|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
karolka -rwa kulszowa omg !!! ja mialam pare atakow i myslalam ze noge sobie wyrwe u mnie slzo od kregoslupa az do malego palca u nogi !!!!!!! i tak ciaglo -zdiagnozowano rwę ! mam nadzieje ze w ciayz tej atrakcji miec nie bede ! bo chyba zwariuje !!!!
widze z enei tylko mnie krzyz boli ;/ ja w sumie spie w "bananem" tą poduszką miedzynogami i jakos skutkuje ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Aguska dobrze powiedziane...z delikatna rotacja na brzuch...ja tez tak spie,ale glownie na lewym boku. |
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan czyli TZ dalej się upiera przy gotowaniu
![]() Ja słyszałam, że w ciąży nie powinno się brać żadnych tabletek musujących, witamin, itp.. ale nie wiem czemu. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Ja też tak śpię, tylko mnie akurat lewe biodro napier... jak śpię już jakiś czas, i tak sie kręcę, to prawy bok, to plecy, ale wszystkie pozycje niewygodne, najbardziej lubię ten zalecany lewy bok. O ironio... |
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obojętnie jakbym nie zasypiała, zawsze budzę się na plecach a ręce mam nad glową
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie słońca
karolca ja też mam tragiczne bóle głowy, od wtorku. Wczoraj to nawet na szkolenie nie pojechałam, tak mi głowa bolała, nie mogłam się podnieść. Dzisiaj też momentami aż kłuło w czole. Ja mam wrażenie, że to przez zmianę pogody. Od miesiąca jakoś, jak długo siedzę czy leżę to mnie łapią jakieś dziwne bóle w okolicy lędźwiowej, muszę się więcej ruszać. Ale teraz to w ogóle jest masakra, kark i plecy robią jak nie wiem co. Ale to od siedzenia przy kompie. Mam taki kociokwik, że nawet do Was nie zajrzałam z rana. Jeju, ja się nie wyrobię z pracami ![]() Mnie ta ciąża tak rozleniwia, że nic mi się nie chce ![]() A i dziś byłam na wizycie u nowego gina, o którym wcześniej Wam pisałam. I jestem mega zadowolona. Taki fajny, pogadaliśmy trochę, wypisał mi kolejne badania, na cytologię wymaz zrobił i usg na chwilę zrobił. Wsio na nfz. Kurcze, szkoda, że musiałam tak długo czekać na wizytę do niego, że najpierw poszłam do prywatnego. I jak się okazuje, ten gin na nfz okazuje się o wiele bardziej konkretny, kompetentny, pamięta o wszystkim, sprawdzi, mówi wszystko. Z szyjką i łożyskiem mam super, dzidzia dziś mało ruchliwa była na usg, ale kwestie ciążowe w porządku. Mimo, że ten prywatny był bardzo uprzejmy, to dwa razy pod rząd zapominał cytologię mi zrobić. Ale na szczęście jak już się dostałam do tego gina na nfz, to już mam regularne wizyty zapewnione. Następna wizyta 24 listopada. Ale wiecie co, ten lekarz dzisiaj dopatrzył się, że mam nadżerkę nie macie pojęcia w jakim ja w szoku byłam! przecież 3 tygodnie temu byłam badana ginekologicznie w prywatnej klinice i niczego się nie dopatrzył. Przed ciążą niecałe rok temu byłam badana chyba ze dwa razy i też nic nikt nie zwrócił uwagi. No aż się zdenerwowałam. W 2009 roku ostatnio miałam cytologię i też nic, wszystko ok, czysto. A tu nagle łubu dubu.. no tak się zdenerwowałam i się zmartwiłam. Tak się zastanawiam, skąd ona mogła się wziąć?? Kurde tak o siebie dbałam, miałam tylko raz infekcję jak do tej pory. Może po tych tabletach anty? Lekarz stwierdził, że wg jego oceny to już jakiś czas jest. To 3 różnych wcześniej lekarzy nie widziało i nagle on widzi? Heh, już nie wiem co o tym sądzić, no tak jestem zdołowana, że nie wiem co. No trudno, ważne, że zmiana nie zagraża ciąży. Po porodzie dopiero się tym zajmę.
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wlasnie ja tez sie przekrecam z lewego boku na prawy bo lewe biodro tez mnie napie.... ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ponadto niektórzy ginekolodzy może za bardzo się na tym nie skupiali ponieważ ogólnie panuje opinia, że jak nadżerka nie jest duża tzw. II stopień a kobieta jeszcze nie rodziła to nadżerkę się obserwuje ale nic się z tym nie robi bo uwaga - CIĄŻA "LECZY" NADŻERKI kiedyś pamiętam jak jedna pani gin chciała mi od razu wypalać nadżerkę i w ogóle wydzierała się na mnie, że się nie szanuję bo ją mam, w sensie dlaczego współżyję i że się niby nie myję... poszłam do swojego starego gin i on mi rozrysowywał jak to w rzeczywistości wygląda - po prostu u kobiet które nie rodziły nabłonek przy ujściu szyjki macicy się rozszerza i to jest naturalne - dlatego tak jak mówię czasami ginekolodzy tylko obserwują dopiero jak jest III stopień to kierują na wypalanie także głowa do góry - poczekaj na wynik cytologii i na razie się nie przejmuj |
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że "zmiana" sama zniknie przy ciąży wyczytałam, że nawet problemy hormonalne mogą wywołać nadżerkę, co mnie trochę zaskoczyło i to by się zgadzało u mnie, bo 8 miesięcy temu miałam mega duże problemy z hormonami.. i leczyłam się lekami hormonalnymi, może wtedy to g..o wylazło No nic, poczekam na wyniki cytologii.. No to teraz będę miała stresa do 24 listopada czekając na te wyniki![]() Kurczę, TŻ w trasie od wczoraj, jeju ale bym się przytuliła, przez telefon mu powiedziałam o nadżerce i pocieszał mnie, że poradzimy sobie z tym po porodzie. No i widzicie, płaczę no Jeju ale jestem dziś gadatliwa i płaczliwa. Aguska i gucia super macie brzuszki, no i super pomocników ![]() evvcia brzuszek się pokazuje ładnie ![]() lena śliczne zdjęcia plenerowe Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-27 o 22:37 |
||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka super,że trafił Ci się taki lekarz
![]() na nadżerkach się nie znam , ale z tego co pamiętam to jest chyba tak jak piszę Mag , zdrówka życzę, najważniejsze ,że dla Dzieciątka to nie jest groźne, a wyleczysz w razie potrzeby po ciązy ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Jeśli Ktoraś nie oglądała na TLC porodówki powtórka o 23. 30
|
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Juz odkrylam, czemu mam ciagle mdlosci, rzadko ale mam....a jak bywaly czesciej na czczo kiedys tam, to teraz mam jak pojem
![]() karolca to do Ciebie przede wszystkim ![]() Powiem Wam czemu Bylam sie przed chwilka kapac, wylegiwalam sie w wannie na plecach i poczulam ze dzidzia zaczyna pobojowisko w brzuszku ![]() No i skopala mnie po zoladku i to porzadnie, nawet widzialam jak brzuchol sie ruszal. W okolicy pepka tez i pod nim, ale dosc mocno wysoko gdzie zaczyna sie zoladek. Wiec juz teraz wiem, czemu mam takie dolegliwosci od poczatku ciazy...dzidzia skacze sobie po moim zoladku jak po trampolinie nie wiem czy macica mi sie wyzej rozciaga czy co ![]() bo Filip mnie tak wysoko nie kopal ![]() Cytat:
![]() Bo ja na poludnie i naprawde ten bok mi najbardziej odpowiada ![]() Cytat:
I dzis wieczorkiem tez zaczela mnie pobolewac.... Odnosnie Twojej wizyty. Super ze wszystko dobrze z dzidzia ![]() A jesli chodzi o nadzerke, u mnie jednak po ciazy byla widoczna, tzn po porodzie jak bylam na kontroli. Wczesniej lekarz jej nie widzial, byc moze zrobila sie po porodzie. Czasem sie zdarza ze przy porodzie schodzi. Ja mialam zamrazanie, trwalo to ok. pol godziny, nie bylo bolesne, ale troszke nieprzyjemne. Jednak po tym zabiegu okazalo sie ze wszystko pieknie sie zagoilo i do tej pory mam spokoj.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-27 o 23:12 |
||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się robi niedobrze jak za szybko idę po schodach, pewnie wtedy przepona pracuje mocniej i szybko i molestuje żołądek ![]() Ponoć jest spadek ciśnienia to może od tego te bóle głowy ? |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia te bole glowy pewnie od tego co mowisz...
Jesli chodzi o te ruchy, to Filip mnie tak wysoko nigdy nie kopal. Zawsze w okolicach pepka, czesto z boku, na wysokosci dolnych zeber. Ciekawe czemu to tak
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rybka13;30180059]
agnes99 To mały żartowniś wam się urodzi od małego takie psikusy robi A kiedy masz nastepne USG? Bo moje jak się nie pokaże w następnym tyg., to dopiero pod koniec grudnia znów podejrzę... więc mam nadzieje, że zrobi szpagat ![]() 2 listopada ide do swojej ginki (usg robił inny lekarz, taki system w tej klinice :/), to sie dowiem kiedy mam zrobic nastepne usg ten lekarz, który robił mi usg sugerował, żeby ew. za jakieś 2 tyg. wybrać się gdzieś na 3D |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Kurcze, stanelam na wadze po chyba trzech tygodni jej unikania i co?? Mam lacznie od poczatku ciazy 7 kg na plusie No ale jem tyle slodkiego i tak malo sie ruszam ze nic dziwnego ... od dzisiaj postanowilam wiecej chodzic i odstawic slodycze, juz wczoraj caly dzien nie tknelam nic slodkiego Wczoraj obejrzalam sobie ta ''Porodowke'' na tlc (nagralam sobie ) i musze przyznac, ze fajny program. Tu na niemieckiej tv mam podobny tylko nazywa sie ''Abenteuer Geburt'' ale tez pokazuja jedna Babystation, w kazdym odcinku pojawiaja sie nowe mamy, pokazuja porody, itp W tej porodowce wczoraj pokazali trzy porody - jedna kobieta kolo 40 ktora dostala oksy i znieczulenie urodzila migiem normalnie... inna mloda, jej pierwsze dziecko i jak dla mnie dziwne przekonanania ze kazda ingerencja w porod jest zla - meczyla sie prawe 24 h, przy czym przez 21 chyba zero postepu, dopiero jak jej oksy dali to urodzila uparciuch Nie wiem czy Wam pisalam, zmienilismy imie ... Wahalismy sie miedzy Annika a Julia, zdecydowalismy sie na Annika, po czym moj maz zaczal narzekac ze to chyba nam sie chwilowo pododba a Julka byla na tapecie od lat, wiec damy Julia. Malej sie te imie chyba tez bardziej podoba bo ostatnio jak mnie popukala to przylozylam dlon do brzuszka i powiedzialam ''Jula kopnij mame jeszcze raz'' i dostalam kopniaka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
emigra może zmień pieczywo z białego na pełnoziarniste, razowe czy orkiszowe
powinno pomóc |
|
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Witam w piątkowy poranek u mnie piękne słoneczko
![]() Moja sis też kupowała te pieluchy z biedronki wogóle nie ma różnicy miedzy nimi a pampersami. A ze ja mam biedronke pod nosem to pewnie tez kupie. U nas na osiedlu budują galerie i bedzie dużo fajnych sklepów otwarcie ma byc przed świętami już niemogę się doczekać Ja dziś od 4 nie śpię synek urządził dyskotekę a teraz pewnie odsypia. i tak mnie nachodzily dziwne pyt podczas tego niespania i pytam : Czy dzidzia zaśnie przy cycu a lbo butelce czy trzeba ją budzic zeby sie jej odbiło czy pochodzic z nią troszke czy położyć dalej???? moze i glupie ale nie daje mi to spokoju
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i polaczone to z brakiem ruchu (w wiekszosci siedze w domu, a wyjscie do sklepu zajmuje mi gora pol h) ... wiec powoli musze sie zmobilizowac do wyjsc i chodzic codziennie.... no i odstawic te slodkosci
|
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Cieszę się, że wszystkie wizyty u gin przynoszą dobre wieści ![]() Ja to już mam dość nieprzespanych nocy od rana mam potworny ból głowy, nie dałam rady iść na uczelnię, a popołudniu czeka mnie ponad 5 godzin w PKSie
|
#3050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- jajko sie smazy i na usmazone jajko daje sie chleb i smazy z jakiem potem sie odwraca ten chleb z jajkiem i sie smazy znow ;] i potem sie bierze i je hihi - albo bierze sie starszawe pieczywo chleb lub bułki kroi sie na kromki moczy w jajku i lub mące i smazy sie z prawej i lewej strony i juz ;] hihi ja czasem jem taka bulke z dzemem ;] hihi tez odbre ;] jak mam malo jajek to doelwam mleka zeby bylo wiecej ;] hihi Emigra czemu gin ma ciebie opitolic ze 7 kg przytylas? ja w sumie jakos 9 chyba ale wazne ze dzidzia zdrowa no nie?chyba ze masz problemy zdrowotne i nie wskazana duza waga u ciebie?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-10-28 o 09:06 |
||
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki za odstawianie pokus ![]() wiem jak trudno się z tym walczy, sama jakis czas temu z powodów zdrowotnych musiała całkowicie zrezygnowac ze słodyczy, jasnego pieczywa, napojów gazowanych i wiekszości soków gizmiatko bo generalnie powinno sie w ciązy złapać nie więcej niż max. 12-15 kg, wiekszy przyrost wagi często powoduju róznego rodzaju ciążowe dolegliwości jak cukrzyca ciązowa czy nadciśnienie, choc nie jest to regułą Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-10-28 o 09:17 |
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego tak dlugo w pks? Gdzie sie wybierasz? ![]() Cytat:
Nie bede sie oczywiscie odchudzac teraz w ciazy ale slodycze odstawiam i postaram sie ruszac troche - nie moge tez z tym przesadzac.. Problemow zdrowotnych naszczescie nie mam
||
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję, jazda PKS-em w takim stanie samopoczucia to koszmar |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kupilyscie juz kurteczki zimowe? Albo myslalyscie nad nimi? Mnie moja juz tak cisnie ze dluzej jak 2 tygodnie jej nie ponosze i zamowilam sobie z all plaszczyk ciazowy
za jedyne 133 zl Bo wczoraj mierzylam w Orsay'u kurtki, maja swietne fasony i plaszczyki tez ale kurcze jednak w tym brzuszku to nie bedzie potem miejsca..... bylyby takie na teraz - ewentualnie do konca grudnia u mnie (7 miesiac).W ogole to zastanawiam sie ile cm przez ciaze przybywa w brzuszku?
|
|
|
#3055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tygodniu to tylko ewentualnie płatki śniadaniowe czekoladowe, szklanka kakao lub kubeczek monte jak już na prawdę będę chciała słodkiego Na razie wytrzymuję, ale nie wiem jak długo ![]() A wybieram się do domu na długi weekend i trochę km mam do przemierzenia, a dziś jeszcze pewnie będzie ruch na drodze ![]() Chyba przez całą drogę nic nie zjem ze strachu, żeby nie zwrócić... Ruszam o 14.10 trzymajcie kciuki
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Wpadam tylko na chwile zeby sie pozegnac , wyruszamy w kazdej chwili, wiec 3-4 dni mnie nie bedzie! Zamelduje sie zaraz po przyjezdzie do domku
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochana ![]() co do nadżerek - może warto zapytac jeszcze innego lekarza? Mi kiedys na jednej z pierwszych wizyt w życiu (czyli dobrych parę lat temu) ginekolożka stwierdziła że mam nadżerkę i wręczyła wizytówkę, żeby zrobic u niej prywatnie (bo na nfz nie robią). No to się zdziwiłam, poszłam do innego i powiedział że nie mam żadnej nadżerki. I nic nie wspominał o tym żaden lekarz do których chodziłam przez następne lata. To samo miałam przed ciążą - tyle, że z mięśniakiem - jedna lekarka powiedziała że mam, inna że absolutnie nie i sama teraz nie wiem. A ile się przez to strachu najadłam! W każdym razie cieszę się ogromnie że wszystko w porządku z dzidzią Gratuluję
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia w dniu dzisiejszym sam wyjazd w wawy będzie koszmarny, choć może o 14 jeszcze nie bedzie tak duzych korków
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
dzisiaj rano cos fajnego nam sie przydarzylo, Tz chwile po budziku przewrocil sie na drugi bok i polozyl reke na moim brzuchu (jemu to sie czesto nie zdaza...wiec sie ciesze jak kladzie reke)...i dzidzia tak zaczela kopac...ze zaniemowil i pyta to dziecko tak kopie????? byl w szoku..ja tez, bo kopalo pierwszy raz tak mocno...takie powitanko dalo tatusiowi ![]() Aguska ja spie na lewym boku z glowa na polnoc. evvcia to powodzenia w trasie, oj przypomnialo mi sie jak jezdzilam na dlugie weekendy do domu...tez ok 5 godz (tylko ze ja kierunek Warszawa - Lubelszczyzna, tuz pod granice bialoruska).Faktycznie dlugi weekend bo Wszystkich Swietych w poniedzialek. u mnie dzis taka mgla ze mam widok z biura jak na horror jakis, szaro, mgliscie i las wczoraj i dzisiaj mam wene do pracy, wiec sie zabieram, bo menager wraca w poniedzialek z urlopu to zobaczy ze nawet cos zrobilam![]() do pozniej...mielgo dzionka Wam zycze ![]() desia udanego podrozowania!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

ale TŻ kładzie sobie na to plasterek sera (jak jedna strona się już podpiecze) tak żeby serek się rozpuścił i potem je z ketchupem

nie macie pojęcia w jakim ja w szoku byłam! przecież 3 tygodnie temu byłam badana ginekologicznie w prywatnej klinice i niczego się nie dopatrzył. Przed ciążą niecałe rok temu byłam badana chyba ze dwa razy i też nic nikt nie zwrócił uwagi. No aż się zdenerwowałam. W 2009 roku ostatnio miałam cytologię i też nic, wszystko ok, czysto. A tu nagle łubu dubu.. no tak się zdenerwowałam i się zmartwiłam. Tak się zastanawiam, skąd ona mogła się wziąć?? Kurde tak o siebie dbałam, miałam tylko raz infekcję jak do tej pory. Może po tych tabletach anty? Lekarz stwierdził, że wg jego oceny to już jakiś czas jest. To 3 różnych wcześniej lekarzy nie widziało i nagle on widzi? Heh, już nie wiem co o tym sądzić, no tak jestem zdołowana, że nie wiem co. No trudno, ważne, że zmiana nie zagraża ciąży. Po porodzie dopiero się tym zajmę.

a dlaczego tak dlugo w pks? Gdzie sie wybierasz?