|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
depilacja intymna
Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy! Od jakiegoś czasu myślę o tym i bardzo chcę zacząć dbać o siebie, w sumie ciągle coś mnie blokuje przed rozpoczęciem diet, zdrowego trybu życia, ale teraz chciałabym zacząć. Dokładnie za 1,5h (słynne od jutra ^^ ) ale nie o tym. W związku ze wszystkimi moimi planami uwzględniłam depilację laserową większej części mojego ciała. Jestem brunetką i mam bardzo ciemne i gęste włosy, które mnie krępują i sprawiają, że czuję się mało kobieca co jest dołujące. Z tym, że największe dylematy mam z depilacją intymną. Mam możliwość zrobienia 3 zabiegów depilacji głębokiego bikini. Z tym, że nie wiem co to dokładni oznacza i jak jest hymm, bardziej prawidłowo. Mam na myśli, że u kobiety nogi powinny być gładkie, a jak to jest w tych miejscach? Pomóżcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: depilacja intymna
depilacja intymna nie jest z tej kategorii co nogi, pachy - miejsca widoczne na codzień, publicznie.
Intymne miejsca widzisz tylko Ty i Twój partner dlatego tylko od waszych preferencji i nastroju zależy czy będziesz tam owłosiona czy nie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
jesli chodzi o depilacje miejsc intymnych podeszła bym do tego sceptycznie jesli chodzi o laser ! moim zdaniem może to nieść nie ciekawe konsekwencje o których się nie mowi
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja slyszalam, ze usuwanie wlosow z miejsc bikini trwa kilka zabiegow, poniewaz sa one dosc grube, i jest ich duzo i dla lepszego efektu wlasnie tak robia... ale to tylko podkeslam "slyszalam" Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2011-10-24 o 11:51 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie, bo ciekawa jestem?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również jestem ciekawa.
Bo sama być może chciałabym kiedyś zrobić sobie depilację laserem w miejscach intymnych. |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
To ja powiem na podstawie własnego doświadczenia - jestem po 3 zabiegach depilacji IPL , na ta chwile moge powiedziec,ze w 85% włosy tam gdzie były "ostrzeliwane" IPLem, tam juz ich nie ma. Zwłaszcza na bikini. Na nogach podobnie - wiaodmo,ze cos tam jeszcze zostalo,ale po 3 zabiegach ( w odstepach: drugi po 3 tyg, trzeci po 2,5 tyg) naprawde jest super! Włoski na nogach,te co jeszcze są,wyglądają jak odrastające po wosku - slabe,cienkie,praktycznie ich nie widać. Powiem jeszcze tyle,ze pierwszy zabieg mialam 6 września,a ostatni,trzeci - 14 października. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nie chcę Cię martwić qlapeczeq, ale słyszałam, że depilacja IPLem nie przynosi trwałych rezultatów. Owszem, póki chodzisz regularnie na zabiegi efekt jest, ale jak przestaniesz to i tak odrosną takie, jak były wcześniej
Jeśli decydować się na laser to IMO tylko na Lightsheer. A wracając do głównego wątku to jak mocno wydepilujesz bikini, zależy tylko od Ciebie. Nie ma tu jakichś norm Ja zostawiłam sobie tylko trójkącik ( z ostrożności, bo może kiedyś mi się gusta zmienią) ale teraz żałuję, że nie poszłam po całości )) bo zabieg jest bardzo skuteczny i pożegnałam problem wrastających włosków i bólu.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Wiem,zostałam o tym uprzedzona Jednak nawet jeżeli włosy mają kiedyś odrosnąć,to uczucie komfortu jakie jest teraz jest nie do przecenienia Z resztą pani,która ten zabieg wykonuje, mówi,że zaleca się zabieg "przypominający" jeszcze raz na jakiś czas po całej serii zabiegów.Póki co jestem zadowolona,więc na podstawie swoich doświadczeń z ręką na sercu polecam. Co do samej depilacji bikini,to ja równiez "coś tam" zostawiłam Pieron wie czy za kilka lat nie plułabym sobie w brode,że tam tak "łyso" hihi,a tak to dogolić maszynką chociażby zawsze można
Edytowane przez qlapeczeq Czas edycji: 2011-10-25 o 15:12 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja jestem już po próbie laserowej. Laser oczywiście Lightsheer, na IPL raczej bym sie nie zdecydowala
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Jeśli decydować się na laser to IMO tylko na Lightsheer. A wracając do głównego wątku to jak mocno wydepilujesz bikini, zależy tylko od Ciebie. Nie ma tu jakichś norm
Ja zostawiłam sobie tylko trójkącik ( z ostrożności, bo może kiedyś mi się gusta zmienią) ale teraz żałuję, że nie poszłam po całości
Jednak nawet jeżeli włosy mają kiedyś odrosnąć,to uczucie komfortu jakie jest teraz jest nie do przecenienia
ja jestem już po próbie laserowej. Laser oczywiście Lightsheer, na IPL raczej bym sie nie zdecydowala