mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 11:07   #3181
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Chawa- Ty dolna jesteś z tego co wyczułam więc możesz sama uszyć. Ja nie potrzafię, więc zdana na sklepy jestem :P A jak mam cos do przeróbki-jak zasłony z milpolu, to do mamy lece sie uśmiechnąć
Tamta pościel mi się bardziej podobała.

Ja ktg mam robione od 30t.c. co 2 tyg. Czy jest obowiązkowe, to nie wiem, ale wiem że właśnie po 37t.c zalecane. W końcu na nim widać skurcze macicy- nawet jeśli kobieta ich nie czuje. No i co najważniejsze tętno dzidzi!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:08   #3182
muffinka90
Zakorzenienie

elu wpadne przez ciebie w kompleksy

Gdzie Olusia ja sie pytam? Czop jej odchodzil, brzuch pobolewal, wczoraj jej nie widzialam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:13   #3183
dygotka8
Zakorzenienie

Truscafka-dzięki.zapisałam sobie to co podałąś
Ela-zadziwiająca kobieta z Ciebie
ja 2 godziny temu wstałam i niewiele zrobiłam,ale zaraz wychodzę więc się za nic szczególnego też nie brałam
Tobie brzuch nie twardnieje,a u mnie niemal cały czas,ale nie biore no spy

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:13   #3184
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
A co do temperatury w mieszkaniu to również w szkole rodzenia powiedzieli, że ma być noramlna czyli ok 20 stopni, dziecko ubrane o jedna warstwe wiecje niz my, i tylko do kąpieli nagrzać pomieszczenie do 23 czy coś w tym stylu....
Wiecie co... dla mnie 20st, to nie jest normala temperatura :/ Zamarzlabym w domu. U nas jest zawsze 22-23st, w łazience ciut cieplej. A ja to się i dobrze czuję, jak jest 25st, ale wtedy Tż mi się już rozpuszcza i marudzi

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:19   #3185
mol_aa
Zadomowienie

Ale mnie scielo, drzemka prawie 1,5h masakra

Glam nie taki diabel straszny, a Twoj dentysta dobrze zauwazyl, ze po porodzie przychodza kobitki i sie skarza, ze dziecko im zeby zepsulo

Agulan mam taki sam depilator i jestem nim zachwycona, bo ma trymer, wbudowany akumulator i nie zaplacze sie w kable, jakies nasadk lagodzace. superr

A mymamy taki sam termin porodu

Mowie Wam, Goldika pewnie na porodowce, bo musi sie horoskop sprawdzic
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:22   #3186
sozaa
Rozeznanie

w wielu krajach poludniowych nie maja ogrzewania w domu, np. w Portugalii, gdzie pomieszkiwalam jakis czas. Na dodatek mieszakania i domy maja cale wimy Portugalskie wspominam i milo (jesli przebywalam na dworze) i niemilo (jak siedzialam w domu). Kiys kolega sobie ze mnie zazartowal nawet (jak siedzielismy w mieszkaniu) "jest Ci zimno? to otworz okno, nagrzeje sie!"

Zima portugalce dogrzewaja sie tylko takimi malymi elektrycznymi piecykami, ale w domach nie jest super cieplo, w okolicach 17-18 C. I oczywiscie maluchy tam nie choruja tak jak u nas...
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 11:25   #3187
mol_aa
Zadomowienie

Ja tez nie wyobrazam sobie temperatury wyzszej niz 20-21 stopni, bo potem najnormalniej w swiecie dusze sie, nos mi sie zatyka i nie wazne czy dziala nawilzacz powietrza czy nie

Agulan moj synek ulozony jest na prawej stronie, nozki czuje pod lewymi zebrami, a jak ma czkawke to czuje to na dole brzucha. A maly lezy glowka do dolu juz od 27tyg
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 11:32   #3188
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ona chetnie ci pare godzinek oddam, bo juz mnie to drazni, ze pol dnia nie moje, bo sie z wyra zwlec nie moge
Chętnie przyjmę, nawet ładnie poproszę

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ona231 chyba jednak z pościeli zrezygnuje, bo równie dobrze mogę rożek wykorzysta jako kołderkę - a tych mam pod dostatkiem.
Zawruciłam nie potrzebnie głowę.
Chawa jak kobieta to normalne, że zdecydować się ciężko. Tym bardziej, że wybór dość spory jest

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
frag. z książki

nie przegrzewaj dziecka

Wiadomo, że czynnikiem zwiększającym ryzyko śmierci łóżeczkowej jest przegrzanie organizmu dziecka. Nie opatulaj więc maleństwa w zbyt wiele ubranek i kocyków i nigdy nie wkładaj mu czapeczki kiedy znajduje się w zamkniętym pomieszczeniu. Skóra głowy pełni ważna rolę w wymianie ciepła. Postaraj się utrzymywać w sypialni temp 18 - 20 stopni czyli taką w której dobrze się czujesz mając na sobie koszulę nocną i szlafrok. Jest zasada mówiąca że Twoje dziecko będzie się czuło komfortowo mając na sobie o jedną warstwę ubrania więcej niż ty.

JAK UBIERAĆ NIEMOWLĘ KIEDY LEŻY W ŁÓŻECZKU

pow. 26 stopni - bez kocyka, dziecko w samej koszulce
24-26 st. - bez kocyka, dziecko w spioszkach
21-24 st. - jeden kocyk, dziecko w samej koszulce, albo bez kocyka, dziecko w śpioszkach i koszulce
18 - 21 st. - jeden kocyk i śioszki
16 - 18 st - dwa kocyki, śioszki, koszulka
ponizej 16 st. - trzy kocyki, śpioszki, koszulka
Ja z reguły mam 18-20 stopni nie lubię jak jest za ciepło, bo wtedy powietrze bardzo suche się robi Dziękuję na pewno się przyda
Stary 2011-10-27, 11:33   #3189
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
witam
ostatnio moglabym spac calymi dniami, jak w I trym, masakra, i nic nie chce mi sie jesc, tz mi wciska na sile, czy ja jestem nienormalna?
Ja też mam śpiączkę...rano pospałam 2 godziny po wyjściu chłopaków
Jeść też średnio mi się chce, ale że muszę mierzyć cukry po posiłkach, to jakoś kombinuję, żeby kłopotów sobie nie narobić.

U nas temp. w domu to 20-21 stopni, powyżej jest mi za gorąco.
Jak jedziemy do rodziny i mają w mieszkaniu24 stopnie plus suche powietrze, to wszyscy wracamy chorzy
Zresztą mi zawsze jest gorąco, swetrów właściwie nie noszę nawet zimą tylko bawełniane bluzki. Czasem bym sobie kupiła jakiś ładny, ale po co?

Glam, cieszę się że przeżyłaś wizytę u dentysty
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:01   #3190
amarantas
Raczkowanie

Witam
Wczoraj byłam na ostatniej wizycie u gin. Zrobił mi wymaz - wyniki dopiero za tydzien w środe, ale mam nadzieje, ze do tej pory nie urodzę. Orientacyjnie pytałam się czy zanosi sie, abym wcześniej urodziła, to niestety powiedział, że raczej nie, bo szyjka trzyma a główka dziecka jeszcze wysoko. termin mam na 13 listopada i jesli do tego czasu nie urodze, to 14 mam przyjść do szpitala na badania NSS lub NST (wie ktos co to jest). Podobno trwa to ok. 20 minut, ale nie wytłumaczył mi na czym to polega , czy to coś w stylu KTG

Wczoraj po drodze zahaczyłam też o lumpka i kupiłam kilka rzeczy. najfajniejsza to chyba strój mikołaja, ale raczej dobry bedzie za rok, oraz polarowy kombinezonik, jak znalazł na chrzest

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
ja też wcześniej nie miałam ktg, i moja gin mnie nie wysyłała na to badanie.
w szpitalu wojskowym w Szczecinie, może przyjść każda kobieta w ciąży po 37. tygodniu, posłuchać malca. nawet nie musi tego specjalnie motywować, że coś boli itd.
po prostu oddziałowa tam tak zarządziła, żeby nie odprawiać zestresowanej ciężarnej, że np. nie czuje ruchów, albo, że czuje słabiej.
nie wiem jak to jest w innych szpitalach.
U nas w szpitalu też można w każdej chwili przyjść i zrobić KTG, jesli coś nas niepokoi.

Cytat:
Ona231 chyba jednak z pościeli zrezygnuje, bo równie dobrze mogę rożek wykorzysta jako kołderkę - a tych mam pod dostatkiem.
Zawruciłam nie potrzebnie głowę.
Kołderki do wózka też nie kupuje, ale mocno zastanawiam sie nad tymi śpiworkami, tym bardziej, ze są dosyć duże i na przyszły rok do sanek się przydadzą, a cena jest naprawdę całkiem niska

http://allegro.onet.pl/listing.php/u...us_id=20373161
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0036.jpg (43,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0037.jpg (50,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0038.jpg (38,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0039.jpg (48,9 KB, 18 załadowań)

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:02   #3191
rojku
Rozeznanie

Cytat:

zaczynamy dzisiaj 39tc ide rodzic
Hehe no to siup

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 12:03   #3192
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o takiej pościelce do wózka?
http://allegro.pl/komplet-posciel-do...888036494.html
Zastanawiam sie nad kupnem
Mam tą z zielonym misiem, bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Sluchajcie, w Superpharm faktycznie jest ta promocja na pampersy, konkretnie na Pampers Economy, ale nie wiem czy obejmuje wszystkie rozmiary. I trwa do 31.10.
To super!!! To jutro tam pojedziemy Dzięki za potwierdzenie info

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie uspokoić moje nerwy, bo ostatnio to już mam schiza na tym punkcie a mianowicie chodzi o ułożenie dziecka w brzuchu.
Agulan, moje w 33 tc nie było odwrócone i ruchy czuję raz tak, raz tak Często czuje smyranie na dole, czkawkę zawsze na dole a pod żebrami hmm nogę lub rękę? Za 2 tyg. mam wizytę to zobaczę jak leży.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej
przegladałyście może na str www nową gazetkę superpharm -jest cos o tych pieluchach o których Dalia pisała??
Sozaa pisała, że promocja aktualna

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
To ktg zawsze zleca gin do wykonania tuż przed porodem? Pytam bo jutro mam równiótki 38tydzień i do tej pory gin nie wysłał mnie na ktg... i nie wiem czy to dobrze...
Ja miałam w poprzedniej ciąży w 39 tc dopiero i co 3 dni miałam robić.

Co do depilacji, to na tyle moich koleżanek, które rodziły to żadnej położna nie zacięła To jest dosłownie sekunda, nawet się nie czuje. Mnie też podgalała, mimo, że w domu się sama trochę ogoliłam. Poza tym one nie golą na zero! Tylko odrobinę przy odbycie i od wnętrza ud, przy wejściu.

Ela jestem Ty to masz z tym sprzątaniem Chyba masz czyściej niż Anthea Turner z "Perfekcyjnej pani domu" Byłam z mężem rano na zakupach. Pati została wczoraj na noc u Babci więc mogliśmy iść na zakupy.

Dalia, kupiłam te bodziaki w Realu Dzięki za info Są nawet za 3 zł, ale to trzeba pogrzebać, bo są mocno schowane i nie mają cen i każdy trzeba sprawdzać w czytniku Są świetne 3-paki za 9,99!! Jakość fajna, miła bawełna. Za taką cenę warto.

Goldika pisała, że z netem ma problemy.

Asiol a co się dzieje? Posmęć, od tego jest forum.

Goferek, 11 tabletek dziennie!!?? Obyś dotrwała do 38 tc Ja tyle zażywałam, ale wcześniej a teraz pod koniec stopniowo wszystko odstawiamy. Teraz "tylko" 6 tabletek dziennie Żelazo 1x1, witaminy (to są 2 tabletki), magnez 1 x 1, euthoryx 1x1 i luteina 1x1.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:05   #3193
Seona
Zakorzenienie

Amarantas, śliczne ciuszki Ale Wy perełki potraficie wyszukać w tych szmateksach

A to te z Reala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (56,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body..jpg (47,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body....jpg (38,0 KB, 31 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-27, 12:05   #3194
elf27
Zadomowienie

ja w ogóle nic nie biorę... a jeśli chodzi o witaminy to jakoś wolę po prostu zdrowo się odżywiać
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:06   #3195
ela3010
Zadomowienie

Muffinko oj tam zaraz kompleksy, ja to taka baba że ciagle coś mi sie nie podoba, tam rozwalone, u syna w szafie ciuchy powywracane, jak piżamkę wyciaga to wszystko leci, zabawki mu przebrałam bo trochę połamańców. Ja sie tak na zapas wyrabiam i w sumie przyśpieszam poród czego wogle nie odczuwam, jak na złość, ale cierpliwa jestem.
Gdybym mogła to pewnie pospałabym jak niektóre z was ale wstaję o 6.30 bo robię śniadanko chłopakom, szykuję małego do przedszkola itp a potem juz nie daję rady usnąć.

Dalia miłego powitania mamy, super. I chwal się ciuszkami, chętnie pooglądamy.

Słuchajcie a moze Goldika coś z tą neostradą kombinuje czy czymś tam, a może rodzi tak jak horoskop powiedział.

A co do temperatury to ja na razie nie mam termometru w pokoju, muszę nabyć właśnie ze względu na maluszka.

Jak urodziłam synka to teściowie tak palili w centralnym że mały na 3 dzień dostał potówki, za to teraz poszło im w drugą stronę z tym paleniem.

Idę powyszywać.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 12:07   #3196
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Amarantas, śliczne ciuszki Ale Wy perełki potraficie wyszukać w tych szmateksach

A to te z Reala
boskie

mam pytanie do doświadczonych mamusiek - czy bodziaki są trudne w użyciu? koleżanka mówi, że najlepiej koszulka i pajacyk bo bodzia przez główkę i ciężko
Stary 2011-10-27, 12:15   #3197
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
boskie

mam pytanie do doświadczonych mamusiek - czy bodziaki są trudne w użyciu? koleżanka mówi, że najlepiej koszulka i pajacyk bo bodzia przez główkę i ciężko

Bodziaki nie koniecznie muszą byc przez główkę.
Ja na początek kupiłam rozpinane całe .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:15   #3198
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to ja koszulek/kaftaników nie znoszę Są bardzo niewygodne Tylko bodziak (szczególnie rozpinany na całej długości) i na to pajac. Albo bodziak i na to śpiochy.

Bodziaki przez główkę faktycznie ciężko na początku, szczególnie gdy nie mają jeszcze guziczków z boku a te takie "rozcinane" to mają wielkie dekolty Z bodziaków to na początek tylko rozpinane a później jak będzie starsze to takie przez głowę mogą być.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-27, 12:20   #3199
elf27
Zadomowienie

kurcze, bo ja właśnie pajace mam rozpinane po całej długości a bodziaki tylko w kroku i zastanawiam się czy dam radę z ubieraniem w szpitalu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-27, 12:23   #3200
ela3010
Zadomowienie

Seona jesteś,uffff.
U mnie ze sprzątaniem to jest tak ze połowę tego czasu pochłaniają mnie kwiaty, pisałam kiedyś ze mam ich duuużo, zwłaszcza na dworze. Teraz część zniosłam do domku, jakieś 10 skrzynek z pelargoniami, wstawiłam na parapety, wszystko po to aby przeżyły mi przez zimę bo na wiosnę będę je szczepić, i one będąc w pomieszczeniach osypują się, głównie płatki a ja mam schiza i ciągle je zbieram z paneli, poza tym obrywa zeschłe liscie i tak w kółko, dopiero jak przekwitną i opadną to już mniej roboty z nimi.
Mam nadzieje ze was nie denerwuje to ciagłe moje sprzątanie.

Amarants super ciuszki, a ten mikołajek to cudny.

Seona te twoje bodziaki też fajniaste, ja już nie kupuję bo i tak mam dużo ciuszków.

Wieęc Goldika nie rodzi.

A Basiula nic nie pisała dziś, ani Owieczka.....

Dziewczyny ja mam wizytę mieć w pon i nie idę bo gin na pewno zaserwuje mi masaż szyjki a ja nie chcę urodzić 1 ani 2 listopada, pójdę we środę.

A może wcześniej coś się zacznie.

U mnie jest tak ze główka niziutko, rozwarcie na 1.5cm, nic tam nie trzyma, czop odpadł 100lat temu, ganiam po domku i jeżdżę na mopie, autem też kursuję, wg zaleceń Seony biała armia nasłana i nic, więc tak to wyglada u mnie. A u niektórych dziewczyn wszystko pozamykane, szyjka twarda i trzyma i nagle sru... i dzidek na świecie.

Na razie nie schizuję.
Stary 2011-10-27, 12:29   #3201
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Nie było mnie kilka dni na forum bo znowu się przeziębiłam i leżałam grzecznie w łóżku a tu tyle Dzieciaczków przybyło

Gratulacje dla Wszystkich Nowych Mamusiek I zdrówka dla Malców

A się zapytam co z Ggorą? Pamiętam że jakaś akcja skurczowa była, ale za bardzo nie postępowała czy coś.
Stary 2011-10-27, 12:39   #3202
glamourous
Zakorzenienie

Jesli chodzi o iosc tablet dziennie to mnie nie pobijecie
3x dziennie fenoterol
3x isoptin
3x potas bo powyzsze wyplukuja potas a ja itak mialam niski
3x2 tabl esseliv na ta cholestaze
2 tabl zelaza
2 tabl witamin- kazal lekarz brac bo blizniaki obciazaja organizm
1 magnez

No i doraznie nospa jakcos sie dzieje- czyli 20 pigul dziennie minimum wiekszosc z nich wielkosci panokcia

Wlasnie co z ggora i innymi zaginionymi w akcji
Stary 2011-10-27, 12:52   #3203
ja_dalia
Wtajemniczenie

pisalam, pisałam i sie zmeczyłam.... a wypociłam az 2 str booooziu... jak ludzie pisza prace w tydzien ???? ja po 2h mam mozg gładki od przegrzania

musze jeszcze ostatnie sprzatnie zrobic, zjesc cos i czekam na mamusie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Wiecie co... dla mnie 20st, to nie jest normala temperatura :/ Zamarzlabym w domu. U nas jest zawsze 22-23st, w łazience ciut cieplej. A ja to się i dobrze czuję, jak jest 25st, ale wtedy Tż mi się już rozpuszcza i marudzi

ja mam w sypialni 22 st i powiem tak... za dnia wydaje mi sie ze jest OK... ale jak mam sie spac położyć to masakra.... wskakuje szybko i czuje sie jak w lodowce... ale ostatnio juz standardem jest ze wybudzam sie ok 1 ( o ile w ogole uda mi sie zasnac) i do 3 nie spie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 12:52   #3204
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

elfik ja kocham bodziaki, i te rozpinane i te przez glowe tez, zaden problem takiemu maluszkowi bodziaka zalozyc, jak juz ucieka tak jak moj gad teraz to juz gonic musze ;p ale dla mnie najlepsze rozwiazania body -pajac, body-spioch, body-polspioch.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:04   #3205
ja_dalia
Wtajemniczenie

amarantas , seona .... gratki za super łupy

Cytat:
boskie

ja mam sporo bodziaków ale mam tez rampersy- takie bodziaki rozpinane w całości wiec zobaczymy jak to bedzie

Cytat:
kurcze, bo ja właśnie pajace mam rozpinane po całej długości a bodziaki tylko w kroku i zastanawiam się czy dam radę z ubieraniem w szpitalu
damy rade !!!!!

ela - Twoje sprzatanie mnie motywuje i kaze du.pe z wyrka ruszyć więc sprzataj, sprzataj

glam rzeczywiscie cieżko Cie przebić bidulko ....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:15   #3206
Seona
Zakorzenienie

Glam, Ty to chodząca apteka!!

Ela, Ty mnie motywujesz Ja na razie kuchnię i łazienki posprzątałam a mam jeszcze 3 pokoje.

No właśnie co z Ggora!!!???!!! Co z tymi jej skurczami??? Chawa, nic nie pisała????

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-27, 13:48   #3207
owieczka86
Zadomowienie

Witam
Wpadalm się przywitać i zobaczyć co u Was i uciekam pozmywać gray po obiadku,odkurzyć i poprasować - nie chce mi się ale coś przydałoby się zrobić Zajrzę później
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:49   #3208
Aniolina
Rozeznanie

Elu tez mysle, ze to motywujace czytac jak sprzatasz
NO i pocieszajace, ze pomimo rozwarcia jeszcze nie rodzisz Ja mam rozwarcie na 1 cm i wciaz jeszcze panikuje, ze moze przez to szybciej urodze, ale jak tak czytam to mi przechodzi
Dzis sie troche lenie, spalam 9 h, fajnie, ze jest cieplo ale tak mi brakuje slonca.
Wymeldowalam sie dzis z domu rodzicow ale zamelduje sie dopiero za tydzien, wiec na pewno nie moge jeszcze rodzic poki sie nie zamelduje i nie pozaltwiam formalnosci
A za godzinke jade na basen.
Tez mam depilator brauna, nie ma takiej malej nakladki, ale wystarcza.
Ja nie widze nic zdroznego w tym, zeby prosic TZ o tego typu pomoc, na pewno nie dziala to zniechecajaco U nas w ogole tak jest, ze to ja jestem bardziej "obrzydliwa" i np mysle, ze mam wieksze opory przed przecieciem pepowiny niz TZ. Mysle, ze jego nic nie rusza, zobaczymy czy porod to potwierdzi
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:14   #3209
ela3010
Zadomowienie

TO będę sprzątać dalej.

Aniolina to tak właśnie jest, z synem od jakiegoś 30tc chodziłam z 3cm rozwarcia, a na porodówke trafiłam z 6cm i ani jednego odczuwalnego bólu, jakaś twarda baba ze mnie.

Glam ty więcej jesz tabletek niż normalnego jedzenia.

Gosiaczek Ty się odzywaj bo jak Cię nie ma to myślimy że już rodzisz., tak jak Ggora która gdzieś nam zaginęła.

Oweczko widzę że nie tylko ja sama sprzątajaca, Ty też czujesz się w obowiązku.
Stary 2011-10-27, 14:15   #3210
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Glam, Ty to chodząca apteka!!

Ela, Ty mnie motywujesz Ja na razie kuchnię i łazienki posprzątałam a mam jeszcze 3 pokoje.

No właśnie co z Ggora!!!???!!! Co z tymi jej skurczami??? Chawa, nic nie pisała????
Ja to podpora przemyslu farmakologicznego:brzydal :

Bodziakow mam troszke zapinanych kopertowo jak kaftaniki, ale i ze zwyklymi jest ok
Jak pisala darusia- tak naprawde z noworodkiem jest o wiele latwiej bo lezy i sie poddaje zabiegom. A juuz taki roczniak to nie ma czasu na glupia Zmiane pieluchy- a im dalej tym gorzej...

A jesli chodzi o temp/ ubieranie maluszka to faktycznie za goraco wcale nie dobrze
A noworodkowi powinnO sie ubierac 1 warstwe wiecej niz same sobie ibieramy

Przeczytalam w gazecie ze u nas w nowym szpitalu maja od niedawna gaz rozweselajacy dla rodzacych- ale sporo zlych opinii o nim slyszalam, chyba nawet Ania cos o tym wspominala

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości