|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() ale plomba ci wypadła czy się ukruszył? pisałam o tym kremie emolium trójaktywnym i o wapnie- tego nie stosujesz? ja już po śniadanku, mały tak jak wczoraj nie rusza się, ale coli w lodówce brak ![]() ![]() dzisiaj jade po wyniki na GBS'a i podjadę do superpharmu ![]() ooo! coś mnie junior smyrnął w pachwinie ![]() ![]() sezam jest skarbnicą wapnia- ja zaczęłam dosypywaĆ do mleczka z płatkami- i pycha było ![]() i gin mnie pochwalił, ze codziennie piję herbatkę z żurawiny ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-27 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zadomowienie
|
dzień doberek
![]() ale mam dzisiaj lenia ![]() ![]() miałam wziąć się za depilację, ale z tym brzuchem już nie wiem jak sobie poradzić, nawet z lusterkiem wymiękam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co to za herbatka ?????? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zadomowienie
|
pewnie na drogi moczowe - w aptece można kupić
![]() u mnie wyniki śpiewające jak zwykle, morfo zamiast końcem ciąży spadać mam w górnych granicach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- hyyy no dobra, ale przecież do porodu trzeba być ogolonym to z taką sarenką się jedzie na IP???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Wtajemniczenie
|
Dalia
to ta zaw. 38% żurawiny i jest pycha- wrzucam zazwyczaj po dwie saszetki bo wtedy aromat jest w całym domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Wtajemniczenie
|
Dalia
ty maniaczko promocyjna ![]() ja już dawno stwierdziłam, ze mam pier*dol*ca promocyjnego ![]() Elf tak dziewczyny doradzały z tym goleniem, i że położne podgalają tam gdzie trzeba ![]() ![]() p.s. ale bym zjadła sardynki w sosie pomidorowym ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-27 o 08:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
ja sardynki jadam raz na tydzień, dwa... podobno mają dużo wapnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Wtajemniczenie
|
ssie mnie, chyba skoczę (czyt. potoczę się) do sklepu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Rozeznanie
|
hej, dzisiejsza noc nawet nie byla najgorsza. Spalam az do 5.00!!!! a potem od 7 do 8.30, poszalalam!
Oczywiscie juz od rana kregoslup mi strasznie dokucza ![]() GLam, wole moj bolacy kregoslup, niz Twoja wizyte u dentysty, ale trzymam kciuki, nich szybko zrobi to co ma do zrobienia i bedziesz miala z glowy! Chyba sie wezme za gotowanie, zupke pomidorowa zrobie, bo mam kilka miekkich pomidorow a owieczka mi smaka narobila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zadomowienie
|
ja już po śniadanku, ale ostatnio mam wrażenie mogłabym jeść ze 3 śniadania
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- ostatnio doczytałam, że leżące i mało aktywne mamy z reguły przenoszą ciążę (???) bu |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Wtajemniczenie
|
Elf
no właśnie z tymi śniadaniami mam to samo ![]() a z tym przenoszeniem to moze i źdźbło prawdy jest, bo nie od kozery dziewczyny przed terminem myją podłogi, sprzątają, spacerują, chodza po schodach.... chociaż nie zawsze- popatrz na nasza Anię albo dziewczyny przedterminowe- w maratonach nie startowały a prosze już tulą swoje dzieciątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
![]() Wczoraj strasznie senny dzien byl, nawet xza duzo do nadrabiania nie ma ![]() Glam trzymam za Ciebie kciuki, u mnie dentysta to od razu kojarzy sie z katem ![]() elf tez o tym slyszalam, dlatego gin kazal po 2.11 odstawic leki calkowicie i ruszac sie jak najwiecej ![]() sardynki blee - teraz w ciazy to wyjatkowo mnie od nich odrzuca, ale za to moj kochany tatus przywiozl kilka swojskich wyrobów : pasztet, szynke i schabik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj uciekła bez słowa, bo kopniaki ma lego mnie tak zajęły ![]() sozaa niektórzy faceci są tacy spostrzegawczy - mojemu tżtowi też nic nie brakuje, zauważa pewne zmiany tak samo jak Twój glamourous fajnie, ze w końcu troszkę pospałaś i oczywiście trzymam ![]() dalia a ja do reale mam tak daleko ![]() nikaa ja ryku wierteł nie lubię, ale czasem czuję potrzebę aby mi ktoś (dentysta) w zębach pogrzebał Cytat:
nikaa ja bym wolała się sama ogolić lub pozwolić to zrobić tżtowi niż położnym - jest niestety duże ryzyko, ze położne mogą pozacinać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zadomowienie
|
nikaa, elf u mnie prawie od 2 tygodni sa 3 sniadania, 2 obiady, 2 podwieczorki, 2 kolacje
![]() O tyle dobrze, ze sa to male porcje, bo jak zjem jedna wieksza to mi sie niedobrze robi |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no niby tak, ale w domu się podgalaĆ, bo podobnież jak się ogolisz przed samym porodem "tam" cała, to włoski moga wrastaĆ w ranę- rana się wolniej goi bo nie ma tej bariery chroniącej... myślę, że goliĆ się sama i tak w domu będę- a że się nie zna dnia ani godziny porodu to i tak to samo wyjdzie w praniu ![]() Molaa smacznego, swojska wędlina bez żadnych ulepszaczy i wypełniaczy jest super zdrowa ![]() oj tak, ja też dużych porcji nei mogę, ale taką puszeczkę rybek wsuwam za jednym zamachem ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-27 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zadomowienie
|
Ciekawe kiedy Bahamadia do nas zajrzy, pewnie z synkiem sie docieraja
![]() nikaa nie wyobrazam sobie miec tam czupryne, ale na wizycie w poniedzialek gin zaznaczyl, ze ostatnie golenie do 1.11, a potem musi byc busz, bo inaczej sie rana goi i przy pelnym wygoleniu jest wieksze prawdopodobienstwo infekcji |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli coś w tym jest co pisałąm ![]() a Baha pewnie tak jak pisałaś, docierają się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Wam trochę zdurniałam, byłam pewna, że lepiej się golić na zero i dla łatwiejszej higieny po porodzie i wygody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3111 |
Zadomowienie
|
elf, nikaa termin porodu mam na 26.11 wedlug om, a wedlug usg 17.11, dlatego gin zalecil po 1.11 odstawic leki i zaczac funkcjonowac, bo narazie to ja egzystuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale u mnie inne powody więc muszę tak do końca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zadomowienie
|
rojku, jakby mial mnie ktos golic, to tylko polozna, bo nie chce tza dopuszczac w miejsca intymne, jak zacznie sie jakies rozwarcie - potem bedzie na mnie patrzyl przez pryzmat porodu, bolu itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
Do każdego cięcia przygotowują pole (czyli golą i to z marginesem) i jeśli chodzi o inne części ciała to jakoś się nikt nie martwi o to czy włosy będą wrastać.
Też czytałam, żeby całkiem nie golić bo grozi infekcją, ale również czytała, że pozostawienie włosów utrudnia higienę i tez grozi infekcją - i bądź tu mądry. |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogladalyscie wczoraj na tlc porodówke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
nie wobrazam sobie zeby mnie ktos podgalal-never!
pojechalam ogolona, teraz tez tak bedzie;p
![]() |
#3117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Darusiaaaa sama sobie dałaś radę? - niezła jesteś. Ja na pewno nie dam sie położnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
no ja sie zawsze gole sama
![]() latwo nie jest ale sie nie poddaje, a zebyscie widzialy jak ostatnio sie tz ze mnie smial jak robilam sobie pedicure -a na tych najwiekszych paznokciach panterke! Pan Bóg mi rozum odebral!!
![]() |
#3119 |
Wtajemniczenie
|
ja musze wytrzymac jeszcze 11 dni, a potem niech sie dzieje wola nieba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lece pod szałer i biere się za pisanie pracy, bo o 15.30 przybywa mamuska, więc jest szansa że do Was już dziś nie zajrze.... wczoraj dzwoniła jej przyjaciółka co po nią pojechała i pow. ze mam mega wielgachną torbę podróżną pełną najpiekniejszych ciuszków, wiec czeka mnie przebieranie, pranie i przede wszystkim gadanie z mamuską ![]() ![]() proszę się tu dzielnie trzymać (te które muszą czekać) i szybko rozpakowywać ( te które mają juz zielone światełko) ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. myslalam ze im blizej porodu, tym wiecej pisac bedziemy, a tu ostatnio taaaaaaaaka cisza na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
rojku tz ostroznie a polozne przewaznie nie patrza i sie nie zastanawiaja czy cie zaboli i czy cie zatną takze ja podziekuje...
no i te maszynki;/ nie nie nie, wole gimnastyke poyprawiac i sama sie ogolic.... rana mi sie fajnie szybko zagoila a bylam na 0 wygolona .
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.