|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak utrzymać fryzjerski efekt w domu???
Zawsze po wyjsciu od fryzjera(do Loreala chodzie akurat)włoski sa idealne, lśnice, spręzyste-jak z reklamy.A co sie z nimi dzieje w domu??? Jak utrzymac taki efekt samemu? Czy to czary jakieś? Wiem, że w salonie uzywaja kosmetyków profesjonalnych. Ale jak mi wytłumaczycie fakt, ze kupilam sobie szampon ten 3D Kerastase i odzywkę Kerastase(finis) , 150 zl, dałam, zeby miec super wlosy i....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: jak utrzymać fryzjerski efekt w domu???
Tajemnica tkwi we fryzjerskim suszeniu włosów: silny i skoncentrowany (mocno spłaszczona nakładka) strumień powietrza z suszarki kierowany od góry głowy do dołu wygładza łuski włosów, co dodaje im sprężystości i blasku. Dobrze suszyć włosy na dużej, lekko zaokrąglonej szczotce z naturalnego włosia (z dzika) cały czas wyciągając je do dołu i wygładzając powietrzem suszarki.
Druga kwestia to profesjonalne mycie włosów - dłużej zachowują świeżość. Spróbuj robić podobnie: łagodne, powolne ruchy, szamponu oszczędnie i nie bezpośrednio na głowę, letnia woda. Jeszcze jedna rzecz to farba: jeśli poddajesz się zabiego koloryzującym, musiałaś zauważyć, że włosy do pierwszego mycia mają wyjątkowy błysk i sprężystość... Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Haha a ja nigdy nie chce, aby fryzjerka modelował mi włosy. Mówię po prostu że w domu nie bede tego robić, więc chce zobaczyć jak fryzurka bedzie wyglądać po zwykłym wysuszeniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no tak...ale mnie zależy, bo mam włosy długie mocno pocieniowane obciete "pod żelazko"...pewnie, ze nie chce codziennie zelazkowac ale na wyjscie bym chciała szalowo wygladac..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Kwestia wprawy: suszarka w lewą łapkę, szczota w prawą, nakładasz dość grube pasma włosów chwytając pomiędzy płasko złożone palce wskazujący i środkowy prawej ręki (w tym czasie trzonek szczotki w pozostałych dwóch paluszkach podtrzymywany kciukiem
![]() W wersji skróconej po prostu susz włosy trzymając suszarkę cały czas nad głową, niezbyt intensywnym strumieniem, ale jednocześnie szczotkując włosy, kiedy są już w 80% suche. Oczywiście lustro niezbędne! ![]() Suszę tak włosy od lat i wymodelowanie dowolnej fryzury zajmuje mi około 10 minut. Ale tylko na własnej głowie, na cudzej byłoby ciężko! ![]() Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
TUŻ, oczywiście chciałam napisać, wybaczcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jasne-doskonale wiem o co chodzi, bo klientkom tak własnie susze włosy....tylko sobie samej tyl tak zrobić przy długich wycieniowanych włosach to cięzko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Josefine - co to za szamponik Kerastase 3D? Jakaś nowość?
Jestem fanką kosmetyków tej firmy. Rozumiem, że dają efekt niejako "trówymiarowy" ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Gosiabie, ten szmpon to (jeśli dobrze pamiętam ) Kerastase Bain Volume 3D czy jakos tak. Ja go kupowałam we wloszech, wieć moze faktycznie jest nowoscią....tu nie orientowalam sie wcześniej czy jest taki szmponik w salonach. Kupilam go tam, bo byl wg opisu do moich wlosów-czyli do delikatnych wlosów nadaje efekt powiększenia objętości włosków. Fajny jest. ale ja ciągle marze o włosach "jak od fryzjera"moze to nie wina kosmetyków-bo kerastase to najwyzsza półka....no nic trzeba jakoś do tego dojść
![]() josefine |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.