Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 21:57   #301
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja nie powiedzialam ze kazdy, ale zdarzaja sie cuda co poradzimy. oby takich szpilek jak najrzadziej poprostu
Wiem że nie powiedziałaś każdy - źle mi się zacytowało, już poprawiłam

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 21:58   #302
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
obawiam się, ze owoców tez byśmy nie jadły bo tyle w nich oprysków i innych ulepszaczy zeby szybciej rosły, były większe i miały ladniejszy kolor.. niestety produkcja masowa nie zna litości zostaje nam woda
no niestety ;/;/;/

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Wiem że nie powiedziałaś każdy - źle mi się zacytowało, już poprawiłam
nie szkodzi jestesmy tylko ludzmi przeciez

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 22:09   #303
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

A żeby nie robić totalnego offtopa - ja żałuję że dopiero niedawno przekonałam się do serka-kozie bobki-wiejskiego Delikate - równie dobry jak Piątnica, robiony przez Mlekovitę - i tańszy
Ja też go lubię zwłaszcza w wersji lekki ze szczypiorkiem. Ten jest moim ulubionym
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 22:33   #304
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Gruszkowe Paryskie niezłe ale jeżynowe lepsze

Kupiłam też Princessy w promocji.

Są u Was jeszcze kosmetyki z gazetki urodowej? Bo u mnie już pustki.
u mnie są dziś nawet kule do kąpieli były

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 22:48   #305
ParoleParole
Zakorzenienie

U
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Gruszkowe Paryskie niezłe ale jeżynowe lepsze

Kupiłam też Princessy w promocji.

Są u Was jeszcze kosmetyki z gazetki urodowej? Bo u mnie już pustki.
U mnie sa;p czekam na przeceny bo mam ochotę na serum./krem do rąk;p ale po niższej cenie a Tu nie ma nic
Stary 2011-10-26, 23:58   #306
Lilith36
Rozeznanie

Przepraszam, bo być może będzie to mały offtop, ale potrzebuję szybko pewnej informacji, a może ktoś się akurat orientuje...
Dużo pisałyście w tym wątku o zwrotach towaru, i że w Biedronce nie robią z tym żadnych problemów. A jak to wygląda w Rossmannie? Kupiłam dzisiaj pewną rzecz, która była na promocji, a w rzeczywistości zapłaciłam za nią 2 razy tyle, niż powinna kosztować bez promocji... Niestety zauważyłam to dopiero w domu, oglądając paragon. Czuję się oszukana. Czy mam prawo do zwrotu? Jest na to jakaś ustawa/konstytucja/prawo konsumenckie coś o tym mówi...?

Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 00:17   #307
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
Przepraszam, bo być może będzie to mały offtop, ale potrzebuję szybko pewnej informacji, a może ktoś się akurat orientuje...
Dużo pisałyście w tym wątku o zwrotach towaru, i że w Biedronce nie robią z tym żadnych problemów. A jak to wygląda w Rossmannie? Kupiłam dzisiaj pewną rzecz, która była na promocji, a w rzeczywistości zapłaciłam za nią 2 razy tyle, niż powinna kosztować bez promocji... Niestety zauważyłam to dopiero w domu, oglądając paragon. Czuję się oszukana. Czy mam prawo do zwrotu? Jest na to jakaś ustawa/konstytucja/prawo konsumenckie coś o tym mówi...?
Nie ma co rozmyślać ani szukać praw konsumenckich - idziesz do sklepu z towarem i paragonem, zwracają Ci różnicę w cenie. Wszystko na ten temat. Tak robią wszędzie
Stary 2011-10-27, 02:03   #308
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Próbowałam, ale ciągle się zmazuje...Muszę uzbroić się w jakiś dobry marker bo jeszcze z tą dziurką w brzuchu wygląda przerażająco
Polecam jeszcze lakier do paznokci, możesz mu zafundować np perłowe oczęta

Tak, u mnie sporo rzeczy z urodowej jeszcze zalega.

Bardzo chciałabym już zobaczyć gazetkę z herbatami
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 07:37   #309
dysia77
Zadomowienie

Cytat:
A żeby nie robić totalnego offtopa - ja żałuję że dopiero niedawno przekonałam się do serka-kozie bobki-wiejskiego Delikate - równie dobry jak Piątnica, robiony przez Mlekovitę - i tańszy
ja się pokuszę o stwierdzenie, że Delicate jest o niebo lepszy od Piątnicy bo zawsze jest taka płynna śmietanka i wyraźne granulki serka a ten z Piątnicy często mi się zdarzał już z taką zgęstniałą śmietaną i jadło się go prawie jak zwykły twaróg wbijając łyżeczkę w tą breję zraziłam się do Piątnicy przez to i teraz Delicate to mój nr 1 wśród wiejskich serków
Stary 2011-10-27, 08:24   #310
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
czy te serki 1kg vitello z gazetki obecnej są gęstej konsystencji jak ten który dawniej był w Biedronce "Zielona łąka" który był super smaczny i gęsty?Załącznik 4303655
ja z serka Vitello tego w żółtym wiaderku z dodatkiem wanilii piekłam sernik- przepyszny mi wyszedł
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 09:10   #311
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość
ja się pokuszę o stwierdzenie, że Delicate jest o niebo lepszy od Piątnicy bo zawsze jest taka płynna śmietanka i wyraźne granulki serka a ten z Piątnicy często mi się zdarzał już z taką zgęstniałą śmietaną i jadło się go prawie jak zwykły twaróg wbijając łyżeczkę w tą breję zraziłam się do Piątnicy przez to i teraz Delicate to mój nr 1 wśród wiejskich serków
Dokładnie. Tez pożegnałam się z Piątnicą i innymi serkami. Zawsze kupuję ten biedronkowy wlasnie z tego samego względu co Ty. Poza tym wg mnie ma delikatniejszy smak, pychotka, będę musiala go niedlugo kupić bo mi narobiłyście smaka
Stary 2011-10-27, 09:15   #312
pierniczkowa
Zadomowienie

ja tez przylaczam sie do wielbicielek wiejskiego serka z Biedronki Uwielbiam tez Biedronkowy Kefir - mniam
Stary 2011-10-27, 09:21   #313
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie czy można gdzies w sklepie dostać tą herbatkę z gazetki azjatyckiej białą i zieloną aloe vera? i pod jaką nazwą? widzialam ze produkuje ją Mokate. Jest pyszna a w dodatku posmakowała mojemu wspollokatorowi i zapasy się konczą..
Stary 2011-10-27, 09:49   #314
Semifredo
Raczkowanie

Nigdy nie widziałam,ale można napisać do Mokate i zapytać
Semifredo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:07   #315
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Semifredo Pokaż wiadomość
Nigdy nie widziałam,ale można napisać do Mokate i zapytać
ze też o tym nie pomyslalam juz wysłałam maila
Stary 2011-10-27, 10:26   #316
martuska196
Raczkowanie

Cytat:
Fakt, delicate jest pyszny, ale...
żaden serek wiejski który jadłam (a spróbowałam naprawdę, wielu, bo jestem serkomaniaczką) nie umywa się do tego http://www.osmkolo.pl/produkty/X44.jpg
pyszne mleczko-śmietanka, grudki w sam raz
łaa, lece do lodówki
martuska196 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:29   #317
dysia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuska196 Pokaż wiadomość
żaden serek wiejski który jadłam (a spróbowałam naprawdę, wielu, bo jestem serkomaniaczką) nie umywa się do tego http://www.osmkolo.pl/produkty/X44.jpg
łaa, lece do lodówki
oo, takiego u mnie nie widziałam, może dlatego, ze mieszkam w dość dużej odległości od Koła a wokól kilka duzych mleczarni mam to mi takiego nie dowożą
Stary 2011-10-27, 11:00   #318
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
oo, takiego u mnie nie widziałam, może dlatego, ze mieszkam w dość dużej odległości od Koła a wokól kilka duzych mleczarni mam to mi takiego nie dowożą
tez go nie widziałam, ale gdyby mi wpadł w rece chetnie bym sprobowala najgorszy jaki jadlam do tej pory to piatnica ze szczypiorkiem, a nie spodziwalabym sie tego bo lubie piatnice, i smietany, i te serki do smarowania..
Stary 2011-10-27, 11:31   #319
tess_d
Zadomowienie

Cytat:
łaa, lece do lodówki
heh, no co osoba to opinia W mojej okolicy (małe miasteczko na Dolnym Śląsku, pod Wrockiem) tego serka jest właśnie najwięcej w sklepach. Właściwie to pierwszy serek wiejski jakim się zajadałam. I szczerze powiem, że mi on nie bardzo smakuje. Owszem kiedy trafi się na taki ze świeżej partii, z długim jeszcze terminem do spożycia, to jest pyszny, w przeciwnym razie można trafić na taki gdzie ta śmietanka jest gęsta, zbita, a nawet żółtawa On ma aż 6 % tłuszczu i to chyba przez to mam wrażenie, że na wierzchu robi się ... maślana breja
Zdarza mi się go jeszcze go czasem kupić, ale rzadko, kiedy nie chce mi się iść do Biedronki, a mam inny sklep pod nosem. Jednak moim zdaniem jest daleko w tyle za biedronkowymi serkami.

A co do biedronkowych serków, to właśnie Delikate jest produkowany przez Piątnicę i kosztuje 1,65 zł, natomiast te od Mlekowity, lekki i lekki ze szczypiorkiem są po 1,69 zł

Edytowane przez tess_d
Czas edycji: 2011-10-27 o 11:32
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:48   #320
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
tez go nie widziałam, ale gdyby mi wpadł w rece chetnie bym sprobowala najgorszy jaki jadlam do tej pory to piatnica ze szczypiorkiem, a nie spodziwalabym sie tego bo lubie piatnice, i smietany, i te serki do smarowania..
Zgadzam się najgorsze serki wiejskie są z Piątnicy a zwłaszcza ze szczypiorem, który śmierdzi chemią a nie pachnie szczypiorkiem. W serkach z Piątnicy grudki sera są jak guma.
Moim zdaniem najlepsze serki wiejskie produkuje Krasnystaw http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/026/2690.jpg

Co do serków to mi smakują też te z Mlekowity produkowane specjalnie dla Biedronki. Kupuje te ze szczypiorkiem, gdyż wyśmienicie smakują z grahamką. Moja mama nie nawidzi sera białego a tym bardziej wiejskich, ale kiedyś kupiła zwykły serek wiejski z Biedronki produkowany własnie przez mlekowitę, dodała szczypiorku i z wielkim apetytem zjadła na obiad z ziemniakami

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
heh, no co osoba to opinia W mojej okolicy (małe miasteczko na Dolnym Śląsku, pod Wrockiem) tego serka jest właśnie najwięcej w sklepach. Właściwie to pierwszy serek wiejski jakim się zajadałam. I szczerze powiem, że mi on nie bardzo smakuje. Owszem kiedy trafi się na taki ze świeżej partii, z długim jeszcze terminem do spożycia, to jest pyszny, w przeciwnym razie można trafić na taki gdzie ta śmietanka jest gęsta, zbita, a nawet żółtawa On ma aż 6 % tłuszczu i to chyba przez to mam wrażenie, że na wierzchu robi się ... maślana breja
Zdarza mi się go jeszcze go czasem kupić, ale rzadko, kiedy nie chce mi się iść do Biedronki, a mam inny sklep pod nosem. Jednak moim zdaniem jest daleko w tyle za biedronkowymi serkami.

A co do biedronkowych serków, to właśnie Delikate jest produkowany przez Piątnicę i kosztuje 1,65 zł, natomiast te od Mlekowity, lekki i lekki ze szczypiorkiem są po 1,69 zł
4 groszy różnicy a moim zdaniem te drugie są lepsze. ale zalezy kto co lubi

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

I co do serków wiejskich to polecam ten przpeis
http://www.dwiechochelki.pl/2010/05/...walijkami.html

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

I co do serków wiejskich to polecam ten przpeis
http://www.dwiechochelki.pl/2010/05/...walijkami.html

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:55   #321
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość

Kurczę, mi własnie chodziło o te serki Mlekovity, chyba jeszcze się nie dobudziłam hah chociaz wydaje mi się ze wczesniej wieśniaki biedronkowe były produkowane własnie przez mlekovite. Jak jeszcze nie bylo tych lekkich pod oryginalnym szyldem mlekovity, a biedronkowe miały inne opakowanie. Dlatego przestałam kupować Delikate i przerzucilam się na te drugie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

A co do serków produkowanych przez Krasnystaw to rowniez jestem na tak, sa bardzo smaczne. Jest to moj smak z dziecinstwa bo moja babcia zawsze miala taki serek w lodowce a ja jej podkradałam i wcinalam z bułeczką
Stary 2011-10-27, 12:06   #322
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, mi własnie chodziło o te serki Mlekovity, chyba jeszcze się nie dobudziłam hah chociaz wydaje mi się ze wczesniej wieśniaki biedronkowe były produkowane własnie przez mlekovite. Jak jeszcze nie bylo tych lekkich pod oryginalnym szyldem mlekovity, a biedronkowe miały inne opakowanie. Dlatego przestałam kupować Delikate i przerzucilam się na te drugie

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

A co do serków produkowanych przez Krasnystaw to rowniez jestem na tak, sa bardzo smaczne. Jest to moj smak z dziecinstwa bo moja babcia zawsze miala taki serek w lodowce a ja jej podkradałam i wcinalam z bułeczką
Ja też uwielbiam te z Krasnegostawu jeść ze świeżą bułeczką
I dla mnie te lekkie smakują tak samo jak te zwykłe. Ostatnio tylko u mnie podrożały. Były po 1.50 lub 1.60 zł a treaz kosztują 1.90 zł ale i tak je kocham i jak nie mam możliwości kupić tych Biedronkowych to kupuje te zwykłe z Krasnegostawu, I nie wiem czy mi się wydaje czy nie ale te lekkie mają więcej śmietanki. NIe lubię jak serki wiejskie są zbite, żylaste i gumowe jak te z Piątnicy (dodtakowo te śmierdzą i często pomimo daty wazności są zepsute bo gorzkie w smaku)

Stary 2011-10-27, 12:14   #323
dysia77
Zadomowienie

aż mi się zachciało takie serka ze świeżą rzodkieweczką, koperkiem, ogóreczkiem
Stary 2011-10-27, 12:20   #324
Emocja20
Zadomowienie

Ja z TŻ mówimy na Pycholandię Psycholandia
Uwielbiam bananową, wczoraj byłam, ale nie widziałam tej truskawkowo-bananowej Dziś się przyjrzę dokładniej
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:29   #325
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
aż mi się zachciało takie serka ze świeżą rzodkieweczką, koperkiem, ogóreczkiem
niedawno sobie robiłam Kupiłam rzodkiewkę i ogórka szczypior mam na oknie a koperek zamrożony (fakt to nie to samo co świezy, ale i taki dobry) Bardzo mi smakowało ze świeżą bułeczką. dzisiaj robię powtórkę na kolację

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Ja z TŻ mówimy na Pycholandię Psycholandia
Uwielbiam bananową, wczoraj byłam, ale nie widziałam tej truskawkowo-bananowej Dziś się przyjrzę dokładniej
U mnie nawet takiej z truskawką nie było. Siostra uwielbia te z dynią (żółte i zielone)

Stary 2011-10-27, 12:43   #326
martuska196
Raczkowanie

każdy serek wiejski smakuje mi tylko jak jest świeży, jak ma jeszcze długi termin ważności i to pyszne mleczko bo takiego co już skwaśniał i wytworzyła się ta warstwa tłuszczu nie tknę
martuska196 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:53   #327
shapeofmyheart1
Zadomowienie

GG do shapeofmyheart1

Dziewczyny czy już macie linki do gazetki z kawą i herbatą?

odpisz u mnie inaczej nie odpowiem
shapeofmyheart1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:58   #328
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
każdy serek wiejski smakuje mi tylko jak jest świeży, jak ma jeszcze długi termin ważności i to pyszne mleczko bo takiego co już skwaśniał i wytworzyła się ta warstwa tłuszczu nie tknę
Ja w żadym serku wiejskim nie zauważyłam warswty tłuszczu. po jakimś czasie serek wiejski gęstnieje i juz tej śmietanki jest mało a dużo sera (chyba te granulki puchną) a serki z piątnicy chociaż mają długą datę ważności często są zepsute i kwasnie albo gorzkie w smaku

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez shapeofmyheart1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy już macie linki do gazetki z kawą i herbatą?
tez jestem ciekawa tej gazetki

Stary 2011-10-27, 13:04   #329
hanusia505
Zakorzenienie

Witajcie sto lat mnie w tym watku nie bylo
Mam pytanie - czy w Biedronce mozna dostac pomidory suszone w oliwie/oleju?

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:16   #330
niunia_ona
Zakorzenienie

wrocilam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości