|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Cytat:
|
|
#2102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ode mnie wszyscy są miejscowi, a od TŻ jest dużo osób przyjezdnych ale jakoś po rodzinie się ulokują a i w okolicy gdzie będzie wesele nie ma żadnego hotelu ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2011-10-26 o 23:13 |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze my to nawet nie mamy gdzie gości ulokować jest jeden hotel z restauracją, więc jeśli w tym samym dniu bedzie tam wesele i będą wynajmować pokoje to tzn większość rodziny tż bo przyjeżdzają z daleka, ehh same problemy ![]() my będziemy mieszkać w swoim drewnianym domku, dosłownie domku bo malutki, tż dostał od rodziców, jego rodzice wybudowali dom obok. WSZYSTKO jest do remontu. Nawet nie mam siły sobie wyobrażać ile na to pójdzie kasy więc brak mojej pracy jest podwójnie dobijający ale jest jeden ogromny plus mimo tego wszystkiego, będziemy sami w swoim domu. Chociaż już praktycznie tu pomieszkuje więcej niż w domu... z tym że tak nieoficjalnie ![]() A przygody z teściowymi i rodzinami tz to każdy ma myślę że dopiero wszystko przed nami ![]() Szwagier tż miał mu dopilnować pieca i dokładać węgla... no to zagotował wodę w grzejnikach no i tż teraz lata odpowietrza grzejniki i dolewa wody nie musze mówić jakie wiązanki przy tym lecą a mieliśmy się wcześnie położyć bo rano pobudka i dużo pracy
|
|
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my na razie zamieszkamy w doku u TŻ rodziców ale też mamy plany wyremontować domek który stoi u nich na działce bo też nowy sobie wybudowali i tamten się marnuje,i też trzeba wszystko wymieniać w nim tylko nie jest drewniany ale to wszystko w swoim czasie damy rade
|
|
#2106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was
![]() Z tego co pamietam: Nena kolczyki cudo! niestety nie zalapalam sie na zdjecia w rozmuszczonych i spietyc wlosach.. i sesja tez swietna! ![]() Cytat:
jak schudne pare kilo to nie bedzie tragedii, ale przytyc juz nie chce![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
naprawde sama bylam z tym jak palec i tyle łez wylalam przez wlasną glupote... zobaczymy jak to wszysto sie dalej potoczy ze slubem.. bede Was informowac na bierząco Dzieki, ze jestescie ze mna![]() teraz idziemy pod prysznic i sie poprzytulac.. ![]() dobranoc
|
||||||
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszym przypadku, ja nie załatwiam nikomu hotelu, bo wszyscy z okolicy i chcialam wynająć jakiegoś busa do rozwiezienia gości. Pewnie, gdyby byli dojezdni, to coś bym im wynajęła Nadmienię, że ja i TŻ nigdy nie bylismy nigdzie ulokowani i zawsze musieliśmy sami dbać o nocleg czy dojazd. Jak mówię rodzinie, że chcielibysmy chociaż tego busa wynająć, żeby ludzi odwiózł, to wszyscy się dziwią. Cytat:
A co do ślubu, no to jednak mam nadzieję, że pozostaniesz z nami... na pewno tak bedzie!! zobaczysz dobranoc, dziewczynki ;* |
||
|
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, muszę to napisać, bo mam chyba jakiegoś pecha
Zawsze kiedy dodaję posta to pod nim "rodzą" się jakieś nowe dyskusje, a na niego nikt nie odpowiada. Co prawda jestm tu nowa, ale... (po miłym przyjęciu) tak było kiedy napisałam pierwszego posta ( z tym, co już załatwione, gdzie pokazałam sukienkę, dodatki itp), drugiego, trzeciego, no i czwartego. Chyba jednak bedę Was tylko podczytywać, bez udzielania się, bo to nie ma sensu Pozdrawiam ciepło wszystkie PM-ki |
|
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety Ci nie odpisałam bo nie jestem z Poznania to nie pomogę w sprawie salonów, a takie tiary to ja nie wiem bo nie szukałam czegoś takiego i też nie pomogę a na all patrzyłaś
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz akurat z Twoich okolic to tu chyba ani jednej PMki nie ma z tego co kojarzę więc wiesz dlatego CI nikt nie odp a co do tiar/ wpinek to szczerze powiem że kiedyś coś tu ktoś pisał ale nie wiem czy jakaś PM szukała
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra ja to uciekam już
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie obraziłam się, tylko troszkę głupio tak pisać jak nikt nie odpowiada (co prawda to mój 4 post tutaj, no ale zawsze coś
). Co do spinek, to niestety na Allegro nie widzialam nic interesującego, jedynie jakieś grzebyki ślubne, ale tutaj to jest coś innego, typowego na kok. A czy któraś z Was czesze się podobnie, wysoko upinając włosy? I jak planujecie podpiąć welon? Poniżej tego koka?
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda nie planuje takiej fryzury ale wydaje mi się że do niej to tylko pod spodem welon pasuje a teraz idę spac dobranoc
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() JUTRO TŻ WRACA!!!
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Zapewniamy, nie dość że rodzina TŻ jest z daleka i dla nich zamawiamy autobus który ich przywiezie i odwiezie na miejsce, to jeszcze na miejscu żeby mieli gdzie się przebrać w razie czego gdzie się położyć wynajmujemy 5 pokoi. Pokoje są 5, 4 i 3 osobowe, wszystkich nie wynajmujemy bo jest to bez sensu, poza tym nie stać nas by to wszystko opłacić, ale zapewnimy wygodę gdyby ktoś jednak zaniemógł.
Witam wszystkich z rana. |
|
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
KOCHANE BŁAGAM O PRIVY nowe PMKI
bo nie chce kogoś urazić, że przeocze posty czy coś... Wczoraj nawet nie miałam wieczor jak wejść. Paulinka cieszę się, że troszkę lepiej. Następnym razem pamiętaj, że do faceta też trza czasem delikatnie;* Nudne to top model się robi....;/ i Ania Płaczka dalej taka dziecinnna. Jak mówiła do nich jakby żabę połknęła. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Cytat:
Może sąsiadó poprosić?? |
||
|
|
|
#2118 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
raptem garstkę. I dostaniemy klucze za darmo do domku służbowego od mojej mamy z pracy więc superAle jak mój brat robił rok temu to mieli dużo osób ze strony bratowej (cała rodzina) to wynajęli pokoje w domu studenta i wyszło im to taniutko ) Tym bardziej, ze sala też była w tym budynku.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
My zapewniamy nocleg przyjezdnym. Mam sporą rodzinę właśnie z daleka, więc musiałam o tym pomyśleć od razu przy wynajmowaniu sali. Takie bez bazy noclegowej, pomimo, że czasem tańsze i piękne, odrzucałam od razu.
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my również zapewnaimy nocleg i na pokoje dostaliśmy 10% zniżki z braku laku dobre i to ale nie mieliśmy wyjścia rodzinę mamy rozrzuconą po całej Polsce i nie miałabym serca po weselu o 6 rano wyganiać ich do samochodów i wypędzać, dodatkowy koszt ale i z tym się liczyliśmy a jeśli wyjdzie tak że tych noclegów będzie tyle ile pokoi w hotelu to będziemy się starać by cena też była odpowiednio niższa bo jakby nie było wynajmiemy cały hotel
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczątka z rana
![]() _Paulinka_ cieszę się, że doszliście do porozumienia, trzymam kciuki, żebyście w 2012 byli małżeństwem coś Wam powiem: specjalnie na potrzeby tego wątku ( no żeby z Wami pogadać ) zaczęłam oglądać Top Model. Ale to jest ponad moje siły, nie obejrzałam w całości ani wczorajszego, ani poprzedniego odcinka. zarówno te biedne dziewczyny, jak i wspaniałe jury piep... bez sensu |
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się chyba załamie....co do licha z tymi sukniami
![]() Każda sukienka która mi się podoba to za mała...oczywiscie kazdy pisze ze u krawcowej sie powieksza...nawet o dwa rozmiary no ale mam kupic na wejscie za małą sukienke???Zaraz chyba oszaleje....ta suknia o której Wam pisałam champagne została już sprzedana ale podobała mi sie jeszcze jedna Maria Karin,nie wiem co mam zrobic...o to ona ...real foto zupełnie inaczej wyglada...pod to jeszcze jest halka. Oczywiscie to coś na szyji odpada...do usuniecia ![]() Ja już sama nie wiem czego chce.....chyba pójde w worku
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
kleo111 jesteś z Poznania?
Ja mieszkam 50 km od Pz moj Tż pracuje w Pz i często jestem tam na zakupach ![]() Nareszcie ktos z okolic
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ;* my mamy zaklepana baze noclegowa nad moja sala. Tam jest 8 duuuzych pokoi i tam po kilka lozek, z 40 osob sie spokojnie zmiesci, a dla dzieci beda materace ![]() i za to placimy tylko 1000zl za calosc, bez wzgledu na to ile osob bedzie spalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie strasznie irytuje ta mamuska ![]() ja mniej zagladam na watek bo tz zazdrosny ze nie z nim spedzam czas a z laptopem ;D
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
W żadnym worku!!
A myślałaś o tym by uszyć sobie suknię na wzór takiej jaka ci się podoba? Ja będę tak robić. Troszkę ryzykuję, bo cały "proces produkcyjny" odbędzie się w Wielkiej Brytanii. Przesyłam zdjęcie wymarzonej sukni, oni ją wyceniają, podaję wszystkie swoje możliwie wymiary (piersi, biodra, talia, brzuch na wysokości pępka- dosłownie wszystko) i szyją ją dla mnie w dwa miesiące. Przesyłają kurierem, specjalnie zapakowaną i zabezpieczoną. Cena jest znacznie mniejsza niż w salonie, ale ryzyko większe, bo nie ma przymiarek na żywo. Długo się nad takim rozwiązaniem zastanawiałam, ale ostatecznie postanowiłam zaryzykować. Model już wybrałam, teraz tylko muszę schudnąć do mierzenia ![]()
|
|
|
|
#2128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja sie zbierampowoli do pracy (powinnam juz byc w drodze, ale najpierw trzeba Was podczytac ) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a Ty sie szykuj na TZcika!!! pewnie jestescie tak stesknieni, ze jutro nie bedziecie sie mogli od siebie odkleic ![]() Cytat:
a chodzilas po jakis komisch? moze warto pochodzic po salonach, czasami są takie ceny jak za uzywaną suknie
|
||||
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chcialam tak zrobic ![]() ale polazlam do salony i zobaczylam te jedyna dla mnie i na dzien ja zaklepalam juz ;D ale szyc mialam juz na 100% ;D
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam już o tym...ale troche się boje ze pózniej cięzko bedzie mi ją sprzedać.....sama nie wiem ja bym musiała przymierzyc....musze cos znalezc i koniec a w ostatecznosci pomysle nad uszyciem...
![]() Chodziłam...chodziłam...p rzymierzałam...i nic
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2011-10-27 o 09:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

Ślub 27. X. 2012
ode mnie wszyscy są miejscowi, a od TŻ jest dużo osób przyjezdnych ale jakoś po rodzinie się ulokują a i w okolicy gdzie będzie wesele nie ma żadnego hotelu 
jest jeden hotel z restauracją, więc jeśli w tym samym dniu bedzie tam wesele i będą wynajmować pokoje to

nie musze mówić jakie wiązanki przy tym lecą
my na razie zamieszkamy w doku u TŻ rodziców ale też mamy plany wyremontować domek który stoi u nich na działce bo też nowy sobie wybudowali i tamten się marnuje,i też trzeba wszystko wymieniać w nim tylko nie jest drewniany 

Zawsze kiedy dodaję posta to pod nim "rodzą" się jakieś nowe dyskusje, a na niego nikt nie odpowiada. Co prawda jestm tu nowa, ale... (po miłym przyjęciu) tak było kiedy napisałam pierwszego posta ( z tym, co już załatwione, gdzie pokazałam sukienkę, dodatki itp), drugiego, trzeciego, no i czwartego. Chyba jednak bedę Was tylko podczytywać, bez udzielania się, bo to nie ma sensu