|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
a mi dziś coś niedobrze
![]() ![]()
#632 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() Może warto dowiedzieć się jak u Ciebie sprawa wygląda żeby nie było niespodzianek ![]() Cytat:
![]() ![]() aaaaa ale mi smaka narobiłaś ![]() ![]() ale dzisiaj się uśmiałam na kuchennych rewolucjach ![]() ![]()
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
Agatku, ok, to znajdzcie mnie. Bedzie okazja do spotkania i przynajmniej nie bede musiala sie nigdzie ruszac
![]() ![]() Ultra, wlasnie tz mi opowiadal,ze byly niezle jaja, a ja nie moglam obejrzec przez nauke ![]() Moje dziecie nie lubi,jak mama sie uczy. Caly czas probuje wowczas zwrocic na siebie jej uwage. Przekreca sie na potege i sadzi takie kopniaki, ze az notatki podskakuja, jezeli przypadkiem sa oparte o brzuch ![]() Ide chyba do lozka. Tz namawia i kusi masazem. W sumie i tak o tej porze nic nie wchodzi do glowy ![]() Dobranoc, Brzuchatki ![]()
#634 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
obiecałam, że się odezwę po wczorajszym USG ale musiałam to sobie przemyśleć. Trafiłam na bardzo dobra pania doktor, dziecko ma wszystko na swoim miejscu, tylko jest jeden mały problem jest małe. Dokladnie ma mało w obwodzie brzuszka, ale na tyle granicznie, że zaleciła obserwacje w kierunku hipotrofii asymetrycznej. Dziś zaczynam 29 tydzień a mała waży 880g. Napisalam, granicznie bo na poprzednim usg wszystkie wymiary sa mniejsze o jeden tydzień, czyli jakby do zapłodnienia doszło o jeden tydzień później, a teraz ten jeden wymiar jest o 3 tygodnie mniejszy, norma jest 2 tygodnie wiec trudno coś powiedzie . Wizytę u lekarza mam za ponad 2 tygodnie ale powiedziała, ze ok do tego czasu mam poczekać na to co powie mój lekarz. Nie wiem mam stresa chyba wieczorem do niego zadzwonię ![]() z innej paki dla zainteresowanych - widziałam wczoraj nowa ulotkę z Kauflanda ręczniczki z kapturkiem są od wczoraj po niecałe 20 zl. |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nie nadrobię nigdy chyba ![]() ![]() No, ale Agatku i Likas (nie wiem czy ktoś jeszcze ma problem z małym dzieciaczkiem). Wczoraj mi znajomy opowiadał, jak jego koleżanka była w ciąży, straszyli ją do porodu tą hipotrofią, mówili że maluch ma około 2kg i to sporo za mało, mały brzuszek i inne takie... całą ciążę się strasznie bała, bo na kilku usg była i każdy jej to samo mówił... A mały urodził się (w terminie) ważąc 3,8kg. Cały piękny i zdrowy ![]() Jak patrzę na te usg to wydaje mi się, że Ci lekarze są tak obcykani, że widzą wszystko. A jak się ostatnio okazuje niekoniecznie tak jest ![]() No i zaczynamy 30tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mandarynki, teraz mogłabym jeść i jeść, choć niektóre są jeszcze kwaśne, to nie mogę doczekać się tych w okresie świątecznym mniam ![]() Idę na śniadanko ![]() ![]() My dziś zaczynamy 26 tydzień ![]()
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() chwalę się ze u nas dziś 100-dniowka ![]() a wczoraj przyszly meble dla Lenki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
czesc mamunie
![]() ![]() ide sie jeszcze polozyc
#639 | |||||||
Zadomowienie
|
eee tam przesada! lepiej chciec wiecej o wtedy dostaje się tyle ile się chce albo mniej, niż chciec mniej i dostac jeszcze mniej
![]() ![]() Cytat:
![]() ja myślę czy juz puszczać pranie czy jeszczce na koniec listopada czekac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hej mamuśki! wyspane wszystkie? po śniadanku już? my po kolejnej nocy pół spanej...ostatnio nie mogę spać bo mi drętwieją nogi i ręce a zwykle w międzyczasie mam skurcz łydki ![]() ![]() no i chce sie pochwalić bo przyszła nasza nowa kamera ![]() ![]() ![]() ![]() jakie obiadki dzisiaj? bo nie mam pomysłu...
![]() |
#640 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj siedziałam ze 2h na allegro i porównywałam ceny u różnych sprzedawców. Wieczorem to już dosłownie padłam. Ale doszłam do tego, że robię zakupy u r_p77 ![]() Zastanawia mnie kwestia termometru dla Dzidka. Zwykły z miękką końcówką kosztuje ok 17 zł, a ten bezdotykowy do czoła lub ucha ok 80-90 zł. Wiadomo, że jak Dzidek będzie płakał, to lepiej ten droższy, ale to już spora różnica... Jaki Wy bierzecie? Kolejne pytanie ![]() Szczotkę do włosków kupujecie z naturalnego włosia? Koniec pytań ![]() Teraz się pochwalę moim zakupem, który przed chwilą przyniósł mi listonosz: http://allegro.pl/ciepla-z-dzianiny-...895612728.html Bardzo mi się podoba ta sukieneczka ![]() ![]() ![]() No i dzisiaj idziemy do lekarza, więc trzymajcie za nas kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
pokażesz nam efekty pracy ?
#642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze do tematu kupowania przez facetów podpasek i innych ![]() Kiedyś pracowałam jako hostessa na promocjach. Stałam wtedy w dziale z podpaskami. Przyszedł chłopak i patrzy na cały asortyment, patrzy i patrzy ![]() ![]() ![]() Innym razem poszłam z koleżanką do sklepu (podstawówka). Wszedł facet i mówi do babki, co chce. Ekspedientka poszła na drugi koniec sklepu, na chemię i drze się na cały sklep "Jaki szampon?". A ten czerwony jak burak krzyczy do niej, że chce tampony a nie szampon ![]() ![]() Za to mój Mężulek, jak go jeszcze w okresie przed narzeczeńskim poprosiłam o kupno podpasek, to kupił dobre ![]() ![]() Agatko Ty już masz chyba wszystko dla swojego dzidka. Możesz napisać jaką pościel zamówiłaś? Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-10-28 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymaj się ![]() Cytat:
http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/330/...+porodzie.html termometr, ja mam zwykły taki elektroniczny, ale nigdy z mała nie miałam problemów, zaledwie kilka razy miała gorączkę i to jak juz starsza była... jak będzie trzeba to kupie taki do ucha, ale to póxniej.... butelka u mnie avent, mam takie po córci, no i pasują mi do laktatora jeśli planujesz karmić piersią to kup jedną mala butelkę na początek na "jakby co" bo to różnie bywa, zeby potem po nocy nie biegać i nie szukać, a potem to zobaczysz, na poczatek warto mieć cokolwiek ![]() szczotka u nas byla właściwie prawie nieuzywana...a miałam taką zwykłą, jak mała miała ciemieniuche to taka delikatna szczotka nie działa, bo nie wyczesuje ciemieniuchy, mi wówczas teściowa polecila zeby czesać małą miekką szczoteczka do zębów i faktycznie kilka dni i było po problemie ![]() sukienka właśnie też się nad nią zastanawiam, a jak ją założysz, to dokąd ci sięga??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
W kauflandzie jest na promocji:
-NIVEA SZAMPON I PŁYN DO KĄPIELI 2W1 500 ML -PŁYN DO KĄPIELI 500 ML -MLECZKO NAWILŻAJĄCE 500 ML PO 11,99 ZŁ ! OKAZJA ![]() ![]()
#645 |
BAN stały
|
Witam sie z pracy
![]() ![]() ![]() Uska to lez i wypoczywaj ![]() Kropeczka kciuki za wizyte ![]() Inutil gratulacje 30.tygodnia ![]() ![]() Haniula a Tobie studniowki ![]() ![]() Ja wczoraj zaczelam 29. ![]() Cos bym wszamala ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-10-28 o 09:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kalafiorowa ![]() ![]() _________________________ ______ Hi ![]() wstałam z mężem jak zawsze, potem przy "Prosto w serce" zjadłam śniadanie i wypiłam małą kawkę i usnęłam ![]() Masakra jakaś - jakbym nie spała całą noc się czuję ![]() Wszystko przez ten bok, bo nie mogę się ułożyć wygodnie ![]()
![]() |
#647 |
BAN stały
|
A ja dzis do mamusi na pierogi jade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() ![]()
![]() |
#649 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na obiadek idę na łatwiznę: ruskie pierogi ze skwareczkami, rzecz jasna made in Lidl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmmm nie wiem, nie pomyślałam nawet o tym by sprawdzić z czego jest wykonana ![]() Sukieneczka super, a za lekarza trzymam kciuki ![]() ------------ Trzeba by trochę mieszkanko ogarnąć… A wieczorkiem spotkanie z laseczkami ze studiów, chyba z 3 lata się nie widziałyśmy ![]()
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieciątka też mają czkawki? moje codziennie ostatnio
![]()
#651 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A termometr masz z miękką końcówką? Ja w sumie mam nowy elektroniczny termometr, który kupiłam jak starałam się o dziecko ![]() ![]() Zaraz zobaczę te butelki Avent ![]() To chyba kupię zwykłą szczotkę do włosków. Sukienka sięga mi tak z 10 cm nad kolanem. Mam 170 cm wzrostu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
Kropeczka
![]() Bambusiek nie przejmuj się czkawką, to jest normlane ![]() ![]() teraz mój dzidek nie ma czkawki, ale w ciąży z igulcem to czasami kilkanaście razy na dzień.... aha i ta tendencja do czkawki zostaje i potem dziecko pewnie też będzie je miało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj naliczyłam 4 takie akcje, dzisiaj teraz akurat i zaczęłam myśleć czy to nie za dużo ![]() ![]()
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
Agamili pierogi daj troche.. mi nie ma kto zrobic a ja nie mam sily;(
Bambusiek mi lekarz mowil ze to bardzo dobrze jak dziecko ma czkawke ![]()
#656 |
Zadomowienie
|
ktoś tu pytał o obiadek?
u mnie dzisiaj makaron z pesto czerwonym ![]() ![]() i dla mnie jeszcze resztka mamusinego szpinaczku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Wrrr... właśnie zauważyłam, że na zupę mam tylko mięsko, kalafiora i pyrki
![]() Nie kojarzycie może czy w Biedronie jest taki mix włoszczyzny mrożony ![]() Uśka - ![]() Muszę coś zjeść, bo już mnie głodek zasysa ![]()
#658 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja wróciłam z zakupów niedawno, jeszcze u teściów byliśmy, teraz mąż pojechał z teściem na działkę a ja się zaraz biorę za obiad ![]() Naleśniki z pieczarkami i serkiem dzisiaj ![]() A jutrzejszy obiad mi odpada, bo teściowa mnie obdarowała bigosem ![]() ![]() Cytat:
![]() A rewolucje przegapiłam wczoraj, obejrzę na necie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapytaj najlepiej swojego gina ![]() A dlaczego byłaś u kogoś innego na usg a nie u swojego gina? Cytat:
![]() Pokaż mebelki ![]() Cytat:
![]() Sukieneczka fajna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Kurcze od rana czuje się jakostak źle boli mnie głowa i ogólnie nic mi sie nie chce, ale widzę że i Wy coś dzis kiepsko sie czujcie wiec moze to pogoda tak dziala
![]() Mój Sebuś ma czkawkę tak min 5 razy dziennie na poczatku się martwiłam ale teraz juz powoli się do tego przyzwyczajam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.