|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
Goldenku, rzucaj menu świątecznym ja z przyjemnością zgapię
Coś miałam pisać ![]() Aaa wiem! Golden, Storek się wystrachał i to porządnie raz, bo go postraszyłam że wyrzucę dwa, obcięłam mu calutką zeschniętą łodygę (ostały się same liście i korzenie) a ten skubany puścił korzonka i w górę puszcza łodygę
|
#3122 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka porządna patelnia potrzebna jest bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bez lukru i dużo, bo u mnie schodzą w ekspresowym tempie Podziel się swoją podstawową listą
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
no to gratki za storka
jak się rozkwitnie to sesję proszę, muszę widzieć kogo od śmierci na śmietniku uratowałam menu wrzucę ale dopiero jak skończę dziubanie, bo co chwilę się odrywam i pruję i szlag mnie trafia bo niewymiarowo sobie zrobiłam i muszę kombinować a jutro ostatni dzień obym dziś skończyła, obcykała i wykrochmaliła, bo jutro to cienko widzę ale tak poza tym to proste mam menu karpia tylko szczupakiem i sandaczem zastępuję, i leszczem, a poza tym tradycyjnie ![]() też jemy wilię u teściów, taką małą ale jemy, a potem na tydzień do rodziców moich, ale u siebie i tak robię, taką tylko dla nas (i dlatego u teściów mała ) nie zrezygnuję ze świąt tylko z P. czekałam na to 6 lat i mowy nie ma jeszcze jak on już planuje wystrój stołu, już mi szyszek do wieńca nazbierał i obiecał, że zawiezie do lasu po gałązki i jemiołę nie zabiorę mu tej radochy
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-10-27 o 13:41 |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja zgapię z Was świąteczne potrawy
Świąteczne dania to nie jest moja mocna strona, ja zajmę się dekoracjami pierniczki może też spróbuję zrobić nigdy nie robiłam miałam robić w zeszłym roku, ale wyszło jak zwykle- moje lenistwo wzięło górę ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-27 o 13:41 |
|
|
|
#3125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najpierw zawsze ze dwa dni pływa w wannie, ale nie mojej tylko u teściowej i barszcz z uszkami z grzybowym farszem. Resztę obmyślę, lub zgapię od Was ![]() Cytat:
A pierniczki zrób koniecznie. Bardzo proste,szybkie do zrobienia i pyszne , szczególnie jak poleżą kilka dni
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() dzisiaj tak myślałam sobie że zaraz święta, a tu proszę nawet na wątku taki temat ![]() szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie tych świat ze względu na mamę wielkanocne też spędzaliśmy ja mój tata i brat(Tż miał rankę w pracy) mama była w ZOLu wtedy,a teraz jest w domu, z jednej strony fajnie ale na w łóżku a my przy stole, przykre to![]() oczywiście znając życie ja będe musiała wszystko przygotować więc licze na Waszą pomoc ![]() na pewno upiekę sernik i zrobię pierogi z kapustą i grzybami chciałabym też zrobić barszcz z uszkami i bigos ja karpia nie lubię ale mój tata i brat lubią więc pewnie zrobię dla nich, dla siebie chyba rybę po grecku
|
|
|
|
#3127 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Kochanaaaaa
![]() Cytat:
Szybko się zbiera ![]() Jedliśmy późną obiado kolację... kopytka ![]() Odpocznę i będę dalej papierologię ogarniać ![]()
|
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
tadaaaaaaaaaaammmmmmmm skończyłam
woda mi się na krochmal gotuje, a ja odpoczywam i korzystam z tego, że pierwszy raz coś tak piorunem zrobiłam mega uczucie. i zgodnie z obietnicą - jak skończę to wypiszę - wypisuję listę podstawową na święta: - barszcz z uszkami (barszcz na burakach, prawdziwy z zakwasem i uszka też lepione )- ziemniaczki suche z cebulką - śledź w wodzie śmietanowej - kapusta z grochem i grzybami zaciągnięta mąką - kasza z cebulką i masłem - śledź pod pierzynką - ryba po grecku - szczupak/sandacz pieczony w całości (ale mam takie fajne małe, więc akurat na 2 osoby w tym roku) - filet z ryby w cieście - krokiety ziemniaczane z pieczarkami - ciasta: sernik, stefanka, makowiec (coś z tego, bo nie zjemy wszystkich) - sałatka warzywna - kompot z jagód i poziomek, winko, owoce. wersję podstawową rozszerzę jak wyciągnę od mamy przepisy na cuda które w zeszłym roku zrobiła ale w zeszłym roku miałam to wszystko, w ilościach na 2-3 osoby ciasto jedno i kompot z innych owoców . no. się pochwaliłam. teraz WY
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie mam czym chwalić bo jak pisałam, stołuję się u rodziców i teściów w święta ![]() Ale chcę w tym roku zrobić rybkę po grecku i jakieś śledzie więc sprawdzone przepisy mile widziane
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
golden - ale masz ambitne plany gotowania na święta
![]() Ja się nie będę wychylać Pomyślę w grudniu co zrobić ![]() Anastazja, a mamie się poprawia ? Przykre, że nie będzie mogła siedzieć przy stole, ale co zrobić ![]() Cytat:
dobrze, że o słodyczach za dużo nie piszemy, bo by też za nami chodzić zaczęły
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-27 o 20:49 |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ząb mnie tak boli, ze masakra, zyc mi nie daje dziękuję za pamięć jakoś lepiej mi się Was podczytuje niż pisze ;Dna swieta prawdopodobnie tesciowa przyjezdza wiec gotowanie bede miala pewnie z glowy chociaz nie bardzo jestem z tego zadowolona ale co zrobic
Edytowane przez Caroline_88 Czas edycji: 2011-10-27 o 21:13 |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz, a nie tylko podczytujesz cichaczem ![]() Mała w pełni sił, zaraz ją w kosmos wyślę ![]()
|
|
|
#3133 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to miło Cię widzieć ![]() Takie procki są to może wystrzelisz Pies mnie w oko udrapał
|
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Caroline pisz pisz nie tylko podczytuj ![]() No i mam nadzieję że ząb szybko przejdzie ![]() Oglądam kuchenne rewolucje śmieszne
|
|
#3135 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Też oglądam
Koleś najbardziej lubi jeść psa Moją bestią by się nie najadł
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, bo bym małą i Tż razem wystrzeliła Bestia wygrała
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja bestia to słodziak do oglądania
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
aż sama włączyłam
![]() zapomniałam o tym. a Wiecie co jeszcze lubię? Na 4 jest ten program o milionerach, co sponsorują kogoś z fajnym pomysłem na biznes, ale kurcze nigdy nie wiem kiedy to leci ![]()
|
|
#3139 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ale hardkor był w tych Rewolucjach
![]() Idę czytać dalej, wciągający ten Gringo ![]() Dobranoc Najseksowniejsze
|
|
#3140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Jak to zobaczyłam jak ten cały szef traktuję tą dziewczynę to po poprostu nie do pomyślenia takie zachowanie ! dziewczyna cała spanikowana jakby kogoś zabiła nie stłukła kilka talerzy masakraaa, sama bym wyszła, nie wróciła nigdy i jeszcze bym to zgłosiła
Edytowane przez Caroline_88 Czas edycji: 2011-10-27 o 23:21 |
||
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
o caroline a mialam rano pytac czy ktos cie widzial ostatnio
|
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
zyje, zyje heh podczytuje Was codziennie
|
|
#3143 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Bry Ja dzisiaj ranny ptaszek Czytałam książkę a zaraz będę oglądać Chirurgów ![]() W międzyczasie pyknę antybiotyk i przygotuję obiad. Aaaale dzisiaj rześko
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
ale mi się spało dzisiaj mogłabym z łóżka nie wychodzić.gardło nie boli, ale nos mam zatkany, jak nie urok to ... spiję herbatę, zjem, śmignę do sklepu po wstążkę i wreszcie będę mogła się pochwalić tym dziełem moim słodycze też chodziły po wątku trufelki odrzańskie Punto współczuję ran wojennych śmiejecie się, że gość psy jadł, a ojciec mój sam o mało nie wtrząchnął w stolycy ). skończyło się taty zwiedzanie no i właśnie Caroline - o gotowaniu nie musisz jak nie chcesz, możesz o teściowej idę zjeść
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Caroline nie musisz tylko o gotowaniu pisać przecież ![]() Witam się bez kawy, bo odkręcam kran, a tu wody nie ma
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-28 o 10:05 |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i pyszną kawusię zrobię
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal nie mam wody
|
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. ja mam dzisiaj nareszcie wolne
Własnie śniadanie zjadłam, Zaraz mam randkę z depilatorem, potem kawa i artykuły. nie ruszam się dzisiaj z domu, tylko pojade 'Tżowi po jakieś łaty do opon bo mu powietrze uchodzi. Mam zamiar dzisiaj prać, pisać artykuły i leniuchować bo jutro znowu na 10 do pracy. Jeszcze tylko dwa dni mi w salonie zostały i kończe. Tzn poprosiła mnie żebym dwa dni w listopadzie po pracy przyszła im pomóc bo będa drzwi otwarte w salonie i sobie nie poradzą. Zgodziłam się, tylko jestem ciekawa ile mi zapłaci. Wczoraj moja sąsiadka urodziła. O mało co w aucie by rodziła, bo bóle ja brały od 5 rano, a o 9 do mnie zadzwoniła, że się zaczyna i czy jej dziecka nie przypilnuje bo ona jedzie do szpitala. Jak się okazało w drodze do Poznania były takie korki, że musiała karetka po nią przyjechać na sygnale. Ledwo zajechała do szpitala już urodziła. Dziewczynkę ma. Co do świąt, ja podobnie jak Nadia idę do mamy na dół albo do teściów. Zeszłe święta były mało udane bo rozpadał się mój związek z Tżtem, ale w tym roku chcę mieć piękne święta. Tak sobie myślę, że może pojedziemy do tściów i zabierzemy moją mamę. Lece się cieszyć wolnym dniem
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
może coś gdzieś pękło
albo ktoś sobie remoncik robi i po cichu zakręcił zawór w piwnicy nie pytając sąsiadów o zgodę ani nie uprzedzając... a u sąsiada jest?Effie ciesz się wolnym i odpoczywaj
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2011-10-28 o 10:32 |
|
|
|
#3150 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Lilik, to masz niespodziankę
U mnie ostatnio też tak było to awaria nagła wyskoczyła...Effie, gratulacje dla sąsiadki ![]() Posprzątałam Żabie, podlałam Miecia, została mi bestia. Idę na spacer
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Taka porządna patelnia potrzebna jest bardzo 
na teraz już bo rosioł się robi
pasowałoby menu ustalić, pogotować przed BN i na święta błysnąć talentem
więc podstawę mam
miałam robić w zeszłym roku, ale wyszło jak zwykle- moje lenistwo wzięło górę 
wielkanocne też spędzaliśmy ja mój tata i brat(Tż miał rankę w pracy) mama była w ZOLu wtedy,a teraz jest w domu, z jednej strony fajnie ale na w łóżku a my przy stole, przykre to

ząb mnie tak boli, ze masakra, zyc mi nie daje 

albo ktoś sobie remoncik robi i po cichu zakręcił zawór w piwnicy
U mnie ostatnio też tak było to awaria nagła wyskoczyła...