|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój ukochany będzie miał dziecko z inną ...
Ten mężczyzna jest niedojrzały emocjonalnie, ale ona też nie. Jeszcze do tego jego malutkie dziecko. Nieźle.
Madana ma rację "nie da się". |
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
rozmawiałam z moim chłopakiem. on odtrącił moją pomoc.. powiedział, że musi wiele przemyśleć i musi się póki co odizolować od świata. ja z kolei powiedziałam mu, że skoro tak to nie będę mu już więcej go utrudniała i poprosiłam go, żeby wybaczył mi, że w ogóle pojawiłam się w jego życiu. nic nie odpowiedział i wyszedł ...
|
|
|
|
|
#63 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No i uważaj, by nie wpaść z tym facetem Bo przecież "on nie wie, co zrobi jak zajdziesz w ciążę ".
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
po prostu już nie wiem co myśleć, tak wiele mi obiecywał tak bardzo starał si udowodnic mi, że jesteem dla niego wszystkim a teraz mnie odtrąca. rozumiem, że czuję się zagubiony ale przecież to nie z mojej winy.. a skoro ja jeszcze mu wszystko utrudniam ...
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Ale CO ty mu utrudniasz? Jesteś młodziutką osobą, stanęłaś przed trudnym doświadczeniem, po raz pierwszy na serio zakochałaś się, idealizujesz faceta.
Mam pytanie: wiemy , ile ty masz lat, a ile on? |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ty za bardzo weszłaś w tę "miłość", zatraciłaś siebie, zrosłaś się z nim jak huba z drzewem przez te parę miesięcy. Za szybko i zdecydowanie niezdrowo to brzmi. Trafiłaś na faceta bajeranta, który idzie po najmniejszej linii oporu i kiedy pojawia się problem - ziomek znika. Co właśnie widzisz Ty i co zobaczyła jego była panna. Nie łudź się, że jest miły dla Ciebie, a dla całego świata jest wredny. To tak nie działa. Jeśli ktoś jest wredny, to jest wredny dla wszystkich. Póki co się maskował, ale teraz kiedy sytuacja go zaskoczyła wylazło z niego to, co w nim siedzi. Nie zdziwiłabym się, gdyby to zaskoczenie było efektem jego namów na skrobankę.
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to samo pomyślałam, byłam zdziwiona, że nikt na to nie zwrócił uwagi. A on nawet nic nie odpowiedział, tylko sobie poszedł. Pfff...
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
on jest moim wieku, ma 19 lat. z każdą chwilą zaczynam już w niego wątpić, ale bardzo cierpię ... serce mnie tak bardzo boli bo obiecał mi, że nigdy mnie nie zrani ..
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
obiecanki cacanki... chłopak 19 lat i "poważne życie" AUTORKO OTRZĄŚNIJ się bo straszna lipa.. Jest mega nieodpowiedzialny
Marsz do psychologa.. |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Zapamiętaj jedno: nikt nie może Ci obiecać, że Cię nie zrani, nie zostawi i będzie zawsze Cię kochał. To są słowa i, jak widzisz, m bezmyślniej są wypowiadane, tym bardziej Cię ranią. Zapomnij na chwilę o tych wszystkich bzdurach, którymi nakarmił Cię szanowny chłopak i pomyśl, jak zachowuje się w stosunku do byłej dziewczyny i tego dziecka. Póki co swojego, bo jakoś specjalnie się go chyba nie wypiera. Tak samo zachowa się kiedyś w stosunku do Ciebie - i to pół biedy - bo jeśli Twoje z nim dziecko miałaby spotkać taka sama historia, to ja bym chyba z tego chociażby powodu z miejsca podziękowała.
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak w ogóle to macie jakichś wspólnych znajomych, poznałaś ludzi, których on znał przed Tobą, w tym jakichś ludzi, którzy znają również jego ex? |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś wyżej: za szybko, za mocno, za dużo.... i za naiwnie . I NIKT nigdy nie da ci gwarancji, że cię nie zrani, to bajerancki tekst wielu chłopków, bo w i w dobrym, normalnym związku zdarzy się zranić bliską osobę; Nie wierz tak we wszystko, bo naprawdę wpakujesz się w kłopoty. A przede wszystkim zabezpieczaj się, bo wpaść z kimś takim, to kanał. Z tym, że już teraz rozumiem to jego "zabiję się", to jeszcze dzieciak, emocjonalnie niedojrzały chłoptyś, stąd i taka reakcja. |
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Ale MA TYLKO 19 lat, po reakcji przestałam się dziwić, bo wystarczy poczytać pierwszą lepszą psychologię rozwoju człowieka, aby wiedzieć, ze 19 lat u faceta to nie czas na poważne deklaracje typu "domek, my i nasze dzieciątka". Ba- o niedojrzałości świadczą zapewniania "nigdy cię nie zranię", "będę kochał po grób". Pomijam, że skoro będąc z dziewczyną, z którą ma niby mieć dziecko, bajerował ciebie, to też o nim źle świadczy. Grał na 2 fronty: ty do miłosnych, uczuciowych uniesień, tamta- do bzykania i wyżycia się 19-latka.Banalne.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojoj, się porobiło. Ty -dziecko, związałaś się z nim - dzieckiem, a on będzie miał dziecko. Skomplikowane.
Chłopak jest strasznie dziecinny. Ale pewnie jest skołowany i to jestem w stanie zrozumieć. Ja tak samo jak dziewczyny nie rozumiem ZA CO miałabyś go przepraszać? Za to, że żyjesz? Otrząśnij się... Daj mu czas. A przede wszystkim SAMA SOBIE daj czas. A deklaracje typu "nigdy Cię nie zranię"... naprawdę w to uwierzyłaś? Znam jedną osobę, która uwierzyła w taką obietnicę... Moja ciocia, która będąc w wieku 87 lat pożegnała męża (również 87 lat) - i na pogrzebie szeptała, że przecież jej obiecał, że jej nie zostawi. Jak widzisz - nie da się takiej obietnicy spełnić. A już zwłaszcza w tak młodym i głupim wieku. Popieram Madanę - patrząc z boku (np. jako matka) nie byłabym w stanie znieść myśli, że moja młoda córka na "dzień dobry" wiąże się z gówniarzem, który zrobił sobie dziecko. Ja sama nawet teraz (23 lata) nie wyobrażałabym sobie związania się z kimś, kto ma dziecko. |
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Te terminy rozpadu jego związku i porodu tak się pięknie ze sobą łączą, że przyszło mi na myśl, że mógł ją zostawić w powodu ciąży
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że jest taka możliwość!
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
A wedlug mnie jest duze prawdopodobienstwo, ze koles od dawna wiedzial o ciazy. Autorka pisala, ze chlopak ma sklonnosci do uciekania od problemow, wiec prawdopodobne jest to, ze wiadomosc o ciazy bylej odkladal w czasie, bojac sie reakcji obecnej dziewczyny. Ja bym sie nie ladowala w taki uklad. A milosc pod tytulem "to moj pierwszy chlopak w wieku 19 lat, jest taki wspanialy i bedziemy razem na zawsze" tez przerabialam, ale klapki spadly mi z oczu po 2 latach i zostalam z zanizona samoocena. Nie warto uwieszac sie pierwszego spotkanego kolesia, jak nie ten to nastepny.
|
|
|
|
|
#81 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, wplątałaś się w nieciekawą relację.
Nawet jeżeli okaże się, że to nie jest Jego dziecko, to nie licz na świetlaną przyszłość z Nim, bo jak na razie to nie widać na to perspektyw. Pierwsze co źle o Nim świadczy to fakt, że zdradzał Ją emocjonalnie z Tobą, ledwo się zabezpieczał albo i wcale, a możliwe nawet, że spał z Nią już wtedy, gdy spotykał się z Tobą. No i reakcja na wszystko, że "zabije się" jest dziecinna. W końcu to On nawarzył piwa i powinien wziąć odpowiedzialność. A tekst o zabiciu się jest po prostu tekstem, byś zlitowała się nad Nim, to czysta manipulacja. A Tobie Jego szkoda, litujesz się, myślisz biedny chłopak, a na pewno mnie kocha, a prawda może byc zupełnie inna. Sama już widzisz jak mógłby zachować się w razie wpadki w Waszym związku. Nie powinnaś tak uzależniać swojego szczęścia od Niego, On zwyczajnie na to nie zasługuje. Poważnie zastanów się nad przyszłością z Nim. Ona jest bardzo niepewna, a Ty masz dopiero 19 lat, kupę życia przed sobą, szkoda, gdybyś je zmarnowała. Jest wiele innych alternatyw na życie, niż życie z kimś takim. Pomyśl o tym. A słowa "Będę z Tobą aż po grób" są piękne, jeżeli są szczere, wypowiedziane ze szczerego uczucia, tu nie ma podparcia ich czynami, tu nie wyglądają na szczere i dojrzałe. W takim wypadku są bezwartościowe i mógłby Ci je powiedzieć nawet nieznajomy Pan z ulicy, miałyby taką samą wartość. Słyszysz to co chciałabys usłyszeć, żyjesz jakby w iluzji. Dlatego nie skupiaj się na tych słowach, tylko na Jego zachowaniu i wyciągnij z tego zachowania wnioski. Na pewno nie licz, że zmieni się jak to bywa w bajkach, bo szkoda czasu na taką naiwną wiarę. Po prostu pora zrzucić różowe okulary. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-10-26 o 03:05 |
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
rozmawiałam z matką dziecka, z jego byłą. okazało się, że on chciał mieć z nią dziecko, że się starali ...
już nic nie ma sensu. |
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem od Ciebie dwa lata starsza i kiedy wyobrażam sobie, że miałabym być w związku z kolesiem, który jest w moim wieku, stał się tatusiem z miłości, choć już nie kocha mamusi, do końca życia będzie w naszym życiu jego dziecko, na które będzie przeznaczał czas i pieniądze, zakładając oczywiście, że wcześniej się nie zabije, to mi się śmiać chce |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
jedno jest pewne - nie chcę mieć już z nim nic wspólnego. tylko naprawdę cierpię. chciałabym go znienawidzić, zapomnieć ... będę miała nauczkę na przyszłość.. teraz muszę pocierpieć
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli ta jego była mówiła prawdę to brak mi słów O. o Chociaż ja bym jeszcze zapytała chłopaka, co ma do powiedzenia w tej kwestii.
Na pewno łatwo nie będzie Autorko, ale chyba to jedyne możliwe rozwiązanie - odejść i starac sie zapomniec.
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
Napisałam mu chyba z 20 smsów, dzwoniłam ale nie odbierał... Teraz ma wyłączony telefon. Jeżeli mi tego nie wyjaśni ...
Po prostu ta jego była powiedziała mi, że to samo co on mówił mi mówił i jej. Okłamywał mnie. Ponoć już wcześniej wiedział o dziecku. Nie wiem co myśleć, co robić !!! Jestem bezradna! |
|
|
|
|
#88 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyno, nie teraz, nie za 5 minut, nawet nie za miesiąc, ale kiedyś będzie dobrze, może nawet się będziesz śmiała z tej sytuacji. To jest kolejna lekcja życia dla Ciebie - musisz ich ileś tam przejść, aby dojrzeć, aby się nauczyć. Zabrzmi banalnie, ale ciesz się, że fizycznie Ci nic nie dolega, że masz co jeść, gdzie spać, uczysz się. Psychicznie może nie jest kolorowo, ale przynajmniej wiesz co Ci może grozić, wiesz ewentualnie do kogo się zwrócić, masz wiele możliwości. Pomyśl ile osób tego nie ma. ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
No to dobry koleś. Nie dość, ze zostawił to jeszcze świadomie tego dzidziusia zrobił
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co to znaczy STARALI się w wieku 19 lat Bez warunków, ślubu itp
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Bo przecież "on nie wie, co zrobi jak zajdziesz w ciążę
".

Oczywiście że jest taka możliwość!

I co to znaczy STARALI się w wieku 19 lat