Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 13:44   #3451
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Odbijacie w trakcie karmienia?? Moja czasem zjada całą butlę i nie odbija nic a dziś mi zwróciła cały pokarm i czytałam żeby po kilka razy odbijać
Ja odbijam po całym karmieniu, nie przerywam

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę , oby to nie było nic poważnego. Miss, ja właśnie Nan kupiłam za 35zł, ale to chyba jakieś Ha czy coś.
No to HA może być droższe

Już po wizycie, przy okazji spacer zaliczony, bo kawałek do przychodni mamy, aż Grzesia nóżki bolały
Prawdopodobnie to AZS, dostaliśmy Fenistil krople, krem Locoid, kąpać musimy w Emolium lub czymś podobnym
Mam nadzieję, że w końcu będzie jakaś poprawa

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:50   #3452
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

ancia chyba Ty mowiłaś o karmieniu, już nie wiem, pogubiłam się... jak nie Ty to przepraszam Pamiętam że K. ciągnął cysia co godzinę a czasem potrafił doić nawet przez 40 minut. A M. je co trzy-pięc godzin i najada się w dziesięć minut. I zwykle idzie potem spać. Dzieci są różne i bardzo różnie jedzą ale jak przybiera na wadze odpowiednio to na bank wszystko jest ok

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Już po wizycie, przy okazji spacer zaliczony, bo kawałek do przychodni mamy, aż Grzesia nóżki bolały
Prawdopodobnie to AZS, dostaliśmy Fenistil krople, krem Locoid, kąpać musimy w Emolium lub czymś podobnym
miss tylko uważaj z Locoidem!!! jest bardzo silny i wiem ze mozna stosowac go rzadko i krotko. Moj mały tez mial problemy z AZS, dajemy fenistil lub zyrtec (zależy jak go wysypie) i kąpiemy w emolium (bo najtańsze, po oilatum miałam lepsze efekty) a po kapieli smaruję go całego maścią witaminową robioną na zamowienie. I pomoglo
A do ktorej w koncu przychodni chodzisz?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 13:54   #3453
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
miss tylko uważaj z Locoidem!!! jest bardzo silny i wiem ze mozna stosowac go rzadko i krotko. Moj mały tez mial problemy z AZS, dajemy fenistil lub zyrtec (zależy jak go wysypie) i kąpiemy w emolium (bo najtańsze, po oilatum miałam lepsze efekty) a po kapieli smaruję go całego maścią witaminową robioną na zamowienie. I pomoglo
A do ktorej w koncu przychodni chodzisz?
Krem mamy stosować przez 5 dni 1-2 razy dziennie
Kupiłam Emolium, może da rezultat
Przychodnia jest u mnie na ulicy tam na samym początku od strony Kunickiego

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:05   #3454
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Odbijacie w trakcie karmienia?? Moja czasem zjada całą butlę i nie odbija nic a dziś mi zwróciła cały pokarm i czytałam żeby po kilka razy odbijać

to jest kochana podstawa w karmieniu.....odbijanie po kazdym karmieniu.....dlatego ci zwrocila .
ja podczas jednego karmienia odbijam 2-3 razy
a poza tym trzeba odbijac zeby sie gazy nie gromadzily i zeby brzuszek nie bolal....
Stary 2011-10-26, 14:12   #3455
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dzasta, to nieciekawie. I ani kropla nie leci? Dziwne, że tak z dnia na dzień.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:41   #3456
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi ja u fryzjera byłam w czerwcu, grzywkę mam do pasa chyba , chodzę w opasce. Idę ściąć grzywkę i farbować moje siwulce.

Myślałam o Tobie, nasza idealna mamuśko . Zaglądaj do nas częściej!!
Fryzjer? ja to mam dobrze z mamą nigdzie nie musze chodzic, no i jaka oszczęśdność

miło mi że tak myślicie ale straszliwie mnie to śmieszy
Cytat:
W ogóle jestem w szoku, bo0 Franek dzisiaj zjadł mleko z 2 cycków i to pytanie - czy ma większy apetyt- bo waży już pewnie z 6,5 kg czy też ja mam mniej mleka?? Jak pobudzić jeszcze laktację??
mnie sie wydaje że apetycik dopisuje

