|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Próbowałam i nie widziałam zwiększenia laktacji
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
ile pakujecie tych podpasek wilgachnych do torby??1-2 paki??
bo one duzo miejsca mi zajmują;/a jeszcze podkłady an pzreścieradło to 3/4 torby zajęte... dobrze,że dla Małej w oddzielną torbę,a rzeczy dla tż w reklamówę już ![]() Glam-Ty i tak chudzinka ![]() jakieo olejku uzywasz?firmy ROC czy eucerin? ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dominej-trzymam kciuki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- poszukuję jakiegos balsamu ujędrniającego ,zeby móc go używać po porodzie na brzuch -coś polecacie??
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Tak, one są z glukozą, ale nic się dziecku po nich nie działo Poza tym polecam herbatkę koperkową z Krugera!! Ona działa w 100000 %, jak dziecko sobie po niej purka porządnie, wcale kolek moja nie miałaJak tylko widziałam, że coś z brzuszkiem się dzieje, podwija nóżki to od razu Krugera robiłam i wszystko przechodziło http://www.kruger.pl/pl/oferta/impress.php?product=42 |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-bardziej to mi chodizło o to,że ja nie lubie jak jest coś słodoznego
![]() zaraz poszukam tej herbatki po aptekach internetowych ![]() póki co to ja mam zwykłą herbatkę koperkową ktora ja mam zamair pić-tylko nie wiem od kiedy mogę zacząc tak 1 dziennie...
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam, miłego wieczorku życzę
![]() Domniej trzymam kciuki za pierwszą wspólną noc
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fix Owoc kopru włoskiego (Flos) w dozie jestchciałam wkleić linka ale jakies zabezpieczenia są durne
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-27 o 19:45 |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() następnego dnia dopiero, jak mama dojechała, to jakoś się przemogłam
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
asiol mi ginek kazal po porodzie przyslac do niego tzta i wtedy wypisze dominej fajnie, ze jestescie juz w komplecie dacie sobie rade na pewno, ale trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez dzialal loper wloski albo mieszanki, karmi lub bawarka to z tego co slyszalam raczej mit niepoparty naukowo Ale jak dziewczyny pisaly najlepiej dziala czeste przystawianie aha jeszcze psobiscie nie polecam herbatek granulowanych typu hipp- wiecej w nich cukru niz ziol
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-10-27 o 20:15 |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Dopiero teraz mam na was czas matko nie mam sił mała od 10 do 4 popołudniu nawet sekundy nie przespała Później pojechaliśmy do tesco na zakupy i cały dzień do |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, to super Ci malutka przybiera
![]() I coś dla nas mam, uwielbiam tą piosenkę http://julianos.wrzuta.pl/audio/39hj...bina_szczescia
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko uzywam Roca bo eucerin mi sie skonczyl, teraz zastanawiam sie nad mamamil olejkiem. Mam tez maslo do brzucha palmers ono jest na ciaze i po porodzie
Typowo poporodowe widzialam Z ziai ale nie stosowalam wiec nic wiecej nie powiem- sprawdz czy jest moze na kwc
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dygotko ja wziełam 2 paczki tych pieluch dla siebie troszke je zwinełam żeby az tyle nie zajmowały miejsca. Co do czapeczki to ja kupuje takie naprawde maleńkie bo no Julcia urodziła sie z główką o 34 cm wiec 38 to dużo za duza , a są napewno tez mniejsze jak dobrze pamietam.---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
ania jeśli to to co piszesz to juz ci współczuje bo ja w nocy wyłam tak Mnie cycki bolały ale TZ dzielnie mi pomagał. Jak sobie przypomne to juz mi sie ryczeć chce tak to boli . Kochana walcz zebyś nie przechodziła tego
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Idę do łóżka z ksiązką
.Dominej to kciuki za nockę Ania będzie dobrze Jutro wybywam na cały dzień, rodzenie wstrzymane, więc wszystko ok jakby któraś jutro się zastanawiała gdzie się podziałam .Dobranoc |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko ja tez 2 paki nart spakowalam
Ktoras z was pisala ze po porodzie nie sprawdzaly sie zwykle alwaysy tylko podklady- u mnie bylo to samo, normalne podpachy podraznialy i odparzaly, w tych mozee mniej chemii jest czy cos ( no bo te supercienkie chlonne wklady w podpaskach to sama chemia A pod narte przyklejalam normalne wkladki hig w poprzek majtek zeby takie skrzydelka zrobic i bylo ok Wlasnie a propjs chemii w podpaskaxh to mi sie przypomnialo jak raz przypadkiem wypralam pampka z ciuchami- po praniu wszystko bylo pokryte takim zelem bleeee Jeszcze mi sie przypomnialo- widzialam w kiosku bodajze vive ze zdjeciem Ani Muchy w cuazy- wyglada tak ze ja natychmiast sie poczulam jak para rozdeptanych dziurawych kapci domowych postawionych kolo wystrzalowych szpilek Ach ide spac, nie szalejcie z pisaniem A odggory nadal zadnych newsow?
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
DOMINEJ chyba wszyscy tak Mają
My pamiętam przy Julci to bardzo długo mielismy włączoną lampkę nocną w nocy na całą noc jakos tak bezpieczniej sie czuliśmy. Trzymam kciukasy za nocki
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
glam
Jeszcze mi sie przypomnialo- widzialam w kiosku bodajze vive ze zdjeciem Ani Muchy w cuazy- wyglada tak ze ja natychmiast sie poczulam jak para rozdeptanych dziurawych kapci domowych postawionych kolo wystrzalowych szpilek Ach ide spac, nie szalejcie z pisaniem A odggory nadal zadnych newsow?[/QUOTE] też się tak poczułam jak zobaczyłam tę okładkę a potem na swoje odbicie w witrynie sklepowej Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2011-10-27 o 21:23 |
|
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny tymczasowo wygrałam wojnę z hemoroidami, jeeejuuu ile mi bólu przyspozyły w ta noc i dzień.....!!! bezustanny ból- masakra, miałam już w ciąży guzki ale nigdy nie bolące.... ahhh po czopku i maści jest znaczna poprawa - ahh te uroki ostatnich tygodni ciąży ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- lecę oglądać magdę gessler z gorącym kubkiem tak mi się zachciało
|
|
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-27 o 21:31 |
|
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
A propos Muchy, dziewczyny, to w 70% jest robota grafikow!!! Jakbysmy my mialy byc na okaldce Vivy, to pewnie wygladalybysmy lepiej niz ona!!!
![]() Ja tam sie gorzej nie poczulam, bo pamietam jeszcze takie jej zdjecie w rozpietych spodniach, bo przez brzuch nie mogla ich dopiac!!! Pomyslcie, ona tez ma te wszystkie ciazowe problemy, hemoroidy, zaparcia, bole kosci cipnej.... Co wy myslicie, ze co? Ze ona tego nie ma? Moze ma nawet gorsze rzeczy ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Wlasnie sie zastanawiam, bo moj TZ zajmuje sie grafika, moze mi zrobi w photoshopie taka okladkowa mnie w ciazy?
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś i kupiłam te pampki w promocji. U nas w sklepie wisiały wielkie plakaty z tą informacją - trzeba wydać 30 pln na cokolwiek, to możesz wziąć pampki opakowanie Economy za 29,99 - w przypadku rozmiaru 2 to 80 szt.
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
glam kochanie wez pod uwage ze ona jest "cudownie"zrobiona!
Aniu bedzie dobrze ejjj a ja to ciemniak w kwestii cyckowej jestem! jakdbac o wymiona??co robic zeby nie dostac zapalenia itd...
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam na chwilke... doczytałam...
![]() Aniu.... super ze sie wszystko dobrze uklada, goi... mam nadzieje ze problem z laktacja szybciutko minie i zadne zatory sie nie porobią ![]() dominej trzymam mega kciuki za pierwsza noc, wiem ze bedzie suuuuuuper pamietaj: nie taki diabeł straszny !!!!mam przywiozła mnóstwo ciuszkow, ale na 6 m-cy i wiecej do jutra mamunie ![]() ps. a..mucha wyglada cudnie na okladce, ale .... kazda z nas bylaby milion razy piekniejsza gdyby poddano nas takiej "obróbce" |
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do podpasek to trzeba apmietać by wybierać NIE te z siateczka ty;lko taką włókniną-w alwaysach tos ię chyba soft nazywa,a siateczka to drainette?jakoś rak. ja chyba wezmę jedną pakę tych wielkich a nas dnioa tz doniesie mi więcej. doła mam i spać nie mogę,płakać nie mogę i nie wiem jak mam odreagować
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mogę poradzić z doświadczenia: **delikatne masowanie malutkimi kółeczkami dwoma palcami w kierunku od zewnątrz do wewnątrz, by mleko z tych gruczołów spływało do kanalików odprowadzających je do brodawki. Najlepiej pod ciepłym prysznicem - mniej boli. **sprawdź, czy biustonosz nie "odcina" Ci z boku odpływu właśnie z tych gruczołów. Niektóre biustonosze "wrzynają" się w skórę i blokują kanaliki odprowadzające mleko z peryferiów piersi. **UMIAR! czyli masaż delikatny (bo za mocny dodatkowo pobudzi), woda nie za gorąca **jak miałam problem z dana piersią, to częściej dawałam ja do przystawiania synkowi, by odessał z niej choć trochę. Czasem nawet delikatnie masowałam się pod tą pachą w trakcie karmienia go. **sprawdź, czy nie masz gorączki, może się niestety zdarzyć, gdy większa to paracetamol, gdy b.duża lekarz **na szczęście nawał mija, co prawda są potem kolejne kryzysy laktacyjne, ale z czasem jest łatwiej. |
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu-to Lilianka ma już 2 tygodnie???? ale ten czas szybko płynie
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sozaa koniecznie popros tzta ja chce zobaczyc to uwierze ze my tez tak mozemy ![]() Cytat:
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie gaz jest dostępny we wszystkich szpitalach (Szwecja), korzysta z niego jakieś 70% rodzących. Można go sobie dozować wg uznania i wdychać ile tylko potrzeba. Akrat dziś puścili nam film w szkole rodzenia, rodziła dziewczyna i maskę z gazem miała prawie cały czas. Nie wiem, jak to wygląda w Polsce (tam gdzie jest gaz), być może podobnie.Nie słyszałam żeby było jakieś ryzyko zw. z gazem, w najgorszym wypadku uczucie, że się traci kontrolę nad tym, co się dzieje wokół . Bardziej zaszkodzi środowisku bo zaliczany jets do tzw. gazów cieplarnianych. Jak będziesz miała możliwość, to spokojnie korzystaj, ponoć bardzo pomaga Co do Muchy, lepiej pomyśleć jak ona może wyglądać rano po wstaniu z łóżka pewnie tak samo jak większość z nas.
Edytowane przez Groszek bez Marchewki Czas edycji: 2011-10-28 o 00:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

Poza tym polecam herbatkę koperkową z Krugera!! Ona działa w 100000 %, jak dziecko sobie po niej purka porządnie, wcale kolek moja nie miała

. Kochana walcz zebyś nie przechodziła tego