|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Z tym, że po wiejskim potrafie się czuć strasznie, a po czekoladzie nie mam żadnych dolegliwości
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sie uparłyście na ta owsianke rafaello
|
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
To wszystko wina Morphine
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie dolegliwości masz po wiejskim? I dlaczego go jesz w takim razie?
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, widziałam jej cuda sniadaniowe na blogu. Dziś w biedronie stałam dłuższą chwilę przy mleczku kokosowym ale pieniążków mi zabrakło
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po laktozie mam sensacje żołądkowe - bóle brzucha, gazy, przelewanie w żołądku i pochodne... Ale jak raz na jakiś czas mam na coś ochotę to nie potrafię się powstrzymać
|
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
Moje 2 ostatnie jadłospisy zostały pominięte
Może tym razem?U Ocet jabłkowy z wodą i miodem I. Omlet biszkoptowy pełnoziarnisty z 2 jaj, cukru i mleka, posmarowany kwaśnym musem jabłkowym, zielona herbata II. Gruszka, serek wiejski 200g, 3 wafle ryżowe, każdy z plastrem sera żółtego IV. Talerz krupnika z dużą ilością kaszy, 50g pęczaka kujawskiego z kawałkiem ryby w sosie śmietanowo - brokułowym, i 1 pulpetem mięsnym, pomidor Jako przegryzka - garstka płatków śniadaniowych w polewie z białej czekolady, garść rodzynek, łyżeczka miodu V. Zaparzone siemię lniane mielone z garścią rodzynek, 2 łyżeczkami miodu i 2 łyżeczkami kwaśnego musu jabłkowego (razem wyszedł cały kubek, bardzo sycące) Ocet jabłkowy z wodą i miodem VI. Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, 1,5 fileta śledziowego w oleju, cebuli i łyżki oliwy, do tego kubek barszczu czerwonego instant. |
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;30151688]Moje 2 ostatnie jadłospisy zostały pominięte
Może tym razem?U Ocet jabłkowy z wodą i miodem I. Omlet biszkoptowy pełnoziarnisty z 2 jaj, cukru i mleka, posmarowany kwaśnym musem jabłkowym, zielona herbatafajanie,fajnie ![]() II. Gruszka, serek wiejski 200g, 3 wafle ryżowe, każdy z plastrem sera żółtegow zasadzie to fajnie ![]() IV. Talerz krupnika z dużą ilością kaszy, 50g pęczaka kujawskiego z kawałkiem ryby w sosie śmietanowo - brokułowym, i 1 pulpetem mięsnym, pomidorIV?Chyba III chochlik się wkradł:P bardzo smaczny obiadekJako przegryzka - garstka płatków śniadaniowych w polewie z białej czekolady, garść rodzynek, łyżeczka mioduho ho ho ale sobie dogadzasz i dobrze!V. Zaparzone siemię lniane mielone z garścią rodzynek, 2 łyżeczkami miodu i 2 łyżeczkami kwaśnego musu jabłkowego (razem wyszedł cały kubek, bardzo sycące)i bardzo fanie i ciekawie...a właśnie!lece sobie zrobić siemię lniane mielone,dzięki za przypomnienie! Ocet jabłkowy z wodą i miodem VI. Sałatka z kapusty pekińskiej, papryki, 1,5 fileta śledziowego w oleju, cebuli i łyżki oliwy, do tego kubek barszczu czerwonego instant. instant fuuuuuj!!!! Poza tym oki [/QUOTE]j.w. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-04 o 15:12 |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem zdarzy mi się sobie dogodzić, tym bardziej teraz w okresie rozwijania siły, gdy muszę zwiększyć węgle Wiem, że barszcz instant jest kiepski, ale miałam taaaaaakiego smaka, że już się nie powstrzymywałam.Dziękuję pięknie za ocenę |
|
|
|
|
#3640 |
|
