|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
A i jeszcze nasze wczorajsze foty
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
dzien dobry
kelyss gratuluje ![]() zazdroszcze bo moje dziecię ostatnio strajkuje i zamiast 700ml na dobe zjada ok 500ml
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczny mały Skrzatek
Dzień dobry Zuźka próbuje jeszcze chwilę pospać a mama wcina śniadanko. Nocka znośna pobudka o 4 i 7. Gorzej było z uśpieniem brzdąca po kąpieli. Mama wisiała z cycem na wierzchu przez 1.5h a potem tatuś przejął rolę, nakarmił Myszkę i walczył z usypianiem ale nie wiem ile mu to czasu zajęło bo poszłam spać
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3395 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Kellys i No Air Gratuluję Córeczek Cytat:
![]() A Beniuś jaki już mężczyzna i ta klata , a ja nie wiem ile mój ma, muszę mu zmierzyć i porównać![]() Cytat:
Fajnie, że malutka już zdrowa i jesteście już w domku I gratuluję skończonego 1 miesiąca A Julka pięknaCytat:
![]() Mój wczoraj wyjątkowo ładnie spał wieczorem i w nocy, bo usnął ok 21 i potem obudził się po 24, potem o 4 i 7.30 i mamusia się wyspała dziś Ancia Ja żeby Adaś przespał tak ładnie to od rana go przetrzymałam ze spaniem i godz przed wyjściem wisiał mi na cycku ale coś nie mógł dojeść a nie było już czasu na cycka i dostał jeszcze mm i chyba tak ładnie przespał. A MoniaZ te czopki to Viburcol Gosia81 córeczka cudowna, jakie piękne uśmiechy przesyła O już sobie posiedziałam, budzi się Głodzilka, czas szykować cycorki ![]() Wpadnę pewnie wieczorkiem. PA
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
spray
przestań tak pisać źle o sobie, bo to totalna nieprawda jest!To, że z przemęczenia potrzebujesz chwilkę odsapnąć i nie myśleć, nie oznacza wcale, że jesteś złą mamą... Uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś . Mam nadzieję, że spacer pomógł...przecież nie jesteśmy robotami i nasze emocje muszą mieć gdzieś ujście. A Ty się nie katuj żadnymi wyrzutami kochana 81gosia słodka dzidzia no air gratulacje ![]() My też staramy się kąpać małego ok 20, ale ostatnio coś mu się poprzestawiało i zasypia ok 19. Wczoraj go wybudziliśmy
|
|
|
|
#3397 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydawało mi się, że spirytus lepiej wysuszał. Ale widzisz Gosia jak to jest, co pomoże jednemu - zaszkodzi drugiemu ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: AGRATULACJE Czekamy na zdjęciei.....dzień dobry
|
|
#3398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pierwszy raz Szymkowi zdarzyło się tyle przespać za jednym razemOdnośnie kąpania to my się pluskamy zazwyczaj o 18.30, bo Szymkowi po kąpieli wcale nie chce się spać i ostatnio po kąpaniu o 21.00 usnął dopiero o 24 Cytat:
spray wcale nie jesteś beznadziejna Chyba każda z nas miała takie momenty, że nerwy puściły Krzywdy swojemu dziecku nie zrobiłaś, był pod opieką a Ty mogłaś ochłonąćgolgie śliczna Julka Cytat:
U nas po szczepieniu obyło się bez sensacji i gorączkiCytat:
Ale kuszą mnie jakieś pasemka - tylko na moją długość włosów to niezły wydatek by był![]() Cześć |
|||
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
cierpie ostatnio na nieustanny brak czasu , mam straszliwy zamot teraz ze sprawami szkolnymi i ogólnie bierze mnie do tego jakieś przeziębienie. Doba jest zdecydowanie za krótka dla studiującej mamuśki ![]() zmykam teraz się ogarnąć bo niedługo mama przyjdzie ale jak mi zostanie czasu to zajrze i ponadrabiam troszke
|
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące mm: na ile Wam starcza puszka 400g? na tydzień czy więcej?
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie że wam dzieci śpią
![]() mój to se śpi jak chce, dziś 3 noc z rzędu, już myślałam że się popłacze o 5 rano, ja nie wiem wstaje już tak 3 noc po 7 razy minimum bożesz, ale damy rade, dziś znowu wosk wylewam bo wiem że można powtórzyć
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj miałam mega ciężką i stresującą noc (aż się popłakałam), nie leci Mi mleko. Młody płakał od 21 do 2 w nocy, Ja się męczyłam z próbowaniem by poleciało mleko. Najgorsze że byłam sama w domu. W końcu około 1 w nocy poszłam do znajomej mieszkającej na klatce po mleko modyfikowane i Czarek jak się rzucił do butelki to wypił prawie 165 ml.
A Mi się nadal chce płakać, bo nadal wspominam noc i Swoją bezradność |
|
|
|
#3403 | |||||||
|
kosmitka
|
Dziękuję
.A z piersią to akurat u mnie tak jak u Małgosi - miałam szczęście, że mały załapał i mimo cc był pokarm. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak poszło picie herbatki?? Cytat:
, trochę pewnie po cc, trochę na tle nerwowym.A czemu Archi nie może pisać? Co się dzieje?? Cytat:
Cytat:
, chodzę w opasce. Idę ściąć grzywkę i farbować moje siwulce. ![]() ![]() Cytat:
. Zaglądaj do nas częściej!!
|
|
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a jak myslisz moge dac takie czopka ( calego dajesz ??) jak np wczoraj byla taka niespokojna, caly dzien na rekach, widziaialm ze chce jej sie spac a co ja polozylam to placz...jak myslisz mozna wtedy zapodac takiego czopka?? ![]() Cytat:
hej studentko... ![]() Cytat:
U nas nocka jak zwykle.....ostatnie karmienie o 21, nastepne 3 i 6..... Ja tez kapie o 20 ......czasami troche wczesniej lub pozniej w zaleznosci kiedy bylo ostatnie karmienie...... Ancia wiem ze buraki sa dobre na anemie....juz mama TZ-a atakuje go przez telefon ze powinnam sobie buraczki zrobic do sloiczkow i takie tam....tylko ciekawe kiedy ja mam znalezc czas na to ....szoda ze nie byla taka troskliwa rok temu....
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puszka Bebilonu Pepti ma 425g i schodzi nam w 3 dni mniej więcej - Tom je porcje po 120ml (czyli 4 miarki mleka) około 7-8 razy na dobę
|
|
#3406 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
A buraczków u Was nie można kupić? Albo soku z buraczków? Cytat:
W ogóle jestem w szoku, bo0 Franek dzisiaj zjadł mleko z 2 cycków i to pytanie - czy ma większy apetyt- bo waży już pewnie z 6,5 kg czy też ja mam mniej mleka?? Jak pobudzić jeszcze laktację??
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
To mleko na receptę i płatne 50% czyli koło 11zł płacimy już, więc całkiem nie dużo
Za Bebiko co wcześniej pił, opakowanie 350g kosztuje koło 11-12zł A w szoku jesteś, że tyle je ? Mi się wydaje, że całkiem normalnie, jak na ten okres, nawet ostatnio zdarza mu się wytrzymywać dłużej niż 3 godziny między posiłkami i wtedy wychodzi około 6 posiłków na dobę
|
#3408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sa buraki Ancia....ale soku nie ma...a ze jestem leniwa too nie chce mi sie robic... na laktacje to chyba jakies herbatki.....sama mam w domu dwa op i se leza.... ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
moja tez tak zaczela jesc od kilku dni....jeszcze czasami jej sie zdarzy zjesc troche mniej ale na dobe wychodzi ok 730 ml
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się mleka możemy mieć w sam raz na potrzeby naszych dzieci skoro dobrze przybierają na wadze. Mój też waży ze 6kg Ja to nie musze dodatkowo pobudzać, wkurza mnie to że dalej się "moczę "w nocy, ze dwie pieluchy tetrowe zalane mlekiem minimum, do tego czasem poduszkę, czasem małego W dzień jak go nie karmie ze 2 godziny to jak go przystawie do jednego cycka to z drugiego taka fontanna leci że potrafi mi przeciec stanik gruby, i bluzka i zaciek jest do pasa Kiedy to się unormuje ? Pijesz melise ? U mnie jeszcze bardziej wzmagała laktację
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-26 o 10:33 |
|
|
|
|
#3410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo całą kąpiel przeryczał, ubieranie i potem nie chciał usnąć i teraz wiem, ze takich maluchów się nie wybudza . A co do butli to myślę, że po prostu mały nie był głodny i pewnie zdenerwowany ale jak ja pierwszy raz dawałam butlę to też nie umiał zassać, Cytat:
![]() Dziewczyny potrzebuję waszej porady . Chcę kupić nawilżacz powietrza do sypialni, bo coś mały lekko pokasłuje i już grzeją kaloryfery i na tym sprzęcie się zupełnie nie znam, jak któraś może coś godnego uwagi polecić to z góry dziękujęAncia ja piłam ten syrop i mały normalnie ssał, nie było problemu, myślę że ten czosnek w syropie jest dla dziecka niewyczuwalny, także jak potrzebujesz to pij spokojnie
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi, teraz muszę się uzbroić w jakieś mleko
|
|
|
|
#3413 |
|
KWC
|
Jak nazywa się ten lek, który obniża wchłanianie laktozy? Eryk ma takie kolki, że wyje z bólu, a już przerobiłam chyba wszystkie kropelki z simetikonem i dimetikonem.
Dzasta nam małe opakowanie schodzi w 5 dni. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-26 o 10:46 |
|
|
|
#3414 | |||||||
|
Zadomowienie
|
witam Mamusie
a ja dzis z nowu wyspanaCytat:
Cytat:
![]() zdecydowanie, takie naturalne, a takie problemowe no.... i trudne ![]() Cytat:
![]() co do podkreślonego uśmiechy piękne ![]() Cytat:
no może lepiej nie wybudzać? ja teżtak raz zrobiłam to ze 4 gpodz. potem Agatka nie spała ![]() Cytat:
Cytat:
a tak na serio to melisa, tak położna mówiła i czesto w nocy przystawiac, częściej nawet niż w dzień - ale nie wiem czy w przypadku Frania da sie cześciej Anciu, co?Cytat:
zazdroszczę ci, ze masz tyle pokarmu i możesz Stasia karmić tym co najlepsze..... ja nadal mam wodę z mózgu, po tym gadaniu wszystkich czuję jakbym truła dziecko czytając skład mleka modyf. uwaga, moje dziecko po raz pierwszy jadało w nocy porcje po 120 ml - tak jej bebilon pepti posmakował. dwa dni piersi nie daje, żeby zeszły alergizujące rzeczy co jadłam.
|
|
#3415 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piję meliskę, może za mało. Nie wiedziałam, że pomaga, dzięki za podpowiedź Mój taki żaarłoczny, że na pewno szybko trzeba będzie wporwadzać dodatkowe posiłki. Ciekawe czy już za miesiąc?? Cytat:
O nawilżaczach też się chętnie dowiem.
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moja ma katar juz prawie tydzien....nasila sie zwlaszcza w nocy ....a teraz tez ma...stosuje fride, masc majerankowa i krople....i
budzi sie co chwile bo jej zatkany nos przeszkadza....nie wiem czy nie isc do lekarza...
|
#3417 |
|
kosmitka
|
Indygo Franek je w nocy czasem co 1h, więc nie strasz. Od wczoraj jakby je rzadziej, w dzień co 2,5h - nawet co 3h, a nocą też tylko o północy i o 4 rano, więc jak na niego, to rzadko. Może dlatego więcej, że rzadziej?
Ale dzięki kochana za pomoc .
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem karmie Stasia tymm co nalepsze, ale jestem śnięta, czuję się kilka lat starsza niż mam przez to nie wyspanie, zmęczenie, w dzień mogę z nim siedzieć , gruchać, ale w nocy naprawdę chiałabym się wyspać wystarczyło by co 2 godziny naprawde Cytat:
dobrze że wspominasz , też jestem ciekawa z tymi dodatkowymi posiłkami , widziałam je , są od czwartek go miesiąca, ciekawe czy dzieckoo tylko będzie chciało ale z jego apetytem to pewnie pożre aż uszy się będą trzęsły
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę dziś do pediatry z Tomciem, bo niby wysypka z buzi ustępuje, ale mamy teraz na plecach i częściowo na brzuchu…
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam iść w sobotę tuż przed cc ale mi czasu nie starczyło i od porodu chodzę w opasce, bo po myciu mi się nie chce z grzywką walczyć nawet zastanawiam sie czy nie zapuścić, chociaż mam ją chyba od początku liceum - jak sobie sama wychapałam Mimo iż z powrotem zapuszczam powinnam obciąć z 10cm bo tuż przed porodem strasznie mi się łamały końcówki (resztki z pasemek farbowanych ostatnio rok temu)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

Ja chyba dopiero teraz widzę, co straciłam, wcześniej dziecko było dla mnie zupełną abstrakcją...
Nie wierzę, że Beniu waży już prawie 5 kilo! A w klacie rozrósł się o 5 cm 

przestań tak pisać źle o sobie, bo to totalna nieprawda jest!
klask i: AGRATULACJE Czekamy na zdjęcie

. Chcę kupić nawilżacz powietrza do sypialni, bo coś mały lekko pokasłuje i już grzeją kaloryfery i na tym sprzęcie się zupełnie nie znam, jak któraś może coś godnego uwagi polecić to z góry dziękuję
wystarczyło by co 2 godziny naprawde