|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
A ja chciałam się pochwalić, że po ostatniej rozmowie z promotorem ustalilam o czym będzie moja mgr
![]() Temat dokładnie nie sprecyzowany jeszcze ale będzie to wyglądało mneij więcej tak: "Komunikacja człowieka ze zwierzęciem/ Fenomen zaklinaczy koni" Gorzej, że na uczelni nikt nigdy o niczym takim nie pisał, promotor choć jeździ konno to pewnie tez nie będzie mógł zbyt wiele pomóc.. O ile rozdział o zaklinaczach nie powinien byc problemem bo materiałów jest mnóstwo to nie wiem jak sie zabrać za pierwszy czyli ten teoretyczny.. Wiem tylko, że ma być o komunikacji z ukierunkowaniem już na zwierzęta.. A w 3 rozdziale to totalni nie wiem co powinnam zawrzeć.. Qrcze.. Strasznie cienko mi idzie pisanie takich rzeczy.. Dobrze, że choć temat fajny i ciekawy.. |
|
|
|
#302 | |
|
Konto usunięte
|
Dobrze wiedzieć
Orientuję się przede wszystkim w literaturze polskiej, zwłaszcza podróżniczej ![]() No nic, zabiorę się za czytanie jak skończę aktualnie czytany kryminał Childa ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Ale chętnie powtórzę, że zazdroszczę takiego tematu
|
|
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30180471]Ja pierwszy raz o nim słyszę
![]() Znalazłam ją na półce z nowymi książkami. Ta o której piszesz jest jakąś poprzednią częścią czy zupełnie niezależną powieścią?[/QUOTE] Niezależną. Pochwała macochy też niezła. Albo Pantaleon i wizytanki ^^
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30180588]Dobrze wiedzieć
Orientuję się przede wszystkim w literaturze polskiej, zwłaszcza podróżniczej ![]() No nic, zabiorę się za czytanie jak skończę aktualnie czytany kryminał Childa ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Pisałaś nam już o tym ![]() Ale chętnie powtórzę, że zazdroszczę takiego tematu [/QUOTE]Taak? jejku, ja to mam ale sklerozę.. Myślałam, że pisałam o tym na końskim forum
|
|
|
|
#305 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
nie zauważyłam nowego wątku
![]() Moje wyszukiwania: czy krotkie paznokcie moga byc piekne kubuś puchatek stoi bokiem i je miodek |
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
a ja akurat tej książki nie przebrnęłam
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to strasznie indywidualna sprawa.
Moja mama np. nigdy nie przebrnęła przez "Mistrza i Małgorzatę" mimo wieelu prób, a to jedna z moich ulubionych książek. ![]() Z kolei ja nie dałam rady przeczytać do końca "Hobbita" ani żadnej części "Władcy pierścieni", sama męka dla mnie. Jedyne co mnie drażni, to jak ktoś mówi, że książka X to dno, tylko dlatego, że mu nie podeszła, bo była za trudna albo za lekka, albo język nie ten itp.
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może po prostu nie trawisz fantasy? Dla mnie dzieła Tolkiena to jedne z najlepszych książek Ale co kto lubi A Bułhakowa nie przeczytać to się pierwszy raz z tym spotykam Sama przeczytałam z 5 razy...
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jamapi - ja też nie ![]() Cierpiałam katusze czytając Pantaleona, a czytałam to na studiach... W ogóle cierpię katusze czytając Llosę, nie wiem za co on zgarnął tego Nobla
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie uwierzyłam jak usłyszałam to od mamy, ale zdarza się, zmusić się siebie nie da. Z tym, że moja ma bardzo podobny gust to mojego, po prostu coś nie pozwala jej przeczytać tej jednej książki.
|
|
#313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
#314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z ulubionych powieści fantasy to oczywiście Władca Pierścieni i Achaja ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- A macie konta na www.lubimyczytac.pl ? ![]() http://lubimyczytac.pl/profil/45782/orlica Tu jest moje
|
|
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie przepadam za SF, a fantasy kocham.
Wiedźmin, Eragon, Świat dysku <3 U mnie nowy post,a w nim lakier Orly kto ciekawy to kilkać w link w opisie. |
|
|
|
#316 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I szczerze powiem, że najbardziej mnie odrzucają te kolorowe straszne okładki, uprzedziłam się tak do książek, choć dwie próbowałam czytać Jakoś nie mój klimat
|
|
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30181898]Wiedźmin tak, jak najbardziej i z miłością, Eragon do przeczytania się nada, ale Świata Dysku nie trawię
I szczerze powiem, że najbardziej mnie odrzucają te kolorowe straszne okładki, uprzedziłam się tak do książek, choć dwie próbowałam czytać Jakoś nie mój klimat [/QUOTE]O tak, tak, Wiedźmin Eragona i Świata Dysku póki co nie tknęłam. Właśnie kończę cykl Miecz Prawdy Terrego Goodkinda, swoją drogą polecam, i biorę się za Martina i Pieśni Lodu i Ognia, aaach
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do mnie na post o pedzlach Chantill
|
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Do Świata Dysku zabierałam się kilkukrotnie, przeczytałam w sumie 2, może nawet 3 książki z tej serii, ale dowcip Terrego Pratchetta mi chyba jednak nie podchodzi, bo nie czuję tego halo, o którym wszyscy dookoła mnie opowiadali
Wszyscy moi znajomi kochali go pasjami, tylko ja jakoś nie. Tak samo czytałam Sapkowskiego Lex Perpetua, przeczytałam 3/4 i... no dobra, ok, książka nie jest zła, ale mnie po prostu nie podeszła. Zabrałam się nawet za "Autostopem przez Galaktykę", ale wrażenia te same - nie, to jednak nie jest mój gust.Ja lubię książki takie, że mogą być nudne (historia sama w sobie), ale styl pisania jest taki, że nie mogę przestać czytać. Taką książką, ewidentnie nudną, ale ze stylem, w którym się rozpływałam, był "Portret Damy" H. James'a. Coś takiego było też w książce Herty Mueller "Atemschaukel" (nie wiem czy została przetłumaczona na polski, czytałam po niemiecku). No ale to jest jednak książka już nacznie bardziej ambitna niż Portret Damy. H. Muller to jest jednak wyższy kaliber, nie da się ich porównywać. Jedną z najlepszych książek, jakie czytałam, była "Kocia Kołyska" Vonegutta. Kurcze, to to była książka! Ale czasami lubię też innego typu książki, np. wszyscy najeżdżali na "Diabeł ubiera się u Prady", że niby książka płytka i w ogóle masakra - przeczytałam, bo sama chciałam sobie wyrobić opinię i uważam, że to nie jest książka zła. Ok, nie spełnia jakiegoś wyższego literackiego zadania, no ale przecież nie taki był też jej zamysł. Jest lekka, dobrze się czyta, zabawna, ale jest w niej też jakaś myśl przewodnia.
Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-10-27 o 16:52 |
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do "Diabła..." - też przeczytałam, ot, takie czytadło, lekkie, momentami niespójne i bezsensowne moim zdaniem, ale nie miałam wobec tej książki wymagań innych niż żeby łatwo mnie oderwała od rzeczywistości i nie zmusiła w żaden sposób do refleksji. Zadanie spełnione w 100%.
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Niee, ja czytałam w oryginale, ale po prostu ten humor do mnie nie trafia w ogóle...
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja w przeciwieństwie do Was tutaj nie znoszę ani SF ani fantasy ![]() A ostatnią przeczytaną książką jest "11 minut" Paulo Coelho.
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za Paulo Coelho zdecydowanie nie przepadam.
![]() Czytałyście "Nowy wspaniały świat"? Co sądzicie? Edit: Odnośnie właśnie tej książki, chyba tylko raz spotkałam się z opinią podobną do mojej - że dla jednostek wobec których system zadziałał (i których była zdecydowana większość) to właściwie nie była antyutopia (chociaż zawsze można argumentować, że bez poznania nieszczęścia nie można docenić szczęścia).
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2011-10-27 o 17:14 |
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
11 minut bardzo mi sie podobalo ;D I tez nie lubie ani Fantasy, ani SF
|
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
O, Vonnegut to chyba mój ulubiony pisarz. Polecam też inne jego książki.
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.