Rozeznanie
|
ja i moja eRRRka na dziś :
ś: owsianka z ok 3 łyżek płatków (tylko tyle mi zostało) na mleku z połową banana, garścią mieszanki studenckiej i połową owocu granata - strasznie słodka wyszła , kawa z mlekiemsiłowy obwodowy+aeroby łacznie 2 h śII (potreningowy): pół puszki tuńczyka wsw z garścią makaronu razowego, małym pomidorem podsmażone na kropli oliwy z oliwek, kubek zielonej z ananasem o: chochla wczorajszej zupy jarzynowej, po 1,5 godz. filet z indyka smażony na małej ilości oliwy z oliwek, warzywa na patelnię mieszanka włoska z ryżem brązowym, kilka pieczonych ćwiartek ziemniaków, jak zmieszczę to buraczki z chrzanem k: jajko na twardo z łyżeczką sosu musztardowo-jogurtowego, plaster szynku, pomidor, kubek mięty
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-26 o 09:13 |
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A.. i tak - nie mam żadnych problemów żołądkowych po jabłku i mleku - mleko piję od zawsze i zawsze się dobrze czuję, nawet jakbym popiła nim surówkę z kiszonej kapusty ![]() RRR (mimo węgli na kolację waga i BF spada, woda rośnie, bo niedługo@) 1. Woda z miodem i cytryną Płatki orkiszowe (4Ł) z otrębami 1Ł na mleku sojowym light, z siemieniem lnianym(1Ł), jajkiem, 2ł odżywki białkowej truskawkowej i kiwi Rooibos z melasą 2. kefir 200ml i jabłko 3. Reszta udźca parowanego z wczoraj, łycha mieszanki chińskiej z mrożonki (dodałam marynowanego imbiru bez cukru - do smaku), 2 łyżki duszonej białej kapusty z kminkiem i goździkami, jak dam radę to pomidor lub jakieś surowe warzywko Hula hoop - 30min 4. wieśniak lub twaróg półtłusty z orzechami 5. na kolację jedziemy z TŻ do rodziców moich, więc pewnie będzie jakaś wędlina, razowy chleb, warzywa i jajka na twardo. Więc pewnie zjem kanapeczkę lub dwie. Miłego dnia
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze U
I. 2xWasa z szynką i pomidorem, kawa z mlekiem, mała kiść winogron II. Princessa kokosowa Maxi + sok grejpfrutowy 300ml III. porcja kapuśniaku z ziemniaczkami IV. duża gruszka pokrojona i zalana połową jogurtu naturalnego z cynamonem V. 3x Wasa z pastą jajeczną, szynką z indyka i ogórkiem kiszonym + herbata z sokiem malinowym i pół małego pączka z dżemem i cukrem pudrem dziwnie jakoś... ale poproszę o wgląd.
|
|
#3644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
w kapuśniaku było mięso ze skrzydełka. rzadko jem 2 dnia, wręcz nie pamiętam kiedy ostatnio.... pieczywo chrupkie jem zamiennie z klasycznym, sprawdza się, gdy nie ma innego w domu (prócz jasnego rodzinki ;-))
dziękuje za komentarz, choć chyba ilościowo tak mało nie jest. jakościowo gorzej.
|
|
#3646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o chleb to w pewnym sensie Cię rozumiem, bo ja sama jadam wafle zamiast chleba (taka konieczność).Na U można sobie pozwolić na luz Jeśli Tobie wystarcza to ok, ja wiem że bym się tym nie najadła Od kiedy trenuję to jestem strasznym głodomorem
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Rozeznanie
|
karola masz rację, mam dziś ochotę na ziemniaki pieczone więc ryżu w warzywach nie bedzie Pól tuńczyka wystarczy, w tym tygodniu chodziłam strasznie najedzona a porcje były normalne więc wolę drugie sniadanie zjeść mniejsze a dorzuce gdzies tam przed obiadem połówke granata ze śniadania.Dziękuję za ocenę Cytat:
Wszystko zależy od organizmu, ja bym miała mega wzdęcia A warzywka oczywiście na oliwie z oliwek.
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-26 o 12:58 |
|
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie;
Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, jabłko, cynamon) + 2 kostki gorzkiej czeko. 50 minut steppera. Obiad; gałka ziemniaków z masłem, 2 paluszki rybne, surówka z marchwi i jabłka. Po; 2 mandarynki; garść słonecznika. 15 minut twistera. Podwieczorek; serek wiejski; około 200 gram winogron.( poza domem) Kolacja; duży krakowski precel z makiem; 2 wafle ryżowe. ( poza domem) |
|
|
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3650 |
|
Konto usunięte
|
Poproszę o ocenę mojego dzisiejszego jadłospisu
Budowania siły ciąg dalszy. (posiłki od III do V jeszcze nie zjedzone)U Ocet jabłkowy z wodą i miodem I.Przedtreningowy: omlet biszkoptowy pełnoziarnisty (2 jajka, mąka pełnoziarnista, łyżka gorzkiego kakao, łyżka miodu, mleko), na górę położone starte jabłko 1h treningu siłowego, tuż po - garść rodzynek II.Potreningowy: Gotowana pierś z kurczaka z 40g pęczaka kujawskiego i duszonymi warzywami (cukinia, papryka, cebula) III. 30g ryżu białego z truskawkami z cukrem IV. Serek wiejski, mieszanka słonecznika łuskanego i rodzynek Ocet jabłkowy z wodą i miodem V. Sałatka warzywna z łyżką oliwy z oliwek i twarogiem |
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
R:
Ś: mleko 2% ok. 200ml + musli domowe + suszone morele kawa z mlekiem IIŚ: bułka ciemna ze słonecznikiem, z sałatą, szynką, pomidorem i rzodkiewką wafel ryżowy, kawa z mlekiem O: pół woreczka ryżu brązowego, jogurt naturalny 180g, prażone na teflonie jabłko z cynamonem (problemy żołądkowe, chyba od świeżych owoców, dlatego dziś prażone) K: ok 100g pieczonej piersi z kury, pokrojone w kosteczkę, dorzucone do wiejskiego, pomidorki,cebulka,szczypi orek,rzodkiewka |
|
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
warzywka zawsze daję na talerzyk obok, ale w szkole ciężko z tym bywa. a woda z miodem i cytrynką faktycznie mi pomaga, i fajnie orzeźwia rano. Phynn, nie chcę się wtrącać i w ogóle, ale... kiedyś jadłaś naprawdę więcej. Pół pączka na kolację niewiele zmieni. Nadal masz sporą niedowagę? Edytowane przez Nowhere Czas edycji: 2011-10-26 o 16:00 |
|
|
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka z 5 łyżek płatków owsianych zalanych wodą z serkiem wiejskim (150g), wkrojonym bananem, łyżką płatków migdałowych i łyżeczką miodu 2. 2 złożone kromki chleba '7 ziaren' z masłem, dżemem jagodowym niskosłodzonym i domowym białym serem (podwójny obkład) jabłko 3. 2 duże gałki lodów wa wafelku: jagodowe & kinder 4. Cały duży talerz pełnoziarnistego spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów, drobiowego mięsa mielonego, cebulki, czosnku, ziół (na maśle); kawałek marchewki, który wpadł mi w ręce ![]() 5. 2 kromki chleba '7 ziaren' z masłem, sałatą, szynką z piersi kurczaka (1,5 plastra na każdej kromce), pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U i prośba o wzgląd:
Przed śniadaniem 2 szkl. wody, jedna z miodem i cytryną a druga czysta,2 wafle ryżowe sezamowe I: 2 kromki(długie) żytniego ze słonecznikiem, jedna kromka z wędliną drobiową, połowa z masłem orzechowym a druga z miodem, miseczka homo z łyżeczką dżemu pomarańczowego niskosłodzonego, jabłko wafel ryżowy sezamowy II: Makaron ciemny pełnoziarnisty (ok 30g), warzywka na patelnie (z lidla - kukurydza,papryka,czerwon a fasola itp),cała cukinia, 3 pulpety indycze gotowane jabłko i koktajl wysokobłonnikowy Siłownia: Rowerek 12 minut brzuszki - 4 różne ćwiczenia po 4 partie i 15 powtórzeń (ale żadne nie umywają się do 8 minut abs) Ćwiczenia z hantelkami - 2 różne, obciążenie 2 kg, 4 serie po 15 powtórzeń Ćwiczenia na ramiona z drążkiem 10kg - 4 serie po 15 powt. Bieżnia - 20 minut interwałów czyli minuta chodzenia i 2 minuty biegu absolutnie nia miałam dzisiaj siły na nic na siłowni,więc czuję,że w zasadzie nic nie zrobiłam:/ jak weszłam na bieżnie to jak nigdy modliłam się o koniec ![]() lizak chupachups III: Gotowany brokuł,podgrzany pomidorek(leżał już w lodówce pokrojony od wczoraj i nie chciałam jeść zimnego),sporo szynki drobiowej,2 łyżki grochu zielonego (wszystkie warzywa na ciepło) wymieszane z całym (150g) opakowaniem wieśniaka lekkiego w ciągu dnia kawa czarna i biała,herbata czerwona,woda jak to wygląda? Czuję się dzisiaj jakaś taka....
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Karola, sorry, że nie skomentuje od razu całego jadłospisu ale wpadło mi w oko to o siłowni - jesteś przetrenowana moim zdaniem, nie trenuj tak mocno codziennie ale rozdziel to chociaż!
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Moje utrzymanie
![]() 1.bułka grahamka z masłem szynką jakiem, pół kabanosa drobiowego, kawa z mlekiem (pół na pół) 2.bułka z masłem, jabłko, serek wiejski, papryka i pomidor 3. mars maślanka 500 ml jabłko 4. 2 ziemniaki pieczone w ziołach, pół piersi z kurczka, łyżka oliwy, sałaka z pomidora i ogóra, 100 ml soku marchewkowego po gałka lodów truflowych w słodkim waflu Proszę o ocenkę próbuje w zdrowo się odżywiać (ED)
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio jadłam więcej? szczerze nie wiem. a co do pączka po kolacji.. sytuacji na pewno to nie zmieni, jednak chyba świadczy o jakimś (choć minimalnym) luzie? a może się mylę.
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-10-27 o 00:12 |
|
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
karola pozytywna ma rację, odpocznij trochę, mięśnie muszą się zregenerować.
Bloody_ Twoje jadłospisy są świetne ! wrzucam moją ubogą eeeRkę na dziś (śniadania oba zjadłam z tym co miałam, skończyły mi się płatki do owsianki, nie mam jajek )ś: kawa z mlekiem, dwie dłuuugie kromki chleba z ziarnami 1. z twarogiem półtłustym na podkładzie, miód 2. twaróg półtłusty na podkładzie, plaster got. kurczaka, pomidor, czarne oliwki, kubek kakao dosłodzony odrobiną miodu śII: połowa banana zmiksowana z malym jogurtem nat., garść płatków just fit biedronkowych połowa granata, kubek zielonej z ananasemo: wczorajszy filet z indyka, malutki kalafior, pomidor z ziołami w oliwie z oliwek, kubek rumianku z brzoskwinią p: pól wieśniaka w garścią mieszanki studenckiej i cynamonem k: jajko sadzone, plaster szynki, ogórek Lista zakupów dla TŻ będzie długa
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-27 o 10:13 |
|
|
|
#3660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

i szczyptą cynamomnu
Może tym razem?

i very good
Czasem zdarzy mi się sobie dogodzić, tym bardziej teraz w okresie rozwijania siły, gdy muszę zwiększyć węgle
58.7
)
połowa granata, kubek zielonej z ananasem