Powiększenie ust - wątek zbiorczy - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 12:45   #2101
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Dot.: Powiększenie ust - wątek zbiorczy

ja przed świętami planuje odświeżyć efekt tak 0,5-0,8 ml zobaczymy co dr zaproponuje..
ale pisałam do niego e-mail ostatnio ( bo zmieniam gabinet nie chcę iść do tego gdzie byłam ostatnio) i odpisał mi doktor ,że zaczął ostrzykiwać właśnie Styl Age M czyli to co mam obecnie . Super jestem zadowolona
I napisał mi ,że jest o wiele lepszy niż Restylane ,którym robił pare lat ! coś w tym chyba musi być ?!

Co do moich ust do od ostatniego zabiegu pod koniec lipca delikatnie coś tam zeszło ale efekt jest megaśny w porównaniu do moich wczesniejszych ust ,których prawie nie mialam.
Oczywiscie nie podobają mi się one tak do końca.. może dlatego ,że wybrałam taką doktor a nie inną.. teraz mam już klinike z polecenia paru pań które robią tam usta, zobaczymy.
cenią się niestety za 0,8 ml chcą 900 zł za 1 ml 1200-1300 zł
No ale trudno.
Czasami mam wrażenie ,że z jednej strony jak stoje bokiem do lusterka mam delikatną kaczuszkę a z drugiej strony nie.. hmm ,może to dlatego,że z tej strony z ktorej mi się wydaje ,że jest efekt kaczuszki mam zanik czerwieni wargowej i tego tak do konca nie da sie skorygowac..
Będę musiała porozmawiać z doktorem ,moze coś mi zaproponuje
Może dlatego,że mialam podane dużo w kontur na środku górnej wargi ?

burbery pokaz usteczka jak mozesz;-) ale tak z caluśkiej twarzy,wtedy lepiej widac efekt.
Bo ja jak zrobie zdjecie samych swoich ust to wydaja sie ogromne a na calej twarzy efekt w ogole inny

Edytowane przez Star90
Czas edycji: 2011-10-25 o 13:03
Star90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:50   #2102
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
ja przed świętami planuje odświeżyć efekt tak 0,5-0,8 ml zobaczymy co dr zaproponuje..
ale pisałam do niego e-mail ostatnio ( bo zmieniam gabinet nie chcę iść do tego gdzie byłam ostatnio) i odpisał mi doktor ,że zaczął ostrzykiwać właśnie Styl Age M czyli to co mam obecnie . Super jestem zadowolona
I napisał mi ,że jest o wiele lepszy niż Restylane ,którym robił pare lat ! coś w tym chyba musi być ?!

Co do moich ust do od ostatniego zabiegu pod koniec lipca delikatnie coś tam zeszło ale efekt jest megaśny w porównaniu do moich wczesniejszych ust ,których prawie nie mialam.
Oczywiscie nie podobają mi się one tak do końca.. może dlatego ,że wybrałam taką doktor a nie inną.. teraz mam już klinike z polecenia paru pań które robią tam usta, zobaczymy.
cenią się niestety za 0,8 ml chcą 900 zł za 1 ml 1200-1300 zł
No ale trudno.
Czasami mam wrażenie ,że z jednej strony jak stoje bokiem do lusterka mam delikatną kaczuszkę a z drugiej strony nie.. hmm ,może to dlatego,że z tej strony z ktorej mi się wydaje ,że jest efekt kaczuszki mam zanik czerwieni wargowej i tego tak do konca nie da sie skorygowac..
Będę musiała porozmawiać z doktorem ,moze coś mi zaproponuje
Może dlatego,że mialam podane dużo w kontur na środku górnej wargi ?

burbery pokaz usteczka jak mozesz;-) ale tak z caluśkiej twarzy,wtedy lepiej widac efekt.
Bo ja jak zrobie zdjecie samych swoich ust to wydaja sie ogromne a na calej twarzy efekt w ogole inny
Najlepiej właśnie poradzić się lekarza no i znaleźć tego właściwego No i niestety w dobrych klinikach tak zabieg stoi
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:50   #2103
juskaaa
Przyczajenie

hej, powiększała któraś z was usta w margaret spa w Łodzi?
juskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 15:27   #2104
NapalonaNaZabiegi
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny,
zaczęłam dopiero przeglądać ten wątek. Chciałabym powiększyc sobie usta, mieć je lepiej nawilżone. Szukam pewnej ręki w Krakowie. Czy słyszałyście moze żeby ktoś w Krakowie powiększał usta kaniulą, podobno bez krwiaków? Nie mogę sobie pozwolić na usta w siniakach
NapalonaNaZabiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 16:20   #2105
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

siniakow jako takich duzych nie ma
a co do kaniuli to trochę lekarzy używa jej ale przy kaniuli konieczne jest znieczulenie dentystyczne.
Najlepiej wybrac parę dobrych klinik i podzwonic i zapytać się czy używają kaniuli czy tylko igły zwykłej.

ps. fajny nick
Stary 2011-10-25, 19:50   #2106
USTA usta
Przyczajenie

Hej dziewczyny PO DLUUUGIEJ PRZERWIE, mam remont OKROPNIE zajmuje czas.

Ustka lepiej, opuchlizna zeszla jednak trzeba dostrzyknac, bo strony sa nie do konca rowne choc efekt jak sie dorowna tak jak bede chciala, bedzie super!

Dodam zdjecia niebawem, mysle ze za tydzien po dostrzyknieciu, DZIEKI ZA WSPARCIE

Sabrinka_ dzieki za info, sprawdze.
Mamba i Wiosenka_ zdjecia wkleje niebawem, po dostrzyknieciu.

Nadal czekam na info o Krakowie i okolicach a' propos USTEK, mile widziane zdjecia, swoje dodam niebawem, JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC!
USTA usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:56   #2107
USTA usta
Przyczajenie

Do BURBERY..
gdzie robisz usteczka? Jaki gabinet, jakie miasto?
Ja choc troche krzywo wyszlo, to podoba mi sie moj efekt, ale chciala bym isc gdzies gdzie wstrzykna mi rowno Wtedy bedzie juz BOSKO. Bo efekt jest super, pomimo lekkiej asymetrii
Stary 2011-10-25, 21:14   #2108
Wiild Girl
Raczkowanie

GG do Wiild Girl

Cytat:
Napisane przez NapalonaNaZabiegi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
zaczęłam dopiero przeglądać ten wątek. Chciałabym powiększyc sobie usta, mieć je lepiej nawilżone. Szukam pewnej ręki w Krakowie. Czy słyszałyście moze żeby ktoś w Krakowie powiększał usta kaniulą, podobno bez krwiaków? Nie mogę sobie pozwolić na usta w siniakach
Proponuje cofnąć sie pare stron wstecz i poczytać watek ja robiłam w MEDestetis polecam z czystym sumieniem!! pełen profesjonalizm i mega sympatyczna pani dr zabieg wykonany kaniula wlasnie zero krwiaczkow itd a efekt zaraz po zabiegu i miesiac po taki sam
Wiild Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 09:30   #2109
Mamba_2008
BAN stały

Hejka dziołchy
ja co jakiś czas dostaję info na maila z nowymi projektami i doczytałam że rusza coś nowego. Czy ktoś wie coś o kwasie l-polimlekowym? Pytam tutaj bo wy przecież grono eksperckie jesteście
Stary 2011-10-26, 11:28   #2110
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

kwas l-polimlekowy to środek wolumetryczny ,czyli uzupełniający ubytki .
Gębokie zmarszczki,zapadniete policzki,okolice kosci policzkowych - uwydatnienie kosci policzkowych .
Ogólnie jest przeznaczony do skóry już bardziej dojrzałej na której już widać procesy starzenia.
Stary 2011-10-26, 11:43   #2111
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
kwas l-polimlekowy to środek wolumetryczny ,czyli uzupełniający ubytki .
Gębokie zmarszczki,zapadniete policzki,okolice kosci policzkowych - uwydatnienie kosci policzkowych .
Ogólnie jest przeznaczony do skóry już bardziej dojrzałej na której już widać procesy starzenia.
No ale może chyba działać zapobiegawczo ?? Czyli jesteś 30 tką i chcesz zapobiec powstawaniu zmarszczek i opóźnić procesy starzenia
Stary 2011-10-26, 12:15   #2112
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
No ale może chyba działać zapobiegawczo ?? Czyli jesteś 30 tką i chcesz zapobiec powstawaniu zmarszczek i opóźnić procesy starzenia
tego to nie wiem ale myślę,że tak .Bardzo bym chciała zrobić kości policzkowe no ale niestety to nie na moją kieszeń obecnie
Stary 2011-10-26, 13:36   #2113
NapalonaNaZabiegi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wiild Girl Pokaż wiadomość
Proponuje cofnąć sie pare stron wstecz i poczytać watek ja robiłam w MEDestetis polecam z czystym sumieniem!! pełen profesjonalizm i mega sympatyczna pani dr zabieg wykonany kaniula wlasnie zero krwiaczkow itd a efekt zaraz po zabiegu i miesiac po taki sam
Cofnęłam się w wątku aż do strony 60 i 61 i zobaczyłam Twoje usteczka. Masz przepiękne usta!!!! Po prostu o takich marzę. To jest fantastyczne, że nie miałaś żadnych siniaków.
Znalazłam sobie już stronę tego gabinetu i postaram się umówić na zabieg jak najszybciej bo chciałabym już mieć takie usta jak Ty.
Bardzo Ci dziękuje za szybką odpowiedź.
Napisz mi tylko czy to bardzo boli? Czy Pani dr jakoś znieczuli mi usta do zabiegu i czy w ogóle trzeba znieczulać?
NapalonaNaZabiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 14:32   #2114
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
tego to nie wiem ale myślę,że tak .Bardzo bym chciała zrobić kości policzkowe no ale niestety to nie na moją kieszeń obecnie
No z tego co przeglądnęłam stronę to jeden zabieg kosztuje 980 zł a to jednak spora sumka
Stary 2011-10-26, 15:01   #2115
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Mamba_2008 Pokaż wiadomość
No z tego co przeglądnęłam stronę to jeden zabieg kosztuje 980 zł a to jednak spora sumka
u tego doktorka do ktorego bede szła uwydatnienie kosci policzkowych kosztuje 2 tysiace złotych( po jednej ampułce na policzek) .
A ta doktor która mi robiła usta wczesniej ma zrobione policzki i mówiła,że ma po 2-3 ampułki w JEDNYM policzku bo inaczej efekty sa praktycznie niezauważalne nawet dla nas co dopiero dla innych.
Jedna ampułka to koszt ok 1000 zł
Stary 2011-10-27, 09:43   #2116
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sabineczkaaa Pokaż wiadomość
No niestety ceny są powalające A Mamba ja chyba tez trafiłam tam gdzie Ty, bo faktycznie widziałam że cała terapia czyli chyba 2 zabiegi kosztują niecałe 2000 zł
Pewnie tak ja tego nie doczytałam
Stary 2011-10-27, 11:54   #2117
USTA usta
Przyczajenie

WITAM WAS Dziewczeta!

Ja dzis na 15:30 ide na dostrzykniecie, troche sie boje, mam nadzieje ze wyjdzie rowno.

Dla nie wtajemniczonych( duzo tu info, masa posot, a ja zadko sie tu pojawiam) przypomnienie.

3tyg tem mialam swoj pierwszy raz z ustkami, cos nie poszlo, wyszlo troche krzywo, choc usta mialam praktycznie symetryczne oprocz jednej strony w gornej wardze, ale minimalna roznica.

Chcialam ustka lekko powiekszyc, uwypuklic i skorygowac ten mankament.

dostrzyknieta mialam nie cala jednostke kwasu, wiec nie duzo, jednak efekt, juz po opuchliznie nie jest perfect, a po to przeciez robimy takie zabiegi, zeby cos poprawic.

Ustka choc slicznie, naturalnie powiekszone sa troszke krzywe, i to mnie irytuje,.
BYLAM N KONTROLI bez doplaty bede miec dostrzykniecie, choc nie twierdze boje sie troszke, ze znow cos nie pojdzie.

Czy ktoras z Was miala taki przypadek, i czy kwas rzeczywiscie po jakism czasie calkowicie sie wchlania? Bo ewentualnie poczekam az sie wchlonie i dostrzykne cos potem tylko w celu wypelnienia a nie modelowania.
A, i czy ktoras z was slyszala o tym rozpuszczaniu kwasu czy to dziala? Lekarze mowia ze tak, ze kwas calkowicie sie wchlonie, ze mozna rozpuscic, wrazie czesgos i USTKA wracaja do swojego ksztaltu, ale wiadomo moga troche kolorowac rzeczywistosc.

Czekam na info i zalacze zdjecia, jak bedzie dobrze, jak zle podam juz nazwe gabinetu, jako przestroge.

TRZYMAJCIE KCIUKI
Stary 2011-10-27, 11:59   #2118
USTA usta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wiild Girl Pokaż wiadomość
WILD GIRL, ustka rzeczywscie super, i tez uwielbiam Jolie, ktora z Nas nie Jak mi nie pojdzie w moim gabinecie z tym dostrzyknieciem, wybiore sie w celach ratunkowych do Twojej Pani Dr.

PS mam nadzieje ze, dobrze urzywam formy odp. z cytatem

Jakbys mogla przeczytac PROOOSZE Moj poprzedni post a propos mojego przypadku i ewentualnego cofniecia zabiegu, bede wdzieczna za jakiekolwiek opinie czy informacje.

Pozdrawiam U_u.
Stary 2011-10-27, 13:16   #2119
wersta
Zakorzenienie

oczywiście zależy od kształtu twarzy, ale 1 ampułka w 1 policzek to baardzo dużo!!! żeby po tym nie wyglądać jak górniak
zwykle jest 1 ampułka na 2 poliki
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:36   #2120
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
oczywiście zależy od kształtu twarzy, ale 1 ampułka w 1 policzek to baardzo dużo!!! żeby po tym nie wyglądać jak górniak
zwykle jest 1 ampułka na 2 poliki
Hihihih
Stary 2011-10-27, 15:13   #2121
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

zalezy od twarzy, moja doktor miala 2-3 ampulki na policzek i wcale nie miala az tak uwydatnionych kości policzkowych
Stary 2011-10-27, 16:49   #2122
dagmarcia2709
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Powiększenie ust - wątek zbiorczy

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa chciałabym się was zapytać czy macie jakieś doświadczenia z aquamidem ? Chciałabym sobie powiększyć usta , ale chyba wolałabym coś trwalszego oczywiście ze względów ekonomicznych . Moje usta należą do małych z wyraźnie węższą górną wargą mam też pytanie ile potrzeba wstrzyknąć ml kwasu lub trwałego aquamidu , żeby uzyskać znaczny efekt ? 2 ml wystarczy ? Może orientuje się któraś gdzie takie zabiegi wykonywane są w województwie podkarpackim , małopolskim ? Proszę o porady dziękuje i pozdrawiam
dagmarcia2709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:50   #2123
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

zabieg aquamidem nie jest już polecany przez dobrych profesjonalistów ze względu na skutki uboczne i możliwośc przemieszczenia się preparatu stałego bez możliwości jego usunięcia..
Stary 2011-10-27, 17:06   #2124
dagmarcia2709
Raczkowanie

aha czyli lepiej wybrac kwas . A moglabys mi powiedziec ile ml musialabym wstrzyknac, żeby moje male usta zamienily sie w pelne? Bo mysle, ze 1 ml to zupełnie za mało.
Stary 2011-10-27, 17:14   #2125
dagmarcia2709
Raczkowanie

też o tym czytalam. Kurcze ze wzgledow ekonomicznych aquamid bylby lepszy, ale pewnie bede musiala wstrzyknac sobie kwas. A moglabys mi powiedziec ile trzeba wstrzyknac ml zeby z malych ust uzyskac efekt pelnych ??

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Bo 1 ml to napewno za mało.
Stary 2011-10-27, 17:17   #2126
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez dagmarcia2709 Pokaż wiadomość
też o tym czytalam. Kurcze ze wzgledow ekonomicznych aquamid bylby lepszy, ale pewnie bede musiala wstrzyknac sobie kwas. A moglabys mi powiedziec ile trzeba wstrzyknac ml zeby z malych ust uzyskac efekt pelnych ??

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Bo 1 ml to napewno za mało.
zalezy, jedna wstrzyknie 1 ml i jest ok a druga potrzebuje 2 ml dla dobrego efektu
ja mam 1,8 ml i efekt jest pełnych ust ale wiadomo kobiecie zawsze mało
Stary 2011-10-28, 08:32   #2127
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
u tego doktorka do ktorego bede szła uwydatnienie kosci policzkowych kosztuje 2 tysiace złotych( po jednej ampułce na policzek) .
A ta doktor która mi robiła usta wczesniej ma zrobione policzki i mówiła,że ma po 2-3 ampułki w JEDNYM policzku bo inaczej efekty sa praktycznie niezauważalne nawet dla nas co dopiero dla innych.
Jedna ampułka to koszt ok 1000 zł
pytanie czy chcemy, by ktoś widział poprawki, czy wyglądać młodziej/ bardziej wypoczęte?
mi zależy na promiennym wyglądzie i wypoczętej twarzy wolę, żeby tego typu poprawki nie były oczywiste
mam po pół ampułki w każdy polik i jest spora różnica, z tym, że mam naturalnie wystające kości, tylko zbyt wychudzoną twarz.

Cytat:
zalezy od twarzy, moja doktor miala 2-3 ampulki na policzek i wcale nie miala az tak uwydatnionych kości policzkowych
myślę, że wiek ma decydujące znaczenie

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2011-10-28 o 08:34
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:05   #2128
Mamba_2008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
pytanie czy chcemy, by ktoś widział poprawki, czy wyglądać młodziej/ bardziej wypoczęte?
mi zależy na promiennym wyglądzie i wypoczętej twarzy wolę, żeby tego typu poprawki nie były oczywiste
mam po pół ampułki w każdy polik i jest spora różnica, z tym, że mam naturalnie wystające kości, tylko zbyt wychudzoną twarz.

myślę, że wiek ma decydujące znaczenie
No ja jeśli się zdecyduję to raczej zależało by mi na profilaktyce po prostu zapobiegać powstawaniu głębszych zmarszczek i tyle
Stary 2011-10-29, 21:59   #2129
jovitka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juskaaa Pokaż wiadomość
hej, powiększała któraś z was usta w margaret spa w Łodzi?
..ja w łodzi robiłam w Aestetic u pani doktor i jestem mega zadowlona
jovitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 23:39   #2130
juskaaa
Przyczajenie

a wstawisz zdjęcia? ile płaciłaś i ile ml miałaś?
juskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości