![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
a jak kupisz tandetę, to Ci się rozleci i ze stopy zwrotu nici ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30094446]Allegro, ciuchlandy ![]() Layla, ja bym garnuszka nie poleciła, moja córa najpierw się go bała, a po wielu miesiącach zaakceptowała o tyle, że wrzuca do niego rózne rzeczy (nie włączając go, więc to samo zadanie spełni zwykły gar, a 15 razy tańszy) ![]() Szaja, moja córka to chyba nic nie lubi. nakupiłam jej jak głupia zabawek - zebrę skoczka fisher price /gra i można poskakać, ale nogi w 10 mcu jeszcze za krótkie ![]() kupiłam jeszcze pociąg z sezamkowej ulicy, po pierwsze muzyczki są paskudne, po drugie jedzie to zygzakiem i wpada na ścianę. no i samolot vtech - w sklepie kosztuje 175 zł ![]() ![]() a kupiłam jej to wszystko, bo pomyślałam, że dziecko tak snuje się po domu, grzebie w tych szafkach z nudów, a jednak nic się nie zmieniło. nadal najlepszy jest pilot, laptop, telefon, bateria od telefonu, garnki, śmieci i wszystkie muchy i brudy z podłogi. a'propos - DZIEWCZYNY NIE KUPUJCIE ZABAWEK, GDZIE ZEPSUTA JEST KLAPKA OD BATERII. klapka zabezpieczająca to najważniejsza rzecz , jak również pilnowanie baterii out of reach. mój mąż oglądał program, a on ogląda różne discovery itd, i był przypadek dziecia, co to w młodości przegryzł baterię i połknął płyn z tej baterii. teraz jest po przeszczepie czegośtam, bo ten płyn uszkodził trwale różne organy. choruje bardzo często. na allegro ludzie często sprzedają bardzo fajne zabawki bez klapek, ale nie należy łasić się na okazje, bo niestety ale po coś są te klapki na śrubki. także podsumowując z fajnych rzeczy mogę polecić ten samolot i zeberkę. chodzika nie kupiłabym więcej ![]() acha! kupiłam jeszcze pływaki do kąpieli! chicco. no piękne! tylko najlepsze jest wszystko to, co dookoła wanny - szczotka do paznokci, jakaś tubka kremu i dmuchany delfin, którego dostałam za free z apteki. ![]() także powiem Wam, że niektóre zabawki mnie wkurzają. miały być super, kosztowały dużo, a są na plaster. ale zamek jest czaderski, właściwie to kupiłam go dla siebie ![]() a co! ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- co do ubrań w ogóle - ja jestem zwolennikiem kupna nowych piżamek i body, to co blisko ciała, a używane sukienki, jeansy, kombinezony etc. przykład: jeansy z mothercare 70 zł. a kupiłam na all next jak nowe za 25 zł z wysyłką. wystarczą na 3 mce, czyli kilka założeń. body kupuję z carter'sa usa - jeżeli jadą znajomi, to zamawiam pakę i przywożą. na promocji jest bardzo tanio, body za 10 zł. body są wspaniałe, nic się nie rozciąga, plamy schodzą. polecam też kupić nawet jak drogo na all, bo body są naprawdę super. te z mothercare to rozciągają się ramionka. ja wolę mieć kilka sztuk i często prać niż mieć poplamione albo rozciągnięte. kupiłam early days - plamy nie schodzą.a zresztą.. to co kupiłam, to sprzedałam na all, body jak nowe. dodajmy stopa zwrotu 50 proc. ![]() pajace najlepsze z mothercare. też można odsprzedać, schodzą na pniu za połowę ceny. i w ten oto sposób można za używane rzeczy kupić nową partię na nowy sezon. taka przyświeca mi filozofia. ![]() nie kupuję już żadnych nieznanych firm, tylko mothercare, next i carter's. george'om i early daysom mówię stanowcze - nie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
a ja tam body eraly days bardzo lubię
![]()
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale co klient to inna opinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() To samo Zara, uważam, że za wysoko się cenią, a miałam już dużo rzeczy dla dziecka z Zary (kurtki, spodnie) . Teraz to tylko na wyprzedaży tam zaglądam. W H&M też za wysokie ceny i mało promocji, zaglądam na wyprzedaży. Kupuję dużo w C&A ![]() Nexta też lubię, wygrzebuję na allegro. A w ogóle to ja na wyprzedażach obkupuję dziecko na cały rok. Kupuję wszystko taniej, później za tyle samo schodzi na allegro ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-10-26 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje te ciuszki za granica ale jak bylam w pl to tez je widzialam i jakosciowo jest to samo co tu.szkoda tylko ze malo promocji jest w pl.w h&m slyszalam ze prawie wogole nie ma ![]() no a next-rewelka,nigdy sie nie zawiodlam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie uważam tez bym przepłacała bo ceny maja w miarę ok . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ubranka są prane często i jak do tej pory są super - nic nie jest porozciągane, zmechacone. I do tego synek bardzo długo nosi rzeczy stamtąd. Może z rzeczami dla dziewczynek inaczej jest ![]() Bo jeśli chodzi o damskie to też bardzo nie lubię - po kilku praniach nadają się właśnie do kosza ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Bo mój synek do tej pory rósł przeraźliwie szybko - ma 6 miesięcy a body mu kupuję na 80, kurtka na 74 ![]() ![]() Ale teraz to chyba już nie będzie tak szybko rósł ![]()
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale skoro uważasz, że nie przepłacasz to oczywiście twoje pieniądze i nic mi do tego ![]() U mnie rzeczy z h&m się nie sprawdziły za bardzo - rajstopy zmechaciły się po 1 użyciu wyglądają gorzej niż takie, w których moje dziecko "ścierało podłogi" u teściowej przez cały weekend. Body po jednym praniu (miałam 2 szt.) - jedno się skurczyło tak, że rękawy córka miała do łokci, drugie po prostu wyglądało jakby już 10 dziecko z niego korzystało. Sweterki się zdeformowały... tak samo z rzeczy dla siebie nie byłam zadowolona i oprócz spodni ciążowych nic mi się nigdy fajnego nie udało tam kupić (fajnego w sensie jakości). Najbardziej lubię ubranka z C&A i carters'a które kupuję na allegro lub w szmateksach - szczególnie body, dresiki i sukienki ![]() ![]()
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Eeee ja nie cierpie tych pajacy zapinanych przez całą długość. Cholery dostaje jak mam to zapiąć. U nas hit to body+spodnie, rajtki, półśpiochy. Kaftanów tez nie, pozwija się toto cholerstwo. No i nie podoba mi się wizualnie. Ja od początku ubierałam Agate przez głowe (juz w szpitalu), wychodząc z założenia, ze jak poród przeżyła, to i założenie bodziaka przez głowe tez da rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszyscy namawiali mnie na body rozpinane kopertowo,pajace itd. Szlag mnie trafiał ![]() Teraz uzywam pajacy,ale zapinanych tylko w kroku http://allegro.pl/babaluno-birdie-no...894252574.html
![]() |
#3313 |
Zadomowienie
|
Ja używam tylko kosmetyków z Johnsona (rózne rodzaje) i dla mojej małej są super, żadnych podrażnień, miękka skóra, bez potrzeby balsamowania, natomiast po płynie do kąpieli Nivea miała suchą skórę, chusteczki Nivea dla mnie za suche.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Wiesz co, mój standardowo rośnie, według metek ![]() Czyli jako niemowlę zmieniał rozmiał co 3 miesiące, nigdy mnie tu nie zaskoczył ![]()
![]() |
#3315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() takze ja zdecydowanie odradzam te ciuszki ![]() ja chusteczek roznych uzywalam:j&j sa ok,bardzo mi sie podoba ich zapach ![]() jesli chodzi o pieluszki.to ja uzywam tylko pampersow baby dry,inne takie jak active fit,active baby przeciekaly i dziecko mialo mokre plecy.hugissy tez bylyby ok ale jak dla mnie twarde i tez sporo razy przeciekly wiec odpadaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem anty-pajace. Generalnie wg mnie im mniej guziczków, kapselków itd. tym lepiej, ale może dlatego, że ja słabo widzę i o ile w dzień mam soczewki lub okulary, o tyle wstając w nocy do dziecka nie mam żadnego wspomagania i widzę wielkie g, jak mi przyszło zapinać te wszystkie pajacyki to po pierwszym miesiącu życia zaopatrzyłam moje dziecko w pidżamki, spodnie, bluzki itd. I tak ją "dorosło" ubierałam
![]()
#3317 |
Zakorzenienie
|
oczywiście nie wszystko z bazarku się nadaje, ale często są to wręcz identyczne rzeczy (znam się trochę na składach materiałów itp). Pepco są i w większych miastach, ale niewiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miedzy innymi dlatego ich nie lubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym chyba jestem jakiś dziwoląg ponieważ kupuję to co mi się podoba. Nieważne skąd i gdzie ![]() ![]() Kupuję ubrania na bazarkach, targach, w chińskich sklepach ale i w sieciówkach własnie. Najczesciej w h&m i croop. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do cen.....to ze jest cos tansze nie oznacze ze bedzie gorsze jakosciowo,czasami ciuchy tansze sa lepsze niz te za ktore zapolacilismy gruba kase. nie jest dziwolag-to jest jak najbardziej normalne.ja tez korzystam ze wszelkich dostepnych sklepow,bazarkow,ciuchola ndow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
przed nami pierwsza zima kiedy mały będzie miał okazję gonić po śniegu, wiec głowie się nad odpowiednim nieprzemakalnym ( w miarę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
Ja tam bym raczkującego dziecia wsadziła w śnieg, ale to ja. Chociaż tej zimy moje dziecko raczej już będzie chodzić, w sumie nie wiem bo ma 13 miesięcy i jeszcze nie chodzi, ale do zimy mamy jeszcze 2 to może coś się zmieni
![]()
#3323 |
Konto usunięte
|
Klarissa, no ale... w lutym prawie półtora roku będzie miała, nie?
![]() Ja dorwałam w ciuchu takie narciarskie jakby spodnie dla mojej małej, nieprzemakalne na pewno. Gorzej z kurtkami, bo nie mam pewności, za to sankowe trasy blisko domu, jakby co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30183111]Klarissa, no ale... w lutym prawie półtora roku będzie miała, nie?
![]() Ja dorwałam w ciuchu takie narciarskie jakby spodnie dla mojej małej, nieprzemakalne na pewno. Gorzej z kurtkami, bo nie mam pewności, za to sankowe trasy blisko domu, jakby co ![]() Mnie tam obojętne czy moje dziecko będzie po śniegu chodzić pełzać czy tarzać się ![]() ![]()
#3325 |
Konto usunięte
|
Moja chodzi, co nie zmienia faktu, że po śniegu pewnie uskuteczni tarzanie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wieksze tez są ![]()
![]() |
#3328 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
Ja mam prawie roczną dziewczynkę, jeszcze nie chodzi samodzielnie też zastanawiam się nad kombinezonem- w sumie to chyba kupię dwa użwane- już czatuję na allegro, chce cocodrillo i h&M jeden dwuczęściowy i jeden jednoczęściowy, tylko muszę niunię zmierzyć żeby wiedzieć dokładnie jaki rozm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stokrotko na 122 to by już chyba była przesada... ![]() ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2011-10-28 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.