsze niż wygląd wg mnie oczywiście.
brrr nie pisz nawet co się rozciągało bo będzie mi się śniło po nocach....
nie no ogólnie to i cc i naturalny mają i wady i zalety tylko tak chciałam nadmienić właśnie o tym że tu się rozciąga a tam znowu coś innego sie dzieje. nie ma co debatować każda zrobi jak uważa albo jak będzie musiała
ja chcę naturalny oby mi okulista pozwolił!!

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 12:44   #170
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ale pędzicie z postami

wczoraj miałam strasznie fatalny dzień mój kochany teść zalał nam nowe panele w pokoju tuptusia bo coś w centralnym kopał i 1/4 albo i wiecej podłogi do wyrzucenia myślałam że się załamię na szczęście mój tata to zobaczył i szybko zareagował bo tak mogłoby być gorzej tyle kasy w plecy bo pewnie będziemy musieli dokupić bo te co zostały pewnie nie starczą i jak tu się nie wkurzyć. Sama już nie wiem czy ktoś nam nie życzy wprowadzenia się w końcu na swoje czy co Co chwilę się coś dzieje. No i się wyżaliłam

a dzisiaj cały dzień sama będę w domu siedzieć. TZ nie ma, tata w pracy a mama po pracy idzie sobie na relaks do kosmetyczki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:46   #171
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie!

Maga, nie wiem co powiedziec jest mi strasznie przykro.

Będzie dobrze, nie smutaj

Cytat:
czesc mamuski
wstalam rano wykapalam sie i mialam plan isc na miacho, ale w trakcie sniadanka skonczyl sie prad;/ i teraz siedze z mokra glowa i czekam az zakichana elektrownia wlaczy;/ zyc nie umierac;/
dla elektrowni

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Spałam u TŻ ta, tz oglądałam dzisiaj sufit w nocy u TŻta , nie umiałam zasnąć, ciągle myśli mi krążą wokół tego chrztu. Chyba dla minimalnego uciszenia księdza weźmiemy ślub cywilny w marcu, chociaż te pieniądze możemy dać też jemu byle by dziecko ochrzcił, eh daremne.
Myślę, że księdzu to nic nie da, a Ty bez sensu władujesz się w małżeństwo, którego nie chcesz...

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Na all nie kupowałam ,ale kiedyś sobie kupiłam na bazarze ,takie fajne w środku cieplutkie milutkie,mam rozmiar XXL i moge sobie nawet na brzuszek je podciagnąć,tylko są trochę za długie,a dałam za nie jakieś 15 zł
Też mam takie nazywają się termo i od środka mają frotkę całe 12 zł kosztowały i też są za długie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

też się wkrótce pochwalę, tylko muszę wykończyć obrazek

Ja na obiad mam dziś resztę wczorajszego makaronu + zupka brokułowa z paczki kiepsko się dziś czuję i nie mam sił na więcej
_________________________ _____
Hi

Dzięki za opinie nt wózka mam nadzieję, że będzie nam dobrze słuzył
No i kurcze nie wiem, czy zakupów z all sobie nie odpuścić, bo na miejscu wszystko jest i to w podobnych cenach, a obsługa fachowa i pewnie lepiej doradzi niż opis z aukcji
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:49   #172
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Poród na wesoło, takie forum. W pierwszej ciąży się zaczytywałam i śmiałam do łez.
W pierwszej ciąży też się zaczytywałam aż do łez - polecam na doła
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:59   #173
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a jutro na glukozę najgorsze będzie pobranie krwi 2 razy, to jest jedyne czego się tak boje, na operacje skomplikowane i obrzydliwe mogę patrzeć, ale na pobieranie - nie cierpię tego przeżywać
Odwagi kochana. Najlepiej nie patrz, odwróć głowę. Ja tak robię i pomaga.
Ja też niezbyt dobrze przeżyłam obciążenie. Szczególnie, że pani kazała mi pić powolutku tą glukozę. Wy też tak po "łyczku" piłyście???

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:01   #174
n1kotynka
Zadomowienie

Jezu właśnie sprawdziłam i mam 67 dni do porodu
Stary 2011-10-25, 13:01   #175
uska000
Zadomowienie

Przypominam o prosbie w dyskusji klubiku jeszcze 6 dni bede Was zameczac

Renatka w pelni sie zgadzam.. bedzie co bedzie i jedno i drugie dla dziecka ma plusy i minusy i tak samo dla nas albo bol przed albo po

Stary 2011-10-25, 13:05   #176
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Dziś o 19 mam wizytę u lekarza, trzymajcie kciuki.

Kciuki trzymam

tez to czytałam i myślałam że się popłacze ze smiechu.

To cos jeszcze na rozweselenie

http://www.youtube.com/watch?v=tymeu...eature=related

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:05   #177
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Jezu właśnie sprawdziłam i mam 67 dni do porodu
ee tam ja 55 :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 13:06   #178
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ciezaroweczka wczoraj wspomniałaś coś o diecie cukrzycowej,proszę napisz tak w skrócie jak ona będzie wyglądala

Wpisałam porostu w Google dieta cukrzycowa dla kobie w ciąży i staram ułożyć coś dla siebie...
Dziś np na obaidek zrobiłam mięsko gotowane + kasza gryczna. Bardzo sie przestraszyłam pozimem mojego cukru.

http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...26/index3.html

Edytowane przez ciezaroweczka
Czas edycji: 2011-10-25 o 13:14
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:08   #179
Zadomowienie

Lily ja na dwa razy piłam za pierwszym i za drugim razem - no i za kazdym razem zatykałam nos
n1kotynka AAAAAAAAAA!!!!!!! juz niedługo!!!
uśka zaraz tam wejdę zjadam obiad i się do was juz nie odzywam...muszę zacząć wrrrrr

Lilka już z nami!!

Stary 2011-10-25, 13:21   #180
uska000
Zadomowienie

znowu nie ma pradu akurat jak prostownicre podlaczylam;/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości