|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Witam Kochane
za spadkiJa dzisiaj na pw i zrobiłam sobie botwinkę(zamroziłam bo sporo miałam-tesciowa mnie zaopatrzyła w jej własną-ekologiczną),pycha:brzyda l: Cytat:
Cytat:
Powodzenia
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Diii Tradycyjnie przed wyjściem do obozu przesyłam buziaczki i miłego dzionka życzę
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Tzet od rana siedzi w kolejkach do lekarza..."przyjemna" rzeczywistosc ![]() postanowilismy od przyszlego tygodnia przejsc na II faze a w tym już okrojona III u mnie pogoda jesienna, mgła a teraz slonce wychodzi i zimno.. ![]() robie na obiad kebaba z warzywkami a potem znikam do pracy milego dnia |
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
zapadamy w sen zimowy
![]() witam serdecznie u mnie waga +1kg dziś robiędzień białkowy, bo stwierdzam, iż nikomu on nie zaszkodzi a pomoże mam nadzieje, że nie będę wyglądać jak wieloryb w maju
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Peeeeeełno ludzi było, a do lekarza mało kto.Cukier mi wyszedł 74mg/100, czyli, że okej ? Pierwszy raz miałam cukier badany. Reszta wyników w czwartek. A tak wgl to kocham III fazę ! Nie robię uczt, w sobotę miałam proto, niedziela i pon skrobia i w ciągu tygodnia spadła mi nadwyżka, 2kg !
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie po @ +2kg ) Nie mam czasu ostatnio jeść i tak złapałam co było pod ręką...Ważę się co 2 tygodnie. Może następnym razem będzie lepiej.
muszę schudnąć.. 2012 nieudana dieta Dukana( - 10 kg, + 15 kg ) ![]() 2013 dieta OXY - niekonsekwencja z mojej strony... WIELKI POWRÓT 16.02.2015 START !!! waga 107 kg 23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg 09.02 II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg WRACAM NA I.. Edytowane przez Mania_80 Czas edycji: 2011-10-25 o 11:43 |
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja teraz czuje sie oki
jak na razie mam nadzieje, ze wytrzymam do końca najgorsze mdłości
|
#2829 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 |
|
404 Not Found
|
Co to za rozpusta?!? A masz:
![]() :bacik :
|
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś zjadłam 1/2 kostki czekolady przed oddaniem krwi, inaczej bym na bank zemdlała
więc czuję się usprawiedliwiona.
|
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie
lub nie fajnie, że nie tylko ja grzeszę. Obiecuję poprawę i dziś był jogurcik+otręby i wieśniak z szynką, na obiad czeka wielki kawał mięcha a na kolację może makrelka? ?
muszę schudnąć.. 2012 nieudana dieta Dukana( - 10 kg, + 15 kg ) ![]() 2013 dieta OXY - niekonsekwencja z mojej strony... WIELKI POWRÓT 16.02.2015 START !!! waga 107 kg 23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg 09.02 II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg WRACAM NA I.. |
|
|
|
#2833 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Ja tylko na chwilke (z komorki). Te chipsy suszone warzywa sa bardzo duzym grzechem, maja mega duzo wegli i z tego co pamietam cukier też. A nawet jak cukru nie maja to i tak zly sklad. Pamietam, bo wcielam w tym roku paczke marchewkowa i dopiero pozniej zobaczylam sklad i się przerazilam. Milego dnia! Ale dziś senna jestem... |
|
|
|
#2834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja taki leniuch jestem, a na dodatek szybko się zniechęcam więc jak nie było efektów... to ![]() Właśnie się zapchałam maślanką, a na obiadek placki otrębowe i piersi z sosikiem mniammmmm i to jest dieta?
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2836 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Ja cale szczescie wiekszosc wyplulam, a myslalam ze zeby tez wypluje, bleee ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=uosogtTQZjU na poprawe humoru )) :brzyd al:
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() Uciekam przed jojo ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-10-25 o 18:47 |
||||
|
|
|
#2837 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Strasznie dawno mnie tu nie było i szczerze mówiąc piszę z lekką obawą, czy o mnie nie zapomnieliście ![]() Spieszę z tłumaczeniem dlaczego mnie nie było tu tak długo. Otóż poczytywałam Was w wolnych chwilach, ale tych wolnych chwil było u mnie ostatnio mało, bo musiałam stoczyć bój z matematyką Jakiś czas się nie udzielałam, za co przepraszam Was bardzo Mam nadzieję, że mi wybaczycie? Oprócz braku chwili na odpoczynek, miałam jeszcze problem z Internetem w studenckim mieszkaniu, bo nie dość, że naliczyli nam fakturę za dużą o 130 zł (i nie uwzględnili reklamacji ), to jeszcze w umowie był zawarty punkt, że Internet obsługuje jedynie 2 komputery, a nas mieszka troje (trzeba było więc staczać bój o dostęp do neta) i dopiero teraz skorygowali ten błąd I oto melduję się ponownie Na początek chciałam się Wam przypomnieć i z Wami przywitać, a zaraz lecę nadrabiać moje ewentualne braki i zaniedbania Co u mnie przez ten czas? Niestety pewnego dnia (ale na szczęście tylko na kilka dni) złapał mnie potwornie silny ból nerek, że nie mogłam się schylić i ledwo co udało mi się wstać z łóżka. Obiecałam rodzicom i TŻowi, że w takim wypadku od razu ich o tym poinformuję i tak też zrobiłam. Mama zaraz na drugi dzień kazała mi przepadać sobie mocz no i wyniki mam idealne wręcz. Więc to chyba nie od diety? Podejrzewam, że to wina chodzenia boso w balerinkach przy takiej pogodzie, jaką aktualnie widać za oknem i że przeziębiłam te nerki, gdyż po kilku dniach przeszło i znów jest ok By dać jednak odpocząć organizmowi choć przez chwilę i pozwolić mu odreagować, zrobiłam sobie przez tydzień P+W. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ale pomogło. Waga nie wzrosła, więc chyba nie był to ogromny grzech, jak myślicie? A co u Was? Mam nadzieję, że gdy zaraz będę nadrabiać, to przeczytam o Waszych wspaniałych spadkach wagi, braku zastojów, dobrym samopoczuciu i zdrówku ![]() P.S. Przepraszam jeszcze raz, że zniknęłam na jakiś czas. Sercem jednak podczas Dukanowych posiłków byłam z Wami. ![]() Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru A ja cofam się o parę stron wątku i nadrabianie czas zacząć
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-10-25 o 19:26 |
|
|
|
#2839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co, fajny koles, ja sie usmialam do lez, wie, ze jest do dupy, ale byl zabawny
![]() niektorzy w takich zawodach/konkursach to biora wszystko na serio ,jak sie nie dostana to placza, o on byl cool ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
)Dobrze zdrobilas, zdrowko najwazniejsze
|
|
#2840 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))))))---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Mam dzis ciagnacy sie za mna kryzys- po prostu juz mi zbrzydla dieta, nie chce sie ocknac za pozno z waga wyjsciowa lub wieksza, zboczylam z toru...ciezko mi...Potrafie byc silna i sie zabrac za siebie, ale juz mi zbrzydlo... Moze na 3 przejsc, ale z czym< Wybaczcie moja zalamke
|
|
#2842 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdą(każdego) z nas to czasami dopada.... Ja zawsze staram się doczekać do wieczora i lulu, rano świat jest z reguły lepszy...Ja jakoś się trzymam, zostało 14 dni do mojego wyjazdowego spotkania ze znajomymi...a wymarzona figura daaalekoooo....![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie ostatnio kazdy dzien P to katorga, a wymyslam sobie przysmaki nielada, ![]() PW jakos zniese, moge nawet mniej jesc, ale ciagnie mnie do innego, takiego zwyklego, normalnego, co ludzie jedza ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- E&R sie dobrali jak nikt )))i do tego takie talenty z nich... Musialam to sama z Emi wyciagnac dzisiaj P.S. Odnosnie dobierania. Ja cale zycie nie moglam sobie dobrac odpowiedniego partnera, zawsze cos bylo nie tak, az w koncu kilka lat dobrych temu wyemigrowalam i poznalam pewnego przystojnego Slowaka, z ktorym jestem do dzis (i do konca swiata ) i nawet sie pobralismyI go bardzo kochammm.... I tak sobie mysle, ze czasem Polak z Polakiem sie nie dogada, ale Polka ze Slowakem, czemu nie ![]()
|
|
#2844 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Pójdziemy razem do jakiegoś talent show. ![]() Cytat:
![]() Diiiiiiiiiiii, kochana nie załamuj się. Kto ma przetrwać jak nie Ty?? |
||
|
|
|
#2845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieki Rodzynki moje Moze kiedys cos nam tu zaspiewacie??? ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Diii, Skarbnico Wiedzy nasza, nie załamuj się i nie poddawaj
Jutro będzie lepiej ![]() Nawet nie wiesz jak Ty swoją osobowością potrafisz mi humor poprawić chociaż podobnie jak Emilka, tą cytrynką to mnie zmartwiłaś, buuu.. Mam ostatnio taki kryzys słodyczowy, że chodzę i się cała trzęsę! Dlatego chciałam Was zapytać o następujące rzeczy: 1. Czy ktoś byłby tak miły i mi podał przepis na nutellę dukanową? Zapewne przewijał się on tu już nie raz, ale umknęło to gdzieś mojej uwadze, dlatego bardzo gorąco o niego proszę. 2. Kojarzy mi się coś, że była tu kiedyś mowa o deserze Satino czekoladowym albo waniliowym.. w Polsce są dwa rodzaje chyba, mi chodzi o ten bez śmietany, na którym jest napisane, że jest bez cukru i ma 0,9 tłuszczu.. innych właściwości niestety nie pamiętam. Można? Jeśli tak, to w jakich ilościach? Bo kojarzę, że kiedyś ktoś pisał, że można. A ja już sama zwątpiłam. http://maxfresh.pl/product.php?id_product=49186 Tutaj podaję link do tego produktu, gdzie widać napis "bez cukru" i tłuszcz 0,9 ale to się chyba trochę rozmija z opisem pod produktem? 3. Chciałam się upewnić, czy nie można pić cappucino np. waniliowe albo orzechowe, śmietankowe? 4. Czy czekoladowa "Gratka" z Danona, która ma tylko 1g tłuszczu, ale aż 19g węglowodanów - odpada? 5. Jakie kakao pijecie? Zaznaczam, że jestem totalnym laikiem, dyletantem i beztalenciem kulinarnym, dlatego za ciasta się nawet nie biorę. I w ogóle mój jadłospis jest bardzo monotonny i okrojony. Mam wrażenie, że nie potrafię w pełni wykorzystać dobrodziejstw i możliwości diety ![]() W ogóle to ostatnio tak mi się chce jeść, że szok. Nie wiem, czy to jest spowodowane zimnem, czy co.. Możliwe, że na @, ale spóźnia mi się już i spóźnia..Polecicie mi jakieś ćwiczenia, które mogę robić w domu, ale bez żadnego specjalistycznego sprzętu, gdyż nic takiego tu na studiach nie posiadam? A muszę się w końcu zabrać za ruszanie, bo wstyd się przyznać, że nie ćwiczę.. Za odpowiedzi będę wdzięczna
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-10-25 o 23:10 |
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
Adjuu
Nie wiem, ktory przepis profesjonalny jest najlepszy- ja mam swoj amatorski. 3 lyzki mleka w proszku, troche slodzika w proszku, lyzeczka kakao, troszke mleka zwyklego, aromat lub nie, mieszam dokladnie i wcinam . Kakao 10-12 procent tluszczu (np dekamoreno/ decamoreno)2. Satino/Satano- mysle, ze to malenki grzeszek;P, czasem nie zaszkodzi. Jak waga spada ladnie.. 3. Cappuchino- tylko domowej roboty np kawa, spienione mleczko i np aromat te gotowce sa ble- sam cukier i wegle![]() 4. Czekolada nie nie nie 5. Kakao odtluszczone 10-12 % (np decamoreno) 6. Cwiczenia- brzuchy , stretching, a6w,skakanka, takie tam...spacery, marsze, biegi, marszobiegi, jogging, ![]() ![]() Dziekuje kochana Ja oczekuje @ dlatego wzmozony glod na jedzenie dla 'normalnych ludzi'
|
#2848 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Ja do nutelli dodaje jeszcze zoltko. A Satino mozna raz na jakis czas. Teraz się wszystkim chcę jesc, bo zimno jest. (Pisze z kom.) Spaaac
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-10-26 o 06:44 |
|
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Diiiii Jak zwykle przed wyjściem do obozu: Miłego dzionka wszystkim ![]() A, co do naszej zmodyfikowanej trójki, to w sumie taka normalna trójka jest
|
|
|
|
#2850 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://dietadukanaprzepisy.blogspot....0/nutella.html Cytat:
![]() ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

za spadki
ale ciezko sie powstrzymac od uczt, dlatego planuje wrocic na II coby reszty nadwyzek sie pozbyc
Miłego wieczorku
Powodzenia

), to jeszcze w umowie był zawarty punkt, że Internet obsługuje jedynie 2 komputery, a nas mieszka troje (trzeba było więc staczać bój o dostęp do neta) i dopiero teraz skorygowali ten błąd
Każdą(każdego) z nas to czasami dopada.... Ja zawsze staram się doczekać do wieczora i lulu, rano świat jest z reguły lepszy...Ja jakoś się trzymam, zostało 14 dni do mojego wyjazdowego spotkania ze znajomymi...a wymarzona figura daaalekoooo....