mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 16:42   #2851
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
też to widziałam a teraz pokazują że będzie o synach co im się robic nie chce ... skąd się biorą tacy ludzie
no i w tym odcinku o nierobach powinien byc moj brat, ktory zeruje na rodzicach jak moze
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 16:49   #2852
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
no i w tym odcinku o nierobach powinien byc moj brat, ktory zeruje na rodzicach jak moze
No i widzicie ze sa tacy ludzie... Moj kuzyn tez juz od lat zeruje na naszej babci-a ma juz 35 lat nie ogladajcie glupot, przelaczcie sie lepiej na jimjam- jest strazak sam
Ideal faceta hihi
Stary 2011-10-25, 16:55   #2853
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Notak tylko powiedz ile by ci musieli zaPlacic zebys z siebie taka idiotke zrobila? Na pewno wiecej niz glupie powiedzmy 500 zl... Przeciez takiej kasy zeby kazdemu zaplacic program na pewno nie ma... Ja mysle ze po czesci to sa tacy agenci ktorym obojetnie co o nich mowia byle mowili

ja nie mówie że wszyscy są oplaceni bo wiem że debili nie brakuje ale niektórzy to naprawdę starszni są i aż się nie chce wierzyć że tacy ludzie istnieją na prawdę hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 16:58   #2854
mol_aa
Zadomowienie

A tak apropo ogladania to dzisiaj pierwszy raz ogladalam kolekcjomanie a tlc - to jest dopiero szok jak ludzie potrafia zyc w stercie smieci, niepotrzebnych gratów
Stary 2011-10-25, 17:02   #2855
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
A tak apropo ogladania to dzisiaj pierwszy raz ogladalam kolekcjomanie a tlc - to jest dopiero szok jak ludzie potrafia zyc w stercie smieci, niepotrzebnych gratów

w to akurat jestem w stanie uwieżyć bez problemu moja teściowa ma pełno rzeczy niepotrzebnych, starych mebli, ciuchów, dywanów i ona jest święcie przekonana że jej się to przyda, ona anwet trzyma stare poprzecierane jeansy po swoich dzieciach (najmłodszy syn ma 27lat) i wierzy że to jeszcze będzie potrzebne...
Stary 2011-10-25, 17:03   #2856
Ona231
Zadomowienie

Ciekawe czy kiedyś uda mi się na bieżąco być. Bo już by chyba wypadało przestać pracować Ale jakoś mi się nie zanosi

Wszystkim nowy mamusiom Domnej, nie_wiem gratulacje ogromne

Magdalena najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i masz synka przy sobie Jaki fajny czarnulek

Cytat:
Dziewczynki trzeba by liste mam rozpakowanych aktualizowac bo tyle sie dzieje ostatnio ze niedlugo sie pogubimy...

Duzo cos porodow przedwczesnych na naszym watku wiec statystycznie wyada chyba ze cala reszta sie przeterminuje
Glamm proszę czarnowidztwa nie uprawiać, ja protestuję. dla mnie może być w terminie. Ale później już nie chce

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
ja dziś byłam na wizycie i dostałam skierowanie do szpitala
mam wysokie ciśnienie 140/100 i ginka podejrzewa też że mogę mieć tą cholestaze. ryczę jak bóbr bo nie chcę tam iść ale muszę. czekam na tż aż wróci z pracy to mnie zawiezie. idę pakować torbę...
Kasiowa może Cię tylko na obserwację zatrzymają, spokojnie. Nikt szpitali nie lubi, ale jak trzeba to trzeba

Goldi właśnie sobie wyobraziłam jak komicznie musiało to wyglądać, chyba bym padła w tym gabinecie
Stary 2011-10-25, 17:09   #2857
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
w to akurat jestem w stanie uwieżyć bez problemu moja teściowa ma pełno rzeczy niepotrzebnych, starych mebli, ciuchów, dywanów i ona jest święcie przekonana że jej się to przyda, ona anwet trzyma stare poprzecierane jeansy po swoich dzieciach (najmłodszy syn ma 27lat) i wierzy że to jeszcze będzie potrzebne...
No jak to po co, bedzie jak znalazl dla waszego synka za pare lat

A ludzie glupi, zadufani w sobie, z roznymi "palmami" sa niestety wszedzie

Chocby ten moj wspomniany kuzyn i jego mama- my z nich mamy ubaw po pachy... Tylko przypuszczam ze mimo wszystko by sie ze swoimi jobami publicznie nie afiszowali. Ale widac sa i tacy ktorzy sie wlasna glupota lubia pochwalic
Stary 2011-10-25, 17:12   #2858
mol_aa
Zadomowienie

Czy ktoras z Was dostala info od ggory?? Chyba juz urodzila??

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

owieczka mialam to samo napisac co Glam za pare lat te jeansy beda idealne dla Waszego maluszka
Stary 2011-10-25, 17:21   #2859
owieczka86
Zadomowienie

Teściowa ma już 2 wnuczków więc jej podopowiem ze te spodnie może im dać jak przyjadą, będą chłopaki mieli do zabawy na podwórku i jazdy na rowerze .... hehe
co tak będą leżeć i się marnować

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-10-25 o 17:25
Stary 2011-10-25, 17:57   #2860
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
musze sie pochwalić iz udalo mi sie upolować idealny wózek...

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1870773811
Śliczny i jaka cena!!!

Cytat:
jutro konczymy 34 tydzien czy tam zaczynamy, ja nigdy nie wiem. na dzis jest 33+ 6, jutro 34 to znaczy ze tydzien 34 sie zaczyna czy konczy????????
Glam, 33+6 to skończony 33 i zaczęty 34 a 34 +1 to skończony 34 i zaczęty 35 Giny liczą skończone tygodnie.

Cytat:
a ja jeszcze fotki wstawiam- brzuszek w 32 tc- chyba wtedy max rozmiary osiagnal, a moze to kwestia stroju a drugie- tydz 33+ kilka dni, juz opadniety
O jeżu kolczasty Tu są bliźniaki? To ja nigdy nie pokaże swojego Bo wyglądam jak ta kobieta co urodziła 6-raczki

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Wiesz co... Ja np. mam popuszczanie moczu-czego nie czuję, więc ja to w ogóle się zastanawiałam czy się zorientuję jeśli np. wody mi wyciekały- nie mówię , odeszły, tylko tak się sączyły. Ale moja położna stwierdziła, że na pewno, że tego się nie pomyli. Więc czekaj cierpliwie
W poprzedniej ciąży mi nie odeszły, tylko dopiero w trakcie porodu, podczas badania chlusnęło tak, że lekarza prawie oblało - dosłownie pod jakimś ciśnieniem, jak gejzer jakiś Mam nadzieję, że w razie czego teraz też to rozpoznam

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Wymyłam dziś listewki w całym domku to brzuszek zabolał raz, w takim tempie to do grudnia mi zejdzie i potowarzyszę Darusi.
Ela przesadzasz z tym sprzątaniem. Ja butów ubrać nie mogę co dopiero o wymyciu progów mówić Seksik jakiś z mężem

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Chawa też się nie odzywała a to ona jest w kontakcie z ggora Może i u Niej coś się zaczęło?

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
PROKTIS M- tą stosowała któraś z dziewczyn forumowych
Proktis M jest genialne Wczoraj coś mnie zaczęło boleć , posmarowałam i dzisiaj śladu nie ma

Cytat:
I najlepsze-z duma krzyczy- mamiiii chodz zobaczyc, zrobilam szyszke
Ide do niej a tu w nocniku malutki bobek
Historie kupowe są the best Moja dzisiaj: "mamusiu zrobiłam 3 kule", nie wiedziałam o co jej chodzi, przychodzę a ona zrobiła 3 takie okrągłe bobki Ale nie wiedziała jak je nazwać, to powiedziała kule

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupowałyscie kombinezoniki dla dzidzi?
Ja kupiłam w Kaphal, miałam kupon zniżkowy 20 % i zapłaciłam 69 zł. Wiem, że drogo, ale jest porządny a firma świetna, mnóstwo rzeczy stamtąd mam. Domi7ks, tutaj zaglądnij, Truskafka polecała, super ceny!! http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:01   #2861
glamourous
Zakorzenienie

Seona dzieki za uswiadomienie mnie z tymi tyg
Znaczy ze ja musze wytrzymac dluzej niz myslalam zeby donosic do tego 37 tyg
A moje dziecko zaliczylo przyspieszona kapiel- bo sobie wtarla winogrona we wlosy
Stary 2011-10-25, 18:08   #2862
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Ja kupiłam w Kaphal, miałam kupon zniżkowy 20 % i zapłaciłam 69 zł. Wiem, że drogo, ale jest porządny a firma świetna, mnóstwo rzeczy stamtąd mam.
Drogo? Nie uważam, że to dużo. U mnie jak się przeszłam po sklepach, to ogólnie gały mi wyszły, bo nie dość że marny wybór w sklepach to kombinezony zaczynały się 120zł w góre, a większość to tak 169-259zl. No w pepco np. był jakiś za 59zł, ale tak sztuczny materiał, że podziękowałam.
W końcu upatrzyłam w dziecięcym kombinezon "tup tup", ale został rozmiar 56 (wyglądał na mega tyci)-cena 149zł, a ja chciałam większy. Na internecie upolowałam 62 rozm. (chyba ktoś sklep likwidował) i z przesyłką wyszło 65zł- Nie uważam,że to dużo, bo porządny.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:16   #2863
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Drogo? Nie uważam, że to dużo. U mnie jak się przeszłam po sklepach, to ogólnie gały mi wyszły, bo nie dość że marny wybór w sklepach to kombinezony zaczynały się 120zł w góre, a większość to tak 169-259zl.
O matqo, jakie ceny!!! To faktycznie trafiła mi się okazja

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:19   #2864
Ona231
Zadomowienie

Tincia upolowałam na allegro i za 65 zł mam dwa, praktycznie bez śladów użytkowania.
Ale w sklepach za ubranka które kupowałam np. za 10-15 zł to kosztują 45-50. Chociaż niektórym trudno się oprzeć takie są śliczne
Stary 2011-10-25, 18:21   #2865
ela3010
Zadomowienie

Seona Ty tylko o białej armii.
Nie możemy się jakoś zgrać, wieczorkiem włażę do łóżka i czytam, maż śmiga na necie, niby też w łóżku, blisko mamy do siebie, ale ja się zaraz ululam tą książką i nici z białej armii, ale coś trzeba pomyśleć.

Glam masz piękny brzuszek, a zgrabniutka jak sarenka, i pomyśleć ze masz dwójke w brzusiu, czary czy co, ja mam jednego ancymonka a brzuch zasłania mnie w dwóch trzecich.

Dalia sliczny wózio, to upolowałaś niezłą okazję.

Właśnie ggora już nic nie daje żadnego znaku, pewnie ma już Weronisię.

Ona zaprzestań tej pracy, ile można.

Buziaki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:27   #2866
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Notak tylko powiedz ile by ci musieli zaPlacic zebys z siebie taka idiotke zrobila? Na pewno wiecej niz glupie powiedzmy 500 zl... Przeciez takiej kasy zeby kazdemu zaplacic program na pewno nie ma... Ja mysle ze po czesci to sa tacy agenci ktorym obojetnie co o nich mowia byle mowili

a ja mam wrazenie ze niektorzy to pojdą do tv nawet za darmo, byle tylko sie pokazac... a jak np. ktos im za to 100 czy 200 da to juz pletą 3 po 3 byle sie "pokazac" buahahahahahahahahahaha

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:

i moj tez

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:33   #2867
Ona231
Zadomowienie

Elu zawsze jak zaplanuję, że już może wystarczy to coś wypada. Już się ze mnie śmieją, że dalej się turlam Ale to u mnie rodzinne Większość kobiet w rodzinie tak miała
Stary 2011-10-25, 18:34   #2868
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Muffinko a jaki kryminaal polecasz? Moja mama ostatnio poleca Charlotte Link, kupila kilka jej ksiazek ale ja sie jakos przemoc nie moge
Haha, wlasnie Link czytam ''Przerwane milczenie''

dziewczyny konkurs dla mam, ktore juz maja maluszki:

http://www.boblo.pl/konkurs?utm_sour...=konkurs_boblo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:41   #2869
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dobry wieczór.
Widzę, że dziś obrodziło w wieści o nowo narodzonych dzieciach
Gratuluję świeżo upieczonym mamą. Tym które miały niemiłe historie podczas porodu życzę dożo zdrowia dla nich i dla maleństw.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
musze sie pochwalić iz udalo mi sie upolować idealny wózek...

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1870773811
Gratuluję

Cytat:
Mój brat też tam powinien występować, wczoraj sie dowiedziałam, że stracił pracę i obdzwania całą rodzinę by kasę wysępić.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Chawa też się nie odzywała a to ona jest w kontakcie z ggora Może i u Niej coś się zaczęło?
Nie jeszcze się nie zaczęło - na szczęście. Dziś taki dzień że zaglądam dopiero teraz - podczytywałam, ale z odpisaniem był problem. Jak się coś zacznie to dam znać którejś z dziewczyn. A takich chwil nieobecności mogę mieć więcej - pracy dużo a czas goni.

Dziś kuzynka tżta jak mnie zobaczyła to zażartowała, zę chyba bliźniaki będą, bo taki wielki mam brzuchol. Też zauważyła, ze już opadł. A ja się rozmyśliłam z przedterminowego porodu za dużo do zrobienia zostało. Kobieta zmienną jestWiem , że dziecko urodzi sie wtedy kiedy przyjdzie na nie czas a nie wtedy kiedy mi pasuje.
Usłyszałam też słowa krytyki co do wózka, że taki ciemny, bo dzieci nie lubią ciemnych kolorów i ze mały możne sie go bać.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Pójdę zobaczyć czy mnie nie ma przed domem i przy okazji psa troszkę przewietrzę.

Edytowane przez Chawa
Czas edycji: 2011-10-25 o 18:39
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:43   #2870
Ona231
Zadomowienie

Chawa jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Najważniejsze, że Wam się podoba a nie komuś Nie masz czym się przejmować
Stary 2011-10-25, 18:46   #2871
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Usłyszałam też słowa krytyki co do wózka, że taki ciemny, bo dzieci nie lubią ciemnych kolorów i ze mały możne sie go bać.
W życiu nie słyszałam takiej głupoty, żeby się dziecko wózka bało

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:47   #2872
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tincia upolowałam na allegro i za 65 zł mam dwa, praktycznie bez śladów użytkowania.
Ja wiem, że tak się udaje Ale kombinezon chciałam dotknąć, zobaczyć jak jest wykonany, z jakiej tkaniny i chciałam nowy
Np. na wiosne już kupiłam na all kurteczkę z wójcika Tylko po wewnętrznym polarku widać, że prana była, a tak to jak nówka i też nie mogłam się oprzeć Mimo, że jeszcze nie urodziłam i zima nie nadeszła, to ja już o wiosnie, hehe

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-25, 18:53   #2873
Ona231
Zadomowienie

Tincia mnie też już się wiosna marzy I ubranka pomału gromadzę, mam nadzieję, że zima będzie krótsza niż ta ostatnia.
I tak Ci się udało upolować w całkiem fajnej cenie jak za nowy kombinezon
Stary 2011-10-25, 18:54   #2874
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
No jak to po co, bedzie jak znalazl dla waszego synka za pare lat
Tesciowie tez trzymaja ciuszki po TZ, ciuszkow jeszcze nie widzialam, ale na pewno skorzystamy z 40 pieluch tetrowych, ktore rowniez zostaly po TZ
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:00   #2875
princessskaa
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Nie miałam czasu dzisiaj do Was zajrzeć, ale już udało mi się nadrobić.
Byliśmy z tż-tem w odwiedzinach u babci, na zakupach i tak jakoś zleciał cały dzień.
Jutro jadę przed południem do rodziców. Więc nie będę miała połączenia z netem.. eh
Zamówiłam dzisiaj pościel - tak jak większość z Was, zdecydowałam się na te króliczki

Wszystkim świeżo upieczonym mamusiom moje gratulacje

Ja_dalia brawo za upolowanie idealnego wózeczka

Truscafko cieszę się, że lekarz pozwolił Ci zmniejszyć dawkę leku i że masz lepsze samopoczucie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:06   #2876
Tincia
Wtajemniczenie

A co do krytyki wózka. Przecież o gustach się nie dyskutuje :/ A każdemu się coś innego podoba.

Ja dziś sobie zrobiłam "dzień lenia". Po lekarzy drzemka była, później tylko obiadek odgrzałam i robię NIC Aż dziwnie...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-25, 19:17   #2877
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Na zewnątrz zimno ciemno - ogólnie nieprzyjemnie.

Ona231 nie przejmuję się - co prawda wzór nie jest w 100% trafiony, ale to był najlepszy wybór, bo reszta jak dla mnie to naprawdę ble.

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
W życiu nie słyszałam takiej głupoty, żeby się dziecko wózka bało
Też nie słyszałam, w końcu dzieci kojarzą wózek z czymś bardzo fajnym - ze spacerem, co za tym idzie kochają swoje wózeczki. Po za tym przy mamie i tacie największe potwory nie są straszne

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Tesciowie tez trzymaja ciuszki po TZ, ciuszkow jeszcze nie widzialam, ale na pewno skorzystamy z 40 pieluch tetrowych, ktore rowniez zostaly po TZ
To przynajmniej będziesz miała dobre jakościowo pieluchy, bo teraz to takie produkują że szkoda słów - no chyba, że sie wyda odpowiednio więcej kasiunci.
Stary 2011-10-25, 19:32   #2878
glamourous
Zakorzenienie

Kobitki niech juz ten dzien sie skonczy, mam serdecznie dosc wszystkiego i znow okropne swedzenie i zgage
Stary 2011-10-25, 19:35   #2879
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Mam info od naszej biednej Ggory
Cytat:
Hej-nie uwierzycie - dziś rozwarcie na 2 palce. Cofnęło się, a było 4. Moja mama miała to samo i po 2 tyg miała wywoływanie. Tętno małej rośnie. Macica się nadal stawia i skurcze też są. Czop już chyba cały odpadł ale twarda szyjka nadal. Ruchów też bardzo dużo. Na ktg przez 40min jest ponad 70 buźka

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

glamourous biedactwo
Stary 2011-10-25, 19:37   #2880
nikaa2
Wtajemniczenie

Magdalena512
gratulacje
i oczywiście brawa dla tak dzielnej mamy i ślicznego synka, który dostał maxymalną ilośĆ punktów

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość

ja dziś byłam na wizycie i dostałam skierowanie do szpitala
mam wysokie ciśnienie 140/100 i ginka podejrzewa też że mogę mieć tą cholestaze. ryczę jak bóbr bo nie chcę tam iść ale muszę. czekam na tż aż wróci z pracy to mnie zawiezie. idę pakować torbę...
3mam za badania i żeby szybko wypuścili do domu moze nawet rozpakowaną?

Cytat:

Dziś nie czuje się najlepiej... już myslałam że na IP pojadę bo było mi niedobrze i mialam twardy brzuch i bolał mnie co jakiś czas tak w okolicach pępka(po bokach i trochę wyżej) - czy to skurcze przepowiadające??Czy te przepowiadające to takie jak na @?? Może głupie wyda Wam się to pytanie ale ja naprawdę nie wiem jak to jest. Wziełam ciepła kąpiel,poleżałam i narazie przeszlo. Miałam iść oddać tel na gwarancję i opąłcić rachunek ale nie ruszam się dziś z domu. Zobaczymy jak będę się czuła później.
widzę, ze nikt nie odpowiedział, a ja mam takie same bóle po bokach- też nie wiem czy to rpzepowiadacze

ja_dalia

będzie się mała woziĆ

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja też oglądam, masakra, mi to sie wydaje, ze oni czasem podstawieni są bo to niemożliwe, ze tacy ludzie sa
myslę, ze trochę im płacą albo zwracają koszt dojazdu

a ja wróciłam od koleżanki- wtranżoliłam mega dużą babeczkę z nadzieniem jabłkowo-porzeczkowym i capuccino

i chyba będę szła lulu

buziaki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości