|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
dziewczyny znam juz skład podkładu o którym pisałam wyzej, proszę o pomoc znawczynie składników, czy nadaje się na filtry z parsolem
![]() cyclopentasiloxane, hydrogenated polyisobutene, dimethicone, diisostearyl malate, polydecene, dimethicone crosspolymer, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, cyclohexasiloxane, hydrogenated jojoba oil, polmethyl methacrylate, vinyl dimethicone/methicone silsesquioxane crosspolymer,hdi/trimethylol hexyllactone crosspolymer, silica, silica dimethyl silylate, aluminium, hydroxide, disodium steroyl glutamate, isobutylparaben, ethylparaben, butylparaben, bht [+/- may contain, ci 77163/bismuth oxychloride, ci 77492, ci 77499, ci 77491/iron oxides, ci 77891/titanium dioxide, mica,(f.i.l b11618/1). |
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A on jest u nas dostępny?Jeśli chodzi o kompakt Sephorowy, to niestety nie mam porównania do Matmate, bo nigdy nie uzywałam. Ale obawiam sie, że do najlepiej matujących to on także nie należy Tylko w przeciwieństwie do Matmate nie ryzykujesz kupą kasy Konkluzja: mnie się pychol owszem świecił trochę po Sephorze, tylko że ja mam z natury pychol skłonny do świecenia i mało co mnie matuje, nawet mieszanki skrobiowe muszę absorbentkować po jakimś czasie. Myślę że warto spróbować, najwyzej mi się dostanie
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena ok 15 ojro - w tej aptce jakaś chora. No właśnie nie jest dostępny niestety. Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2006-11-02 o 17:37 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze raz ja
![]() tak sobie dumam i dumam nad tym podkładem LRP i chyba strzelę w ciemno. Ale, oczywiście, przy okazji kusi mnie coś jeszcze - korektor zielony. Któraś z was miała przyjemność maziać się którymś z nich? http://www.apteka-centrum.pl/avene-c...ku-p-2073.html http://www.apteka-centrum.pl/unifian...ny-p-1856.html Kusi mnie bycie królikiem doświadczalnym w kwestii Avene, bo nowe podkłady były całkiem udane - pomijając oczywiście kolory. A Unifiance już kilka edycji zielonych wypuścił i chyba nic nowego nie wymyślił... znaczy - oceny na KWC nie powalają. Mam nadzieję na jakieś nawet luźne przemyślenia dotyczące tych korektorów, konsystencja, krycie, wchłanianie - cokolwiek
|
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
agniesko, dzisiaj zamówiłam korektor Unifiance Pro w pędzelku, ale uniwersalny (beżowy). Jak go przetestuję to zdam relację
.
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) skórę to ja wezmę Avene
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
agniesiu jak już "strzelisz" to od razu daj znać
bo chciałam w przyszłym tygodniu zrobić sobie zamówienie.. i własnie zastanawiam się nad tym podkładem
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne
wysmarowałam jeszcze maila do apteki-centrum z pytaniem o odcień, żeby sobie jakby co w brodę nie pluć ale to już raczej kontrolnie
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny proszę pomóżcie mi rozszyfrować skład podkładu
przepraszam że tak marudzę ale niewiem czy mogę go nałożyć na parsol i czy go nie zdewastuje. (według mnie skład ma ok, ale nie jestem tego pewna na 100%)
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
jest w porządku prócz tych tlenków - no ale one są w każdym podkładzie
jestem na tak
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Zaryzykowałam i zamówiłam korektor Unifiance Pro, kolor beżowy i podkład korygujący Unifiance nr 11 .
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła odpowiedź z apteki - zaproponowali wysłanie próbki każdego odcienia
poprosiłam jedynie o 10, pełnowymiarowe zakupy poczekają jeszcze trochę za to będzie relacja
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziorka, o ile pamiętam ten skład, to "podejrzane" w kwestii filtrów były tylko tlenki żelaza i titanium dioxide, wymienione na końcu składu jako "may contain", czyli wcale niekoniecznie tam są (zależy od koloru) i raczej w małych ilościach. Podkład uznałabym wiec za bezpieczny dla parsolu.
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nareszcie udało mi się znaleźć podkład który dobrze wygląda na mojej zafiltrowanej paszczy dziękuje Erato za zernięcie na skład |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cos czuje, ze znowu sie na nic nie zdecyduje.. funduszy mam malo a potrzebuje cos mocno kryjacego, co by sie nie ważyło na filtrach i nie kolidowało z nimi. a z tego co wiem to tylko Touche pro ma taki przyjazny dla filtrow sklad.. Czyli jest on ciemniejszy od ever fresha? bo ever fresh nie odcina sie tak strasznie, ale jednak troche tak.. i musze malowac wieksze partie twarzy zeby nie bylo widac roznicy.
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a ktoras z was miła moze podkład Bourjois, Plus que Parfait! Podkład kryjący we fluidzie ma filtr 12 co o nim myslicie?opinie na KWC sa rozne
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
No jeśli idzie o to, czy filtr zawarty w podkładzie wystarczy - odpowiedź jest prosta - to za mało.
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawiłam sobie nowy kompakt - tym razem pudrowy Shiseido z serii słonecznej:
http://www.lumiere.pl/product_info.p...re-Makeup.html Pierwsze testy na plus, ładne krycie i łatwa aplikacja, fajny matowy efekt, ale nie płaski. Mam odcień SP 30, żółciutki, w opakowaniu wygląda na ciemny, ale na buzi nie wychodzi ciemny. SP 20 jest jaśniejszy, ale niestety różowawy, więc nie dla mnie. Świetna puderniczka, jak to u Shiseido. No i ochrona - w sumie fajna rzecz.Matmate choć piękny na buzi, dla mnie zbyt mało kryjący (poliki ).Dla buzi idealnie gładkiej jak u Basi Mój matmate poleciał do Dusi na wymianę (i do Basi też zresztą ), a w zamian dostałam świetny guerlainowski matt touch - bomba. Pięknie matuje i rozświetla - moim zdaniem lepszy niż klasyczny les voillates.
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
a jak dzis z okazji bytności szkole, udałam się do apteki w "wielkim mieście"
na przeszpiegi dotyczące podkładu Tolerian LRP/..ale oczywiscie nie było podobno zamówiony juz jest ale nie dostali jeszzce.. ech.. i jak tu coś kupowac jak nigdzie nie można dostać próbek
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Pudrowy Joasiu. Bardzo ładnie stapia się ze skórą.
A DP już kliknięty na allegro . Cytat:
Ja go na avenki zamierzam paciać - uprzednio przypudrowane oczywiście.
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję - spróbuję.
Ja go na avenki zamierzam paciać - uprzednio przypudrowane oczywiście. [/quote]Dziewczynki, a gdzie go upolowałyście i w jakiej jest cenie...? |
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety na allegro ni ma, tylko bardzo ciemne u Dalli. Jest w lumiere za 122 plus przesyłka, ja kupiłam w Sephorze za 131, więc różnica niewielka. |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam SP 50 ale był jeszcze SP 20, wracając do mojego odcienia to wcale nie jest ciemny pomimo że jestem bladziochem ładnie wygląda na buzi
[/quote]Czyli jest szansa zapolować u Dali na jaśniejsze odcienie - to fajnie. Madziu - a w czym aplikacja pędzlem jest lepsza niż gąbką? Gąbką chyba krycie lepsze da się osiągnąć? Podkładu toleriane w PL nie będzie conajmniej do wiosny , z to tu mamy listopadową nowość makijażową LRP:http://www.allegro.pl/item138865243_...mie_30_ml.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

A on jest u nas dostępny?
Tylko w przeciwieństwie do Matmate nie ryzykujesz kupą kasy 

przepraszam że tak marudzę ale niewiem czy mogę go nałożyć na parsol i czy go nie zdewastuje. (według mnie skład ma ok, ale nie jestem tego pewna na 100%)

).
na przeszpiegi dotyczące podkładu Tolerian LRP/..ale oczywiscie nie było