mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 13:14   #3001
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

groszku ja nadal jestem w czarnej dupie jak tosie mowi

mam pare ciuszkow kupionych od kolezanki z innegowatku, wozekmam bo trafila sie okazja i lezak mam tez okazyjnie w stanie idealnym za 100 sie udalo kupic.
NIC POZA TYM NIE MAM!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

powiedzmy ze jestem w o tyle dobrej sytuacji i ja i maz ze w sumie to chyba on nawet bardziej wie co potrzebuje do szpitala bo on 1 torbe tez pakowal, mnie sie nie spieszylo spakowal ja chyba w srode a z niedzieli na poniedzialek pojechalam rodzic:P

zreszta ja z tych ludzi co zawsze maja kuuuupe czasu:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:15   #3002
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
)bo to ze 2 m-ce masz do termonu to nie znaczy,że nie urodzisz wczesniej
i właśnie tego się trochę boję. Mój TŻ uważa, że panikuję i ma taką teorię że jak będzie wcześniej, to i tak pewnie nas potrzymają w szpitalu i zdąży sie wszystko załatwić przed wypisaniem eh, faceci
Groszek bez Marchewki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:15   #3003
glamourous
Zakorzenienie

nie wiem ile mam wod ale to jak twixy moim brzuchem trzesa to przechodzi ludzkie pojecie, boli jak cholera, az sie boje ze normalnie skora mi peknie i zobacze w szczelinie reke lub noge
Stary 2011-10-26, 13:16   #3004
Seona
Zakorzenienie

Nie_wiem, jak się ogarniesz to czekamy na relacje!!

Magdalena, dobrze, że wszystko dobrze się skończyło, ale wizja z przyklejonym łożyskiem przeraża mnie

Goldika pisała, że netu może nie mieć a u Eli może coś się zaczęło jednak?

Dziewczyny wyczytałam na innym wątku, że jutro super promocja w Superpharm!! Za zakupy za 30 zł dostaje się kupon na pampersy za 29,90!!
Podobno tylko w ten jeden dzień

Może mi się uda wyrwać, bo skończyły mi się farby do włosów (zawsze kupuję po kilka sztuk, bo farbuję często) to akurat 3 bym kupiła i pampersy

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:17   #3005
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

zreszta ja z tych ludzi co zawsze maja kuuuupe czasu:P
No i ja i TŻ też, że "spokojnie zdążymy", człowiek nie zauważa, jak szybko czas leci
Stary 2011-10-26, 13:18   #3006
Seona
Zakorzenienie

Groszek, w jednym sklepie internetowym lub na Allegro kupisz wyprawkę praktycznie całą za jednym kliknięciem

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-26, 13:19   #3007
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
nie wiem ile mam wod ale to jak twixy moim brzuchem trzesa to przechodzi ludzkie pojecie, boli jak cholera, az sie boje ze normalnie skora mi peknie i zobacze w szczelinie reke lub noge
To jest moja pierwsza ciaza i kiedys jak tzowi pokazywalam filmik na necie, ze dziecko w brzuchu potrafi tak sie wypychac, ze wiesz co to czy reka czy nozka, to on nie wierzyl. A teraz co wieczor czeka kiedy maly gimnastyke zacznie uprawiac, bo jak stwierdzil zakochal sie w tym przeciaganiu i wypychaniu
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:21   #3008
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Aniolina chyba od wod zalezy, bo ja mam w normie(norma 5-20) a u mnie ostatnio bylo 9, czyli jest ok, ale bez rewelacji
U mnie tylko wszedzie na usg, ze ilosc wod przecietna. Ja w sumie sporo pije, ale moze sproboje jeszcze wiecej
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:21   #3009
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Groszek bez Marchewki Pokaż wiadomość
No i ja i TŻ też, że "spokojnie zdążymy", człowiek nie zauważa, jak szybko czas leci
U mnie to bylo tak, ze po szpitalu w 27tyg moglam rozpakowac sie w kazdej chwili, dlatego tz latal za wyprawka jakis miesiac temu
Stary 2011-10-26, 13:26   #3010
dygotka8
Zakorzenienie

Seona-a gdzie to wyczytałas?to dotyczy dzisijszego dnia??
bo od jutra zaczyna się nowa promocja

Groszku-ja większośc kupowąłam sama i z perspektywy czasu żałuję,że się wcześniej nie wzialm bo teraz chodzenie powoduje tylko twardnienie brzucha i związany z tym dyskomfort,ale na szczęscie po weekendzie powinna dojśc koszula do porodu wtedy ja upiore i będe mogła pakować torbe,która też zamówiłam niedawno i w tym tyg przyszła.
prasowanie to nie lada wyczyn bo po godzinie stania kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa do konca dnia;/ a juz chyba z 4 pralki miałam prania i jeszcze 2 pralki mam do wstawienia i wyprasowania

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:32
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:28   #3011
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
To jest moja pierwsza ciaza i kiedys jak tzowi pokazywalam filmik na necie, ze dziecko w brzuchu potrafi tak sie wypychac, ze wiesz co to czy reka czy nozka, to on nie wierzyl. A teraz co wieczor czeka kiedy maly gimnastyke zacznie uprawiac, bo jak stwierdzil zakochal sie w tym przeciaganiu i wypychaniu
Masz może link do filmika? Ja ciągle nie wiem czym się ten nasz maluch rozpycha i próbuję do tego dojść już od paru tygodni... np. jak czuję że mi jeździ po obu stronach brzucha, to wydaje się że z jednej strony ręce a z drugiej nogi, no ale on raczej leży w pionie (moja ciąża prowadzona w Szwecji, więc miałam przyjemnośc tylko jednego USG). Albo czasem wyczuwam małą górkę po prawej stronie, dla mnie to wygląda jak kolanko, a pewnie jest to co innego
Stary 2011-10-26, 13:32   #3012
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja wam powiem,ze sie ciesze,ze wyprawke mialam w miare wczesnie,bo teraz nie chcialoby mi sie latac z takim brzucholem.Z reszta dziecko moze pojawic sie wczesnie,jak u niektorych naszych kolezanekj,wiec lepiej byc przygotowanym
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:32   #3013
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Masz może link do filmika? Ja ciągle nie wiem czym się ten nasz maluch rozpycha i próbuję do tego dojść już od paru tygodni... np. jak czuję że mi jeździ po obu stronach brzucha, to wydaje się że z jednej strony ręce a z drugiej nogi, no ale on raczej leży w pionie (moja ciąża prowadzona w Szwecji, więc miałam przyjemnośc tylko jednego USG). Albo czasem wyczuwam małą górkę po prawej stronie, dla mnie to wygląda jak kolanko, a pewnie jest to co innego
http://www.youtube.com/watch?v=ImBEg...eature=related lub wpisz na youtube.com brzuch w ciazy
Stary 2011-10-26, 13:36   #3014
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ImBEg...eature=related lub wpisz na youtube.com brzuch w ciazy
Dzięki ... oczy mi z orbit wyszły tym bardziej, że do mnie nie do końca dociera, że sama mam w środku malutką istotke (która aż tak nie dokazuje), Matka Natura zawsze mnie zadziwia

Edytowane przez Groszek bez Marchewki
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:39
Stary 2011-10-26, 13:36   #3015
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona-a gdzie to wyczytałas?to dotyczy dzisijszego dnia??
bo od jutra zaczyna się nowa promocja
Dygotka, od jutra tak jak napisałam Na którymś wątku mamowym, jakaś mama podawała.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyczytałam na innym wątku, że jutro super promocja w Superpharm!! Za zakupy za 30 zł dostaje się kupon na pampersy za 29,90!! Podobno tylko w ten jeden dzień

Co oznacza za dużo neutrofili w krwi??? te wyniki moje dobijają mnie wszystko dużo poniżej normy, nie wiem ile tych leków mam jeść

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-26, 13:39   #3016
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
A chociaz wiecie co bedzie chlopiec czy dziewczynka?? jedno usg z jednej strony jest to dobre, a z drugiej chyba bym nie wytrzymala bez podgladania maluszka

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

Co oznacza za dużo neutrofili w krwi??? te wyniki moje dobijają mnie wszystko dużo poniżej normy, nie wiem ile tych leków mam jeść
Na Twoim miejscu zadzwonilabym do gina upewnic sie czy te wyniki moga byc, no i sprawa z lekami, ktorym dawkowac sama nie powinnas. A co to za leki?
Stary 2011-10-26, 13:44   #3017
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
A chociaz wiecie co bedzie chlopiec czy dziewczynka?? jedno usg z jednej strony jest to dobre, a z drugiej chyba bym nie wytrzymala bez podgladania maluszka?
Wiemy, mieliśmy szczęście i widać było dość wyraźnie, że chłopak...co się okaże jak się urodzi (że to nie była np. pępowina) wtedy bedzie pewność 100% I dobrze, że nam powiedziała, tu podobno nie wszystkim mówią, bo boją się pomyłek. A te ciuszki, co zdążyłam kupić są niebieskie i w samochodziki, będą jaja jak się jednak okaże panienka.

Edytowane przez Groszek bez Marchewki
Czas edycji: 2011-10-26 o 13:45
Stary 2011-10-26, 13:45   #3018
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Na Twoim miejscu zadzwonilabym do gina upewnic sie czy te wyniki moga byc, no i sprawa z lekami, ktorym dawkowac sama nie powinnas. A co to za leki?
Leków sama nie zmieniam i dawkuję cały czas tak jak zalecone mam. Wizytę mam za 2 tyg. Ale porównałam wyniki z tymi sprzed miesiąca i w sumie to nieznacznie spadły Czyli utrzymują się na stałym poziomie, to chyba lepiej niżby spadały mimo leków Tylko płytki krwi spadły więcej i neutrofili za dużo Nie wiem co to te neutrofile

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-26, 13:47   #3019
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Dygotka, od jutra tak jak napisałam Na którymś wątku mamowym, jakaś mama podawała.
no widzisz-co ślepemu po oczach
a masz może nowa gazetkę już?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:50   #3020
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki ... oczy mi z orbit wyszły tym bardziej, że do mnie nie do końca dociera, że sama mam w środku malutką istotke (która aż tak nie dokazuje), Matka Natura zawsze mnie zadziwia
No to ja mam podobnie jak sie zaczna rozpychanki
Stary 2011-10-26, 13:54   #3021
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Leków sama nie zmieniam i dawkuję cały czas tak jak zalecone mam. Wizytę mam za 2 tyg. Ale porównałam wyniki z tymi sprzed miesiąca i w sumie to nieznacznie spadły Czyli utrzymują się na stałym poziomie, to chyba lepiej niżby spadały mimo leków Tylko płytki krwi spadły więcej i neutrofili za dużo Nie wiem co to te neutrofile
nie mam zielonego pojecia co to sa neutrofile, moze zadzwon do przychodni albo laboratorium niech Ci ktos wytlumaczy, a jak nie to pisz do Karolinki - ona jest dobra w te klocki

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Glam u Ciebie to sie w berka bawia
Stary 2011-10-26, 13:55   #3022
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie.

Z tego co pamiętam to Moja Julcia tez w roczek miałam rozmiar 20 a teraz ma 4,5 roku i nosi 26

Nie_wiem super że juz w domu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:58   #3023
ja_dalia
Wtajemniczenie

wróciłam

oczywiście musiałam wejść do lumpka (mimo że mama ma mase ciuszków) i nabyłam cudeńka z załącznika za 20 zł

żeby na sesji wyglądać jak człowiek ufarbowałam wczoraj włoski a dziś poszłam zrobić porządek z grzywką.... myśle że efekt końcowy zadowalający, nawet bardzo

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
my od wczoraj popołudniu w domku przyzwyczajamy się do nowej sytuacji

suuuuper jak znajdziesz chwilkę to czekamy na wieści apropo porodu i jak tam Wam się w pierwszych chwilach układa

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja kopniakow typowych tez nie czuje, czuje megaaaaaaaaaa rozciaganie , jakby mial mi sie brzuch rozerwac i widze maszerujące dupsko! ale poza tym typowego kopniaka nie czuje, po prostu czuje ze mam brzuch calusienki wypelniony dzieckiem!
z oliwia az tak nie mialam, tak jakbym miala wiecej luzu a tym razem kosmos.
przyłączam się.... u mnie też kopniaki nie, a rozciąganie i maszerujące nóżki/ rączki jakbym pod skórą robaka miała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3429ff.jpg (71,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3430fff.jpg (63,2 KB, 37 załadowań)

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:06   #3024
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to Moja Julcia tez w roczek miałam rozmiar 20 a teraz ma 4,5 roku i nosi 26
O matqo Moja ma nie całe 2,5 r. i stopa rozmiar 27 No ale to po tatusiu, tatuś 46-47 a babcia 41

Cytat:
no widzisz-co ślepemu po oczach
a masz może nowa gazetkę już?
Nie mam, na jakimś wątku to wyczytałam.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
wróciłam

oczywiście musiałam wejść do lumpka (mimo że mama ma mase ciuszków) i nabyłam cudeńka z załącznika za 20 zł
Ale śliczne

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
nie mam zielonego pojecia co to sa neutrofile, moze zadzwon do przychodni albo laboratorium niech Ci ktos wytlumaczy, a jak nie to pisz do Karolinki - ona jest dobra w te klocki
Aż boję się dalej czytać Wyczytałam o białaczce i innych nowotworach Napisałam do swojej gin., ale pewnie dopiero po 15 mi odpisze, bo w środy operuje całe dnie.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-26, 14:07   #3025
mol_aa
Zadomowienie

ja_dalia sliczne
Stary 2011-10-26, 14:07   #3026
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wyczytałam na innym wątku, że jutro super promocja w Superpharm!! Za zakupy za 30 zł dostaje się kupon na pampersy za 29,90!! Podobno tylko w ten jeden dzień

w mojej gazetce takiego info nie ma... ale że nie mam daleko, może podejde i spojrze

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:13   #3027
mol_aa
Zadomowienie

Seona nie czytaj dr googla, bo to sie zalamac mozna.

Na poczatku ciazy wyszlo mi, ze mam cytomegalie dodatnia, ile ja przeryczalam, ze z malenstwem bedzie cos nie tak, a dr google pisal od razu czarny scenariusz.
Stary 2011-10-26, 14:14   #3028
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie
ja od dziś w domku spokojnie czekam na malutką, skończyłam prace i nigdzie jeździć nie musze

a mnie też się zaczęły takie bóle jak na @, od kilku dni wieczorem je mam, a dziś od rana lekko je czuję..
na ktg w poniedziałek wychodziły skurcze co 3 min takie na 50-70 w tej skali na 100. ale nic nie czułam

także niech skurcze będą z nami
ja w nocy nie miałam skurczów ale od rana mam lekkie niech mnie męczą

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

a tak pozatym to ostatnio mam mniejszy apetyt... jem bo mój tż mowi co na obiad ?

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:15   #3029
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
w mojej gazetce takiego info nie ma... ale że nie mam daleko, może podejde i spojrze
Od jutra ta promocja dopiero, podobno. Ciekawa jestem, sprawdź bo ja do Superpharm mam kawałek.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-26, 14:16   #3030
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
a ja się wyspałam tak ,że wszystko mnie teraz boli

zapomniałam się wam pochwalic że moja mam wróciła z niemiec i przywiozła mi całą ogromną torbę podróżną ubranek w sumie na poczatek nie musze już nic kupować.

A do tego wczoraj pojechaliśmy do sklepu z ubraniami i akcesoriami dla dzieci i okazało się że go likwidują, ceny tak niskie że nie mogliśmy się oprzeć zakupom kupiłam np wanienkę za 10 zł i kupiliśmy kilka par bucików po 10zł i po 20 zł, są ze skóry i zdrowe dla stóp dziecka. tylko nie wiem w jakim mniej wiecej wieku będą na Małą dobre, wzięliśmy rozmiar 20 i 21 . Z tym,że to buty raczej wiosna, ciepła jesień. I nie wiem czy wpasujemy w nóżkę zakładając że roczek będzie miała w zimie (grudzień/styczeń)
mnie dziś od spania nogi bolały zbyt długo płasko leżały a i wiecie że jak kichne ... to aż czuje tak jakbym troszke usiusiala.. kilka kropel

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości