|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
W pracy jakbym chciala to mogłabym robić tyle co nic. Ale ja nie chce! Co chwilę słyszę,żebym siadła itp. Ale ja wole być w ruchu bo wiem,że jak będę na obrotach to lżej poród zniosę A co do opieki prenatalnej,to różnie jest. Czasem się wkurzam na moją położną,ale ogólnie to spoko babcia jest Uchhhh jak ja zazdroszczę tym już rozdwojonym Wy juz macie swoje bobaski a mnie jeszcze tyle czasu przyjdzie z kałdunkiem latać... Jeszcze jak popatrzyłam na fotki Filipka to zaraz było tupanie,że tez chcę takie śliczne maleństwo mieć....
|
|
#1982 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Dziadkowie uwielbiają go. Jest grzeczny i odnoszę wrażenie że mądry z niego chłopiec. Byłam dziś z nim u neonatologa i lekarka powiedziała że mamy problem, bo.. mały szybko zacznie chodzić Już podczas samego badania przebierał na zmianę nóżkami i robił ruchy ciałkiem typowe do chodzenia. Aj duma mnie rozpiera, że urodziłam takiego kochanego, mądrego i zdrowego maluszka Chyba każdą przyszłą mamę to czeka ![]() Cytat:
A tak na serio z mojej strony niespodzianki raczej nie będzie- jestem Patrycja ![]() U mnie z dnia na dzień jest coraz lepiej, ból poporodowy powoli mija i mogę coraz bardziej cieszyć się z macierzyństwa A co do brzuszka.. pod koniec ciąży mówiłam że nie pamiętam już jak to jest bez brzuszka, teraz mówię że nie pamiętam jak to jest z nim Cytat:
Po to właśnie jest ten wątek, żeby młode dziewczyny będące w ciąży mogły się nawzajem wspierać i pomagać sobie w czasie ciąży, jak i po niej. Ciekawa jestem co na to Wasz szef? Nie mówił nic o spisku pracownic? ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Teraz masz czas, żeby przygotować się do bycia mamą, bo czas zaraz po porodzie to jakaś masakra, jesteś wykończona porodem a nie bardzo nawet jest jak się wyspać, dziecko wymaga opieki itp. Przynajmniej u mnie tak jest. Ostatni raz wyspałam się 16-tego, wtedy mój organizm przygotowywał się do porodu i spałam cały dzień Teraz 5-6h to max, a 3-4h to średni czas mojego codziennego snu Ale te chwile kiedy patrzę się na mojego synka wynagradzają wszystko
|
||||
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję!
A co do szefa to skwitował to tak:" Ech,skutki urlopów w Polsce. Już wiem,gdzie moja córka na pewno nie pojedzie" (bo wszystki zaszłyśmy na holiday'ach żeby było weselej ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Masz rację,Patisia. Wiem,że po porodzie to mi się zacznie pełen etat z nadgodzinami... Ale jakoś tak sie doczekać nie mogę... Zazdroszczę Ci tego,że możesz patrzeć na Malutkiego,że możesz go pogłaskać itd...
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati: ''Tomek jestem'' |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Balbinka, ahh no rozumie moja położna po ciąży stała się taka dziwna ale tam za to w szpitalu trafiłam na świetną babkę życzę Ci żeby i u Ciebie ta ciąża przeleciała szybko i bez problemu z nimi. Patii, ha mam tak samo ja dopiero ze dwa razy spałam więcej niż 5 h bez przerwy i to miesiąc po dziecko to serio dużo uwagi potrzebuje ale pomysl niedługo będzie duże i będzie spało całe noce ![]() to jak macha rekami i nogami to zacznie szbko chodzic? oO
|
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok ja na razie zmykam,bo idę obiadek zrobić mojemu Tżtowi bo biedak po 22 dopiero będzie....i jak zwykle usłyszę,że umiera z głodu jak się wyrobię to jeszcze wpadne do Was,ale na wszelki wypadek mówię dobranoc Wam i Maluszkom
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to i tak muze czekac 3 miesiece dluzej niz Ty
|
|
|
#1988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze czytać takie wiadomości Jestem w kryzysie! chyba zacznę robić masaż sutków, może urodzę w terminie
|
|
#1989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tego to się chyba żadna nie spodziewała Cytat:
hehe ale fakt, sporo Was w pracy ale przynajmniej tematy do rozmów Wam się nie skończą
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam w planach kupić takie butelki, i też jestem ciekawa czy w ogóle coś działają
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja używam butelek tommee tippee i jestem zadowolona dziecko nie nałyka się powietrza i w ogóle.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-10-26 o 21:13 |
|
|
|
|
#1992 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet nie poczujesz jak to szybko Ci zleci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Mały kolek jak na razie nie ma (odpukać!), ale ja tam nie wiem po jakim czasie się pojawiają, więc mnie nie karćcie
|
|||||
|
|
|
#1993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jestem już na granicy wyczerpania
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
http://pic.zabawki.info.pl/allegro/hhybr_slon4.jpg co sądzicie?
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
jedyną rzeczą która mnie denerwuje to to, że dziecko mi udaje że ssie i to mnie doprowadza do szału ale to chyba jest tak z tymi butelkami..
chyba nie ma większego znaczenia co to za butelki ważne są smoczki chociaż mogę się mylić Patii, e tam Nie można wiedzieć wszystkiego i oby nie miał :kciuk: Agnes, super
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes fajny lezaczek
ta nakladka sie wyciaga prawda? (ile kosztuje? )Pati a po co go dopajasz glukoza? Tak sama z siebie czy polozna ci kazala? |
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Leżaczek fajny
Ja uciekam spać, trzymajcie kciuki jutro mam wizytę, żeby wszystko było dobrze. No i żeby mój szkrabik ujawnił swoją płeć buziaki śpijcie dobrze
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
A propos małego, właśnie go wykąpałam, dałam butelkę i śpi sobie grzecznie
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
!! Dobranoc
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mogę się podpiąć do wątku?Ja urodzę nasze maleństwo mając niespełna 22 lata
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Karo
Pati aha ale to chyba tylko przez jakis czas czy jak?eh jak ja ci zazdroszcze, ze masz swojego szkraba po drugiej stronie brzucha... a jak ze szkola? Kiedy wracasz? Ostrovia witaj
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
jestem poirytowana ;x moj tata postanowił nagrzać w mieszkaniu czyli nie mam czym oddychać + prawie bym się zabiła
ej nie słyszałam o tym żeby Nicolas miał żółtaczkę ( w ogóle wyleciało mi z głowy) czyli, że mógł nie mieć? Boziu Patii ja to Cię podziwiam, że Ci się chce karmić piersią mnie to by szlak trafił dla mnie okazalo się to czarną magia może dlatego, że nie umiałam go przystawić ehhu. Karo Ostrovia heej
|
#2007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
źle się śpi w takim upale... Karo -
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Pati, Pati w Twojej wolnej chwili ja też chętnie wskoczę na listę
![]() ![]() tp. 9.06.2012 r. |
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() agnes umylam glowe ![]() ja mojego kaczucha tez kupilam z tej firmy, tz zlozyl i bardzo fajny jest, latwo sie sklada zeby schowac, nakladka dla malutkiego dziecka, tylko malo zabawek na palaku, ale bedziemy dowieszac jak cos no, tylko my wzielismy lezaczek-bujaczek, a nie hustawke mielismy akurat bon do smyka -15% i razem z mata zaplacilismy 300zl![]() martita kiedy masz nastepne usg? ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Jak ja moglam zapomniec, zaczynamy dzisiaj 39tc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

W pracy jakbym chciala to mogłabym robić tyle co nic. Ale ja nie chce! Co chwilę słyszę,żebym siadła itp. Ale ja wole być w ruchu bo wiem,że jak będę na obrotach to lżej poród zniosę
A co do opieki prenatalnej,to różnie jest. Czasem się wkurzam na moją położną,ale ogólnie to spoko babcia jest
A Dziadkowie uwielbiają go. Jest grzeczny i odnoszę wrażenie że mądry z niego chłopiec. Byłam dziś z nim u neonatologa i lekarka powiedziała że mamy problem, bo.. mały szybko zacznie chodzić
Już podczas samego badania przebierał na zmianę nóżkami i robił ruchy ciałkiem typowe do chodzenia. Aj duma mnie rozpiera, że urodziłam takiego kochanego, mądrego i zdrowego maluszka
Chyba każdą przyszłą mamę to czeka
żeście się popisaly,nie ma co;p