|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Była mowa o imionach, na tą chwilę mamy Kaję lub Bruna ( no chyba że będzie blondyn po TŻ to może będzie Mikołaj) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
no naprawde profil chlopiecy aalegna, to samo stwierdzi moj Tz po naszym pierwszym USG w 13tygodniu, ze nasza dzidzia to wyglada na chlopczyka, i tak mi wmawia tego chlopczyka (a ja chyba podswiadomie to dziewczynke bym chciala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie wstawilam jeszcze brzus z dzis i Filipka, co pomaga (a raczej przeszkadza) w remoncie
![]() Wczoraj np pomalowal farba kafle na podlodze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-26 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
karolca moj Filip bawi sie moimi kosmetykami jak sie maluje i zawsze mowi zeby mu dac wszystko co mam i oglada kredki do oczu, podklady, tusze i sie bardzo cieszy i nasladuje mnie i "maluje" sie przy lustrze
![]() jak maluje paznokcie to chce zeby mu maznac tez jednego panokietka hihi ja mu tlumacze ze jestes chlopczykiem a chlopcy sie nie maluja ale jeszcze jest za maly chyba i nie rozumie tego ![]() moje spinki tez zapina sobie na wloskach ![]()
#2677 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do checi na chlopca, to bardzo chcialam za pierwszym razem... ale jestem przeszczesliwa majac dziewczynke... i powiem ci tylko, ze moja mala to zupelnie odbiega zachowaniem od rozowych ksiezniczek... fakt, ze czasami nie mam wyboru tylko kupic rozowy ciuch (bo w inych kolorach brakuje rozmiaru ![]() ![]() Mam nadzieje, ze siostrzyczki nie bedzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja sama jako nastolatka mialam czesto klucie w klatce piersiowej... na ekg zawsze niby wychodzilo wszystko ok... tyle ze wg rodzinnej... wtedy bylam jednak za mloda, zeby pyskowac i domagac sie skierowania do kardiologa... w tmtym czasie tez mialam problemy z astma, takze moze i to bylo przyczyna... teraz takich boli nie mam, ale i astma sie uspokoila ![]() A co do imienia... zawsze i wszedzie znajdzie sie ktos, kto bedzie krecil nosem na imie ktore nadali rodzice... a przeciez nie wszystkie dziewczynki musza byc Anie i Julki, a chlopcy Janki i Tomki ![]() Moja ciocia np byla obruszona na to, ze kuzyn nazwal swoja corke Aleksandra. Stwierdzila "no zeby dawac dziecku takie imie...."... dziekuje... tez jestem Aleksandra ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pokoik mamy błękitny...zasłonki na razie granatowe i już szukam do nich różowej kokardy... ![]()
![]() |
#2679 | |
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do piłki nożnej - to ja grałam przez wiele lat nawet w turniejach ![]() alamig Gratuluję Synka !! ![]() misia_25_26 Gratuluje Dziewczynki !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Aguska, mam do ciebie pytankie... do wszystkich mamus co maja juz pociechy zreszta tez...
kiedys wspominalas, ze jak malenstwo bedzie juz na swiecie, to "przyniesie" jakis prezent Filipowi. my chcemy zrobic to samo, tylko nie bardzo wiem w jaki rodzaj zabawki uderzyc ![]() Co wy chcecie dac Filipowi?
#2681 |
Rozeznanie
|
Co do palenia to moja kuzynka też paliła całą ciąże i urodziła zdrową dziewczynke dopiero po jakimś czasie okazało się że dziecko ma astmę.
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj mąż po Wszystkich Świętych rusza w delegacje... najpierw tydzień na drugim koncu kraju a potem kilka miesiecy kilkadziesiąt km od domu (a teraz bez delegacji pracuje dojeżdżając a ma być bliżej i mieszkac w hotelu :/ ). Widać szanowni mieszający koledzy z brygady chcą się rozerwać po pracy bardziej niż w domu (bo niestety wiem z jakimi typami pracuje... a mąż ich zachowania po prostu nie trawi).
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
MoniaHan Kochana czy ja dobrze pamiętam,że Ty też masz skazę laktozową?
Jak tak, to możesz powiedzieć z ręką na sercu,że unikasz laktozy? Bo ja mam wzdęcia jak zjem właśnie coś z nią, może to jest powodem Twoich brzusiowych problemów... A ciężko jest tego pilnować bo nawet w paluszkach rybnych widziałam laktozę?!!? Po za tym lekarz mi mówił,że często za jednym uczuleniem idzie drugie... Dziewczyny z doświadczeniem powiedzcie mi bo już kilka razy to słyszałam,że jak maluch po narodzinach nie chce jeść jedna czy dwie doby to trzeba dać mu odpocząć bo też jest zmęczony przyjściem na świat. Dopiero po tym okresie trzeba właśnie dziecko na siłę budzić lub dokarmiać sztucznie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Ja właśnie też typuję ten i Ujastek jeszcze...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze kupimy mu cos co lubi najbardziej. Cos z czego wiem, ze sie ucieszy, musi byc to cos wyjatkowego bo to bedzie od dzidzi ![]() ![]()
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ale się wczoraj wieści posypały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
engela tez slyszalam ze dziecku starczaja te zapasy z zycia plodowego na dwa, trzy dni. Dlatego dziwie sie ze polozne dokarmiaja te dzieci, nawet jesli nie placza
![]()
#2689 |
Wtajemniczenie
|
No ja nawet wczoraj w jakimś poradniku o tym czytałam że dziecka wcale nie trzeba dokarmiac przez pierwsze trzy doby bo ma zapasy z życia płodowego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Czyli tak naprawdę nie mamy wpływu na to czy nasz bobas nie zostanie nakarmiony sztucznym mlekiem, na dodatek z butelki z kiepskim smokiem?
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Czy gdzieś będzie odnotowane,że bobas został tak nakarmiony? Przecież po tym sztucznym mleku dziecko też może mieć problemy z brzuszkiem i to może powodować płacz... No właśnie z jednej strony mówi się,że dziecko ma zapas, a z drugiej wciskają te sztuczne mleko bo mówią,że kobieta ma za mało wartościowy pokarm... Jej jak mi się chcę Kubusia bananowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
aalegna- piękny chłopczyk
![]() ja niestety nie mam fotek , żeby się pochwalić swoim synkiem...na jednym zdjęciu czubek główki, na drugim noga ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Wiem,że podają czasem wodę z glukozą dzieciaczkom, szczególnie tym z żółtaczką.U mnie widziałam butelki szklane i smoki w "starym stylu" , ale takie butle pewnie się łatwiej sterylizuje i są trwalsze niż plastik. A co wartości pokarmu to raczej właśnie położne i lekarze mówią,że pokarm jest odpowiedni, w dwa trzy dni nie stwierdzą że jest coś nie tak ,że dziecko nie przybiera , bo naturalnie dziecko traci na wadze po porodzie. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-26 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mialam na to wplywu, bo malutek byl na oddziale noworodkow niestety a nie przy mnie po porodzie, od rana do wieczora bo musial byc w inkubatorku. Ale jesli bedziesz miala dzidzie od razu przy sobie po mierzeniu, wazeniu, badaniu i kapieli, to wtedy nie ma problemu.W niektorych szpitalach jest kladziony nacisk na karmienie piersia i wtedy pielegniarki nie karmia maluszkow bez zgody mamy, takze wszystko zalezy od szpitala. Ale wiem, ze jest tak, ze jak dzieci placza na oddziale noworodkow, to zeby nie plakaly daje im sie butle.;/
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Aguska ten Twoj Filip jest przeuroczy
![]() dzis na sniadanie wciagnelam wielka porcje salatki greckiej.. poprostu czułam jej zapach juz od wczorja tak za mna chodzila ![]() evvcia ![]() a tak w ogole,czy slyszała ktoras z Was o czyms takim jak poród Lotosowy? dzisiaj własnie jakas kolezanka mi nabąknełam, podsuneła tytul ksiązki i powiedziała,ze naprawde warto poczytac ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-10-26 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Mravka oj tak synka mam naprawde bardzo pomocnego. Przy kazdym praniu musi byc i ja segreguje ubrania i mu podaje a on wrzuca
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- A co to jest ten porod Lotosowy? ![]()
#2696 |
Zakorzenienie
|
Piękne te wasze fotki ślubne
![]() rybka gdzie u ciebie te 11kg, przecież ty jak szczuplak wyglądasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
koniakonia z tego co ja zauważyłam przynajmniej tu u mnie we Wrocławiu od razu dają butelkę Avent z takim zwykłym smokiem żaden tam rarytas i mieszankę. Moja koleżanka urodziła to od razu ją dostała, widziałam też parę zdjęć znajomych po porodzie jak dumne mamusie i tatusie karmią z tej samej firmy buteleczką dzidziusia w szpitalu.
jestem ciekawa czy można się wykłócić o to by bobas nie był w ten sposób karmiony tym bardziej bez mojej zgody czy to tylko walka z wiatrakami bo oni zrobią jak chcą? boję się karmienia, wiem,że to nie jest łatwe,ale chciałabym sobie i dziecku dać te parę dni na ogarnięcie tematu, żeby właśnie przyjechała moja mama czy jakaś koleżanka i mi pomogły. a tak jak dziecko od razu dostanie butle na dodatek z kiepskim smoczkiem z którego leje się to może być już pozamiatane... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jesli da sie dziecku odpoczywac, a potem trzeba na gwaltu rety karmic, to tylko niepotrzebny stres ![]() Ja Sandre przstawilam zaraz jak bylam juz oporzadzona przez ginekologa, jeszcze na porodowce: zreszta w szpitalu gdzie rodzilam i bede rodzic jesli nie ma komplikacji to zanim wywioza matke z dzieckiem na oddzial, daja rodzinie jeszcze 2 godziny na porodowce, zeby troche ochlonac i nacieszyc sie tym pierwszym kontektem z dzieckiem ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2700 |
Rozeznanie
|
Aguśka przystojniak z twojego Filipka a brzusio masz przeuroczy taki okrąglutki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.