|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Dzięki Dziewczyny za opinie
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi, bo nie jestem z wami od początku... czy wasza data ślubu jest z czymś związana?? jakieś wydarzenie czy coś??
|
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Pięknie
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się coś z tego pokroju podoba
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
nasza data była uzależniona od wolnego terminu zespołu. wiedzieliśmy tylko, że chcemy czerwiec.
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny wpadłam tylko powiedzieć, że do ślubu zostało 170 DNI...
a nasze przygotowania głęboko w buziaczki
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wybrałam dzień urodzin mamy.... wyciągła mnie z chororby, jest dla mnie wsparciem, najważniejszą przyjaciółką... mogłam na nią wrzeszczeć a ona poprostu jest... ciągle....
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- bedziesz ślubować w moje urodzinki:P Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- oki ja muszę lecieć. Postaram się jeszcze być ale do niedzieli mnie nie będzie bo przy TŻcie to wiecie.... |
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiedź, że jesteśmy z Tobą Cytat:
Wiem, że to nie śmieszne, ale jakoś tak z TŻ podchodzimy do tego optymistycznie.
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
My wiedzieliśmy, że chcemy we wrześniu ale sala, którą wybraliśmy ( jedyna odpowiednia na tyle osób i najbliżej) miała tylko trzy terminy wolne jeden w styczniu 2012, nasz i jeszcze jeden weekend w listopadzie, a zespół który chcieliśmy miał wolne tylko 13 i 27 października wiec nie za bardzo mieliśmy wybór.
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza pierwsza data miała dla nas znaczenie bo była najbliższa naszej rocznicy. Ale zmieniliśmy z dwóch powodów. W czerwcu akurat 2dni po tej dacie zaczęła bym sesję a po drugie na sali były już tylko na lipiec terminy. A 14 po prostu mi się spodobał
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam w czerwcu w weekend w którym nie będzie euro więc miałam do wyboru 2 i 30... chciałam 2 ale sala była zajęta... jedyny zajęty termin 2 czerwca ! ![]() No i jest 30
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięlismy taka a nie inną datę bo akurat w tym dniu nasza sala miała wolny termin
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My sale rezerwowaliśmy 2 lata do przodu i chcieliśmy w wielkanoc ale już wtedy sala była zajeta... więc zdecydowaliśmy się na tydzień później.. myślę, że jest ok bo spokojnie po weselu przygotuję się do obrony pracy inżynierskiej.. ![]() W sumie w maju zmieniliśmy sale na inną bliżej naszego miasta, ale data została ta sama.. |
|
|
|
|
#2174 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
a co wy na to
sama osobiście ją mierzyłam i teraz jak na nią patrzę to coraz bardziej mi się podoba
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak apropo to ty ładniej wyglądałaś w tej sukni...
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-10-27 o 10:59 |
|
|
|
|
#2177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;30174327]ja jestem z Poznania
![]() dziewczyny która podwiązka ładniejsza [/QUOTE]pierwsza podoba mi się bardziej Cytat:
Cytat:
ja na Twoim miejscu wydrukowałabym zdjęcie to które pokazuje ile brakuje do zapięcie i przeszła się do krawcowej od sukni ślubnych. Kiedyś widziałam, jak Pmka miała takie rozwiązanie- że miała z tylu sznurowanie i wyglądało to właśnie tak jakby, miała za małą sukienkę i krawcowa wymyśliła takie rozwiązanie. Ogólnie wyglądało to bardzo fajnie Cytat:
Cytat:
Dla mnie ta liczba zawsze przynosiła szczęście. W numerze indeksu, jak i w dowodzie osobistym mam po trzy siódemki i dodatkowa moja liczba życia to 7 (po zsumowaniu cyfr urodzin). Ogólnie może dzięki temu uważam sie za szczęściarę, dlatego jak po zajrzeniu w kalendarz okazało się, że 7 lipca to sobota - wybór był oczywisty Cytat:
i ta koncepcja finansowo bardziej mnie przekonuje, ale jednak chyba będziemy zmuszeni załatwić ten nocleg gościom. Sala jest 20 km od miasta, byłby nawet problem z taksówką żeby dojechać, a co dopiero jak ktoś nie zna okolicy. Niestety, zrezygnuję z jakiś pierdół (prezenty dla gości, barman, fajerwerki/lampiony, może samochód do slubu pożyczymy - chociaż byłam już psychicznie nastawiona na ten zabytkowy samochód, o którym pisałam kiedyś Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-10-27 o 11:04 |
|||||
|
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie zapewniam noclegu u nas goście najdalej mając 120 km ale będą spać u moich rodziców.. W cenie mamy pokój dla Młodych.. na wszelki wypadek wynajmę z 2-3 pokoje, ale u mnie cena to 30 zł/os bez śniadania i 45/os ze śniadaniem.. Więc nie majątek |
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-10-27 o 11:04 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz a ja też pochodzę z okolic moja mama pochodzi z dawnego woj zamojskiego i u nas i w jej okolicach praktykuje się noclegi dla gości więc może to bardziej od rodziny zależy
|
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hejah dziewczęta!
![]() Widziałam kolczyki neny i są piękne ![]() Wczoraj maiłam taki maraton, że do domu dotarliśmy dopiero koło 21 ![]() Wiadomo praca a potem miałam wizytę u ortodonty oraz ostatnie spotkanie na naukach Napiszę Wam, że są bardzo duże szanse żeby do ślubu mieć holiłudzki smajl Zaczęłam się pytać pani doktor ile jeszcze może potrwać leczenie. Oczywiście powiedziała, że ona zakłada 24 wizyty i jeśli ktoś chodzi co 4 tygodnie to 24 wizyty = 2 lata a jeśli ktoś sobie olewa i przybywa tak mniej więcej co 5-6 tygodni, to automatycznie wydłuża się czas leczenia. No, ale dodała, że w moim przypadku leczenie może zakończyć się szybciej, bo góra już jej się bardzo podoba a na dole niewiele trzeba poprawić. Dodała, że nie muszę wyrywać ósemek, co wprawiło mnie w fantastyczny humor. Zapytałam się ile przewiduje jeszcze u mnie wizyt, to stwierdziła, że tak z 6. Powiedziałam jej, że w maju biorę ślub i czy widzi szanse ściągnięcia złomku w kwietniu. Stwierdziła, że tak, ale pod warunkiem, że wizyty będę umawiać co 4 tygodnie i pilnować tego by nie były dłuższe przerwy Ostatnie spotkanie na naukach też uważam za udane. Był dwie części: pierwszą prowadził ksiądz a drugą małżeństwo. Część prowadzona przez księdza bardzo mi się podobała. Omawiał mniej więcej jak wygląda msza św i udzielanie sakramentu małżeństwa. Powiedział w które elementy mszy mogą zależeć od nas a co jest stałym i niezmiennym elementem ślubu. Żałuję, że u mnie w parafii takich księży i takiego podejścia do sakramentu małżeństwa nie ma... Powoli Was nadrabiam i przyuważyłam posty dot. tap mald. Napiszę tak, jak do tej pory Oliwia nie zachwycała mnie w ogóle - ok ma charakterystyczną urodę, ale dla mnie była jakaś taka przeciętna w tych stylizacjach. No, ale to było do wczoraj - wczoraj wg mnie wyglądała najlepiej - makijaż, fryzura były dla niej stworzone! Wczoraj najbardziej podobała mi się Gesslerowa, która latała między dziewczynami to z byczymi jądrami a to z wielgachnym płatem wątroby Jak to zobaczyłam, to myślałam, że padnę ze śmiechu - tak mi to humor poprawiło, że hej. Cytat:
Ja chciałam mieć ślub na jesień, ale wiedzieliśmy, że nie bylibyśmy w stanie zebrać funduszy na 2011 rok. Natomiast nie chcieliśmy czekać na jesień 2012 i stąd wyszła wiosna. ![]() Chociaż... jak sobie przypominam, to relacje między mną a TŻ zaczęły się zacieśniać tak gdzieś w maju... (wybaczcie ale nie pamiętam który był to rok, ale wiem, że byliśmy na 2 roku studiów - wiecie, juwenalia i te sprawy ), lecz nie miało to wpływu na wybór daty ślubu. Cytat:
Nie przejmuj się - my też jesteśmy daleko w lesie z przygotowaniami
|
|
|
#2183 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam Kochane PMeczki za gratulacje z powodu godziny
![]() nena: kolczyki prześliczne! Anulka_p: ślubujesz w ten sam dzień, co ja ![]() Madziuniusia: z fryzurą mam ten sam problem.... Chciałaby, aby inni widzieli, jak bardzo mam długie włosy, ale ja wolę koka a na drugi dzień rozpuszczone i nie wiem, czy to dobry pomysł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() __Paulinka__: powodzenia i dobrze, że się pogodziliście ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
będę szukać w necie i może coś się znajdzie, a te papierowe ozdoby bardzo by pasowały, bo mamy niezwykle wysoki sufit na sali Cytat:
Lecem na kawkę z koleżanką, a potem do pracy - dziś ciężki dzień, bo dużo pacjentów
|
|||||
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ksiądz się nie zgodził Bo sala była wolna, nawet przez nas zarezerwowana, ale musieliśmy przełożyć ze względu na księdza i przesunęliśmy, aż o 1 dzień
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Nena: Rozumiem, że jako gospodarze Wy i rodzice macie obowiązek zadbać o gości, ale absolutnie nie musi to być taki luksus za 3tysiące. Masz duży dom? Materace, poduchy. Wiem, że Cioci, Wujkowi czy dziadkowi z daleka nie powiesz żeby sobie zabrali karimatę i dla takich Vipów można wynająć kilka pokoi, ale rówieśnikom jak najbardziej możesz to zaproponować. U TŻ można to samo. Tym, którzy mają bliżej, wynajmijcie autobus. ( U nas się praktykuje, że taki wynajęty ma dwa kursy- dla tych co chcą się zmyć wcześniej ok 2 i dla zostających do końca ) Wiem, że to kłopotliwe, ale na pewno można to taniej zorganizować.
![]() Gratuluję Justynko roku do ślubu! ![]() Takie tiary/ spinki do włosów najlepiej na allegro. I GDZIE jest Chatka? Czekam na suknie!
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
dobra laseczki zwijam sie na uczelnie na zajęcia a około 15,30 proszę o kciukasy bo mam egzamin z praktyk
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najbliższy wolny termin to był 6 października i tak już zostało i bardzo podoba nam się ta data![]() Gosza wybieracie się dzisiaj na tanu tanu?
|
|
|
|
|
#2189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprzednio myslalam ze piszemy o sukni a Wy psialyscie o podwiazkach? Podwiazka 1 mi sie bardziej podoba, suknia ta bardziej prosta
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ powiedział, ze noclegi gwarantuje rodzinie z okolic Zielonej Góry. Natomiast rodzina, która mieszka mniej więcej w promieniu 100 km nie będzie proponował noclegów bo oni nam też nigdy noclegów nie załatwiali. Mamy już wstępnie zarezerwowane 16 miejsc w hoteliku, dom wolnostojący (to dla znajomych) oraz jeszcze chcemy zarezerwować z 2-3 pokoje na zaś. Natomiast ja mam pytanie, gdzie Wy macie zamiar nocować po weselu? Ja bym chciała w pokoju hotelowym bo pamiętam jak to wyglądało po weselu mojej kuzynki, która po powrocie do domu nie miała gdzie ze swoim mężem spać bo goście się tak porozkładali, ze dla nich miejsca zabrakło. Dlatego myslę o wynajęciu pokoju dla nas, chociaż wiem, ze moja mama na ten temat wielce się oburza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

<3

dostałam skierowanie do szpitala i 15 grudnia zamykają mnie na oddziale endokrynologii 
Ślub 27. X. 2012
chciałam w czerwcu w weekend w którym nie będzie euro 

więc zdecydowaliśmy się na tydzień później.. myślę, że jest ok bo spokojnie po weselu przygotuję się do obrony pracy inżynierskiej..