|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Ło Bozicku już i pseplasam ![]() Nie wiecie czy można oglądać TVN online? ![]() I dziękuję za komentarze
|
|
#3872 |
|
Ola-Unhola
|
Dobranoc
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba też nie ma apetytu ![]() Ale się Unhola dzisiaj nagadała ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Idę już, miałam dziś ciężki wieczór. Dobrej nocy
|
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
śpij dobrzeCytat:
no ładnie dobranoc
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co Ty taka rozmowna? ![]() Cytat:
dlaczego? ![]() Spokojnej nocy
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Nie mam sily dzisiaj -Werka mnie wykonczyla.........nie wiem co w nia wstapilo chyba teraz mamy bunt dwulatka ![]() Megi trzymam dalej za zdrowko Amelki Karo super te butki
|
#3877 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od razu muszę go kupić Cytat:
![]() cieszę się, ze wyniki w miarę ok ... dalej zaciskam no tak, zapomniałam o tym aaaaaaa na końcu ![]() Cytat:
u nas tez się zaczęło ... a w piatek mielismy w planach basen widziałam, ze Edyta już napisała ... ja podaję właśnie na przeziębienie Cytat:
juz myślałam, ze cos sie stało gratulacje Cytat:
....................... ja to powinnam Nobla dostać za szybkie czytanie czytam od rana i dopiero dotarłam do końca ... a miałam tyyyyle stron, ze szok ![]() dobranoc Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2011-10-26 o 22:41 |
||||||
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Svi trzymam za odpieluchowanie.Karo ![]() Joluś za całkowitą poprawę u Kubusia.U nas niestety też gorszy apetyt ![]() megi cieszę się,że wyniki dobre ![]() No i zdrówka Dzisiaj coś to kolano,boli mnie bardziej niż zwykle mam nadzieję,że to na jakąś zmianę pogodową ![]() Spokojnej nocy |
|
|
|
#3879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie, już kilka dni, może to przez chorobę , dziś nie zjadł do końca ulubionego omletu, paprykę raz ugryzł, a rzodkiewkę od razu położył na moim talerzu ![]() A, Kubuś ostatnio przechodzi samego siebie, Małż nawet nie może mi pomóc, bo Kuba zaraz wrzeszczy, że mamusia ![]() Cytat:
, łączę się w bólu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Ja to jednak jestem mądra inaczej , Kuba nie chciał się inhalować, więc tłumaczyłam, nie naciskałam, ale dziś rano mówię do Małża, że musimy zrobić inhalację, bo to już tyle trwa, więc próbowaliśmy na siłę, oczywiście się nie udało. I wpadłam na genialny pomysł, żeby zapytać to moje dziecko, dlaczego On tej inhalacji nie chce, od razu dostałam odpowiedź "Inhalator buczy". Wystawiłam więc inhalator do przedpokoju, przymknęłam drzwi i spokojnie zrobiliśmy inhalację .
|
|
|
#3880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no pewnie pogoda Cześć Sylka ![]() Cytat:
![]() bo Mamunia najkochańsza ![]() hehehehe trza kombinować jak ja opowiadam czasem moim towarzyszom drogi...to się dziwią jak człowiek musi kombinować![]() Dzień dobry
|
|
#3881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() moje dziecko jeszcze spi a poszla spac o tej porze co zwykle 21Cytat:
a moja mama byla u rehabilitanta i okazalo sie ze to nie rwa kulszowa tylko poszlo 5 kregow, biodro i miednica stad taki bol przy chodzeniu, 3 kregi juz ma nastawione a jutro znowu jedzie no i nic podnosic nie moze Cytat:
mamuska to sie musi nakombinowac ![]() o emotek dokonale wyraza moje dziecko ![]() nie rozumiem jak z grzecznej dziewczynki zrobila sie taka zlosnica-normalnie nie poznaje jej ![]() Aniu
|
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, ale nie zawsze ![]() Mnie już nie o to kombinowanie chodzi, tylko o to, że zamiast Go zapytać na samym początku, to ja na siłę próbowałam Cytat:
, a od czego to się tak zrobiło?Kochana, w rozkwicie ![]() ![]() No widzisz, to samo u nas, nic Mu się nie podoba, no prawie , noszenie na rękach jest OK, czytanie bajek jest OK i rządzenie jest jak najbardziej OK
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję Mamie...oby wszystko szybko się wyprostowało ![]() każda z Nas chyba to doskonale zna ![]() Cytat:
![]() ![]() hehehe bo człowiek nie jest przyzwyczajony że dziecko może już samo powiedzieć o co mu chodzi ![]()
|
|
#3884 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy za brawa i kciuki ![]() a wiec dzisiejszy raport - rano poszlo siku w majty, potem jedno na kibelek i potem byla proba kupy na kibelek, niestety dwa bobki tylko znalazly sie w kibelku bo reszta na podlodze lazienki i w przedpokoju a teraz mniej przyjemne rzeczy cos jest z moim kotem Bisiek od dwoch dni nie robi siku zadzwonilam do weta, mam natychmiast przyjechac, moze miec zatrucie, moze konflikt urologiczny, moga mu nawet nerki nie pracowac czekam teraz na tz zeby pojechac do weta prosze trzymajcie kciuki zeby nic mu sie nie stalo
|
|
#3885 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
No i sie zaczęło Bartuś w nocy obudził się 2 razy, nie płakał tylko wołała mama Aniaaaa ... od 5 spał ze mną bo małż do pracy pojechał ... i tak spaliśmy do 9,55 dopóki babcia nie zadzwoniła ![]() Teraz chodzi, marudzi i jak kicha to smarki lecą do pasa z husteczka się nie rozstajemy ![]() Cytat:
mama nadzieję, ze tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas też bunt ... jak Ba sobie coś umyśli to nie ma zmiłuj się ... jak z fotelika wypina go małż, to ten wrzeszczy mama Aniaaa ... jak chce iść siku, i wymyśli sobie, że chce iść np z ciocią, to koniec ![]() muszę tak kombinować, zeby było po mojemu, a On myśli, ze jest tak jak on chce ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Cytat:
biedny kociak
|
||||||
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zresztą On zawsze troszkę zje, ale w porównaniu z tym, co potrafi, to jak ptaszek teraz ![]() Też sobie to tak tłumaczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas z fotelikiem też tak bywa, ale wtedy zwykle krzyczy, że tatuś ![]() *** Jak dotrwam do końca dnia, to chyba się upiję
|
|
|
#3888 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
witam klubie Amela też z dnia na dzień w szatana się zamieniła. Jak coś nie po jej myśli to tak krzyczy, że kiedyś byłam pewna, że ktoś policję wezwie Np. przyszła do kuchni i pytam czy chce ciacho, a mała że nie więc mówię to nie a ta w bek że nie dałam położy się na płytkach i wygina śmiało ciało. Jak ją próbuję uspokoić, przytulić to mnie dusi szczypie, bije i wyzywa(mówi: bo ci przypie... ) Wysiadam nerwowo Cytat:
![]() zdrówkaCytat:
współczuję ![]() Cytat:
![]() i wszystko jasne Amela też nie chce się inhalować, ale jak pytam dlaczego to krzyczy NIEEEEEEEEEE ![]() Cytat:
zdrówka dla mamySvinecka za kotka ![]() ja też ![]() Amelka dziś nie w humorze. Muszę na paluszkach chodzić co by królowej nie urazić
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dzieweczki
![]() siedzę z małą w domu do piątku to wpadłam na moment, niestety musiałam pracę zabrać do domu, więc zawrót głowy mam dosłownie. Martynka nadal z katarem ale już bez temperatury Widzę, że bunt dwulatka was męczy...jak dobrze, że nie jestem z tym sama nigdy nie wiadomo, który z nich obudzi się z rana ![]() A i jeszcze hit u nas- Martynka ma powrót ciemieniuchy
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chyba bym na zawał zeszła, jakby mi Kuba z takim tekstem wyskoczył , w kupie raźniej ![]() , no to ja miałam więcej szczęścia, zobaczę, czy to nie jednorazowe czasem ![]() Ja będę musiała, ledwie zipię ![]() No widzisz, Kuba do tej pory nic przeciwko fridzie nie miał, a od 3 dni szału dostaje na sam widok, ale nosa oczywiście nie wydmucha ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Naprawdę nikogo nie ominie ![]() Anula, kup szampon Musteli w piance, u nas super się sprawdzał
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-10-27 o 13:10 |
||
|
|
|
#3891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inaczej nie ma szans...Cytat:
muszę spróbować, najgorsze, ze włoski teraz dłuższe i bardziej gęste...czytałam, ze u alergików to częste więc pewnie będzie wracać Svi gratuluję postępów nocnikowych i trzymam kciuki za kotka
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, wyczesać trudno, a tak spienisz, potrzymasz chwilę i będzie dobrze
|
|
|
#3893 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny dziekuje za kciuki
![]() bylam u weta, naprawde sie przerazilam bo u kota niesikanie moze byc naprawde ciezka sprawa ale w szoku jestem bo kocur ma normalna ilosc plynu w pecherzu, normalna temp i wszystko ok, wet sam sie zdziwil dostal dwa zastrzyki i mam mu podawac tabletki, rozkurczajace i przeciwzapalne i obserwowac, mam nadzieje, ze bedzie sikal jak nie to trzeba bedzie jechac i cos myslec z tym
|
|
#3894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz radę a wieczorkiem się przyłączę![]() Cytat:
szok!!! ale myślisz że w przedszkolu tak mówią? kto? ciocie czy dzieci? może pogadaj z Paniami?Cytat:
pocieszę Cię że też to mamy od czasu do czasu...na czubku głowy i za uszami mimo że alergii brak![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3895 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo nie bylo potrzeby bo wszystko jest w porzadku
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
a jak to sprawdził?
|
#3897 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sprawdzil czy ma pelny pecherz, zbadal dokladnie podbrzusze, zmierzyl temperature i pytal mnie o jego zachowanie....
|
|
#3898 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dokładnie ![]() u nas też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Amelka zjadła cały obiadek dobrze, że już po 25 bo nie wiem co by było. W przychodni tłok, wiele dzieci z odwodnieniem do szpitala skierowanie dostało
|
|
#3899 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej Karo ![]() Cytat:
![]() Werka pokazała pazurki chyba wszystkie to przerabiamy ![]() Cytat:
i zdrówka dla Bartoszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam,że już w starszym wieku,ciemieniucha nie atakuje ![]() Cytat:
,u nas też nie ruszy teraz umyślał sobie moją komórkę i ciągle ją chce nosić Ostatnio nie zablokowałam klawiatury i zadzwonił do mojej koleżanki,a ona później do mnie oddzwania,że dzwonię i się nie odzywam ![]() Cytat:
żeby to nic poważnego nie było i szybko przeszło.-------------------------------- Dzisiaj zabiegana trochę jestem zakupy,obiad,sprzatanie no i u nas też zawsze posiadują.Kolano dzisiaj w miarę,ale zażyłam tabletkę przeciwbólową rano żeby noga jakoś chodziła.Bartoś mnie rozbraja czasami dzisiaj Żabę czytał:niech pani sie czasem nie kąpie,niech pani nie siada przy pompie,śmiałam się pod nosem,bo tak fajnie to wyglądało A rano śpiewał:Pójdę boso,pójdę boso ![]() Teraz śpi,a na dworze,tak fajnie cieplutko,ale dzisiaj jeszcze nie pójdziemy ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-10-27 o 14:15 |
|||||||
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Svi gratuluje kupi w kibelek Czeko zdrówka dla mamy, Padam na twarz, Oliwka nie chce spać w dzien, raz na tydzien zdarzy sie ze zaśnie, jak to zobic zeby spala? Przydałoby mi sie troche wytchnienia w dzień. Robiłam sobie badania na toxo i cytomegalie ( tak profilaktycznie) no i oba wyniki podwyższone, w przyszłym tygodniu ide na kontrole do gina co z tym zrobić. ide na dwór z Oli, moze jak sie zmeczy to zaśnie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

śpij dobrze
dobranoc

NIE LUBIĘ TROLLI

Widziała krowa, że Amelka z gorączką na rękach mi leżała ledwo oddychając buzią bo nosek zapchany
zaciskam 
gratulacje 

stad taki bol przy chodzeniu, 3 kregi juz ma nastawione a jutro znowu jedzie no i nic podnosic nie moze