|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- ok maminki ( i jedna brzuchatko ) mala spi....tatus w wannie to ja ide poprasowac....wroce w nocy poczytac.....Milej i spokojnej nocki....niech maluszki dadza sie wyspac mamusiom....
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
obcinałyście maluchom pazurki?
po jakim czasie od urodzenia?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Eh i znowu to samo. Mały jadł ładnie do teraz. Nagle zaczyna płakać przy piersi, otwira buźkę i nie chce ciągnąć. Płacze, zaczyna aż się zaciągać po chwili i wtedy już zupełnie nie można go przystawić bo go to dodatkowo wkurza/smuci(?). Pomyślałam że może to jakaś kolka, albo coś w tym stylu, ale mały uspakaja się bujany w pionie u taty i kiedy wyciskam mu z piersi mleko do buzi ( chociaż to na krótką metę).
|
|
|
|
#3544 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wlasnie "zatankowalam" mala i moge Was nadrobic
Cytat:
ale ja tam wole rodaka ale jak Nadia wda sie w mamusie to nie bedzie nikogo sluchac przy wyborze meza A Benek slodziak P.S. A o szwagierce i jej matce to szkoda gadac, juz nie moge sie doczekac az wyjedziemy, ale juz niedlugo, dzisiaj zrobilismy paszport i na dniach bedziemy sie zwijac Cytat:
Mam elektryczny laktator TT (dzieki mamie), a w szpitalu byla elektryczna mega medela o duzo wiekszej sile, ale recznie i tak wiecej sciagalam. Karmie roznie - przystawiam do cyca, ale nie zawsze chce z niego jesc - niunia denerwuje sie, ze nie leci tak szybko jak z butelki ale generalnie wszystko jej jedno jaka butelka i czy butla czy piers, byle szybko lecialo ![]() Miala paciorkowca i e-coli we krwi i musieli ja zostawic na antybiotyku. Cytat:
Odnosnie pobudzenia laktacji podam Wam "madrosci", ktore sama stosowalam, nie wiem, ktore dzialaja, oprocz przystawiania dziecka do piersi, ale cos tam zadzialalo: - przede wszystkim duzo duzo pic plynow, najlepiej wody - pobudzenie laktatorem metoda 7-5-3 - 7minut z jednej piersi i potem 7 z drugiej, potem 5 z jednej i z drugiej i na koniec po 3 - podobno daktyle i sardynki wplywaja na pobudzenie mleka ![]() - herbatka bocianek medeli na laktacje i koper wloski A w poradni laktacyjnej powiedzieli mi ze po prostu przystawiac dziecko jak najczesciej, jak chce wisiec na cycu 2h to trzeba mu na to pozwolic, jak chce pospac i nie dziala wybudzanie to rowniez - mozliwa jest relaktacja nawet jak sie nie mialo w ogole mleka tylko potrzebny jest czas, cierpliwosc i checi.No i przystawiac trzeba minimum 10 razy w ciagu doby. Ja co prawda az tak nie trzymam sie tych zalecen, ale tez nie karmie wylacznie piersia, moze jakbym sie zastosowala to byloby inaczej. I jeszcze mala pomoc do uspokajania http://www.youtube.com/watch?v=OhZk3...eature=related---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to chyba jakiś grubszy problem. Jakas kolka - chociaż kolka raczej nie, bo noszony w pionie nie płacze. Ale jak się go kładzie i np. masuje brzuch to ryk
a teraz taki smutniutki siedzi u tatusia na rękach i przysypia
|
|
|
|
#3546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie tatusia jej brakowaloja obcinalam jakos po tygodniu i teraz znowu by sie przydało Cytat:
![]() A mój synek dzis po kąpieli wisiał na jednym cycku pół godziny, wyssał wszystko, ale się nie najadł i na drugim cycku kolejne pól godziny i marudny nadal, Aż sie przestraszyłam, że mi sie skończył pokarm w cycku, bo nigdy tak nie małam, zwykle mały wypluwał jak był najedzony, mam nadzieje, ze mi pokarm nie zanika ![]() kochane a miała może któras opryszczke podczas karmienia piersi?? co można stosować?? bo mi to świnstwo dzis wyszło ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- oj chyba nikogo nie ma to ja też zmykam trochę pospac, bo mały juz od ponad godziny śpi i nie wiem jak dlugo pozwoli jeszcze na spanie dobrej nocki
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z cycka leci a ze smoka nie, jak cche tylko pociumkać co by usnać to woli smoka, a jak chce jeść to je pięknie. Zaobserwuj czy on nie chce już ssać bo jest najedzony może ? Przynajmniej mój tak robi Chwalić się czy nie ?Mój bąbel wczoraj wieczorem przekręcił się sam z brzuszka na boczek , potem na plecki , mój mały artysta
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj sie raz tez przekrecil ale to raczej przypadek
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-27 o 09:08 |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej sysa sie mamy cyca, a potem kładzie głowę na nim żeby zasnąć tylko mama przez 10 minut nie może się ruszyć, bo od razu oczy jak 5zl Niby karmienia ładne dziś 0:50 4:30 i 8:00 ale po 4 chyba ze 2h nieprzespane i właśnie takie daj nie daj cyca. Ja padam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-27 o 09:19 |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej wszystkim.... dla Twojego zdolnego synka....moja cos leniwa jest bo jak ja klade na brzuszku to nie podnosi glowy....tylko steka a za chwile placz...
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
dobrze, że jest już okCytat:
![]() ![]() klask i:Ja obcinałam jakoś 2 tygodnie po urodzeniu |
||
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Mój miał obcinany po dwóch tygodniach. Obcinał mąż, bo Ja panikowałam =)
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Mój ma podobnie, jak kładę Go na łóżko i kładę się obok to widać radość w oczach i odrazu otwiera usta =) Edytowane przez DzastaW Czas edycji: 2011-10-27 o 10:17 |
|
|
|
#3553 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wzruszyłam się że tak o mnie pamiętacie... Ja dzisiaj ledwo spałam, najpierw miałam jakieś głupie sny (chcieli nas pobić na stacji benzynowej ) a potem tak mnie plecy nap....rzały że nie mogłam się ułożyć. W ogóle od kilku dni prawie nic nie mogę w domu zrobić, bo chwilę postoję i mnie rwie na dole... Powiedzcie czy to skurcze tak się "objawiają"? W ogóle to jak Was podczytuję, oglądam zdjątka Waszych śliczności
|
|||
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
a My Tobie będziemy prawdopodobnie zazdrościć, że masz takiego małego szkraba przy Sobie =)
|
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzialena ja mialam jakies inne skurcze... ..... mnie sie napinal brzuch czesto....Juz niebawem bedziesz tulic swojego dzidziolka.... .....no i ile juz wiesz o noworodkach o niemowlaczkach....teraz ta wiedze wykorzystasz w praktyce...
|
|
#3556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nom pan H to masakra, ja już myślałam że mnie to ominęło a tu kilka tygodni po porodzie niespodzianka Cytat:
ja nie umiem zebrac w sobie mocy no i czasu mi teraz brakuje cały czas, jak nie pisanie pracy magisterskiej to jakiś prac na zaliczenie besensownych, masakra totalna.W ogóle powiedziałam tż że chce się zapisać na aerobik to on oczywiście "a po co" "ja nie wiem dla kogo ty chcesz chudnąć mnie się podobasz" to miłe ale i wkurzające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
leniuszek się zrobił? Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha - paznokietki - ja obcinałam bardzo szybko jakoś w 4 czy 5 dniu bo Nati to normalnie tipsy miała ![]() To teraz spróbuje dodac znowu fotki Natalki wczoraj próbowałam chyba z 5 razy i ciągle coś z netem się działo myślałam że wywale kompa przez okno
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-27 o 10:47 |
||||||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana jeszcze troszke ty teraz odpoczywaj a nie bierz się za prace domowe ![]() jak będzie? sper będzie, zobaczysz jakie to wszystko cudowne musiałabym się iśc okąpać i doprowadzić do porządku tu i ówdzie skoro dzisiaj mam wizyte, bo popołudniu to na pewno mi natalka nie da tego zrobić a teraz sobie słodko śpi Ah nie wiem czy Wam pisałam, że moja teściowa po sobocie z Natalką stwierdziła, że co to za dziecko w ogóle, tylko śpi i sie śmieje ja sobie wrednie od razu pomyślałam że jakby częściej przyjeżdżała to by wiedziała jak się jej wnuczka zachowuje ale ugrzłam się w język i nic nie mówiłam w ten weekend znów mam zjazd i w sobote Nati znów z teściówką zostaje, nawet się ucieszyła jak wczoraj do niej zadzwoniłam, tylko kurcze dlaczego jej tak ciężko samej wpaść na to żeby przyjechać? |
|
|
|
|
#3558 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdjecie nr 1- sliczna ksiezniczka....a ta sukieneczka.... i ostatnia fotka ..cudo.... moze taki ma charakter...? Siostra tz raz widziala mala 2 tyg po ur .Od tamtej pory cisza....zajeta jest ....a ponoc brat dla niej najwazniejszy...
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Acelinka Twoja Natalka taka śliczna jest, marzy mi się już następna dziewczynka
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
wiyajcie
Cytat:
![]() Cotka też zaczęłam leżeć w wannie dopiero jak krwawienie przeszło ![]() Aiszka mam nadzieje, że z synkiem już dziś lepiej Agnyska jak dla mnie możesz zrobić porządek na liscie (tylko w paski) czekam na nią i się zastanawiam czy dobrze ją omotam
|
|
|
|
|
#3562 |
|
KWC
|
PROSZĘ O OPINIĘ:
Czy wózek w kolorze czerwonym jest DAMSKI? Mąż się nie chce zgodzić na czerwoną tapicerkę, bo mówi, że dziewczyńska, a jest okazja kupić model, który się nam podoba o połowę taniej. |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu a mnie chopczyk łobuziak, nasz mały Szczepcio
Czasami mam wrażenie że tż to by ju z zaraz chciał następnego dzidziolka ![]() a Natalka dziękuje ciociom za komplementy i przesyła buziaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3565 | |
|
KWC
|
Cytat:
A akurat jej cyckowy syn jest najbardziej chorowitym chłopcem jakiego znam |
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podobnie jak Acelinka może w 4-5 dobie Cytat:
A skurcze - to takie napinanie brzucha, mi jak robił się twardy a nie bolało to na ktg pokazywało to jako skurcz też. Pewnie u Ciebie szyjka się rozwiera... |
||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acelinka a jakie anty wybrałaś? |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
wcale nie jest damski
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
nie wybrałam jeszcze zdam się na lekarza w tej kwestii
dam znać po wizycie co powiedział ![]() a wiecie my sobie z tż'tem tak fifarafa jeszcze się okaże że mam niespodzianke w brzuszku i co wtedy? mam nadzieje że należe do tej większości kobiet które w czasie karmienia nie mają owulki bo teraz sie z tego śmieje a jakby coś wyszło to chyba bym zawału dostała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

) mala spi....tatus w wannie to ja ide poprasowac....wroce w nocy poczytac.....
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 
ale ja tam wole rodaka
Mam elektryczny laktator TT (dzieki mamie), a w szpitalu byla elektryczna mega medela o duzo wiekszej sile, ale recznie i tak wiecej sciagalam. 

klask i:

nie czekaj ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wzruszyłam się że tak o mnie pamiętacie...

mam nadzieje że należe do tej większości kobiet które w czasie karmienia nie mają owulki