![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wegetarianizm :) Polecam
Cytat:
Trzeba mi wybaczyć, ale jestem przewrażliwiona na tym punkcie. ![]() Czemu dziwnie? Dla mnie normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
No ja jak mówie że nie jem mięsa to sie na mnie patrzą jak na dzikuske jakąś i mówią że dlatego ja taka blada hehe A jak już w domu sięgnę po smażoną kiełbaskę to robią wielkie oczy mówiąć"Ty jesz mięso???" I weś tu bądź mądry pisz książki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Mi też bladość wypominają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym-serek robi się z mleka-a mleko pochodzi od krowy,która też biega po podwórku,a ostatecznie kończy w rzeźni ![]() Więc ,pod tym względem - jak dla mnie wychodzi na jedno,czy serek,czy wędlinka ![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wtedy jakoś serek mi bardziej przypasował.Przeciez też jem mięso a że wtedy tak mnie wzieło to czasem tak mam.Może Ciebie takie teksty nie obrzydzają ale moją kuplele wtedy tak bo gadałam dużo więcej rzeczy ale to i tak były jaja.Już sie wypowiadałam na ten temat każdy niech je co chce i nie ważne czy to będzie "padlinka" czy kurde pomidorki no! Ide se usmażyć kiełbaske ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec pewnie tak jest, ze pachna inaczej, niz kiedy jedli mieso. Nie wiem,czy "ładniej" od innych.
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ja nie narzekam na swój zapach i nie zauważyłam co by z paszczy zajeżdżało mi padliną
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
![]() sie uśmiałam ![]() a wracając do tematu, lubie sobie czasem zjeść coś mięsnego, ale gdyby nagle dnia pewnego całe przerobione mięso świata zniknęło i uboju nigdy wiecej nie było, to bym w panike nie wpadła i spokojnie przerzuciła się na same roślinki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Raczej też jestem " na nie" .Postaram się uzasadnić zdanie opierając się na przykładzie z życia mojej skromnej osoby.
Przestałam jeść mięso mniej więcej w takim samym wieku jak Ty. Nie lubiłam. Nie jadłam go ponad 6 lat. Od razu mówię,że moja dieta też była zbalansowana (soja,dodatki wegetariańskie ,warzywa,owoce itp.). W związku z tym,że miałam kłopoty ze zdrowiem (nie związane z jedzeniem itp.),badania miałam dosyć często.Zawsze były dobre. Hemoglobina trochę pod kreską,ale taka już moja uroda,bo od urodzenia tak mam. Aż w końcu rok temu przyszła poważna infekcja.Już wtedy jadłam mięso. I po jakimś czasie okazało się,ze mam ciężką anemię . Bo po prostu przez ten czas,kiedy nie jadłam mięsa mój organizm wyczerpał cały zapas żelaza,do tego doszła choroba i efekt gotowy. Co więcej,miałam poważne niedobory wapnia,magnezu i selenu. A zeby było zabawniej,okazało się,że mój organizm przestał tolerować żelazo w postaci chemicznej. Preparaty substytutowe dla kobiet w ciąży to było wszystko,na co mogłam sobie pozwolić.I w ogóle mój lekarz stwierdził,że nie zazdrości mi,jak będę w ciąży,bo kłopoty z żelazem mogę mieć już zawsze,a w czasie ciąży może to być poważny problem. Tak więc,nie przemawia do mnie argument,że "badania mam dobre",bo skutki mogą Ci wyjść za rok,dwa lata albo za dziesięć. Dlatego zdecydowanie odradzam wegetarianizm nastolakom. Na własnej skórze doświadczyłam,jak ogromna krzywdę można sobie zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
kłania sie kolejna wegetarianka
![]() wegetarianką próbowałam zostać juz w wieku 13 lat. niestety nie udało mi się, byc moze zbyt szybko sie poddałam. jednak w te wakacje przestalam jesc mieso i czuje sie z tym dobrze ![]() ![]() ja takze nie chcę 'polecac' wegetarianizmu bo takiej decyzji trzeba dojrzec, rozwazyc wszystkie za i przeciw. trzeba czuć taka potrzebe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakoś mój pot nie pachnie mięskiem inaczej-więc nie ma różnicy,co kto je . Cytat:
Weźcie ją dziewczyny pod uwagę.
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Z tym zapachem faktycznie jest niby coś na rzeczy, bo dieta wpływa na rodzaj potu właśnie i takie tam.
Niby, bo ja prawdę powiedziawszy nie zauważyłam (nie zwąchałam, wypadałoby rzec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do mięsa i nie-mięsa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ale jedzenie ma
![]() ![]() A na ile właśnie mięso ma wpływ na zapach potu jako takie trudno mi ocenić, bo się nie znam na tym; dopiero gdy ktoś śmierdzi, nie dba o higienę, lub na coś choruje - zaczynamy się zastanawiać nad jego, hm, aromatem - ale na pewno musi (?) mieć wpływ. Poza tym, przy lekach np. też się zmienia pot (niedługo będę jednym wielkim fervexem ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
No na pewno jedzonko ma wpływ na nasz zapaszek.Ale nie sądzę,że po zjedzeniu jednego malutkiego ,niewinnego schaboszczaka
![]() ![]()
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio nie jadam mięsa... nie wiem dlaczego. Wolę zjeść kanapkę z serem niż z wędliną. Ale jeśli np. mam mieć schabowego na obiad to zjem
![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierzę,jak sama przeprowadzę takie badania ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak otwarty umysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Chciałaś skomentować artykuł,czy czepiasz się moich wypowiedzi?
Pytanie retoryczne oczywiście,bo nie oczekuję na nie odpowiedzi. Na wycieczki personalne i zaczepki-nie odpowiadam.
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam zabrać głos w dyskusji i mam do tego prawo tak samo jak Ty. Odpowiedziałam na Twoje pytanie - "Tia,a skąd wiadomo,że to czerwone mięsko miało wpływ na to,że pachnieli inaczej?" - jest to wyraźnie napisane w artykule. Ustosunkowałam się również to Twojego stwierdzenia o własnych badaniach ![]() Nie miałam najmniejszego zamiaru Cię zaczepiać, ani dotknąć personalnie. Dziwi mnie Twoja ostra reprymenda w moją stronę, aż tak bardzo dotknęła Cię moja wypowiedź? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podobnie było ze mną. Kiedyś nagle zrozumiałam, że ludzkie życie musi być oparte na współczuciu. Dlatego wybrałam wegetariański sposób życia ze względu na szacunek dla czujących istot. Dodatkowo wiem, że to jest zdrowe, zatem nie żałuję dokonanego wyboru. Pozdrawiam zarówno wegetarian, jak i tych forumowiczów, którzy jeszcze bronią krzywdzenia i zabijania nazywając to "naturalnym" biegiem rzeczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
Witam Cię serdecznie
![]() Ja nie jestem wegeterianką ale ograniczam mięso do minimum i to mi odpowiada. Miłej przygody z Wizażem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Ja jestem wegetarianką
![]() Nie jem mięsa od wielu lat. Czuję się świetnie. Słuchajcie, gdy świadomie wybieracie wegetarianizm, nie ma z tym żadnych problemów. Jeśli ktoś chce, mogę mu podać namiar na doskonałą publikację wyjaśniającą wiele pytań dotyczącą wegetarianizmu. Piszcie do mnie na pryv, nie chcę tu podawać linka, gdyż admini mogliby to uznać za reklamę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
to jak moja kolezanka. starala sie zywic tak zeby jej niczego brakowalo (mogla to robic, bo sama sobie gotowala, nie mieszkala z rodzicami w czasach licealnych)
skutek - ostra anemia... i tak musiala wrocic do miesa. moze niektorzy nie maja predyspozycji do bycia wegetarianinem i przyswajania zelaza z samych tylko roslinek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.