Wegetarianki/wegetarianie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-28, 18:59   #121
fantasmagorie
Raczkowanie

Dot.: Wegetarianizm :) Polecam

Cytat:
Napisane przez emilia_20 Pokaż wiadomość
i naprawde to nie było po złości obrzydzanie a że poskutkowało to już inna bajka
Chyba że tak.
Trzeba mi wybaczyć, ale jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Ile razy komuś mówię, że nie jem mięsa, zaraz pojawia się hasło "no to teraz będziesz nam je obrzydzać".

Cytat:
to dziwnie wyglądało jak ja sięgnęłam po serek a ona po wędline
Czemu dziwnie? Dla mnie normalne
fantasmagorie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 19:01   #122
emilia_20
BAN stały

No ja jak mówie że nie jem mięsa to sie na mnie patrzą jak na dzikuske jakąś i mówią że dlatego ja taka blada hehe A jak już w domu sięgnę po smażoną kiełbaskę to robią wielkie oczy mówiąć"Ty jesz mięso???" I weś tu bądź mądry pisz książki
emilia_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 19:10   #123
fantasmagorie
Raczkowanie

Mi też bladość wypominają Ciekawostką jest to, że wcześniej na nią nie zwracali uwagi, tylko dopiero teraz I oczywiście blada jestem, bo nie jem mięsa :P
fantasmagorie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 20:13   #124
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
wiem że skutecznie potrafie komuś obrzydzić mięso bo niedawno jadłam z koleżanką śniadanie ja serek na chlebek a ona wędlinke więc zaczęłam jej mówić że to co ma na kanapce kiedyś biegało po podwórku
Bez przesady,nie należę do osób na które działają takie teksty .Jem mięsko ,bo lubię i akurat takim tekścikiem ,ani żadnym innym byś mi go nie obrzydziła.
Poza tym-serek robi się z mleka-a mleko pochodzi od krowy,która też biega po podwórku,a ostatecznie kończy w rzeźni .
Więc ,pod tym względem - jak dla mnie wychodzi na jedno,czy serek,czy wędlinka .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 20:33   #125
emilia_20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Bez przesady,nie należę do osób na które działają takie teksty .Jem mięsko ,bo lubię i akurat takim tekścikiem ,ani żadnym innym byś mi go nie obrzydziła.
Poza tym-serek robi się z mleka-a mleko pochodzi od krowy,która też biega po podwórku,a ostatecznie kończy w rzeźni .
Więc ,pod tym względem - jak dla mnie wychodzi na jedno,czy serek,czy wędlinka .

Wtedy jakoś serek mi bardziej przypasował.Przeciez też jem mięso a że wtedy tak mnie wzieło to czasem tak mam.Może Ciebie takie teksty nie obrzydzają ale moją kuplele wtedy tak bo gadałam dużo więcej rzeczy ale to i tak były jaja.Już sie wypowiadałam na ten temat każdy niech je co chce i nie ważne czy to będzie "padlinka" czy kurde pomidorki no! Ide se usmażyć kiełbaske hehe
emilia_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 21:03   #126
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jotemka Pokaż wiadomość
chodziło mi o zapach potu, gdzieś wyczytałam że wegetarianie pachną jak świeżo wyprana bawełna
przyjemniej niż mięsożercy
Nie wiem czy jak bawełna, ale zapach potu od diety zalezy jak najbardziej.
Wiec pewnie tak jest, ze pachna inaczej, niz kiedy jedli mieso.
Nie wiem,czy "ładniej" od innych.
Stary 2006-10-28, 21:21   #127
Momo
Zakorzenienie

Ja nie narzekam na swój zapach i nie zauważyłam co by z paszczy zajeżdżało mi padliną

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 21:31   #128
jotemka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Momo Pokaż wiadomość
Ja nie narzekam na swój zapach i nie zauważyłam co by z paszczy zajeżdżało mi padliną
MOJE KOCHANE MOWIĘ O ZAPACHU POTU NIE ZAPACHU Z UST A TO JEST RÓŻNICA
jotemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 21:35   #129
bemolka
Zakorzenienie

Cytat:
nie zauważyłam co by z paszczy zajeżdżało mi padliną

sie uśmiałam

a wracając do tematu, lubie sobie czasem zjeść coś mięsnego, ale gdyby nagle dnia pewnego całe przerobione mięso świata zniknęło i uboju nigdy wiecej nie było, to bym w panike nie wpadła i spokojnie przerzuciła się na same roślinki
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 21:36   #130
martini.
Zakorzenienie

Raczej też jestem " na nie" .Postaram się uzasadnić zdanie opierając się na przykładzie z życia mojej skromnej osoby.

Przestałam jeść mięso mniej więcej w takim samym wieku jak Ty. Nie lubiłam. Nie jadłam go ponad 6 lat. Od razu mówię,że moja dieta też była zbalansowana (soja,dodatki wegetariańskie ,warzywa,owoce itp.). W związku z tym,że miałam kłopoty ze zdrowiem (nie związane z jedzeniem itp.),badania miałam dosyć często.Zawsze były dobre. Hemoglobina trochę pod kreską,ale taka już moja uroda,bo od urodzenia tak mam.

Aż w końcu rok temu przyszła poważna infekcja.Już wtedy jadłam mięso. I po jakimś czasie okazało się,ze mam ciężką anemię . Bo po prostu przez ten czas,kiedy nie jadłam mięsa mój organizm wyczerpał cały zapas żelaza,do tego doszła choroba i efekt gotowy. Co więcej,miałam poważne niedobory wapnia,magnezu i selenu.

A zeby było zabawniej,okazało się,że mój organizm przestał tolerować żelazo w postaci chemicznej. Preparaty substytutowe dla kobiet w ciąży to było wszystko,na co mogłam sobie pozwolić.I w ogóle mój lekarz stwierdził,że nie zazdrości mi,jak będę w ciąży,bo kłopoty z żelazem mogę mieć już zawsze,a w czasie ciąży może to być poważny problem.

Tak więc,nie przemawia do mnie argument,że "badania mam dobre",bo skutki mogą Ci wyjść za rok,dwa lata albo za dziesięć.

Dlatego zdecydowanie odradzam wegetarianizm nastolakom. Na własnej skórze doświadczyłam,jak ogromna krzywdę można sobie zrobić.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 21:46   #131
kleo14
Zakorzenienie

kłania sie kolejna wegetarianka

wegetarianką próbowałam zostać juz w wieku 13 lat. niestety nie udało mi się, byc moze zbyt szybko sie poddałam. jednak w te wakacje przestalam jesc mieso i czuje sie z tym dobrze przede wszystkim z czystym sumieniem... sił mi nie brakuje, a trenuje intensywnie plywanie, sypiam niezbyt długo raczej nie schudłam ale tez nie przytyłam.
ja takze nie chcę 'polecac' wegetarianizmu bo takiej decyzji trzeba dojrzec, rozwazyc wszystkie za i przeciw. trzeba czuć taka potrzebe
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-28, 21:58   #132
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
,ale się uśmiałam -dobre,dobre .

Cytat:
MOJE KOCHANE MOWIĘ O ZAPACHU POTU NIE ZAPACHU Z UST A TO JEST RÓŻNICA
Jakoś mój pot nie pachnie mięskiem inaczej-więc nie ma różnicy,co kto je .

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Raczej też jestem " na nie" .Postaram się uzasadnić zdanie opierając się na przykładzie z życia mojej skromnej osoby.

Przestałam jeść mięso mniej więcej w takim samym wieku jak Ty. Nie lubiłam. Nie jadłam go ponad 6 lat. Od razu mówię,że moja dieta też była zbalansowana (soja,dodatki wegetariańskie ,warzywa,owoce itp.). W związku z tym,że miałam kłopoty ze zdrowiem (nie związane z jedzeniem itp.),badania miałam dosyć często.Zawsze były dobre. Hemoglobina trochę pod kreską,ale taka już moja uroda,bo od urodzenia tak mam.

Aż w końcu rok temu przyszła poważna infekcja.Już wtedy jadłam mięso. I po jakimś czasie okazało się,ze mam ciężką anemię . Bo po prostu przez ten czas,kiedy nie jadłam mięsa mój organizm wyczerpał cały zapas żelaza,do tego doszła choroba i efekt gotowy. Co więcej,miałam poważne niedobory wapnia,magnezu i selenu.

A zeby było zabawniej,okazało się,że mój organizm przestał tolerować żelazo w postaci chemicznej. Preparaty substytutowe dla kobiet w ciąży to było wszystko,na co mogłam sobie pozwolić.I w ogóle mój lekarz stwierdził,że nie zazdrości mi,jak będę w ciąży,bo kłopoty z żelazem mogę mieć już zawsze,a w czasie ciąży może to być poważny problem.

Tak więc,nie przemawia do mnie argument,że "badania mam dobre",bo skutki mogą Ci wyjść za rok,dwa lata albo za dziesięć.

Dlatego zdecydowanie odradzam wegetarianizm nastolakom. Na własnej skórze doświadczyłam,jak ogromna krzywdę można sobie zrobić.
Bardzo mądra i pouczająca wypowiedź .
Weźcie ją dziewczyny pod uwagę.

Stary 2006-10-28, 22:00   #133
Aeterna
Zakorzenienie

Z tym zapachem faktycznie jest niby coś na rzeczy, bo dieta wpływa na rodzaj potu właśnie i takie tam.

Niby, bo ja prawdę powiedziawszy nie zauważyłam (nie zwąchałam, wypadałoby rzec ), by miłośnicy mięska rozsiewali przyciężkawe aromaty, a jarosze - delikatną aurę , ale niewątpliwie, ''to ma wpływ'' i ''różne takie''.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 22:05   #134
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Z tym zapachem faktycznie jest niby coś na rzeczy, bo dieta wpływa na rodzaj potu właśnie i takie tam.

Niby, bo ja prawdę powiedziawszy nie zauważyłam (nie zwąchałam, wypadałoby rzec ), by miłośnicy mięska rozsiewali przyciężkawe aromaty, a jarosze - delikatną aurę , ale niewątpliwie, ''to ma wpływ'' i ''różne takie''.
Z tego co ja się orientuję to wpływ na zapach potu ma jedzenie czosnku.Są ludzie,którzy go jedzą obficie(,"tych"tu jest dużo)jeśli można tak powiedzieć-i niestety ,za długo koło nich nie można postać.A prawdę powiedziawszy- za długo to mało powiedziane-koło nich nie można wcale wytrzymać.
Ale co do mięsa i nie-mięsa -nic mi o tym nie wiadomo .

Stary 2006-10-28, 22:15   #135
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mądra i pouczająca wypowiedź .
Weźcie ją dziewczyny pod uwagę.

Dzięki. Nie chciałam,żeby to zabrzmiało jakoś strasznie moralizująco.
Jedyne co mogę teraz zrobić,to ostrzedz innych przed tym,czego mnie nie udało się uniknąć.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 22:18   #136
Aeterna
Zakorzenienie

Ale jedzenie ma też wpływ na smak spermy np, to już było trochę wałkowane na seksie, tam też dziewczyny wymieniały się spostrzeżeniami; no coś w tym jest.

A na ile właśnie mięso ma wpływ na zapach potu jako takie trudno mi ocenić, bo się nie znam na tym; dopiero gdy ktoś śmierdzi, nie dba o higienę, lub na coś choruje - zaczynamy się zastanawiać nad jego, hm, aromatem - ale na pewno musi (?) mieć wpływ.

Poza tym, przy lekach np. też się zmienia pot (niedługo będę jednym wielkim fervexem ) no nie?
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 22:20   #137
Fresa
Zakorzenienie

No na pewno jedzonko ma wpływ na nasz zapaszek.Ale nie sądzę,że po zjedzeniu jednego malutkiego ,niewinnego schaboszczaka ,powali kogoś mój zapaszek .

Stary 2006-10-28, 22:52   #138
deska123
Wtajemniczenie

Ostatnio nie jadam mięsa... nie wiem dlaczego. Wolę zjeść kanapkę z serem niż z wędliną. Ale jeśli np. mam mieć schabowego na obiad to zjem

21.08.09 - zdane prawko.
deska123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 21:45   #139
ahinsa
Zakorzenienie

http://kobieta.wp.pl/kat,26297,wid,8...5&ticaid=129e7

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-03, 21:53   #140
Fresa
Zakorzenienie

Tia,a skąd wiadomo,że to czerwone mięsko miało wpływ na to,że pachnieli inaczej? Może oni zawsze mieli taki zapach,a mięso nie miało tu nic do rzeczy.
Uwierzę,jak sama przeprowadzę takie badania .

Stary 2006-11-04, 08:59   #141
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Tia,a skąd wiadomo,że to czerwone mięsko miało wpływ na to,że pachnieli inaczej? Może oni zawsze mieli taki zapach,a mięso nie miało tu nic do rzeczy.
wiadomo z przeprowadzonych badań
Cytat:
Uwierzę,jak sama przeprowadzę takie badania .
Nie ma to jak otwarty umysł
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-04, 09:18   #142
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
wiadomo z przeprowadzonych badań

Nie ma to jak otwarty umysł
Chciałaś skomentować artykuł,czy czepiasz się moich wypowiedzi?
Pytanie retoryczne oczywiście,bo nie oczekuję na nie odpowiedzi.
Na wycieczki personalne i zaczepki-nie odpowiadam.

Stary 2006-11-04, 09:41   #143
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałaś skomentować artykuł,czy czepiasz się moich wypowiedzi?
Pytanie retoryczne oczywiście,bo nie oczekuję na nie odpowiedzi.
Na wycieczki personalne i zaczepki-nie odpowiadam.
Mimo, że nie oczekujesz odpowiedzi, ja jednak odpowiem.
Chciałam zabrać głos w dyskusji i mam do tego prawo tak samo jak Ty.
Odpowiedziałam na Twoje pytanie - "Tia,a skąd wiadomo,że to czerwone mięsko miało wpływ na to,że pachnieli inaczej?" - jest to wyraźnie napisane w artykule.
Ustosunkowałam się również to Twojego stwierdzenia o własnych badaniach
Nie miałam najmniejszego zamiaru Cię zaczepiać, ani dotknąć personalnie. Dziwi mnie Twoja ostra reprymenda w moją stronę, aż tak bardzo dotknęła Cię moja wypowiedź?
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-19, 14:17   #144
Arania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tweet Pokaż wiadomość
Jestem wegetarianką od ponad 5 lat i chciałabym was wszystkich zachęcić do przyłączenia się do mnie...najbardziej cieszę się z tego że mam czyste sumienie, wiedząc że zadne stworzenie nie zginęło tylko po to żeby znalzć sie u mnie w żołądku. ...Kiedyś usłyszałam bardzo ciekawe powiedzenie "Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie jadam swoich przyjaciół" i wtedy jeszcze bardziej przekonałam się że dobrze postąpiłam.
Jeszcze wegetarianie nie wyginęli, póki my żyjemy

Podobnie było ze mną. Kiedyś nagle zrozumiałam, że ludzkie życie musi być oparte na współczuciu. Dlatego wybrałam wegetariański sposób życia ze względu na szacunek dla czujących istot. Dodatkowo wiem, że to jest zdrowe, zatem nie żałuję dokonanego wyboru.

Pozdrawiam zarówno wegetarian, jak i tych forumowiczów, którzy jeszcze bronią krzywdzenia i zabijania nazywając to "naturalnym" biegiem rzeczy.

Arania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 14:31   #145
jotemka
BAN stały

Witam Cię serdecznie
Ja nie jestem wegeterianką ale ograniczam mięso do minimum i to mi odpowiada.
Miłej przygody z Wizażem
jotemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 14:58   #146
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arania Pokaż wiadomość
Jeszcze wegetarianie nie wyginęli, póki my żyjemy

Podobnie było ze mną. Kiedyś nagle zrozumiałam, że ludzkie życie musi być oparte na współczuciu. Dlatego wybrałam wegetariański sposób życia ze względu na szacunek dla czujących istot. Dodatkowo wiem, że to jest zdrowe, zatem nie żałuję dokonanego wyboru.

Pozdrawiam zarówno wegetarian, jak i tych forumowiczów, którzy jeszcze bronią krzywdzenia i zabijania nazywając to "naturalnym" biegiem rzeczy.

Witamy na wizażu . Ja też nie jem mięsa i nie mam zamiaru do niego wrócić.. nie przeszło by mi przez gardło. Ja też Cię pozdrawiam
Stary 2007-02-19, 15:08   #147
Arania
Raczkowanie

Dot.: Wegetarianki/wegetarianie

Cytat:
Napisane przez aleksandra_119 Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie ile jest wegetarianek i wegetarian na Wizazu.
Ja jestem wegetarianką
Nie jem mięsa od wielu lat. Czuję się świetnie.

Słuchajcie, gdy świadomie wybieracie wegetarianizm, nie ma z tym żadnych problemów.

Jeśli ktoś chce, mogę mu podać namiar na doskonałą publikację wyjaśniającą wiele pytań dotyczącą wegetarianizmu. Piszcie do mnie na pryv, nie chcę tu podawać linka, gdyż admini mogliby to uznać za reklamę
Arania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 16:06   #148
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
I po jakimś czasie okazało się,ze mam ciężką anemię .
to jak moja kolezanka. starala sie zywic tak zeby jej niczego brakowalo (mogla to robic, bo sama sobie gotowala, nie mieszkala z rodzicami w czasach licealnych)
skutek - ostra anemia... i tak musiala wrocic do miesa.
moze niektorzy nie maja predyspozycji do bycia wegetarianinem i przyswajania zelaza z samych tylko roslinek.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 16:10   #149
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
skutek - ostra anemia... i tak musiala wrocic do miesa.
moze niektorzy nie maja predyspozycji do bycia wegetarianinem i przyswajania zelaza z samych tylko roslinek.
o jejku mam nadzieje że ja tak nie będę miała bo chyba się załamie jak będę musiała jeść mięso na nowo
Stary 2007-02-19, 16:49   #150
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie jestem wegeterianką ale ograniczam mięso do minimum i to mi odpowiada.
Ja tak samo

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości