|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Ależ macie dopalacze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A druga sytuacje mialam w tramwaju, mlody chlopak prosil o jedzenie albo kase na jedzenie, wiec dalam mu caly ekwipunek do pracy (kanapki, jablko, snickersa). Traf chcial, ze wysiedlismy na tym samym przystanku, patrze, a on kanapki do kosza, wyjal tylko snickersa, i dzwoni do kogos przez komorke ze slaby utarg ma...Ale pamietam tez sytuacje jak w sklepie dziewczyna poprosila mnie o kupno bulki, wiec kupilam jej kilka kajzerek. Wcinala, az jej sie uszy trzesly i dzikowala ze lzami w oczach. Na pewno nie udawala, wiec wrocilam do sklepu i zrobilam jej spore zakupy (pieczywo, wedlina, warzywa, owoce) to nie byla w stanie mowic normalnie. Wydukala ze w koncu sie z bratem najedza... Nie moglam o tym przez dlugi czas zapomniec, straszne ze tyle ludzi zyje w ubostwie Jutro lece na morfologie i badanie moczu, mam w ogole wrazanie ze w ciagu dni bardzo mi brzuch urosl. Ogladalam wczoraj te ciazowe kostiumy w decatlonie, widzialam ze ktoras z Was kupila. Czy wlascicielka moze opisac wrazenia po basenie? Bo zastanawiam sie czy zainwesowac w taki, czy jednak kupic zwykly rozmiar wiekszy (ja mam tylko 2-czesciowy, a uwazam ze moj brzuch juz nie wyglada estetycznie). |
||||
|
|
|
#2792 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
ona uwielbia ksiazki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
duza dziewczynka juz ![]()
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa Gotuj, gotuj jutro się podzielimy wrażeniami
!cziquaja ograniczam zmianiaczory, sobie dam mnie makaronu, mężulowi więcej i będzie dobrze. aaa pisałaś,że dodajesz do zupy ziarenka smaku czyli to jest takie cuś jak wegeta? jeżeli tak to masz u mnie wykład oglutaminianie sodu! fuj! fuj! ![]() |
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2796 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Koniakonia gratuluję!
i kolejnej zazdroszczę córeczki :P Cytat:
![]() Cytat:
U mnie było tak samo, praktycznie cały czas mama podstawiała nam wszystko pod nos, ale jakoś jak poszłam na studia to sama potrafiłam wokół siebie wszystko zrobić i ze wszystkim sobie radziłam. Teraz to ja pomagam mamie, jak tylko jestem w domu to sprzątam, gotuję, piorę wynagradzam te ponad 18 lat męki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie jest gdzieś cały zestaw "złotych" dzbanuszków i miseczek hehe
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Konia, gratuluje coreczki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy jest mi zle, zawsze staram sie myslec ze wcale nie jest tak zle. Kochana gratuluje drugiej coreczki!!! a chcialas corcie druga?
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia, pokolorowałam Cię już
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
konia gratuluję córy
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
),że lepiej się 10 razy pomylić niż raz nie pomóc potrzebującemu. Bardzo mi żal bezdomnych, wiem oczywiście ,że często sobie sami taki los zgotowali , ale nie mieć domu to jest dla mnie nie do wyobrażenia.I powiem szczerze ,że czasem się nie dziwię ,że Ci ludzie piją na umór.
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka, Gucia ale Wy już macie piękne brzuszki! Widać, że ktoś w nich mieszka
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo, właśnie chciałam napisać priva
|
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
koniakonia gratuluje córci
![]() Wiecie co dzis zauważyłam jak gotowałam zupke i zbliżałam się do garnka i gazówki to mały zaczynał strasznie kopać i fikać i robił to tak długo aż nie odeszłam od tej gazówki, chyba mu było za gorąco przy tym garnku na gazie
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. a za 4 lata chłopczyk |
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz teraz wiem.No coz za malo seksu karolcia ![]() o widzisz, a jakie najbardziej? ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak Wam zazdroszczę tych pięknych brzuszków...