kurcze nie wiem co jeszcze na laktacje oprócz herbatek, laktatora i masażu
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój też zżera bardziej efektywnie to co mu podaje pod nos wydaje mi się mleka możemy mieć w sam raz na potrzeby naszych dzieci skoro dobrze przybierają na wadze. Mój też waży ze 6kg
Ja to nie musze dodatkowo pobudzać, wkurza mnie to że dalej się "moczę "w nocy, ze dwie pieluchy tetrowe zalane mlekiem minimum, do tego czasem poduszkę, czasem małego
W dzień jak go nie karmie ze 2 godziny to jak go przystawie do jednego cycka to z drugiego taka fontanna leci że potrafi mi przeciec stanik gruby, i bluzka i zaciek jest do pasa
Kiedy to się unormuje ?
Pijesz melise ? U mnie jeszcze bardziej wzmagała laktację a nalepsze jest to że czasem pomyśle o tym że mam karmić małego i już z cycków fontanna leci
jejć dobrze że ja tak nie mam bo sobie tego nie wyobrażam w szkole np., byłoby wesoło
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
My też kąpiemy tak 20.00-20.30, i kiedyś tz go wybudził i to był fatalny błąd, bo całą kąpiel przeryczał, ubieranie i potem nie chciał usnąć i teraz wiem, ze takich maluchów się nie wybudza. A co do butli to myślę, że po prostu mały nie był głodny i pewnie zdenerwowany ale jak ja pierwszy raz dawałam butlę to też nie umiał zassać,

Ancia ja piłam ten syrop i mały normalnie ssał, nie było problemu, myślę że ten czosnek w syropie jest dla dziecka niewyczuwalny, także jak potrzebujesz to pij spokojnie
my też kąpiemy ok 20 czasami Nati zaśnie to jej nie budzimy i albo kąpiemy później albo sobie odpuszczamy

ja i normalne potrawy z czosnkiem jem i mojemu dziecku to różnicy nie robi
Cytat:
dobrze że wspominasz , też jestem ciekawa z tymi dodatkowymi posiłkami , widziałam je , są od czwartek go miesiąca, ciekawe czy dzieckoo tylko będzie chciało ale z jego apetytem to pewnie pożre aż uszy się będą trzęsły
też wczoraj patrzałam na kaszki po 4 miesiącu i sobie wyobrażałam jak Natalka to wcina aż sie jej uszka trzęsą
Cytat:
ja czasai odbjam w trakcie bo nati niekkied się wierci i ewidentnie jej coś nie pasuje - a jak jej się odbije to znowu ładnie je

Cytat:
za poprawe

rano ledwo co wysłałam posta i już mama dzwoniła że będzie za kilka minutek, no i musiałam lecieć byłyśmy w nowej biedronce bo ładna promocje na Dady była (19.90) i babcia kupiła krzesełko do karmienia już na prezent mikołajkowy i świąteczny fajne to potem można z tego zrobić stolik i krzesełko dla straszego dzieciaczka
no a potem byłysmy na cmenatrzu ogarnąć grób taty.
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:45   #3457
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
To ładnie śpi Twoja niunia w nocy.
A buraczków u Was nie można kupić? Albo soku z buraczków?

Wooow, jestem w szoku. A ile to kosztuje?

W ogóle jestem w szoku, bo0 Franek dzisiaj zjadł mleko z 2 cycków i to pytanie - czy ma większy apetyt- bo waży już pewnie z 6,5 kg czy też ja mam mniej mleka?? Jak pobudzić jeszcze laktację??
Ancia mi też czasami Adaś zjada z dwóch cycków i myślę, że zwiększa mu się apetyt, też pewnie waży koło 6 kg, a startował z wagą 2890 A jak Franek kończy jeść to z cycka już nic Ci nie poleci mleczka? Bo np u mnie jak nacisnę to leci jeszcze mleko i nie wiem czy powinnam to odciągać czy nie? i potem zacząć od drugiej czy znowu do tej samej żeby wszystko wyciągnął
A Ancia co do tego syropu jeszcze, to ja go piłam zaraz po karmieniu żeby niby nie przed bo też się obawiałam tego czosnku, ale potem normalnie piłam i też było ok

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
slodkie cudo...

a jak myslisz moge dac takie czopka ( calego dajesz ??) jak np wczoraj byla taka niespokojna, caly dzien na rekach, widziaialm ze chce jej sie spac a co ja polozylam to placz...jak myslisz mozna wtedy zapodac takiego czopka??
Monia ja dałam pół, bo na opakowaniu pisze że dzieciom poniżej 6 roku życia decyduje lekarz, a mi lekarka nie mówiła ile mogę dać, zresztą wydawał mi się taki duży do takiej małej pupki No właśnie ja po takiej całodziennej akcji dałam tego czopka, na rękach usypiał a po odłożeniu oczy jak 5 zł i płacz i też widziałam że zmęczony, spać się chce a nie może. Tylko Monia wiesz na 100% to nie wiem czy ten czopek pomógł czy po prostu padł już ze zmęczenia, ale podaj swojej, może będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

My mamy nawilżacz ultradzwiękowy kupiony w praktikerze albo castoramie. Kosztował 79zł i jest bardzo fajny. Daje intensywną mgiełkę, która jednak nie robi sauny z pokoju. Para z ultradzwiękowych nawilżaczy nie jest gorąca Na allegro mnóstwo podobnych za kilkadziesiąt złotych.
Eryk przestał mieć taki świszczący oddech odkąd nawilżacz 'chodzi'
Spray dzięki bardzo za info, popatrzę na necie, a powiedz czy to jest na prąd? czy na baterie? i czy trzeba coś wymieniać jakieś wkłady czy coś?

Wystawiłam małego na balkon, niech się wywietrzy, choć pogoda kiepska, zachmurzone, wieje zimny wiatr i jakoś samej mi się nie chce iść
Nakarmiłam wczoraj Adaśka, uśpiłam i miałam na chwilę iść do sklepu. Wracam po niecałej godz a tz mówi, że jak tylko wyszłam to mały otworzył oczy i ryk. I jak się przebrałam, to wzięłam małego na ręce i nie minęło 5 min i Adaś śpi i tak już było 3 razy. Adasiek ma chyba jakiś czujnik, że jak tylko zamknę drzwi za sobą to się budzi, ale tatuś dał cobie radę

w ogóle ostatnio to najlepiej mu się usypia na brzuszku na mioch cyckach a odkładany zaraz się budzi, jedynie bujaczek mnie ratuje
musze spadać bo głodzilka mnie wzywa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:51   #3458
cotynato
Zakorzenienie

Dziewczyny które były na przeglądzie podwozia po 6 tyg. Miałyście usg?

Wymianka.
Stary 2011-10-26, 14:53   #3459
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja nie miałam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:54   #3460
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
o, też mnie to ciekawi bo ja jutro ide
ale myśle ze jak coś to dowcipne robią
Stary 2011-10-26, 14:57   #3461
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2011-10-26, 15:07   #3462
minio1984
Zadomowienie

Ja też nie miałam, tylko pobieraną cytologię

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:08   #3463
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
o, też mnie to ciekawi bo ja jutro ide
ale myśle ze jak coś to dowcipne robią
Jak szłam po papiery do ginki to spytałam ile kosztuje taka wizyta bez usg- zwykła po połogu to ona stwierdziła, że taka wizyta jest też z usg bo ona musi obejrzeć jak wszystkie narządy... I właśnie mam dylemat czy muszę wydawać kolejną stówkę na taką wizytę z usg czy pójść sobie na nfz ( gdzie na pewno nie będzie).

Wymianka.
Stary 2011-10-26, 15:10   #3464
thelilah
Zadomowienie

witam

Cytat:
Gratulacje dla Kellys i No air.
I dla Stanisława z okazji drugiej miesięcznicy urodzin.

Jestem fatalną matką. Nie radzę sobie. I dzisiaj po prostu odpuściłam jak płakał pół dnia prawie bez przerwy. Po prostu ubrałam się i wyszłam i zostawiłam to wszystko na głowie męża.
Najgorsze, że wcale nie miałam ochoty wracać z tego samotnego spaceru, lecieć i sprawdzać jak się moje własne dziecko czuje. Na dworzu taka cisza... A w domu myślałam, że mi łeb eksploduje.
Synka wreszcie uspokoił TŻ.
Nie wiem co to będzie w nocy, jak znowy będzie taki wrzask to chyba się powieszę.
Czuję się potwornie zmęczona i sfrustrowana.

ehh bardzo współczuję... nie jesteś fatalną matką, kązdy ma swoje lepsze i gorsze dni... szkoda tylko, że biedny Eryczek się tak męczy...

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

A ja sie dzisiaj "spelniam" jako domowa koko zrobilam obiadek, posprzatalam, zrobilam pranie, wyprasowalam wszystkie Mikusiowe ubranka, przed chwila zrobilam porzadek w kuchni i moge zaraz isc sie kapielkowac i pospac z 3-4 godzinki jak lulek nie wstanie, heh
Aaa i mam nadz ze jutro zobacze efekty krochmalu, dziadostwo jest sliskie jak nie wiem
uuu szaleństwo widzę

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

My też staramy się kąpać małego ok 20, ale ostatnio coś mu się poprzestawiało i zasypia ok 19. Wczoraj go wybudziliśmy i potem przez ponad 2 godz. nie mogliśmy go uspać tak był zdenerwowany. Myślałam, że może głodny (bo syski opróżnił) i daliśmy mu po raz pierwszy butle, ale nie chciał. Nie wiem czy po prostu nie umie pić z butelki czy nie był głodny
ja wybudziłam raz... więcej tego nie zrobię

Cytat:
Jak nazywa się ten lek, który obniża wchłanianie laktozy? Eryk ma takie kolki, że wyje z bólu, a już przerobiłam chyba wszystkie kropelki z simetikonem i dimetikonem.

Dzasta nam małe opakowanie schodzi w 5 dni.
kurcze i nic nie pomaga?
ja zmieniłam mleko na to dla dzieci kolkowych, czasem dodaję espunisan i jest o niebo lepiej... czekam teraz na te krople sab simplex zeby mieć w razie awarii, ale odpukać nie mamy już takich ataków...

a masujesz mu brzuśka nóżkami? u mnie masowanie bardzo pomaga, często puszcza przy nim bąki a i nie raz kupę zrobi... może spróbuj?

Cytat:

odbijam
tak jakoś w połowie butli i na koniec...
czasem w nocy tylko jak zaśnie mi w trakcie jedzenia to szkoda mi go wybudzać, ale staram się jak najczęściej, bo to dobrze na brzuch robi...

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny wśród żywych
oj ciężkie były te dwa dni, chyba było to zapalenie cycka, gorączka max 39,5, dreszcze, ból głowy masakra. zadzwoniłam do położnej, kazała brać pyralgine, robić ciepłe okłady z waty i denaturatu i przeszłotroszke mnie jeszcze cycek boli, ale nie jest już twardy i temperatura zeszła, dziś książkowo 36,6 i do tego mnie dopadł baby blues, ryczałam w poniedziałek z byle czego, nie chciałam sama w domu zostać, a mąż nie mógł się z pracy zwolnić ale wczoraj teściowa przyjechała na cały dzień i się małym zajęła, a ja mogłam trochę odpocząć. Dziś jest już lepiej naszczęście

spróbuje Was nadrobić, ale naskrobałyście 10 stron
no i widzę, że nasz Kellyssek w końcu urodzilaale to będę gratulować, jak dojdę do jej postu
dobrze, ze już lepiej

a moje dziecię już może podróżować
wczoraj przyszedł paszport
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:13   #3465
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Dzasta, to nieciekawie. I ani kropla nie leci? Dziwne, że tak z dnia na dzień.
wczoraj miałam chyba mniej już, bo Czarek się wkurzał troche przy jedzeniu i nie usypiał przy cycu. Niedawno próbowałam dać Mu cyca i ssał, ale nie połykał nic. Jutro się przejdę do poradni laktacyjnej

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:16   #3466
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
witam

hej

szybko ten paszport dostalas.... My odbieramy 25.11

a moje dziecie od wczoraj zasypia przy butli.... ostatnie karmienie bylo o 10.30 teraz jest 14 a ona tylko zjadla 40 i zasnela....
Nie wiem co jest grane....
Stary 2011-10-26, 15:19   #3467
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
ja byłam w piatek, sobote i niedziele po 20 minut
no mi się udało wczoraj wietrzenie w pokoju, a dziś byłyśmy 15 minut w ogródku - ale zauważyłam że mam 1 kółko jakoś niedopięte w wózku i wróciłam do domu bo się bałam, że mi zleci. Swoja droga te 15 minut na powietrzu dały mi niezłego kopa. Piorę, sprzątam - to zupełnie nie ja. Nawet przed porodem nie miałam takich akcji.
Cytat:
my czekamy na pesel
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:47   #3468
anciaahk
kosmitka

Cytat:
oj ciężkie były te dwa dni, chyba było to zapalenie cycka, gorączka max 39,5, dreszcze, ból głowy masakra. zadzwoniłam do położnej, kazała brać pyralgine, robić ciepłe okłady z waty i denaturatu i przeszłotroszke mnie jeszcze cycek boli, ale nie jest już twardy i temperatura zeszła, dziś książkowo 36,6 i do tego mnie dopadł baby blues, ryczałam w poniedziałek z byle czego, nie chciałam sama w domu zostać, a mąż nie mógł się z pracy zwolnić ale wczoraj teściowa przyjechała na cały dzień i się małym zajęła, a ja mogłam trochę odpocząć. Dziś jest już lepiej naszczęście

spróbuje Was nadrobić, ale naskrobałyście 10 stron
no i widzę, że nasz Kellyssek w końcu urodzilaale to będę gratulować, jak dojdę do jej postu
Ale się nacierpiałlaś biedaczku, współczuję.
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
co do syska...mam to samo. Wczoraj jak postanowiliśmy sprawdzić czy młody nie jest aby głodny i po syskach próbowaliśmy dawać butlę to ja aż gulę w gardle miałam... Taka głupia jestem! Ale z drugiej strony wolę go mm dokarmić niż miałby głodować... Ja myślę, że to kwestia chwili kiedy nam przejdzie takie myślenie...przecież mm to nie trucizna!!!!! Też jestem butelkowa i żyję
Mam to samo, płakałam nawet jak dawałam smoczka.
Cytat:
do buziaka mu przypasował ortodontyczny Aventu a do herbatki czy mleka Lovi
U nas ten avent mu nie podpasował, a te mam są po 25 zł.
Cytat:
marudzę tylko dziś i marudzę
Wiesz, że jesteś bardzo dzielna, ja Cię podziwiam!
Cytat:
U nas ładnie oilatum podziałał.
Cytat:
ancia chyba Ty mowiłaś o karmieniu, już nie wiem, pogubiłam się... jak nie Ty to przepraszam Pamiętam że K. ciągnął cysia co godzinę a czasem potrafił doić nawet przez 40 minut. A M. je co trzy-pięc godzin i najada się w dziesięć minut. I zwykle idzie potem spać. Dzieci są różne i bardzo różnie jedzą ale jak przybiera na wadze odpowiednio to na bank wszystko jest ok
Też się tą wagą pocieszam.
Cytat:
to jest kochana podstawa w karmieniu.....odbijanie po kazdym karmieniu.....dlatego ci zwrocila .
ja podczas jednego karmienia odbijam 2-3 razy
a poza tym trzeba odbijac zeby sie gazy nie gromadzily i zeby brzuszek nie bolal....
Przerywasz karmienie? mój by mi tego nie darował.
Mój po każdym nie chce odbić, ale nie ulewa.
Cytat:
miło mi że tak myślicie ale straszliwie mnie to śmieszy
Czemu?
Myślisz, że dodatkowe ściąganie laktatorem może pomóc ?
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ancia mi też czasami Adaś zjada z dwóch cycków i myślę, że zwiększa mu się apetyt, też pewnie waży koło 6 kg, a startował z wagą 2890 A jak Franek kończy jeść to z cycka już nic Ci nie poleci mleczka? Bo np u mnie jak nacisnę to leci jeszcze mleko i nie wiem czy powinnam to odciągać czy nie? i potem zacząć od drugiej czy znowu do tej samej żeby wszystko wyciągnął
A Ancia co do tego syropu jeszcze, to ja go piłam zaraz po karmieniu żeby niby nie przed bo też się obawiałam tego czosnku, ale potem normalnie piłam i też było ok

Nakarmiłam wczoraj Adaśka, uśpiłam i miałam na chwilę iść do sklepu. Wracam po niecałej godz a tz mówi, że jak tylko wyszłam to mały otworzył oczy i ryk. I jak się przebrałam, to wzięłam małego na ręce i nie minęło 5 min i Adaś śpi i tak już było 3 razy. Adasiek ma chyba jakiś czujnik, że jak tylko zamknę drzwi za sobą to się budzi, ale tatuś dał cobie radę
Nie bardzo rozumiem o co pytasz z tym cyckami, ale:
- po zjedzeniu nie zawsze jak naciskam to cos leci
- obojetnie czy leci czy nie, to nie sciagam laktatorem
- i na kazde jedzenie 1 cycek, na kolejne drugi

Cytat:
Miałam.

My już po spacerku, obiadku, Franio usiłuje usnąć na rączkach.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:54   #3469
danika
Zakorzenienie

hej

czytam ale nie mam jak pisać bo moja młoda ma dzis "dzien mamy" i na rączkach cały czas...a najlepiej jeszcze chodzic nie siedziec łobuzica moja
chyba znowu ja boli to brzuszysko....biedne małe tak sie morduje. Dałam jej espumisan i puszczała straszne bąki i chyba jej troche lepiej bo w koncu usnęła

ide zjesc obiad na tą okazję

No Air gratulacje pokaż nam Majkę

Lau jesteś mega dzielna mamuska

Martunia cieszę się ze juz ci lepiej biedaku ale cie dopadło...

Anciu moja tez pokochała ten smoczek MAM drogi jest ale trudno...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:56   #3470
anciaahk
kosmitka

Danika ja zamówiłam teraz TT, zobaczymy czy da radę zmienić.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Aha a co ile trzeba zmieniać smoczki?

Stary 2011-10-26, 15:58   #3471
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
zostanę chyba pierwszym forumowym włóczykijem z Sarą
Na pewno, jesteś niesamowita z tymi wyprawami

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
no klata musi byc
I bary

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
U nas po szczepieniu obyło się bez sensacji i gorączki
U nas też chyba wszystko dobrze

Cytat:
a jak myslisz moge dac takie czopka ( calego dajesz ??) jak np wczoraj byla taka niespokojna, caly dzien na rekach, widziaialm ze chce jej sie spac a co ja polozylam to placz...jak myslisz mozna wtedy zapodac takiego czopka??
Mi lekarka powiedziała, żeby dawać pół (przecinam nożyczkami jeszcze w tej osłonce).

Cytat:
Jak nazywa się ten lek, który obniża wchłanianie laktozy? Eryk ma takie kolki, że wyje z bólu, a już przerobiłam chyba wszystkie kropelki z simetikonem i dimetikonem.
Spray, nie zajarzyłam, że u Was aż taki duży problem w brzuszkiem

Cytat:
Ale ciężko miałaś, jesteś dzielna, że dajesz radę z karmieniem

Przytulam wszystkie chorowitki Ja walczę od chyba dwóch tygodni z biorącym mnie przeziębieniem - raz mi lepiej, raz gorzej. Dziś łeb napinkala, a ja już nie mam nic przeciwbólowego w domu (oprócz czopków dla dzieci ), mąż pojechał po sprawunki, mam nadzieję, że coś mi przywiezie.

Lausanne, jesteś dzielna

Dla kochanych Cioć na poprawę humoru - wczorajszy Bernardzik, odlatujący w krainę snów

Edit:
Właśnie, miałam pytać o smoczki. Czy Wasze dzieci umieją utrzymać smoczek w buzi? Bo Beniowi ciągle wypada i jest płacz.

Wymiana smoczków co miesiąc chyba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odlot.jpg (124,3 KB, 51 załadowań)

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-26 o 16:02
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:58   #3472
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Kellys,No air-wielkie gratulacje i uściski

A tu jeszcze troszkę Julki zapodam:P

[QUOTE=anciaahk;30152402]

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

W koncu mam mala chwile zeby do Was zajrzec i po przeczytaniu paru postow stwierdzam, ze sie stesknilam za Wami. No i pewnie jakbym miala mozliwosc na biezaco sie wygadac i Was poczytac i poradzic to bym malzowi nie marudzila i nie czula taka zagubiona czasem mam nadzieje, ze uda mi sie wrocic bardziej na stale i popisac z Wami.

Moja Nadulka na szczescie po 11 dniach w szpitalu chowa sie zdrowo i zdazylysmy troche sie poznac nawzajem, w koncu ma juz miesiac i 2 dni

Buziaczki dla wszystkich Mamus
hej Mamusko miło ze wpadłas. a Nadusia jaka juz duza
Cytat:
dziś znów jak wywędrowałyśmy przed 14... to dotarłyśmy koło 20..
spacerek długi, a wieczorkiem u znajomej na herbatce
a potem powiesiłam pranie,kąpiel...i niedawno siadłam na tyłku (u nas 22)

widziałam fotki kolejnych cudnych maluszków dzisiaj

jutro może uda mi się nadrobić.. teraz Sarunia płacze..robi kupkę i się męczy. tż ją tuli... a ja zaraz zadebiutuje z herbatką koperkową..może wypije z butelki...nasz pierwszy raz

a na koniec jeszcze wieści o Kellysss...
czuje się ok. miała 2 parte skurcze..parła 6 minut!!! (maliny chyba zadziałały )
a Kiara waży 4280

Stokrotka a jaka u Was pogoda, ze tyle godzin na dworze smigasz?
Cytat:

cierpie ostatnio na nieustanny brak czasu , mam straszliwy zamot teraz ze sprawami szkolnymi i ogólnie bierze mnie do tego jakieś przeziębienie. Doba jest zdecydowanie za krótka dla studiującej mamuśki

zmykam teraz się ogarnąć bo niedługo mama przyjdzie ale jak mi zostanie czasu to zajrze i ponadrabiam troszke
hej kochana dasz rade, dzielna z Ciebie Mamuska

Cytat:
Spa82

Jeju, nie wyobrażam sobie jak się bidulo nacierpiałaś. Dobrze, że się już 'wylizałaś'.

dziekuje

My mamy nawilżacz ultradzwiękowy kupiony w praktikerze albo castoramie. Kosztował 79zł i jest bardzo fajny. Daje intensywną mgiełkę, która jednak nie robi sauny z pokoju. Para z ultradzwiękowych nawilżaczy nie jest gorąca Na allegro mnóstwo podobnych za kilkadziesiąt złotych.
Eryk przestał mieć taki świszczący oddech odkąd nawilżacz 'chodzi'
Cytat:
marudzę tylko dziś i marudzę ale wstalam, rozejrzalam się dookoła, jednego obywatela wrzucilam na nocnik, drugą w nową pieluchę, nakarmiłam oboje, uspokoiłam bo jedno się darło że chce oglądać "tach-tach" (czyli bajkę o traktorku Tomie ), drugie bo się nudziło w łóżeczku, potem mama (dzięki Bogu!) zabrała towarzystwo na spacer, a mnie została do sprzątnięcia kuchnia, ugotowanie obiadu dla malego, dla siebie, sprzątnięcie pokoju K. (praca na cały etat i niekończąca się opowieść), pranie i te wszystkie inne przyjemne obowiązki domowe, ktore wykonuję dzien w dzień od ponad dwóch lat Ja chcę do pracy bo dostanę świra i dopiero będzie ambaras

martunia ja też stosuję KiD Vitum. Vita K i Vita D stosowałam jak Konrad był mały ale dwa w jednym to znacznie tańsze rozwiązanie i mniej podaje się dziecku

martusia dobrze że już te "przyjemności" za Tobą. Jakby Ci nie daj coś miało wrócić to pamiętaj że super działa okład z kapusty. Przetestowałam na sobie

spray nie mysl o sobie źle kochana! ja też nieraz jak już mam serdecznie dość a oboje wyją to K. wrzucam do jego pokoju i zamykam drzwi, M. zostawiam w łózeczku, a sama uciekam do łazienki żeby się opanować. Czasem nawet trwa to i z dziesięc-pietnaście minut (a nikogo przy nich nie ma) i nie mam wyrzutow sumienia. Zresztą zwykle chociaz jedno się uspokaja po tym czasie. Po prostu jesteśmy tylko ludźmi i musimy sobie jakoś radzić z nerwami, emocjami. Potem wracam do moich dzieci - raz z większa przyjemnością, raz bez przyjemności ale mam przynajmniej znów siły żeby się nimi zająć. I to nie oznacza ze jest się złą mamą albo że nie kocha się dziecka "jak należy"
kurcze Lau ja Cie szczerze podziwiam. taka dzielna z Ciebie Mamuska
dziekuje za rade
Cytat:

dobrze, ze już lepiej

dziekuje
za paszport
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
no mi się udało wczoraj wietrzenie w pokoju, a dziś byłyśmy 15 minut w ogródku - ale zauważyłam że mam 1 kółko jakoś niedopięte w wózku i wróciłam do domu bo się bałam, że mi zleci. Swoja droga te 15 minut na powietrzu dały mi niezłego kopa. Piorę, sprzątam - to zupełnie nie ja. Nawet przed porodem nie miałam takich akcji.

my czekamy na pesel
ja jak pierwszy raz wyszlam na dwor, na spacer z psem to tez poczulam ze zyje, potrzebowalam powietrza poprostu

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 15:59   #3473
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze i nic nie pomaga?
ja zmieniłam mleko na to dla dzieci kolkowych, czasem dodaję espunisan i jest o niebo lepiej... czekam teraz na te krople sab simplex zeby mieć w razie awarii, ale odpukać nie mamy już takich ataków...

a masujesz mu brzuśka nóżkami? u mnie masowanie bardzo pomaga, często puszcza przy nim bąki a i nie raz kupę zrobi... może spróbuj?
Dziewczyny a jakie to jest mleczko dla dzieci kolkowych? To są te HA? No bo ja nie wiem
Stary 2011-10-26, 16:01   #3474
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu?

bo ja sę tak w ogóle nie czuje
ale to baaardzo miłe że mnie tak doceniacie, kochane moje

myśle że tak w 100% nie mam pewności, ale chyba warto spróbować

kolorowych snów dla Frania a natalce się właśnie popołudniowa aktywność włączyła
Stary 2011-10-26, 16:03   #3475
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dla kochanych Cioć na poprawę humoru - wczorajszy Bernardzik, odlatujący w krainę snów
O mamo prze kozak z Benka. Hehehe fotka rewelacja
Stary 2011-10-26, 16:06   #3476
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się nacierpiałlaś biedaczku, współczuję.

Mam to samo, płakałam nawet jak dawałam smoczka.

U nas ten avent mu nie podpasował, a te mam są po 25 zł.

Wiesz, że jesteś bardzo dzielna, ja Cię podziwiam!

U nas ładnie oilatum podziałał.

Też się tą wagą pocieszam.

Przerywasz karmienie? mój by mi tego nie darował.
Mój po każdym nie chce odbić, ale nie ulewa.

Czemu?

Nie bardzo rozumiem o co pytasz z tym cyckami, ale:
- po zjedzeniu nie zawsze jak naciskam to cos leci
- obojetnie czy leci czy nie, to nie sciagam laktatorem
- i na kazde jedzenie 1 cycek, na kolejne drugi

Miałam.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

czytam ale nie mam jak pisać bo moja młoda ma dzis "dzien mamy" i na rączkach cały czas...a najlepiej jeszcze chodzic nie siedziec łobuzica moja
chyba znowu ja boli to brzuszysko....biedne małe tak sie morduje. Dałam jej espumisan i puszczała straszne bąki i chyba jej troche lepiej bo w koncu usnęła

ide zjesc obiad na tą okazję

No Air gratulacje pokaż nam Majkę

Lau jesteś mega dzielna mamuska

Martunia cieszę się ze juz ci lepiej biedaku ale cie dopadło...

Anciu moja tez pokochała ten smoczek MAM drogi jest ale trudno...
dziekuje Wam dziewczyny też się cieszę, że juz lepiej
Cytat:
Na pewno, jesteś niesamowita z tymi wyprawami

I bary

U nas też chyba wszystko dobrze

Mi lekarka powiedziała, żeby dawać pół (przecinam nożyczkami jeszcze w tej osłonce).

Spray, nie zajarzyłam, że u Was aż taki duży problem w brzuszkiem

Ale ciężko miałaś, jesteś dzielna, że dajesz radę z karmieniem
dziękuję
Przytulam wszystkie chorowitki Ja walczę od chyba dwóch tygodni z biorącym mnie przeziębieniem - raz mi lepiej, raz gorzej. Dziś łeb napinkala, a ja już nie mam nic przeciwbólowego w domu (oprócz czopków dla dzieci ), mąż pojechał po sprawunki, mam nadzieję, że coś mi przywiezie.

Edit:
Właśnie, miałam pytać o smoczki. Czy Wasze dzieci umieją utrzymać smoczek w buzi? Bo Beniowi ciągle wypada i jest płacz.

jakie ma maślane oczka słodziaka on tak tylko w bodziakach śpi??

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

no w końcu nadrobiłam idę wstawić zapiekankę na obiadek, powiesić pranie, mały najedzony i zasnął

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 16:07   #3477
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Danika ja zamówiłam teraz TT, zobaczymy czy da radę zmienić.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Aha a co ile trzeba zmieniać smoczki?
my mamy TT w domu ale dla małej są za duze (ta tarczka jest za duza i nosek jej sie zatyka) ale fajne są

a zmieniać podobno trzeba co miesiąc

Agnysko Benio cudnie wygląda na tym zdjęciu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 16:07   #3478
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś znów jak wywędrowałyśmy przed 14... to dotarłyśmy koło 20..
spacerek długi, a wieczorkiem u znajomej na herbatce
a potem powiesiłam pranie,kąpiel...i niedawno siadłam na tyłku (u nas 22)
hehhe a co tu w domu robić, co nie?
myślałam ze tylko ja taki włóczykij
Cytat:
co miesiąc?
jak dobrze że nati za nimi nie przepada :brydal:

Benek wymiata
Stary 2011-10-26, 16:13   #3479
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Niesamowity jest, zdjęcie mnie rozwaliło.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie to jest mleczko dla dzieci kolkowych? To są te HA? No bo ja nie wiem
Ha jest chyba dla alergików. Wchodzisz w mm?
Cytat:
bo ja sę tak w ogóle nie czuje
ale to baaardzo miłe że mnie tak doceniacie, kochane moje

myśle że tak w 100% nie mam pewności, ale chyba warto spróbować

kolorowych snów dla Frania a natalce się właśnie popołudniowa aktywność włączyła
Po prostu dobrze sobie radzisz.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my mamy TT w domu ale dla małej są za duze (ta tarczka jest za duza i nosek jej sie zatyka) ale fajne są

a zmieniać podobno trzeba co miesiąc
Zobaczymy jak się sprawdzi u nas, czekamy na paczuszkę.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

My łazimy do mamy i teściów, na cały dzień. Teraz wybieram się do babci, 50 km.

Stary 2011-10-26, 16:29   #3480
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha jest chyba dla alergików. Wchodzisz w mm?

Zobaczymy jak się sprawdzi u nas, czekamy na paczuszkę.

My łazimy do mamy i teściów, na cały dzień. Teraz wybieram się do babci, 50 km.
No tak też myślałam. Dlatego nie mam pojęcia które to są dla dzieci kolkowych.
Czy wchodzę? Jedną nogą już jestem bo dokarmiam i to sporo. Narazie stosujemy karmienie mieszane. Co będzie dalej zobaczymy.

Wybrałam sie do sklepu żeby porównać smoczki od butelek bo tak na internecie to ciężko i wybralam Dr Browna. Maly polubił i ładnie z niej je.
Nie wiem czy to zasluga butli i smoczka, ale Stefek je spokojniej, a nawet jak się denerwuje to nie lyka dużo powietrza przez co mniej odbija. czasem wogóle. I tak jak Franek nie ulewa.
Chciałam też TT, ale miały minimalnie inny kształt smoka.
Zamówiłaś te antykolkowe?

Ja jeszcze ze Stefkiem nie byłam u nikogo... Boję sie jechać z nim autem. Chodzimy na spacery.

Prosimy o kciuki . Zmykamy do neurologa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości