|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Chawa- Ty dolna jesteś z tego co wyczułam
![]() ![]() Tamta pościel mi się bardziej podobała. Ja ktg mam robione od 30t.c. co 2 tyg. Czy jest obowiązkowe, to nie wiem, ale wiem że właśnie po 37t.c zalecane. W końcu na nim widać skurcze macicy- nawet jeśli kobieta ich nie czuje. No i co najważniejsze tętno dzidzi!
#3182 |
Zakorzenienie
|
elu wpadne przez ciebie w kompleksy
![]() Gdzie Olusia ja sie pytam? Czop jej odchodzil, brzuch pobolewal, wczoraj jej nie widzialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
Truscafka-dzięki.zapisałam sobie to co podałąś
![]() Ela-zadziwiająca kobieta z Ciebie ![]() ja 2 godziny temu wstałam i niewiele zrobiłam,ale zaraz wychodzę więc się za nic szczególnego też nie brałam Tobie brzuch nie twardnieje,a u mnie niemal cały czas,ale nie biore no spy
#3184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3185 |
Zadomowienie
|
Ale mnie scielo, drzemka prawie 1,5h
![]() Glam nie taki diabel straszny, a Twoj dentysta dobrze zauwazyl, ze po porodzie przychodza kobitki i sie skarza, ze dziecko im zeby zepsulo ![]() Agulan mam taki sam depilator i jestem nim zachwycona, bo ma trymer, wbudowany akumulator i nie zaplacze sie w kable, jakies nasadk lagodzace. superr A mymamy taki sam termin porodu ![]() Mowie Wam, Goldika pewnie na porodowce, bo musi sie horoskop sprawdzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Rozeznanie
|
w wielu krajach poludniowych nie maja ogrzewania w domu, np. w Portugalii, gdzie pomieszkiwalam jakis czas. Na dodatek mieszakania i domy maja cale wimy Portugalskie wspominam i milo (jesli przebywalam na dworze) i niemilo (jak siedzialam w domu). Kiys kolega sobie ze mnie zazartowal nawet (jak siedzielismy w mieszkaniu) "jest Ci zimno? to otworz okno, nagrzeje sie!"
![]() Zima portugalce dogrzewaja sie tylko takimi malymi elektrycznymi piecykami, ale w domach nie jest super cieplo, w okolicach 17-18 C. I oczywiscie maluchy tam nie choruja tak jak u nas... |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie wyobrazam sobie temperatury wyzszej niz 20-21 stopni, bo potem najnormalniej w swiecie dusze sie, nos mi sie zatyka i nie wazne czy dziala nawilzacz powietrza czy nie
Agulan moj synek ulozony jest na prawej stronie, nozki czuje pod lewymi zebrami, a jak ma czkawke to czuje to na dole brzucha. A maly lezy glowka do dolu juz od 27tyg |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeść też średnio mi się chce, ale że muszę mierzyć cukry po posiłkach, to jakoś kombinuję, żeby kłopotów sobie nie narobić. U nas temp. w domu to 20-21 stopni, powyżej jest mi za gorąco. Jak jedziemy do rodziny i mają w mieszkaniu24 stopnie plus suche powietrze, to wszyscy wracamy chorzy ![]() Zresztą mi zawsze jest gorąco, swetrów właściwie nie noszę nawet zimą tylko bawełniane bluzki. Czasem bym sobie kupiła jakiś ładny, ale po co? Glam, cieszę się że przeżyłaś wizytę u dentysty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | ||
Raczkowanie
|
Witam
Wczoraj byłam na ostatniej wizycie u gin. Zrobił mi wymaz - wyniki dopiero za tydzien w środe, ale mam nadzieje, ze do tej pory nie urodzę. Orientacyjnie pytałam się czy zanosi sie, abym wcześniej urodziła, to niestety powiedział, że raczej nie, bo szyjka trzyma a główka dziecka jeszcze wysoko. termin mam na 13 listopada i jesli do tego czasu nie urodze, to 14 mam przyjść do szpitala na badania NSS lub NST (wie ktos co to jest). Podobno trwa to ok. 20 minut, ale nie wytłumaczył mi na czym to polega , czy to coś w stylu KTG ![]() Wczoraj po drodze zahaczyłam też o lumpka i kupiłam kilka rzeczy. najfajniejsza to chyba strój mikołaja, ale raczej dobry bedzie za rok, oraz polarowy kombinezonik, jak znalazł na chrzest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://allegro.onet.pl/listing.php/u...us_id=20373161 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Rozeznanie
|
#3192 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do depilacji, to na tyle moich koleżanek, które rodziły to żadnej położna nie zacięła ![]() Ela jestem ![]() ![]() ![]() Dalia, kupiłam te bodziaki w Realu ![]() ![]() ![]() Goldika pisała, że z netem ma problemy. Asiol a co się dzieje? Posmęć, od tego jest forum. Goferek, 11 tabletek dziennie!!?? ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zadomowienie
|
ja w ogóle nic nie biorę... a jeśli chodzi o witaminy to jakoś wolę po prostu zdrowo się odżywiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zadomowienie
|
Muffinko oj tam zaraz kompleksy, ja to taka baba że ciagle coś mi sie nie podoba, tam rozwalone, u syna w szafie ciuchy powywracane, jak piżamkę wyciaga to wszystko leci, zabawki mu przebrałam bo trochę połamańców
![]() Gdybym mogła to pewnie pospałabym jak niektóre z was ale wstaję o 6.30 bo robię śniadanko chłopakom, szykuję małego do przedszkola itp a potem juz nie daję rady usnąć. Dalia miłego powitania mamy, super ![]() ![]() Słuchajcie a moze Goldika coś z tą neostradą kombinuje czy czymś tam ![]() ![]() A co do temperatury to ja na razie nie mam termometru w pokoju, muszę nabyć właśnie ze względu na maluszka. Jak urodziłam synka to teściowie tak palili w centralnym że mały na 3 dzień dostał potówki ![]() ![]() Idę powyszywać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3196 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bodziaki nie koniecznie muszą byc przez główkę. Ja na początek kupiłam rozpinane całe .
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bodziaki przez główkę faktycznie ciężko na początku, szczególnie gdy nie mają jeszcze guziczków z boku a te takie "rozcinane" to mają wielkie dekolty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zadomowienie
|
kurcze, bo ja właśnie pajace mam rozpinane po całej długości a bodziaki tylko w kroku i zastanawiam się czy dam radę z ubieraniem w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zadomowienie
|
Seona jesteś,uffff
![]() U mnie ze sprzątaniem to jest tak ze połowę tego czasu pochłaniają mnie kwiaty, pisałam kiedyś ze mam ich duuużo, zwłaszcza na dworze. Teraz część zniosłam do domku, jakieś 10 skrzynek z pelargoniami, wstawiłam na parapety, wszystko po to aby przeżyły mi przez zimę bo na wiosnę będę je szczepić, i one będąc w pomieszczeniach osypują się, głównie płatki a ja mam schiza i ciągle je zbieram z paneli, poza tym obrywa zeschłe liscie i tak w kółko, dopiero jak przekwitną i opadną to już mniej roboty z nimi ![]() Mam nadzieje ze was nie denerwuje to ciagłe moje sprzątanie ![]() Amarants super ciuszki, a ten mikołajek to cudny ![]() Seona te twoje bodziaki też fajniaste, ja już nie kupuję bo i tak mam dużo ciuszków ![]() Wieęc Goldika nie rodzi ![]() A Basiula nic nie pisała dziś, ani Owieczka..... Dziewczyny ja mam wizytę mieć w pon i nie idę bo gin na pewno zaserwuje mi masaż szyjki a ja nie chcę urodzić 1 ani 2 listopada ![]() ![]() A może wcześniej coś się zacznie ![]() U mnie jest tak ze główka niziutko, rozwarcie na 1.5cm, nic tam nie trzyma, czop odpadł 100lat temu, ganiam po domku i jeżdżę na mopie, autem też kursuję, wg zaleceń Seony biała armia nasłana ![]() ![]() Na razie nie schizuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nie było mnie kilka dni na forum bo znowu się przeziębiłam i leżałam grzecznie w łóżku a tu tyle Dzieciaczków przybyło ![]() Gratulacje dla Wszystkich Nowych Mamusiek ![]() ![]() A się zapytam co z Ggorą? Pamiętam że jakaś akcja skurczowa była, ale za bardzo nie postępowała czy coś.
#3202 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o iosc tablet dziennie to mnie nie pobijecie
3x dziennie fenoterol 3x isoptin 3x potas bo powyzsze wyplukuja potas a ja itak mialam niski 3x2 tabl esseliv na ta cholestaze 2 tabl zelaza 2 tabl witamin- kazal lekarz brac bo blizniaki obciazaja organizm 1 magnez No i doraznie nospa jakcos sie dzieje- czyli 20 pigul dziennie minimum ![]() Wlasnie co z ggora i innymi zaginionymi w akcji
#3203 | |
Wtajemniczenie
|
pisalam, pisałam i sie zmeczyłam.... a wypociłam az 2 str
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() musze jeszcze ostatnie sprzatnie zrobic, zjesc cos i czekam na mamusie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
ja mam w sypialni 22 st i powiem tak... za dnia wydaje mi sie ze jest OK... ale jak mam sie spac położyć to masakra.... wskakuje szybko i czuje sie jak w lodowce... ale ostatnio juz standardem jest ze wybudzam sie ok 1 ( o ile w ogole uda mi sie zasnac) i do 3 nie spie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
elfik ja kocham bodziaki, i te rozpinane i te przez glowe tez, zaden problem takiemu maluszkowi bodziaka zalozyc, jak juz ucieka tak jak moj gad teraz to juz gonic musze ;p ale dla mnie najlepsze rozwiazania body -pajac, body-spioch, body-polspioch.
![]() |
#3205 | ||
Wtajemniczenie
|
amarantas , seona .... gratki za super łupy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ela - Twoje sprzatanie mnie motywuje i kaze du.pe z wyrka ruszyć ![]() ![]() ![]() ![]() glam rzeczywiscie cieżko Cie przebić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
Glam, Ty to chodząca apteka!!
![]() Ela, Ty mnie motywujesz ![]() No właśnie co z Ggora!!!???!!! Co z tymi jej skurczami??? Chawa, nic nie pisała???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wpadalm się przywitać i zobaczyć co u Was i uciekam pozmywać gray po obiadku,odkurzyć i poprasować - nie chce mi się ale coś przydałoby się zrobić ![]() ![]()
#3208 |
Rozeznanie
|
Elu tez mysle, ze to motywujace czytac jak sprzatasz
![]() NO i pocieszajace, ze pomimo rozwarcia jeszcze nie rodzisz ![]() ![]() Dzis sie troche lenie, spalam 9 h, fajnie, ze jest cieplo ale tak mi brakuje slonca. Wymeldowalam sie dzis z domu rodzicow ale zamelduje sie dopiero za tydzien, wiec na pewno nie moge jeszcze rodzic poki sie nie zamelduje i nie pozaltwiam formalnosci ![]() A za godzinke jade na basen. Tez mam depilator brauna, nie ma takiej malej nakladki, ale wystarcza. Ja nie widze nic zdroznego w tym, zeby prosic TZ o tego typu pomoc, na pewno nie dziala to zniechecajaco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Zadomowienie
|
TO będę sprzątać dalej
![]() Aniolina to tak właśnie jest, z synem od jakiegoś 30tc chodziłam z 3cm rozwarcia, a na porodówke trafiłam z 6cm i ani jednego odczuwalnego bólu, jakaś twarda baba ze mnie ![]() Glam ty więcej jesz tabletek niż normalnego jedzenia ![]() Gosiaczek Ty się odzywaj bo jak Cię nie ma to myślimy że już rodzisz ![]() ![]() Oweczko widzę że nie tylko ja sama sprzątajaca, Ty też czujesz się w obowiązku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bodziakow mam troszke zapinanych kopertowo jak kaftaniki, ale i ze zwyklymi jest ok Jak pisala darusia- tak naprawde z noworodkiem jest o wiele latwiej bo lezy i sie poddaje zabiegom. A juuz taki roczniak to nie ma czasu na glupia Zmiane pieluchy- a im dalej tym gorzej... A jesli chodzi o temp/ ubieranie maluszka to faktycznie za goraco wcale nie dobrze A noworodkowi powinnO sie ubierac 1 warstwe wiecej niz same sobie ibieramy Przeczytalam w gazecie ze u nas w nowym szpitalu maja od niedawna gaz rozweselajacy dla rodzacych- ale sporo zlych opinii o nim slyszalam, chyba nawet Ania cos o tym wspominala
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.