Mój tylko obtłuszczony nic więcej... ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Aguśkaa Brawo Choć powiem szczerze,że rosołu bez kostki nie umiem zrobić. Masz na to jakiś sposób?Heh co do pomocy... Wpadła przed chwilą babka do mnie,że mi zapłaci 1 zł bo ona nie ma telefonu żeby ona tylko mogła zadzwonić. Powiedziała jej,że ok, ale ja nie dam jej telefonu do ręki. Ona,że jak najbardziej, zadzwoniłam pod ten nr co podała i powiedziałam to co chciała. Kasy nie wzięłam rzecz jasna, pani podziękowała i wyleciała. |
|
|
|
#2808 | |||||
|
Zadomowienie
|
Super szyneczka..tez w weekend zrobię...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak na 100 zł to mnie obkręciła kobieta Polka. Nie wiem jak to zrobiła, bo bardzo uważałam, bo wiedziałam że mojej koleżance kilka dni wcześniej zdarzyło się to samo. Cytat:
![]() Cytat:
Super wieści z wizyty.Aalegna super fotka synka ![]() Ja dziś byłam na szczegółowych badaniach tarczycy bo udalo mi się włączyc do pewnego programu klinicznego odnośnie tarczycy w ciąży. Najgorsze że babeczka chyba nie odpowietrzyła strzykawki (tak zrozumiałam z tego co druga mówiła) i ciągnęła mi tak ta krew, która nie leciała że aż mnie żyła bolała. Z drugiej ręki juz czym innym robiła i w sekunde poleciało.Efekt jest taki, że mam obie ręce mam zaklejone. Masakra. |
|||||
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I super ze zdrowa i wszytsko z Wami w porzadku! I zobacz jak fajnie sie samo rozwiazalo z tym porodem ze lekarz wraca do pracy w szpitalu!
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cieszy mnie bardzo jak tak czytam jak Wy pieknie pomagacie innym, cudowne to jest
![]() Cytat:
Tez kiedys moj maz znalazl na dole klatki schodowej kanapki o ktore ktos wyzebral go wczesniej, raz moja babcia zostala okradziona z bizuterii w domu przez takich zebrajacych (ale to z jej winy bo wpuscila do domu) i zgadzam sie ze wielu ludzi jest nieuczciwych, jednak wiele jest takich ktorzy potrzebuja tej pomocy. Cytat:
![]() czyli planujesz 3 dzieciaczka? ![]() czy tak sobie zartujesz tylko?
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
sposób z 200zł u cyganów też znam z autopsji dlatego sie ich boję 2 razy mnie ociu... li 2x po 100 zł a za 2 razem już tak się pilnowałam tak pilnowałam i dupa magia po prostu masakra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
cziqua dlatego jak do nas do sklepu przychodzą z 200-setką to mamy poprosić o drobne,albo zapłacenie kartą bo niestety nie mamy jak wydać.
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rosole specjalista jest moj maz, on jak gotuje rosol to daje procz czesci z kurczaka inne mieso, jak watrobke chyba tez i jakies inne o ktorych nie chce slyszec ja No i procz tego oczywiscie: marchew, seler, pietruszke korzen, pora, selera i pietruszki nac, cebulke opiekana na gazie i soli. Wrzuca tez na poczatku pare ziarenek ziele ang i lisc laurowy. I zawsze mu klarowny wychodzi, a mnie mimo iz gotuje na wolnym ogniu i sciagam dokladnie szumy i tak nie wyjdzie nigdy tak klarowny jak jemu Ja kazda inna zupe jak gotuje to daje po prostu duzo roznych warzyw zawsze musi byc seler, pietruszka i marchew i ziele angielskie i lisc laurowy i sole. I juz przyzwyczailam sie do smaku bez wegety.
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa Ja też staram się gotować rosół na dwóch rodzajach mięsa, warzyw też daje,ziele,liść identyko tylko nie opiekam tej cebuli. Właśnie o tym słyszałam i nie wiem za bardzo jak to zrobić ona ma być czarna czy jak?
Mimo wszystko zawsze w takim rosole brakuje mi tej cholernej kostki... A Twój mężul ją dodaje? |
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
Ojej, jakbym chciała, żeby mój TŻ gotował rosołki
![]() Kurczę, główkuję i szukam w necie jak zdobyć informację, ile gospodarstw domowych posiada przynajmniej jedno zwierzę domowe w Polsce i w rozbiciu na województwa? Chyba nie robią takich badań Chyba że mniej więcej ile psów i kotów - bo prowadzi się rejestrację tych zwierząt, ale wiadomo, że większość ludzi nie zgłasza swoich zwierząt do rejestracji. Już mi głowa paruje od tego myślenia
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Teraz tak sobie myślę,że po prostu trzeba się odzwyczaić od smaku z "poprawiaczem smaku" i tyle ewentualnie troszkę więcej posolić.
|
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
hej, dziś 1 dzień 22 tygodnia, za tydzień będzie juz 6ty miesiąc. Strasznie szybko leci ten drugi trymestr...
"młody" (tak go nazywam choć nie znam jeszcze płci) fika coraz mocniej. Najśmieszniejsze jest pukanie w okolice kiszki stolcowej, wydaje sie jakbym zaraz miała dostać biegunki. W ogóle odkąd wróciłam do pracy skończyły sie problemy z zaparciami. Będę pracowała dopóki nie spadnie śnieg, strasznie sie boje jeździć autem w zimie, zwłaszcza że jeżdżę "obniżonym" BMW (tak tak, wiem że to brzmi jak totalna wiocha ale mam tak z koniecznosci, a nie z wyboru) i po śniegu nie jest fajnie. Niestety mieszkam na obrzeżach miasta i od grudnia do marca zamiast czarnej drogi mam lód przyprószony śniegiem i pod górkę. A miedzy opona a nadkolem jest tak mało miejsca że nie umiem zapiąć łańcuchów normalnie a co dopiero w ciąży. Denerwuję się ostatnio bo wydaje mi sie że mam twardy brzuch. Ale tak ciągle, a nie żadne skurcze. Juz nałogowo jem nospe (2-3 dziennie) a do gina mam za 1,5 tygodnia i nie ma szans wcześniej sie dostać. Chyba nie miałam skróconej szyjki, więc mam nadzieje że nic sie nie zmieniło. Twarda jest szczególnie góra brzucha i nie wiem czy to normalne. Twarszy jest 2 razy barzdziej niz przed ciążą i jakis napięty (może to mieśnie i ścięgna się rozciągaja
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
do rosołku kostki nie daję robie z reguły na porcji rosołowej i do tego szponder wołowy
podobny aby był klarowny nie wolno dopuścic do gotowania ja przewaznie gotuję go ok 3 a nawet czasami 4 h na małym ogniu i do rosołu ja tylko sól i pieprz ziarenka smaku i wegety to w inne zupy no i warzywka oczywiście natka selera daje bardzo fajny posmak zupie przed jedzeniem oczywiscie wyrzucam no i ja musze miec slony rosolek bez pietruszki sporo pieprzu i makaron takie grubsze nitki
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze ,że ich dzieci pewnie powielą taki wzór, a i pewnie oni z takich rodzin pochodzą i tak się kołko nakręca.Bardzo trudne to są sprawy ....bo zmienić mentalność tych ludzi strasznie trudno. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() Ja jak mnie zaczepiają to się pytam czy mają pozwolenie na zbiórkę publiczną z opsu i raczej się kierują do kolejnej osoby. |
|||
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

A druga sytuacje mialam w tramwaju, mlody chlopak prosil o jedzenie albo kase na jedzenie, wiec dalam mu caly ekwipunek do pracy (kanapki, jablko, snickersa). Traf chcial, ze wysiedlismy na tym samym przystanku, patrze, a on kanapki do kosza, wyjal tylko snickersa, i dzwoni do kogos przez komorke ze slaby utarg ma...

i kolejnej zazdroszczę córeczki :P 

podczas obiadku fikalo mi chyba wlasnie blisko pecherza