Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-02, 14:07   #3661
Ela1
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A teraz znowu z innej beczki. Kochane, szukam pracy, gdybyście wiedzialy o jakiejs w Lublinie to dajcie znać, bo mnie cos trafi jak jeszcze dluzej posiedze w domu.
jeśli jesteś mgr rehabilitacji to miałabym pracę od stycznia

a tak wogle to w jakim sektorze interesowałaby cię praca? bo może poprzeglądaj sobie monitory rządzowe z pracą w urzędach, np. pod tym adresem
http://www.bip.usc.gov.pl/pls/bip/po...eid=1153&ids=2

Edytowane przez Ela1
Czas edycji: 2006-11-02 o 14:14 Powód: dopisek
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 15:13   #3662
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
jeśli jesteś mgr rehabilitacji to miałabym pracę od stycznia

a tak wogle to w jakim sektorze interesowałaby cię praca? bo może poprzeglądaj sobie monitory rządzowe z pracą w urzędach, np. pod tym adresem
http://www.bip.usc.gov.pl/pls/bip/po...eid=1153&ids=2

Niestety nie jestem mgr rehabilitacji Jestem na 4 roku adm. zaocznej. Ale dziękuję za chęci

A praca moglaby byc w jakims biurze, butiku, jako recepcjonistka, różna, byle nie na kasie w hipermarkecie, a tak wszysto jest do przyjęcia. Lubię też robić biżuterię i decoupage, ale nawet nie wiem, gdzie moglabym dostarczac te moje wyroby, czy do jakiejs galerii czy gdzie.

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość

Wojtusiu my zamawialiśmy obrączki w małym zakładzie jubilerskim na ul Królewskiej na przeciw Bramy Krakowskiej. Może dużego wyboru nie mają ale myślę, że jak pokarzesz swoj wzor to pewnie zrobią. Na obrączki czekalismy 3 tygodnie a zaczynał się wtedy sezon (maj). Zapłaciliśmy ok 200zł taniej za 1 obrączkę niż jakbysmy zamowili na Zamojskiej. Grawer jest gratis, nawet zgodzili się na zmniejszenie pierscionka zaręczynowego za darmo, który też tam był kupiony

Co do pracy to dzis natknełam sie na linka http://www.hm.com/pl/pracawhm/oferow...vailable.nhtml

H&M zabiera się za rekrutację, domyslam się że chodzi o Plazę na Lipowej, więc to jeszcze sporo czasu, ale może komuś się przyda
Dzięki, zerknę na ta stronę. A u tego jubilera nie bylismy, ale na pewno sie wybierzemy i poparzymy co ma ciekawego. Dziękuję za informacje
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 15:30   #3663
Smarti_ter
Raczkowanie

GG do Smarti_ter Send a message via Skype™ to Smarti_ter

Witam dziewczyny,
Dawno mnie tu nie było namiętnie szukam pracy prawie oszalałam poprzez miesiąc siedzenia w domu przy okazji jakies powolne i mozolne przygotowania typu rezerwacje i tak dalej konieczne do ślubu cały czas się przeplatają przez te brzydkie dni szukamy kamerzysty itp. Załamały mnie wiesci o zaprzestaniu weekendowych kursów, bo taką formę chcielismy wybrać. W takim razie czy można nauki robić nie pokolei ?? to jest moje pytanie do Was.
PS> Na szukanie sukni umówiłam się z sis na za tydszień w sobotę ale jaja . Niestety wypady do salonów podzielę bo ma półrocznego bobasa i jest jedyna która mi może pomóc jakby nie patrzeć to przyszły maj i czasu coraz mniej

05.05.2007 wymarzona pogoda i wspaniali goście

Smarti

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007050500100130.png
Smarti_ter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 15:42   #3664
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Smarti_ter Pokaż wiadomość
W takim razie czy można nauki robić nie pokolei ?? to jest moje pytanie do Was.
pewnie, że można ja tak robiłam
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 17:33   #3665
śmieszka07
Przyczajenie

GG do śmieszka07

hej hej Weselicho w zajeździe ułańskim 11 sierpnia jak juz pisałam mam juz fotografa - p. Zomera z waszego polecenia zresztą... chodziłam i oglądałam zdjęcia innych fotografów ale akurat te zadawalaja mnie CAŁKOWICIE! mi sie poodoba plener ale moja mama sie uparła ze w studio tez musze zrobic bo to niby lepsza pamiątka mam tez juz zespół - SALSA no i szukam jeszcze kamerzysty... a ten pan co o nim pisalam to na biedroni mieszka. Inne rzeczy to jzu chyab bede szukac blizej terminu... teraz musze odpocząc po ostatnich poszukiwaniach.

co do nauk przedmałżeńskich dostalam ostatnio telefon no i ponoć to są włąśnie weekendowe, ja jestem tylko takimi zainteresowana bo moja druga połówka mieszka daleko daleko stad, ale oczywiscie w Polsce no i mamy tylko takie wyjście. jak sie czegoś dowiem to bede pisac czy to aktualne
śmieszka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 00:11   #3666
Anet2007
Raczkowanie

GG do Anet2007

Hej dziewczyny
Chciałam się zapytać, jak się dowiedzieć, którym Kościele jakie są nauki??Czy jest jakaś możliwość, czy poprostu trzeba zadzwonić albo jeździć po Lublinie i szukać właściwych???
Anet2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 08:00   #3667
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Witam
Tutaj mam z informacją gdzie w Lbn są nauki i skupienia.
Chyba musisz podzwonić i dowiadywać się
http://www.lsi.lublin.pl/kos/konf.htm
Stary 2006-11-03, 10:03   #3668
Anet2007
Raczkowanie

GG do Anet2007

Dzięki za informacje Chociaż bardziej wolałabym, żeby możny było chodzić na nauki weekendowe....
Anet2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 10:35   #3669
jodie
Zakorzenienie

Wojtusiu my zamawialiśmy obrączki u Śliwińskiego i jestem w szoku że powiedzieli Ci o 5 tygodniowym okresie oczekiwania bo my swoje odebraliśmy po 2 tygodniach a ślub mieliśmy w sierpniu- sezon w pełni...
Co do zmniejszania,zwiększania. ..mój TŻ zamówił obrączkę jak się okazało póżniej za dużą, bo w czasie zamawiania mial spuchnięte palce ale nie było żadnego problemu ze zmniejszeniem i zrobili to nam za darmo lącznie z odświeżaniem..a też słyszeliśmy w jednym salonie Śliwińskiego że się nie da a jednak się dało, zmiejszyli o 1,5 rozmiaru i była ok...

Wojtusia ja też ciągle szukam pracy, codziennie i nałogowo rozsyłam cv więc zobaczymy co z tego będzie
Stary 2006-11-03, 11:32   #3670
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Wojtusiu my zamawialiśmy obrączki u Śliwińskiego i jestem w szoku że powiedzieli Ci o 5 tygodniowym okresie oczekiwania bo my swoje odebraliśmy po 2 tygodniach a ślub mieliśmy w sierpniu- sezon w pełni...
Co do zmniejszania,zwiększania. ..mój TŻ zamówił obrączkę jak się okazało póżniej za dużą, bo w czasie zamawiania mial spuchnięte palce ale nie było żadnego problemu ze zmniejszeniem i zrobili to nam za darmo lącznie z odświeżaniem..a też słyszeliśmy w jednym salonie Śliwińskiego że się nie da a jednak się dało, zmiejszyli o 1,5 rozmiaru i była ok...

Wojtusia ja też ciągle szukam pracy, codziennie i nałogowo rozsyłam cv więc zobaczymy co z tego będzie
A te Wasze obrączki to z wzorkami jakimiś były? czy takie gładkie, bez niczego, bo mi powiedzieli, ze takich z wzorkami nie da sie zmniejszyc, i na takie wlasnie czeka sie 5 tyg, moze takie gładkie to szybciej, sama nie wiem.
A z tą pracą to lipa, bo tez nie moge nic znaleźć. Juz mi sie nie chce siedzieć w domu
Stary 2006-11-03, 11:55   #3671
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Dziewczyny a dajecie ogłoszenie do Anonsów?? Ja tak kilkukrotnie w miare szybko znalazłam prace. Oczywiście nie obyło się bez głupich smsów z propozycjami sponsoringu itp ale często dzwonili z normalnymi ofertami. Wielu pracodawców poszukując pracownika w pierwszej kolejności sięga po Anonse.
Stary 2006-11-03, 13:07   #3672
jodie
Zakorzenienie

Wojtusia nasze obrączki są dwukolorowe, łączone białe i żółte złoto, i mają dwa paski wzor 37...

A teraz mam prośbę do Was wszytkich:
oragnizuję wesele 26.12.2006 razem z moja kuzynka i potrzebujemy jakiegoś fajnego pomysłu - motywu - świąteczno-weselnego??co radzicie??
aha no i gdzie można szybko zamówic zaproszenia ślubne??ładne i za rozsądną cenę??bo tam gdzie my zamawialiśmy to tzreba czekać na sprowadzenie,potem druk w Poznaniu no i dopiero...a tyle czasu nie mamy
Stary 2006-11-03, 14:23   #3673
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja zamawiałam na allegro, czekałam zaledwie kilka dni
Stary 2006-11-03, 14:52   #3674
aniunia_81
Raczkowanie

Hej. Trochę z innej beczki, ale może wiecie:
Czy można wziąć ślub cywilny poza USC? przykładowo, w ogródku dworku Anna? Tak jak to na filmach amerykańskich pokazują...
aniunia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 15:07   #3675
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez aniunia_81 Pokaż wiadomość
Czy można wziąć ślub cywilny poza USC? przykładowo, w ogródku dworku Anna? Tak jak to na filmach amerykańskich pokazują...
takie rzeczy to tylko w erze.....
Stary 2006-11-03, 16:24   #3676
aniunia_81
Raczkowanie

a gdzieś posłyszałam, że w innych województwach się da za jakąś tam opłatą...
Stary 2006-11-03, 16:39   #3677
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

żartuje sobie , nie wiem, musisz się dowiedzieć w USC
Stary 2006-11-03, 16:59   #3678
aniunia_81
Raczkowanie

Yoolia!!
Stary 2006-11-03, 17:49   #3679
magdulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniunia_81 Pokaż wiadomość
Już dokładnie nie pamietam jak to probowala zalatwic nasza znajoma...w kazdym razie nie można tego zrobic, bo ma się taki "kaprys" jak to mówia urzędnicy (chyba że w grę wchodzą znajome i przychylne pomysłowi osoby pracujace w urzędzie -podobno,to tak między nami)...na pewno trzeba napisać podanie z umotywowaniem dlaczego ślub nie moze odbyć się w urzedzie...tylko poza nim, a co jeszcze to nie wiem...dodam tylko ze nasza koleżanka poddała sie... i wzięła tradycyjnie w urzedzie
Stary 2006-11-03, 19:38   #3680
zuzia102
Raczkowanie

witam dziewczyny, jutro zdaje egzamin WAZNY zyciowo) wiec prosze pomysclcie o mnie pozytywnie od 11... pozdrowienia
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 20:01   #3681
pola_m
Wtajemniczenie

Witajcie Lubelanki
My bierzemy slub 11 sierpnia wkosciele u mojego TZ na Nalkowskich a wesele w zajezdzie pod gwiazdami
Suknie juz mam... skusilo mnie 30%obnizki w cymbeline
A nauki chyba w zimie...Chcemy pojsc do akademickiego, mozna miec nauki w innym kosciele niz slub?
pozdrawiam cieplutko
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 20:18   #3682
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witajcie Lubelanki
My bierzemy slub 11 sierpnia wkosciele u mojego TZ na Nalkowskich a wesele w zajezdzie pod gwiazdami
Suknie juz mam... skusilo mnie 30%obnizki w cymbeline
A nauki chyba w zimie...Chcemy pojsc do akademickiego, mozna miec nauki w innym kosciele niz slub?
pozdrawiam cieplutko
Witaj

Nauki możesz odbyć w róznych kościołach, niekoniecznie w tym, w którym ma być ślub. Możesz nawet każdą w innym
Stary 2006-11-03, 21:21   #3683
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Jolinek oto mój adres.alusia201@o2.plprzyslij mi ta pioseneczke pliss.Bede bardzo wdzieczna.Mam nadzieje,że to ta o która mi chodzi.
Wojtusia dzis w skrzynce znalazłam ulotke z drogerii natura ,że potrzebuja osób na stanowisko sprzedawca(istnieje możliwość pracy w niepełnym wymiarze godzin)i kierownik drogerii(mile widziane osoby z ustabilizowana sytacja życiową).
Zdołowała mnie ta informacja o tych naukach...Miałam zamiar chodzic na takie weekendowe bo pracuje codziennie do 18 a tu lipa Nie wiem teraz jak to bedzie.Przygotowania sa bardzo przyjemne ale odechciewa mi sie tych nauk,formalnosci.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 21:44   #3684
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Niestety nie jestem mgr rehabilitacji Jestem na 4 roku adm. zaocznej. Ale dziękuję za chęci

A praca moglaby byc w jakims biurze, butiku, jako recepcjonistka, różna, byle nie na kasie w hipermarkecie, a tak wszysto jest do przyjęcia. Lubię też robić biżuterię i decoupage, ale nawet nie wiem, gdzie moglabym dostarczac te moje wyroby, czy do jakiejs galerii czy gdzie.
WOJTUSIA Wiem,że decoupage, pasmanterią i biżuterią zajmuje się firma "Bocian"sidzibę mają na ul.Nowy Świat38 tam mogłabyś pójść i złożyć CV a butik mają w Leclercu na Zana. Warto spróbować!! Myślę, że nie skupią od Ciebie Twoich wyrobów ale jak masz "dryg" do takich rzeczy to mogliby byc zainteresowani Twoją osobą!

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-03, 22:08   #3685
Wojtusia
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, dziękuję Wam, naprawdę bardzo pomocne jesteście. Dam ogloszenie do anonsów i pójdę do "Bociana". Trzeba sie troche nameczyc zeby znalezc pracę. Serdecznie jeszcze raz dziękuję!

Alusia a gdzie w tej naturze trzeba CV składać? mogłabys jakis adres podac czy cos? do której to Natury, znaczy na jakiej ulicy?
Stary 2006-11-04, 07:03   #3686
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Oj dziewczyny, dziękuję Wam, naprawdę bardzo pomocne jesteście. Dam ogloszenie do anonsów i pójdę do "Bociana". Trzeba sie troche nameczyc zeby znalezc pracę. Serdecznie jeszcze raz dziękuję!

Alusia a gdzie w tej naturze trzeba CV składać? mogłabys jakis adres podac czy cos? do której to Natury, znaczy na jakiej ulicy?
W liście motywacyjnym prosza o podanie nazwy miejscowosci,w której chciałoby sie pracowac.Oferty(list motywacyjny i CV)nalezy składac na adres Polbita sp.z o.o. ul.Lesznowska 20B 05-870 Błonie lub e-mail rekrutacja@polbita.com.pl
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 10:40   #3687
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

pola_m mój TŻ też pochodzi z parafii na Nałkowskich ale ślub bierzemy u mnie w kościele. Poza tym wesele mamy w tym samym miejscu co Wy czyli w Zajezdzie pod gwiazdami. A na ile osób planujecie przyjęcie?Pozdrawiam serdecznie.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 11:52   #3688
Rumianek:-)
Raczkowanie

Jesli chcecie uczestniczyć w kursie przedmałżeńskim prowadzonym metodą warsztatową, to polecam KUL.
Teraz trwa I seria, II od stycznia do marca, III od kwietnia do czerwca.
Dzień tygodnia można wybrać, bo jest kilka grup. Spotkania zaczynają się o 18.00 albo o 19.00.
Zapisy na II serię w dniach 8 - 19 stycznia, na III serię od 19 do 30 marca, w budynku na lewo od kościoła akademickiego.
Tel. do duszpsterstwa akademickiego: 081 533 08 25.

A my bardzo dobrze wspominamy "Wieczory dla zakochanych" u lubelskich dominikanów. Kontakt z o. Robertem przez e-mail, więcej na stronie: www.dominikanie.lub.pl.

Naprawdę sporo się nauczyliśmy o nas, o tym, jak mądrze rozwiązywać konflikty, jak siebie słuchać, czym jest małżeństwo...
Narzeczeństwo to fajny czas na takie właśnie zajęcia i rozmowy.
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 12:30   #3689
milly
Raczkowanie

Hello.
Dziewczyny mam pytanie. Orientujecie się może czy są teraz jakieś obniżki cenowe w sklepach z sukniami slubnymi i do kiedy takie są jeśli są wogóle?
Z góry dzięki za odpowiedz

pozdrawiam
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-04, 12:55   #3690
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Milly obnizki są na pewno ale nie jestem ci w stanie powiedzieć do kiedy. Ostatnio jak stałam na przystanku na dole Świętoduskiej to na przeciwko na wystawie pisało że do 50% obniżki sukien ślubnych. Musisz pochodzić i popytać.
Pozdrawiam

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości