wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 13:56   #181
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Dzięki Wam poczułam bożonarodzeniowy klimat
Fajna odtrutka na stresującą pracę
Jutro mam szkolenie (tzn. prowadzę) i przygotowuję materiały, w niektórych aspektach sama się douczam, układam pytania, by uzyskać odpowiednie odpowiedzi od uczestników i żeby jednocześnie złapali o co chodzi w omawianym zagadnieniu, wymyślam podział na grupy etc.

Po dwóch latach edycji należało już wprowadzić modyfikacje do programu, stąd wzmożona praca.

Moi rodzice tak robili, gdy dziadkowie żyli.
Ja tak nie mogę zrobić - 500 km odległości między rodzinami

Dzięki!
Wiesz, ja się zupełnie nie znam na grach... nie wiem, jakie by nam przypadły do gustu?
Coś w stylu Monopoly to na pewno
Ten Pociąg Europa mi się spodobał. W ogóle fajna strona, trzeba przewertować te gry, jest z czego wybierać.
Kiedyś u znajomych w Sztokholmie graliśmy w fajną grę Detektyw, ale anglojęzyczną. Podobało mi się to. Trochę chyba przypominała ten pociąg. Ale nie widzę zbliżonej w polskich sklepach.
ten sklep, z którego linki ci wkleiłam, jest całkiem niezły. Ceny mają konkurencyjne, wybór duży, sprawnie i szybko wszystko załatwiają. Kupowaliśmy tam już parę razy.

Może w cluedo grałaś? Tu chodzi właśnie o rozwiązanie zagadki, kto zabił. U mnie się to nie do końca przyjęło, ale czasem też gramy.

http://www.rebel.pl/product.php/1,311/414/Cluedo.html

A w te pociągi graliśmy z różnymi ludźmi (zasady można szybko złapać) i nie było osoby, której by się gra nie podobała
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 13:58   #182
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu jakiego lekarza??

Dziewczyny ale to nie tak, ze ja unikam kotów, nie, nie Tylko nie lubię gonitwy swiątecznej : moi rodzice, teściowa, teść. Bo nie idź do jednego to sie pogniewa. A jak teściowa wyskoczyła z tym kotem to ja udałam, że się przejęłam i dzięki temu mnie gonitwo świąteczna ominie. Przecież po tamtym roku to ja aż chora byłam Wiecie o co chodzi

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:04   #183
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ten sklep, z którego linki ci wkleiłam, jest całkiem niezły. Ceny mają konkurencyjne, wybór duży, sprawnie i szybko wszystko załatwiają. Kupowaliśmy tam już parę razy.

Może w cluedo grałaś? Tu chodzi właśnie o rozwiązanie zagadki, kto zabił. U mnie się to nie do końca przyjęło, ale czasem też gramy.

http://www.rebel.pl/product.php/1,311/414/Cluedo.html

A w te pociągi graliśmy z różnymi ludźmi (zasady można szybko złapać) i nie było osoby, której by się gra nie podobała
Nie grałam W tej grze chodziło o to, by uciec detektywom poruszając się po Londynie (mapa komunikacyjna) różnymi środkami transportu <mając odpowiednie żetony, zgodnie z węzłami przesiadkowymi i zasadami>. Uciekający ujawniał się na planszy raz na 5 ruchów. Detektywi mogli się konsultować, żeby "okrążyć" uciekającego

Pociągi wygrywają I nie muszę się za bardzo zastanawiać
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:06   #184
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
u mnie to juz nawet nie ozdoby, choinka (chociaz to tez, i ten tekst a po co ubierac choinke jak zaraz ja bedzie trzeba rozbierac) ale ogolnie atmosfera po co piec ciasta, ciasteczka, kupowac prezenty (bo przeciez to trzeba pomyslec co komu - a jak wszyscy wiemy myslenie boli ; trzeba isc je pozniej kupic (trzeba pomyslec gdzie kupic) a to to juz wogole masakra i katusze) po co na wigilie ubrac sie "ladnie" jak jest czysty (w dresie )

nooo w morde teraz to sie jeszcze bardziej zdolowalam fak
Kotek, tym bardziej sie tym nie przejmuj, rob swoje i sie ciesz. Ja tez nie lubie, jak ktos zaczyna teksty pt: po co to wszystko, nie oplaca sie, to tylko 3 dni. Tak to cale zycie potrafi zleciec i mozna nic nie swietowac, bo po co, przeciez i tak sie zaraz skonczy. No ale ja jestem niepoprawna optymistka, lubie fajnie i przyjemnie spedzac czas, lubie swoja rodzine (HA!!! nawet jak sie z nimi nie dogaduje - nie jestem statystyczna Polka ) lubie zaprosic do siebie ludzi i patrzec jak sie ciesza z prezentow. No po prostu mi to daje kopa. Innym kopa daje narzekanie, wiec nie ma sie co przejmowac

Ja prezent dla TZ juz mam, a poza tym dla calej rodziny zawsze i tak u nas jest losowanie, kupuje sie tylko 1 prezent dla wylosowanej osoby. Ustala sie limit, kazdy moze na kartce napisac, co chce lub co sugeruje. Sprawdza sie to zawsze! I nikt nie moze narzekac, ze "nie wiem co kupic".

Miskowa, super gry!!! Ja tez zawsze zaciagam wszystkich do grania, ale my na razie mamy tylko blokusa, scrabble i monopol. Pora kupic cos nowego

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2011-10-27 o 14:09
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:08   #185
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas jest zawsze masa prezentów bo kupujemy (rodzicom , teściom, babci i dziadkowi, mojemu bratu, 2 siostrom meża no i sonie z mężem. A w tym roku bym mogła nic nie kupić (nawet dla siebie) a dla dziecka coś odłozyć. BO będzie masa wydatków.

Stary 2011-10-27, 14:11   #186
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość

Miskowa, super gry!!! Ja tez zawsze zaciagam wszystkich do grania, ale my na razie mamy tylko blokusa, scrabble i monopol. Pora kupic cos nowego
Święta to akurat dobra okazja na granie i na kupienie czegoś nowego.
My już sporo tego mamy, bo wiadomo, co jakiś czas się te gry nudzą i idą w odstawkę, w dodatku każdy specjalizuje się w czymś innym, więc musi być wybór
Stary 2011-10-27, 14:16   #187
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Kotek, tym bardziej sie tym nie przejmuj, rob swoje i sie ciesz. Ja tez nie lubie, jak ktos zaczyna teksty pt: po co to wszystko, nie oplaca sie, to tylko 3 dni. Tak to cale zycie potrafi zleciec i mozna nic nie swietowac, bo po co, przeciez i tak sie zaraz skonczy. No ale ja jestem niepoprawna optymistka, lubie fajnie i przyjemnie spedzac czas, lubie swoja rodzine (HA!!! nawet jak sie z nimi nie dogaduje - nie jestem statystyczna Polka ) lubie zaprosic do siebie ludzi i patrzec jak sie ciesza z prezentow. No po prostu mi to daje kopa. Innym kopa daje narzekanie, wiec nie ma sie co przejmowac

Ja prezent dla TZ juz mam, a poza tym dla calej rodziny zawsze i tak u nas jest losowanie, kupuje sie tylko 1 prezent dla wylosowanej osoby. Ustala sie limit, kazdy moze na kartce napisac, co chce lub co sugeruje. Sprawdza sie to zawsze! I nikt nie moze narzekac, ze "nie wiem co kupic".

Wiesz zawsze marudze ale i tak robie swoje czyli jaram sie wszystkim co swiateczne czy sie to komus podoba czy nie tylko potem Tz mnie wqrza tekstami "fantastyczny stroik", "super ciasto", "fajnie tak razem ubrac choinke" tylko helooollll dzieki komu to wszystko i tak co swieta a z prezentami nie ma problemu bo ja o wszystkich mysle i wymyslam wiec nie wiem po co to jego gadanie ogolnie uwielbiam robic prezenty a juz najbardziej lubie jak podobaja sie osobie obdarowanej

i w tym roku bedzie bardziej niz wyjatkowo bo to beda w sumie drugie swieta z Maja ale pierwsze jak bedzie taka kumata i bedziemy razem ubierac choinke i piec ciasteczka...postanowione koniec kropka

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 14:37   #188
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny pomysł z prezentami w przypadku dużej rodziny
My kupujemy prezenty rodzicom i bratu. Więc w zasadzie trzy prezenty.
Plus rodzina TŻta, ale jeśli spotykamy się z nimi dwa miesiące po świętach, a zdarza się tak, to już nie robimy typowo gwiazdkowych prezentów.
Stary 2011-10-27, 15:56   #189
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
wczoraj mialam wolne i dzis mam wolne za nadgodziny a co do kregoslupa to naprawe nie wiem jak dlugo dam jeszcze rade

no pierwsza tura za mna i beda chyba jeszcze dwie albo trzy

strasznie nie bylo ale jak lezalam tam na stole to przez glowe mi przemknelo zeby uciekac hahaha

uwielbiam uwielbiam uwielbiam tylko mam lekko ryzego meza bo dla niego swieta to nic szczegolnego i tylko marudzi on zreszta ma tak ze wszystkim wkurza mnie....

ja tez kocham to wszystko i ta atmosfera

mam jakiegos dola ostatnio...znaczy nie jakiegos tylko ogromneeego...wszystko mnie wqr...za...przynajmniej raz na dwa miesiace tak mam i nie ma to nic wspolnego z @...chyba mam cos z glowa nie tak Asiuk nie mysl sobie ze tylko tys jest taka..."inna" bo ja uwazam ze nie znam osoby z bardziej zrytym beretem ode mnie i najlepsze ze sama siebie wqrzam
dobrze, że nie uciekłas

Miśkowa fajne gry my mamy tylko eurobussines, scrabble, dwie gry quizy (geograficzny i nauka) i szachy. Muszę kupić coś innego w końcu.
Miewaliśmy fazy na puzzle, ale ostatnio układaliśmy z 1,5 roku temu

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

My prezenty robimy składkowe każdy dorosły dostaje jeden prezent, reszta się zrzuca na niego.Dodam, że są to upominki w rozsądnych cenach,bo jest nas dużo Nie ma sensu przez święta doprowadzić się do ruiny finansowej. Nie dotyczy dzieci.One dostają coś od każdego
Stary 2011-10-27, 16:09   #190
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nam jeszcze studia męża doszły i mój ang. więc w tym roku mamy mase wydatków.

Stary 2011-10-27, 17:03   #191
carmelova
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniało, jak Twój skacowany mąż został uraczony przez mojego posoloną kawą

Oj ja też! Uwielbiam kupować i wymyślać ozdoby, dekorować dom, ubierać choinkę(rozbierać niekoniecznie ), słuchać muzyki. Kocham tradycyjne lepienie uszek z mamą, te wszystkie zapachy i też marzę, że moje dziecko będzie świątecznym maniakiem, które razem z nami tak się będzie tą atmosferą jarać
Ja też! Kocham! Dla mnie okres przedświąteczny jest nawet lepszy niż same Święta
Cytat:
Najbardziej lubię właśnie przygotowania, u mnie jest to wspólne lepienie pierogów z mamą

Szczerze mówiąc nie umiałabym chyba spędzić nierodzinnych świąt, w sensie wyjazdu np. w góry, czy gdzieś... Siła tradycji - na szczęście lubianej
W ubiegłym roku spędziłam pierwsze święta nie w domu rodzinnym, tylko u teściów. Myślałam, że będzie ciężko i dziwnie, a było bardzo fajnie

W tym roku będziemy u moich rodziców. Oprócz standardowych sytuacji stołowo-spacerowych, planuję zaopatrzyć nas w gry planszowe, żebyśmy mieli inną rozrywkę

Miśku, co polecasz?
U nas zbierają się wszystki obiety z rodziny, od 12 letniej Majki począwszy, a kończąc na babci i lepimy kilkaset uszek, bo na Wigilii jest zawsze ok 20 osób
Dwa razy zdarzyło nam się spędzić Święta w Londynie. Było fajnie, ale to jednak nie to samo.
Gry to świetny pomysł! Masz jakieś sprawdzone?
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Aha czyli 11+2 to 12 tydzień ciąży To się musze przestawić

Widzę, że juz piszecie o swiętach. ja jeszcze nie czuję tej atomosfery.
Ale.. w tym roku będa święta na spokojnie, bo nie miałam toksoplazomozy i teściowa się dopytywała na zakaźnym i powiedziała, ze mam jej nie odwiedzać bo ma kota, który wszędzie jej wskakuje (na stół, na talerze), a teśc ma 3 koty więc luz. Idę tylko do rodziców Ciesze się przeogromnie

A w poniedziałek szkoła jest zamknięta i mamy wolne Więc jeszcze jutro + ang. i długi weekend Myślałam, ze będzie dyżur a tu taka niespodzianka
Fajnie
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 17:06   #192
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Carmelova ale u moich rodziców jest jeszcze mój brat , babcia, dziadke, mamy 2 braci z żonami i dzieckiem Więc jest fajnie rodzinnie.

Ja w tym roku pierwszy raz robiłam z mamą uszka (zawsze babcia robiła) i nam kijowe wychodziłu, przyszedł mój tata i mówi, ze z ciekawości spróbuje i mu takie śliczne wychodziły, ze zrobił na całe swięta

Stary 2011-10-27, 19:05   #193
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

o, temat świąteczny i mnie dotyczy...bo w tym roku też planuję święta u siebie. nie wiem, jak to przeżyję, ale jakoś trzeba dać radę. zawsze to też możliwość spotkania dla naszych rodzin, które ogólnie się nie znają za bardzo, bo nie mają jak się widywać

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:29   #194
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu jakiego lekarza??
gina oczywiście

------
Nie wiem o co komon..mam bóle mięśni i dreszcze jak na gorączkę, a termometr wskazuje 35,1 C
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:40   #195
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Ja też! Kocham! Dla mnie okres przedświąteczny jest nawet lepszy niż same Święta

U nas zbierają się wszystki obiety z rodziny, od 12 letniej Majki począwszy, a kończąc na babci i lepimy kilkaset uszek, bo na Wigilii jest zawsze ok 20 osób
Dwa razy zdarzyło nam się spędzić Święta w Londynie. Było fajnie, ale to jednak nie to samo.
Gry to świetny pomysł! Masz jakieś sprawdzone?

Fajnie
Fajna tradycja

Nie, właśnie rzadko gramy, jeśli już to scrabble lub w karty
Dlatego podpytywałam Miśkową.
Stary 2011-10-27, 20:47   #196
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko i prezenty... nie lubię tego, bo zawsze nie wiem co komu kupić
ja też nie wiem, ale lubię to robić

ogólnie święta uwielbiam mam tylko nadzieję, że w końcu święta będą białe, bo ostatnio to się nie udaje.

ta gra z detektywami to chyba to http://pl.wikipedia.org/wiki/Scotland_Yard_%28gra%29

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:59   #197
hania811
Zakorzenienie

Ja 3 lata temu zarządziłam zakaz kupowania prezentów- wszyscy ładnie się dostosowali.
Dzieciom tylko kupujemy jakieś drobiazgi
Stary 2011-10-28, 08:38   #198
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja 3 lata temu zarządziłam zakaz kupowania prezentów- wszyscy ładnie się dostosowali.
Dzieciom tylko kupujemy jakieś drobiazgi
A to nie lekka przesada? z jakiego powodu nie kupujecie?

U nas w rodzinie dzieci tez zawsze dostaja podwojna ilosc prezentow

Zaraz wyjezdzamy do Poznania!! Zapowiada sie ladna pogoda. Okazalo sie, ze jednak nie do 15 mam czas, a do 17, wiec chyba bede musiala pojsc do Starego Browaru na jakas kawe czy cos
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:51   #199
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2011-10-28, 08:52   #200
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...kurcze, powiem Wam, że ostatnio dni mi się zlewają...widzę, że zaczynam się przyzwyczajać, że nie zasypiam w trakcie czytania ogromu lektur, które mam... ale ciągle nie umiem się zorganizować, żeby po pracy oprócz nauki/czytania, porobić inne rzeczy, jak pranie, prasowanie, gotowanie, nie mówiąc już o sprzątaniu...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:27   #201
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie lekka przesada? z jakiego powodu nie kupujecie?

U nas w rodzinie dzieci tez zawsze dostaja podwojna ilosc prezentow

Zaraz wyjezdzamy do Poznania!! Zapowiada sie ladna pogoda. Okazalo sie, ze jednak nie do 15 mam czas, a do 17, wiec chyba bede musiala pojsc do Starego Browaru na jakas kawe czy cos
Nie kupujemy bo mi się nie chce nad tym myśleć i po sklepach łazić

Cytat:
cześć
Jakieś konkretne wieści od lekarza??
Cytat:
Cześć...kurcze, powiem Wam, że ostatnio dni mi się zlewają...widzę, że zaczynam się przyzwyczajać, że nie zasypiam w trakcie czytania ogromu lektur, które mam... ale ciągle nie umiem się zorganizować, żeby po pracy oprócz nauki/czytania, porobić inne rzeczy, jak pranie, prasowanie, gotowanie, nie mówiąc już o sprzątaniu...
Z czasem i na domowe obowiązki znajdzie się czas
Stary 2011-10-28, 11:02   #202
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Jakieś konkretne wieści od lekarza??
napisałam w klubie
Stary 2011-10-28, 11:26   #203
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Ewa dostała wysypki po antybiotyku, ma przyjść do niej lekarz.

Dzwoniłam do tej lekarki, gadałam z nią, ona się pyta, jak tam łapanie siuśków do woreczka. Odpowiedziałam, że próbuję, ale na razie nie wychodzi. Na co ona, że prosi do telefonu (mojego komórkowego!) moją teściową, "bo ona sobie dobrze radzi z dzieckiem". Wydukałam, że jej nie ma, na co ona, że szkoda, bo chętnie by z nią porozmawiała, " bo naprawdę dobrze sobie radzi z Ewą".

Czuję się głęboko dotknięta, zwłaszcza, że często sobie myślę. że jestem do dupy matką - tylko że do tej pory nikt mi tego nie potwierdził wprost

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:52   #204
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę, jednak takie zorganizowanie się wymaga czasu. Może pomyśl czy można jakoś lepiej uporządkować zajęcia, np. przygotowywać wcześniej obiad, żeby po powrocie z pracy od razu móc zjeść, potem zanim siądziesz szybkie sprzątanie, na koniec czytanie. Albo sprzątanie w ramach przerwy od nauki, tak dla relaksu

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Czuję się głęboko dotknięta, zwłaszcza, że często sobie myślę. że jestem do dupy matką - tylko że do tej pory nikt mi tego nie potwierdził wprost
trochę Ci pojechała, ale ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała. Myślę, że nie trzeba zbyt ambitnie podchodzić do opieki nad dzieckiem, jeśli jest ktoś, kto potrafi dobrze się nim zająć w przypadku choroby, to trzeba się tylko cieszyć
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:55   #205
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
trochę Ci pojechała, ale ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała. Myślę, że nie trzeba zbyt ambitnie podchodzić do opieki nad dzieckiem, jeśli jest ktoś, kto potrafi dobrze się nim zająć w przypadku choroby, to trzeba się tylko cieszyć
Tak, ja wiem, bo poprosiłam teściową o pomoc przy łapaniu tych sików - schowałam dumę do kieszeni.

Tylko że zastanawiam się, czy w przypadku zatrudnienia niani zamiast opieki teściowej też chciałaby z nią rozmawiać, jako z tą bardziej kompetentną?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:05   #206
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja wiem, bo poprosiłam teściową o pomoc przy łapaniu tych sików - schowałam dumę do kieszeni.

Tylko że zastanawiam się, czy w przypadku zatrudnienia niani zamiast opieki teściowej też chciałaby z nią rozmawiać, jako z tą bardziej kompetentną?

Asiuk, wśród lekarzy też się znajdują buraki i ja się o tym już niejednokrotnie przekonałam na swojej skórze. Babka po prostu nie umiała się zachować na poziomie i tyle. W przypadku rozmowy o twoim dziecku ma rozmawiać z rodzicami a nie babcią. Chyba że ty powiesz jej, że ma rozmawiać z babcią.
Nie przejmuj się tym
Stary 2011-10-28, 12:15   #207
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
dasz radę, jednak takie zorganizowanie się wymaga czasu. Może pomyśl czy można jakoś lepiej uporządkować zajęcia, np. przygotowywać wcześniej obiad, żeby po powrocie z pracy od razu móc zjeść, potem zanim siądziesz szybkie sprzątanie, na koniec czytanie. Albo sprzątanie w ramach przerwy od nauki, tak dla relaksu
Na pewno mogłabym to lepiej zorganizować...możliwe.
Ja mam dziś zły dzień, marudzenia i buntu, więc może lepiej nie będę pisać za wiele.

Powiem tylko jedno - nie mieszkam sama, żebym sama miała wszystko robić i sama wszystko organizować... ale na tym się zatrzymam.

Cytat:
Asiuk, wśród lekarzy też się znajdują buraki i ja się o tym już niejednokrotnie przekonałam na swojej skórze. Babka po prostu nie umiała się zachować na poziomie i tyle. W przypadku rozmowy o twoim dziecku ma rozmawiać z rodzicami a nie babcią. Chyba że ty powiesz jej, że ma rozmawiać z babcią.
Nie przejmuj się tym
Asiuk, całkowicie zgadzam się z Miskiem. Olać lekarkę. Dziecko Twoje, to powinna gadać z Tobą. Dziwię się, że nie powiedziałaś jej czegoś do słuchu. Fajnie, że teściowa pomaga, że ma dobry kontakt z Ewą itp, ale osobą decydującą w kwestii Twojego dziecka jesteś Ty.

Hania

Stary 2011-10-28, 12:20   #208
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Byłam u fryzjera. Podcięłam włosy, mam fajnie wycieniowane, krótkie na górze i zrobiłam koloryzację - tym razem bliżej naturalnego, jasnobrązowy kolor. Podoba mi się

Cytat:
Dobrze Cię rozumiem.
Ciągle uczę się organizacji czasu.
Ostatnio znów mam problem z obowiązkami domowymi. Gotuję dwa razy w tygodniu i jemy to przez 5 dni. Prasowanie się piętrzy. Pralka zapełnia. Trzeba by posegregować ubrania - schować gdzieś głębiej letnie buty i ciuchy

W poniedziałek mam wolne, ale wykorzystam na moją pracę dodatkową, bo nie wystarcza mi czasu na to.

Cytat:
Cześć!

Ewa dostała wysypki po antybiotyku, ma przyjść do niej lekarz.

Dzwoniłam do tej lekarki, gadałam z nią, ona się pyta, jak tam łapanie siuśków do woreczka. Odpowiedziałam, że próbuję, ale na razie nie wychodzi. Na co ona, że prosi do telefonu (mojego komórkowego!) moją teściową, "bo ona sobie dobrze radzi z dzieckiem". Wydukałam, że jej nie ma, na co ona, że szkoda, bo chętnie by z nią porozmawiała, " bo naprawdę dobrze sobie radzi z Ewą".

Nie dziwię się, że czujesz się dotknięta.
Ale z drugiej strony - przecież nie było mowy o tym, że Ty sobie źle radzisz. Raczej chyba chodziło o to, że lekarka miała kontakt z teściową akurat w okolicznościach chorobowych Ewy...

Należałoby stanowczo odpowiedzieć, że cieszysz się, że jej zdaniem teściowa sobie dobrze radzi, dzięki temu czujesz się spokojniejsza, a jednocześnie zaakcentować, że to Ty jesteś odbiorcą komunikatów o zdrowiu Ewy i postępowaniu.
Stary 2011-10-28, 12:27   #209
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze Cię rozumiem.
Ciągle uczę się organizacji czasu.
Ostatnio znów mam problem z obowiązkami domowymi. Gotuję dwa razy w tygodniu i jemy to przez 5 dni. Prasowanie się piętrzy. Pralka zapełnia. Trzeba by posegregować ubrania - schować gdzieś głębiej letnie buty i ciuchy

W poniedziałek mam wolne, ale wykorzystam na moją pracę dodatkową, bo nie wystarcza mi czasu na to.
No tylko mi się zawsze wydawało, że jestem super zorganizowana pod względem czasu itp. Widać byłam w błędzie.
Źle mi właśnie, jak widzę, że pranie rośnie, brudy leżą, kurz na szafkach, a ja nie mam kiedy się za to zabrać. Ale równie mi źle, jak marzę już o tym, żeby pomalować paznokcie, czy zrobić sobie 'domowe spa', a czas leci jak szalony.

Chciałabym liczyć na pomoc męża, ale zaczyna mnie coraz bardziej zawodzić i bardzo mi przykro z tego powodu

Hania

Stary 2011-10-28, 12:29   #210
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No tylko mi się zawsze wydawało, że jestem super zorganizowana pod względem czasu itp. Widać byłam w błędzie.
Źle mi właśnie, jak widzę, że pranie rośnie, brudy leżą, kurz na szafkach, a ja nie mam kiedy się za to zabrać. Ale równie mi źle, jak marzę już o tym, żeby pomalować paznokcie, czy zrobić sobie 'domowe spa', a czas leci jak szalony.

Chciałabym liczyć na pomoc męża, ale zaczyna mnie coraz bardziej zawodzić i bardzo mi przykro z tego powodu
jedyne wyjście, to szczerze z nim o tym porozmawiać, podzielić jakoś obowiązki i wyjaśnić, czego oczekujesz od niego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości