Zazdrośnice - część 43 ^^ - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 15:41   #2821
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 43 ^^

Ja się nie znam na zwierakach, psa bym nie chciała, ale kota tak i będę mieć (nawet będąc w ciąży )

carmi, ja widziałam HIMYM, nie podobał mi się specjalnie -taki sobie imho. ale coraz bardziej lubię faceta robin i coraz mniej norę, a tak ją do tego odcinka ubóstwiałam. niech scenarzyści nie robia z niej takiej infantylnej słodkiej lali, tylko taką zadziorną no i ted w tym odcinku był świetny!

Witaj, kokosova swego czasu pisała z nami także miodova
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:43   #2822
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
to strona tej firmy http://LetterArt.eu/portfolio
Dzięki Ci dobra kobieto, właśnie tego szukałam Tylko pewnie i tak ich nie zamówię bo: sa za drogie, mogą być niewyraźne, nie są spersonalizowane.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:44   #2823
frezyjka85
Zakorzenienie

39,1

masakra!
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:45   #2824
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
CZEŚĆ
Pierwszy dzień w pracy właśnie mi mija... Umówiłam się przed chwilą do fryzjera na poniedziałek i proszę o radę Co mam zrobić z włosami? Widziałyście na zlocie moje odrosty. Wiem, że muszę troszkę skrócić, bo są okropnie zniszczone, ale co z kolorem? Jakieś propozycje?
Orzech lub jasne brąz

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
proszę o kciuki o 18.15
Mówisz, masz

Uciekam na angielski, potem aerobik, potem z koleżanką na ploty. Miłego wieczoru
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:45   #2825
kokosova
Przyczajenie

Stygmatek ja z kolei słyszałam, że suczke najlepiej wysterylizować jak raz urodzi, że to podobno jest najzdrowsze dla psa. Ale pewnie co wterynarz to różne zdanie . Sorry za wtrącenie :P.

BYou nie wiem za co ale też będę trzymać kciuki

Carmelova obydwoje macie pracę i zarabiacie na siebie i wg mnie tak wlaśnie powinno być. Nie ma się co spieszyć

No to fajnie, macie swoje wątkowe dzieciaczki
kokosova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:46   #2826
kasia0912
Zakorzenienie

Frezi jak jest gorączka to znak,że organizm walczy z chorobą ale lekarz powinien go obejrzeć.

uciekam Będę wieczorem

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Edytowane przez kasia0912
Czas edycji: 2011-10-27 o 15:54
kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 15:58   #2827
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
39,1

masakra!
ale jak ja mam tylko temperature, to też nie lecę od razu do lekarza, tylko zbijam w domu. jak mu podejdzie do 40, to lećcie do dr.
Stary 2011-10-27, 16:00   #2828
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokosova Pokaż wiadomość
Stygmatek ja z kolei słyszałam, że suczke najlepiej wysterylizować jak raz urodzi, że to podobno jest najzdrowsze dla psa. Ale pewnie co wterynarz to różne zdanie . Sorry za wtrącenie :P.

BYou nie wiem za co ale też będę trzymać kciuki

Carmelova obydwoje macie pracę i zarabiacie na siebie i wg mnie tak wlaśnie powinno być. Nie ma się co spieszyć

No to fajnie, macie swoje wątkowe dzieciaczki
Na razie mamy jedną Mrówkę
Stary 2011-10-27, 16:01   #2829
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
39,1

masakra!
frezi ja zawsze temperature w nocy mialam wyzsza niz w dzien... a jak juz wybitnie nie chce isc do lekarza to niech duzo pije, lezy i sie poci, polopiryne zawsze bralam

Edytowane przez Lady Marmalade
Czas edycji: 2011-10-27 o 16:02
Lady Marmalade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:03   #2830
carmelova
Zakorzenienie

Najka z tym HIMYM to chodziło mi o motyw partner-rodzic. Widzicie w swoich Tżtach podobieństwo do swoich ojców? Bo ja się intensywnie przyglądałam i jak już, to B. ma niektóre cechy mojej mamy Jestem jak Marshall
Stary 2011-10-27, 16:09   #2831
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Ilsa rozumiem, że nie podoba Ci się Jego czapka, ale czasem warto ugryźć się w język i inaczej wyrazić swoje zdaniewbrew pozorom Faceci są bardzo czuli na krytykę i źle znoszą teksty o tym, że noszą :babskie ciuchy nie podoba mi się tylko to "skarżenie" na Ciebie mamie. przypomina mi to byłego xhłopaka mojej przyjaciólki-potrafił w trakcie kłótni zadzwonić do swojej mamusi i powiedzieć:mamuś, a Asia się ze mną kłóci jesteście dorośli, tworzycie związek i niepotrzebny Wam świadek Waszych nieporuzmień
o kurczę, z takim dzwonieniem to już gruba przesada :/ wyjaśniliśmy sobie wszystko dzisiaj bo akurat ja miałabym same seminarki a on ma w tym tygodniu tylko ćwiczenia bo jacyś ludzie wynajęli centrum wykładowe do spotkań biznesowych. Mam nadzieję że będzie lepiej
za to powrót był koszmarny, odcinek który zwykle pokonuję w 14 minut był zupełnie nieprzejezdny bo były w mieście dwa alarmy bombowe i zanim spięli poślady i podstawili jakieś rzęchy, które musiałam zmieniać 2 razy i jeszcze drałować pieszo to stałam na durnym deszczu (tramwaje miały zakaz jechania w ulicę Mielżyńskiego i były objazdy autobusem) i podobno taki sam alarm bombowy był na najbardziej uczęszczanym deptaku więc masakra
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Tzn. właśnie o to mi chodzi, że zastanawiam się, czy nie straciłam, ale przecież zadowolona jestem ze swojej młodości no ja chodziłam do gimnazjum, nie byłam grzeczna, ale też bez przesady.Teraz też nie jest najgorzej, przynajmniej oceniając z perspektywy praktykanta, lubiłam uczyć w gimnazjum
i chciałabyś żeby inni żałościli Ci ciuchów ?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
pies teściów jest tak rozpuszczony, że jak jemy obiad to potrafi warczeć na teściową bo nic mu długo nie dała, no i zawsze ma pełną miskę jedzenia suchego + chyba 2 razy dziennie obiad z puszki
o to faktycznie, nie podoba mi się jak pies żebrze pod stołem bo mam wrażenie wtedy że jest głodzony
w temacie piesków to widziałam dziś na przystanku czarnego labradorka wielkości mojej stopy taki maleńki że naprawdę coś kochanego

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:10   #2832
frezyjka85
Zakorzenienie

zbieramy się i jedziemy do lekarza....

carmel - niestety ale 5.11 stoi w takim razie pod znakiem zapytania, bo teraz na pewno nie pojedziemy do Krk i będziemy odbijać Święto Zmarłych za tydzień, więc nie wyrobię z sukienkami zwłaszcza, że mam 5 osób na paznokcie
Stary 2011-10-27, 16:15   #2833
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
zbieramy się i jedziemy do lekarza....

carmel - niestety ale 5.11 stoi w takim razie pod znakiem zapytania, bo teraz na pewno nie pojedziemy do Krk i będziemy odbijać Święto Zmarłych za tydzień, więc nie wyrobię z sukienkami zwłaszcza, że mam 5 osób na paznokcie
To nic Mycho. Niech się Łukasz kuruje
Stary 2011-10-27, 16:16   #2834
najfajniejsza
Zakorzenienie

Carmi, no ten motyw lekko naciągany u nas to widzę w minimalnym stopniu i tylko w mowie (np. powie słowo, którego używa mój tata itp.).
Stary 2011-10-27, 16:25   #2835
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Nam się ostatni odcinek HIMYM podobał I mam nadzieję, że tż nie jest podobny do moich rodziców bo nie wróżyłoby to dobrze naszemu małżeństwu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 16:27   #2836
najfajniejsza
Zakorzenienie

Włosoznawczynie czym nabłyszczyć włosy? mam tak masowa, że masakra...
Stary 2011-10-27, 16:59   #2837
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
To nic Mycho. Niech się Łukasz kuruje

angina tydzień antybiotyku i leżenie :/
Stary 2011-10-27, 17:04   #2838
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
najwazniejsze, ze wiadomo co mu jest i dobrze, ze poszliscie do lekarza teraz tylko opiekuj sie mezem
Stary 2011-10-27, 17:04   #2839
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ się nie zgadza.... uważa, ze pies nie nadaje się do mieszkania i jak kiedyś przeprowadzimy się do domu, to będziemy mieć zwierzaka....
a czy byłby bardzo zły gdybyś go wzięła po kryjomu podczas jakiegoś jego wyjazdu ? Moja mama wzięła naszego pieska gdy tata był w delegacji i potem musiałby już być bez serca żeby kazać jej go oddać skoro chcieli go uśpić bo nikt go nie chciał i tak się przemęczył z "kudłami" przez 17 lat a dla mnie dom musi mieć zwierzątko, najlepiej psa

Stary 2011-10-27, 17:10   #2840
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
uuu współczuję bo wiem, że angina to koszmar. Życzę zdrowia.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a czy byłby bardzo zły gdybyś go wzięła po kryjomu podczas jakiegoś jego wyjazdu ? Moja mama wzięła naszego pieska gdy tata był w delegacji i potem musiałby już być bez serca żeby kazać jej go oddać skoro chcieli go uśpić bo nikt go nie chciał i tak się przemęczył z "kudłami" przez 17 lat a dla mnie dom musi mieć zwierzątko, najlepiej psa
Wg. mnie takie zachowania są nie fair wobec partnera. Nie chciałabym by tż robił coś za moimi plecami i stawiał mnie przed faktem dokonanym i sama też tak nie postępuję.

Stary 2011-10-27, 17:19   #2841
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
A wiecie cooo....? Dzisiaj asystowałam profesorowi przy operacji jak mnie 2 tygodnie temu ochrzcił swoją asystentką do sprawdzania listy obecności i uzupełniania dokumentów, tak dzisiaj kazał się umyć, dał sterylne rękawiczki i mu pomagałam przy... usuwaniu gałki ocznej kota
biedactwo jak się to robi, nakłuwa oko i potem usuwa jakimś przyrządem podobnym do łyżki ?
Cytat:
za dojrzałą decyzję o ślubie... ale są czasem sytuacje ja u mnie czy u carmelki, że rodzice wręcz czuja się źle kiedy nie mogą dołożyć się własnej córce do ślubu... i jest to dla nich ujma, kiedy mówi się, że samemu wyprawia się ślub.... zobaczysz co czas pokaże
to prawda ale też lepiej czują się po ślubie gdy nie musieli się dokładać bo wiedzą wtedy że dzieci są już niezależne moi rodzice byli dumni że brat jedynie dla ich przyjemności poprosił o tort i garnitur

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Włosoznawczynie czym nabłyszczyć włosy? mam tak masowa, że masakra...
słuchaj ja po olejach wcale nie mam nabłyszczonych ale ten olejek do rozstępów stosowany tak jak oleje jest cudowny dla moich włosów Mateusz się nimi dziś bawił i bawił, takie są miękkie i błyszczące szczerze polecam olejek na rozstępy ciążowe z Rossmana
Cytat:
Wg. mnie takie zachowania są nie fair wobec partnera. Nie chciałabym by tż robił coś za moimi plecami i stawiał mnie przed faktem dokonanym i sama też tak nie postępuję.
na tej samej zasadzie możesz powiedzieć że planowana wpadka jest nie fair a jednak pomaga niektórym facetom zdecydować się wreszcie na ślub i odkrywają w nim, że to głupota że wcześniej go nie chcieli a nasz piesek miał być uśpiony więc chyba warto było go wziąć

Stary 2011-10-27, 17:26   #2842
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
na tej samej zasadzie możesz powiedzieć że planowana wpadka jest nie fair a jednak pomaga niektórym facetom zdecydować się wreszcie na ślub i odkrywają w nim, że to głupota że wcześniej go nie chcieli a nasz piesek miał być uśpiony więc chyba warto było go wziąć
Planowana wpadka jest dla mnie jeszcze gorsza. Wrabianie kogoś w ojcostwo choć nie czuje się do tego gotowym to świństwo. Wrzuca się na czyjeś barki zobowiązanie do końca życia i ma się w nosie co on o tym myśli. Nie mówiąc o tym, że facet może jeszcze bardziej nie chcieć i zamiast ślubu i szczęśliwej rodzinki będzie dziecko wychowywane bez ojca. Wg. mnie związek powinien opierać się na szczerości i szacunku.

Stary 2011-10-27, 17:27   #2843
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
słuchaj ja po olejach wcale nie mam nabłyszczonych ale ten olejek do rozstępów stosowany tak jak oleje jest cudowny dla moich włosów Mateusz się nimi dziś bawił i bawił, takie są miękkie i błyszczące szczerze polecam olejek na rozstępy ciążowe z Rossmana
a możesz mi pokazac jaki? jade jutro do rossmanna, iwęc kupilabym. uzywasz zamiast oleju zwyklego, tak? wsensie olejujesz wlosy na noc tym na rozstepy, tak?
Stary 2011-10-27, 17:31   #2844
aleksandrettaa
Zakorzenienie

CARMI ile dawałaś cukru do muffinek z gruszką? Bo w przepisie jest:
  • 150 g drobnego cukru (dałam mniej)
  • 75 g jasnego brązowego cukru + do posypania muffin przed pieczeniem
I nie wiem czy dawać 150+75 czy mniej a jeśli mniej to o ile?

Stary 2011-10-27, 17:32   #2845
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
najwazniejsze, ze wiadomo co mu jest i dobrze, ze poszliscie do lekarza teraz tylko opiekuj sie mezem
będę się pięknie nim opiekować

Cytat:
tak jak już pisałam... nie chcę go stawiać w takiej sytuacji, bo to nie jest rozwiązanie

Cytat:
uuu współczuję bo wiem, że angina to koszmar. Życzę zdrowia.
dziękujemy

Cytat:

to prawda ale też lepiej czują się po ślubie gdy nie musieli się dokładać bo wiedzą wtedy że dzieci są już niezależne moi rodzice byli dumni że brat jedynie dla ich przyjemności poprosił o tort i garnitur
no to zależy wszystko od rodziców.... różnie to bywa
Stary 2011-10-27, 17:33   #2846
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Planowana wpadka jest dla mnie jeszcze gorsza. Wrabianie kogoś w ojcostwo choć nie czuje się do tego gotowym to świństwo. Wrzuca się na czyjeś barki zobowiązanie do końca życia i ma się w nosie co on o tym myśli. Nie mówiąc o tym, że facet może jeszcze bardziej nie chcieć i zamiast ślubu i szczęśliwej rodzinki będzie dziecko wychowywane bez ojca. Wg. mnie związek powinien opierać się na szczerości i szacunku.
Ale jeśli się z kimś jest i się z nim kocha to powinno się liczyć z możliwością ciąży, nawet gdy się jest na tabletkach. Gdyby facet opuścił mnie za ciążę czy przyprowadzenie psa to niech faktycznie spada wiadomo, nie zaszłabym przeciw niemu w ciążę ale czemu odmawiać sobie psa ? On nie musiałby z nim nawet wychodzić na spacery a po rozstaniu nie trzeba na psa płacić alimentów
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
a możesz mi pokazac jaki? jade jutro do rossmanna, iwęc kupilabym. uzywasz zamiast oleju zwyklego, tak? wsensie olejujesz wlosy na noc tym na rozstepy, tak?
dokładnie tak nawet nałożyłam dwie maleńkie kropelki na końcówki i działa jak mniej intensywny jedwab wygląda to tak: http://www.rossnet.pl/GalleryImages/...31_8901352.jpg tylko ja odlepiłam etykietki żeby mama się dziwnie nie pytała
(tylko koniecznie uważaj czy bierzesz olejek czy balsam !!! Mają takie same opakowania)

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-10-27 o 17:34
Stary 2011-10-27, 17:37   #2847
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jeśli się z kimś jest i się z nim kocha to powinno się liczyć z możliwością ciąży, nawet gdy się jest na tabletkach. Gdyby facet opuścił mnie za ciążę czy przyprowadzenie psa to niech faktycznie spada wiadomo, nie zaszłabym przeciw niemu w ciążę ale czemu odmawiać sobie psa ? On nie musiałby z nim nawet wychodzić na spacery a po rozstaniu nie trzeba na psa płacić alimentów
Ilsa ale tu chodzi o uczciwość a nie obowiązek wyprowadzania psa. Po prostu wrabianie kogoś w posiadanie psa/dziecka czy coś innego gdy partner nie chce jest nie fair wg. mnie ale każdy ma swoje standardy. Ja widzę to tak, ty inaczej i nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii.

Stary 2011-10-27, 17:47   #2848
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa ale tu chodzi o uczciwość a nie obowiązek wyprowadzania psa. Po prostu wrabianie kogoś w posiadanie psa/dziecka czy coś innego gdy partner nie chce jest nie fair wg. mnie ale każdy ma swoje standardy. Ja widzę to tak, ty inaczej i nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii.
Rozumiem że wrabianie w dziecko jest okropne ale jeśli się nie ma alergii to po co bronić się rękoma i nogami przed psem, którego można uchronić od śmiertelnego zastrzyku ? Albo utopienia w worku...

Stary 2011-10-27, 18:05   #2849
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, dzięki, kupię i postaram się nie pomylić
a poza tym w całej rozciągłości zgadzam się z Aleks.
Stary 2011-10-27, 18:05   #2850
frezyjka85
Zakorzenienie

udało nam się zarezerwować fajne miejsce Budapeszcie i jedziemy w 8 osób 11-14.11 będziemy zwiedzać i wspólnie się bawić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości