Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 19:18   #2131
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30110546]Ale niektóre dziewczyny pisały, że widać im 2cm baby hairy [/QUOTE]
Ale Ty jesteś Ty i być może są Ci potrzebne do wzrostu zupełnie inne składniki niż te z Jantara i drożdży. Albo organizm potrzebuje więcej czasu, kto wie?

2-centymetrowe baby hair to już regularne włosy, które pojawiły się 1-2miesiące wcześniej...
Stary 2011-10-23, 19:23   #2132
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ale Ty jesteś Ty i być może są Ci potrzebne do wzrostu zupełnie inne składniki niż te z Jantara i drożdży. Albo organizm potrzebuje więcej czasu, kto wie?

2-centymetrowe baby hair to już regularne włosy, które pojawiły się 1-2miesiące wcześniej...
Dobra, uzbroję się w cierpliwość A jak wykończę jantara to zabieram się za radical i może tą rzepkę
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 19:48   #2133
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

He, to podobne zamówienia złożyłyśmy, ja też wzięłam Jantar i szampon Fitomed Ponoć jest delikatny, więc może nie przesuszy.
Co do Barwy to jakoś nie mam do niej przekonania i nigdy nie kupowałam, choć mam ją w kiosku pod blokiem
To czekam na Twoją relację po użyciu Fitomed Ja muszę najpierw skończyć całą butelkę Barwy Brzozowej i dopiero wtedy zabiorę sie za Fitomed. Muszę trzymać bata nad sobą, bo najchętniej to bym cały coś nowego testowała a miejsca w łazience coraz mniej A Barwa jest rewelacyjna dla mojej skóry głowy i zauważyłam ogólne wzmocnienie, jednak niezbyt dobrze działa na moje końce
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 20:04   #2134
dilula
Rozeznanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30110370]
A mogłabyś uświadomić mnie, jak to jest z rzepką? Wcierasz świeży sok? Przed czy po myciu? I jak często? [/QUOTE]
Sok ze startej rzepy tylko przed myciem, bo skleja włosy no i ten zapaszek Można chyba codziennie, np. seriami po parę dni. Trzeba obserwować jak skalp reaguje.
Stary 2011-10-23, 20:07   #2135
syla929
Rozeznanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30110370]

A mogłabyś uświadomić mnie, jak to jest z rzepką? Wcierasz świeży sok? Przed czy po myciu? I jak często? [/QUOTE]

Tak, wcieram świeży sok, codziennie kawałek ścieram na drobnych oczkach i przez gazę wykręcam soczek. Wcieram przed myciem bo skleja mi włosy. Robię to codziennie, chyba że coś ważnego mi wypadnie i nie dam rady. Na wieczór (tak jak właśnie teraz) wcieram rzepkę i rano myję włosy. Już ponad 2 tygodnie stosuję tą kuracje.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?

Edytowane przez syla929
Czas edycji: 2011-10-23 o 20:09
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:06   #2136
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
suszoną, bo łatwiej dostać :P i nie wiem gdzie kupić świeżą
i zaleję ciepłą oliwą z oliwek... albo winogronowym, nie wiem. trzeba się doedukować
Ja mam świeżą szałwię i oliwę z oliwek extra virgin, jutro chyba zrobię sobie ten olej... Jeszcze rozważam roztarcie tych liści w moździerzu

A w ogóle to już nie wiem, czy chcę przyciemniać i się ciągle martwić, że przy skórze mam jaśniejsze włosy, a końce są przesycone kolorem, czy nie lepiej sobie zrobić dobry balejaż i dbać o porządne nawilżenie włosków i pielęgnację. Pewnie mogłabym chodzić do fryzjera raz na dwa miesiące na poprawki, a tak to w kółko coś mieszam przy tych swoich piórkach

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:38   #2137
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Ja mam świeżą szałwię i oliwę z oliwek extra virgin, jutro chyba zrobię sobie ten olej... Jeszcze rozważam roztarcie tych liści w moździerzu

A w ogóle to już nie wiem, czy chcę przyciemniać i się ciągle martwić, że przy skórze mam jaśniejsze włosy, a końce są przesycone kolorem, czy nie lepiej sobie zrobić dobry balejaż i dbać o porządne nawilżenie włosków i pielęgnację. Pewnie mogłabym chodzić do fryzjera raz na dwa miesiące na poprawki, a tak to w kółko coś mieszam przy tych swoich piórkach
Roztarcie to dobry pomysł
Ja zamówiłam suszoną na dozie [i jantar ]

Teraz mam rzepkę na głowie... kurde, mam nadzieję, że w tym miesiącu urosły więcej niż 2 cm :/
Stary 2011-10-24, 06:35   #2138
fortepianistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

Możecie polecić jakiś kosmetyk w PSIUKACZU który sprawia że włosy są miękkie i ładnie błyszczą?
Ale żeby nie było też jakiejś mega chemii

Polecam z całego serca zrobienie sobie samemu keratynowego psiczka jest na biochemiurody ale tez na mazidłach. Ja mam z mazideł, podstawą jest hydrolat aloesowy, do tego kilka kropel keratyny, jedwabiu i kropeplka nawilżającej witaminy D5. Włosy są tak gęstsze w dotyku i w ogóle inaczej się zachowują, że nie wyobrażam sobie bez tego żyć.

http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html

http://mazidla.com/receptariusz/286.html?task=view

Cytat:
Roztarcie to dobry pomysł
Ja zamówiłam suszoną na dozie [i jantar ]
Wszyscy mi wykupili Jantar, a ja czekałam do dziś zeby isc do apteki i zeby babka mi zamowiła, wtedy nie musze zamawiać za 20 zł, ale widać nigdy mi sie to nie uda
Stary 2011-10-24, 08:48   #2139
czarnaaa33
Raczkowanie

Hehehe-chwilę mnie nie było, a Wy tyle zapisałyście!!!
Photoholic-przepiekne masz włoski-wprost boskie!!!!
I dziękuje za komentarze......
Ja rzepke wcieram kilka razy w tyg. Mam beby hairy od 5 cm do mega mechu! Jak umyje i schną to aureola i takie sianko z tych małych. Na tym najbardziej mi zalezało-na zagęszczeniu. No ale i na szybkim wzroscie też. Tylko, że w tym miesiącu osiagnęłam szczyt tego wzrostu!!!!! Padniecie.....aż......... ............0,5cm . Stanęły i już pomimo : seboradin niger lotion, świeży sok z rzepichy i czasem seboren.
AAaaa poeksperymentowałam i okazało sie, ze mój skalp ma uczulenie na brahmi. Robiłam z niego maseczki-swędział skalp tak niesamowicie jak bym "gosci" miała na głowie. Płukanki przegotowane z zioła-to samo. Olej z brahmi- to samo.....
Pokończyłam swoje wcierki i zastanawiam sie co teraz zakupić. Chyba jantar....ale to dopiero na początku listopada. Teraz rzepka tylko. Zobaczymy.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 10:54   #2140
greige
Raczkowanie

Czarna, ja takie uczucie, jak opisujesz, miałam po hennie Chyba sobie niezłe rany powydrapywałam na głowie.
A Twoje włoski pewnie się czają, żeby teraz wyskoczyć 3 cm w miesiąc

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-10-24, 13:06   #2141
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fortepianistka Pokaż wiadomość
Wszyscy mi wykupili Jantar, a ja czekałam do dziś zeby isc do apteki i zeby babka mi zamowiła, wtedy nie musze zamawiać za 20 zł, ale widać nigdy mi sie to nie uda
Ja też czaiłam się od kilku tygodni na Jantar i, jak był to wyjechałam. Musze czekać na kolejną dostawę. Oby była szybko.

Byłam na Ukrainie i kupiłam drewniany grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. Podobny do tego z TBS za około 5 zł.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:18   #2142
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam!
Ja od przyszłego miesiąca zaczynam się jantarować, bo radical mi nie dał jakichś super efektów
Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Byłam na Ukrainie i kupiłam drewniany grzebień z szeroko rozstawionymi zębami. Podobny do tego z TBS za około 5 zł.
Ooo, a gdzie byłaś? Jak we Lwowie to chyba umrę z zazdrości :P

Macerat już się kisi ^^
Stary 2011-10-24, 16:40   #2143
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Photoholic-przepiekne masz włoski-wprost boskie!!!!
.

I tutaj też się spytam ludzi z Wrocławia albo znających to miasto: do jakich sklepów z włosowymi (i nie tylko) rzeczami(oleje, indyjskie oleje,odżywki) się wybrać, żeby nie było za drogo, i co stamtąd polecacie?
Ostatnio chyba po tej heenarze zaczeły mi gęsto włosy wypadać więc mój plan jest taki: przed myciem na jak najdłużej w skórę głowy żel aloesowy a po myciu Jantar. Oby zmniejszyła taka kuracja wypadanie, bo jak nie to
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 16:48   #2144
Czarna93
Zakorzenienie

Wszystkie tak zachwalałyście jantara, że i ja się skusiłam
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:45   #2145
magdalenka_87
Raczkowanie

jaka jestem zła-nie umiem mierzyć sobie włosówparę dni temu mierzyłam i wyszło mi że w 10 dni urosły 1cm-pomyślałam "możliwe, ale mało prawdopodobne" dzisiaj chciałam sprawdzić to jeszcze raz i teraz wychodzi mi 2cm w 2 tyg (czyli miałyby urosnąć w 4 dni między jednym a drugim mierzeniem 1cm-w co już nie uwierzę) odrostu też zmierzyć nie mogę bo ostatnio miałam robione pasemka i tak się zlewają z moim naturalnym kolorem, że nie widać dobrze granicy.... (co w sumie mi tak bardzo nie przeszkadza, bo dzięki temu to fryzjera dopiero w grudniu odwiedzę-no chyba, że zdecyduje się wrócić do naturalnego koloru)
co do przyrostu to pozostają jeszcze zdjęcia-na koniec miesiąca sobie zrobię i porównam z wcześniejszymi....
robię sobie olej czosnkowy 2tyg muszę czekać...
magdalenka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 18:25   #2146
fortepianistka
Rozeznanie

Dziewczyny moja mama obrała dużo orzechów włoskich (co prawda zeszłoroczne) ale postanowiłam wzbogacić Olisanę, robiąc macerat. Nie wiem tylko w ogóle jak to zrobić, w necie jest tak mało informacji...
Należy podgrzać olej, tylko nie wiem do jakiej temperatury i skąd będę wiedziała, że to już, i nie wiem czy wagowo czy objętościowo powinnam dać 1:1 składniki. Czy któraś z was ma to za sobą?
I czy kolor mocno się przyciemnia, bo własciwie nie wiem czy chce mieć ciemniejsze włosy...
Stary 2011-10-24, 18:31   #2147
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam!
Ja od przyszłego miesiąca zaczynam się jantarować, bo radical mi nie dał jakichś super efektów

Ooo, a gdzie byłaś? Jak we Lwowie to chyba umrę z zazdrości :P

Macerat już się kisi ^^
Właśnie tam byłam.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-10-24, 18:34   #2148
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny moja mama obrała dużo orzechów włoskich (co prawda zeszłoroczne) ale postanowiłam wzbogacić Olisanę, robiąc macerat. Nie wiem tylko w ogóle jak to zrobić, w necie jest tak mało informacji...
Należy podgrzać olej, tylko nie wiem do jakiej temperatury i skąd będę wiedziała, że to już, i nie wiem czy wagowo czy objętościowo powinnam dać 1:1 składniki. Czy któraś z was ma to za sobą?
I czy kolor mocno się przyciemnia, bo własciwie nie wiem czy chce mieć ciemniejsze włosy...
Ja ostatnio przymierzałam się do maceratu z orzecha, ale okazało się, że do tego trzeba świeże łupiny [zielone] i liście. Także wątpię, żeby taki z zeszłorocznych coś zadziałał :/
Stary 2011-10-24, 19:10   #2149
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Tak, wcieram świeży sok, codziennie kawałek ścieram na drobnych oczkach i przez gazę wykręcam soczek. Wcieram przed myciem bo skleja mi włosy. Robię to codziennie, chyba że coś ważnego mi wypadnie i nie dam rady. Na wieczór (tak jak właśnie teraz) wcieram rzepkę i rano myję włosy. Już ponad 2 tygodnie stosuję tą kuracje.
Dzięki
A jeśli wieczorem myję włosy, to ile tak mniej więcej trzymać? A jak się zmywa, dobrze? Aha i czy zauważyłaś już jakąś poprawę?
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:27   #2150
fortepianistka
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio przymierzałam się do maceratu z orzecha, ale okazało się, że do tego trzeba świeże łupiny [zielone] i liście. Także wątpię, żeby taki z zeszłorocznych coś zadziałał :/
Własnie są chyba różne pomysły. Skorupki też mogą coś dać. Mogę nazbierać w ogrodzie też zielone owoce i liście i wszystko zalać, tylko że naprawde nie wiem jak
Stary 2011-10-24, 20:41   #2151
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Zalej gorącym olejem łupiny w proporcji 1:10, odstaw na miesiąc. Chyba powinno wystarczyć.
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

Edytowane przez ston3d
Czas edycji: 2011-10-24 o 20:48
ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:53   #2152
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_87 Pokaż wiadomość
jaka jestem zła-nie umiem mierzyć sobie włosówparę dni temu mierzyłam i wyszło mi że w 10 dni urosły 1cm-pomyślałam "możliwe, ale mało prawdopodobne" dzisiaj chciałam sprawdzić to jeszcze raz i teraz wychodzi mi 2cm w 2 tyg (czyli miałyby urosnąć w 4 dni między jednym a drugim mierzeniem 1cm-w co już nie uwierzę) odrostu też zmierzyć nie mogę bo ostatnio miałam robione pasemka i tak się zlewają z moim naturalnym kolorem, że nie widać dobrze granicy.... (co w sumie mi tak bardzo nie przeszkadza, bo dzięki temu to fryzjera dopiero w grudniu odwiedzę-no chyba, że zdecyduje się wrócić do naturalnego koloru)
co do przyrostu to pozostają jeszcze zdjęcia-na koniec miesiąca sobie zrobię i porównam z wcześniejszymi....
robię sobie olej czosnkowy 2tyg muszę czekać...
Ja tez mam ten problem, nie umiem sobie zmierzyc Zmierzyłam miesiąc temu, dzisiaj powtórzyam i wyszło na to, ze nic mi nie urosły A nie chce mi się wierzyć. Dlatego chrzanię to mierzenie, będę robić foty, to bardziej miarodajne
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:07   #2153
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Własnie są chyba różne pomysły. Skorupki też mogą coś dać. Mogę nazbierać w ogrodzie też zielone owoce i liście i wszystko zalać, tylko że naprawde nie wiem jak
Ja dzisiaj robiłam i dałam 100 g ziół i ileśtam oliwy [tak 3/4 butelki tej oliwy z biedro]. Nie mam pojęcia czy to dobre proporcje, pewnie nie, ale wydaje mi się, że nic złego się nie stanie. Najwyżej doleję trochę oliwy.
No i podgrzałam całą tę oliwę i zalałam zioła w dużym, przezroczystym słoiku. I teraz to stoi sobie na parapecie, żeby słoneczko na to świeciło.
Stary 2011-10-25, 17:30   #2154
czarnaaa33
Raczkowanie

Poszłam dziś po rzepkę, jeszcze nie zdarzyłam wejść do sklepu-a juz na wadze ładne 2 kg dla mnie leżało. Pani juz mnie pamieta, że co wtorek rzepichę wykupuje . Ale, ale....jak zobaczyła moje babiki /powiedziała, że aureola niczym anielska/ to padła. A przeciez w sumie to dopiero miesiąc się z nią bawię. A wcieram 3 -4razy w tyg.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 17:51   #2155
greige
Raczkowanie

A ja dziś zmęczyłam swoje włosy wizytą u fryzjera, który je rozjaśnił. No i obciął, ale tylko tył i boki, a zapuszczam grzywę W każdym razie chyba zrobię sobie mieszankę oliwy z oliwek z olejem rozmarynowym i lawendowym, i tym uraczę swoje śliczne złote piórka

Dziewczyny, czym zmywacie oleje?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-10-25, 18:04   #2156
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
A ja dziś zmęczyłam swoje włosy wizytą u fryzjera, który je rozjaśnił. No i obciął, ale tylko tył i boki, a zapuszczam grzywę W każdym razie chyba zrobię sobie mieszankę oliwy z oliwek z olejem rozmarynowym i lawendowym, i tym uraczę swoje śliczne złote piórka

Dziewczyny, czym zmywacie oleje?
Ja Joanną Naturia z pokrzywą, ale chce zmienić na BD, a Joannę od czasu do czasu.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-10-25, 18:11   #2157
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzisiaj robiłam i dałam 100 g ziół i ileśtam oliwy [tak 3/4 butelki tej oliwy z biedro]. Nie mam pojęcia czy to dobre proporcje, pewnie nie, ale wydaje mi się, że nic złego się nie stanie. Najwyżej doleję trochę oliwy.
No i podgrzałam całą tę oliwę i zalałam zioła w dużym, przezroczystym słoiku. I teraz to stoi sobie na parapecie, żeby słoneczko na to świeciło.
Powinno trzymać się w ciemnym, chłodnym miejscu... Słoneczko może Ci ładnie zepsuć olej
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:11   #2158
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ja Joanną Naturia z pokrzywą, ale chce zmienić na BD, a Joannę od czasu do czasu.
Mam BD, nie przepadam za nim, ale wypróbuję do zmywania oleju - może się nada

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-10-25, 18:26   #2159
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Zalej gorącym olejem łupiny w proporcji 1:10, odstaw na miesiąc. Chyba powinno wystarczyć.
Że skorupki ?
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:30   #2160
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Poszłam dziś po rzepkę, jeszcze nie zdarzyłam wejść do sklepu-a juz na wadze ładne 2 kg dla mnie leżało. Pani juz mnie pamieta, że co wtorek rzepichę wykupuje . Ale, ale....jak zobaczyła moje babiki /powiedziała, że aureola niczym anielska/ to padła. A przeciez w sumie to dopiero miesiąc się z nią bawię. A wcieram 3 -4razy w tyg.
i gdzie trzymasz te rzepki? w lodowce czy gdzies w szafce w ziemnym miejscu? hihi

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości