|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cytat:
![]() fajnie....my tez mamyi powiem ze tonaprawde fajna sprawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
cześc dziwczynki
ja juz po śniadanku, piję kawkę zbożową z mleczkiem i sie lenie, Oli już w przedszkolu, Nati w wózku spi, ciekawe jak długo, a ja dzisiaj cały dzień jestem sama z dziewczynkami oczywiście, mąż ma imprezkę firmową, i wróci pwenie w nocy eh babonik nie stresuj sie moja tez taka sama, nic nie pomoże, w ogole mnie nie akceptuje, tylko tego nie okazuje, o malo sie z mężem nie rozstałam przez nią bo juz nie wytrzymałam psychicznie, brumek wiem o czym mówisz, ja bardzo często kąpałam się z Oliwką odkąd skończyła 4 miesiące, super zabawa, nawet jeszcze w ciąży się z nia kąpałam, teraz juz tego nie robię ale jak Nati podrośnie za miesiąć lub dwa, napewno, i dzidziuś taki fajny te ciałko takie cieplutkie golutkie, mój aniołek ah rozmarzyłam się Wy tu o komarach, a mnie dzisiaj mucha wkurzała, franca jedna upodobała sobie mnie i mnie budziła, eh |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
Hejo!
U nas pobudka o 5 ![]() ![]() Potem zjadł cały ( ! ) słoiczek marchewki, ale nie pił już mleka nad ranem i w nocy też mało jadł. I padł po ostatniej łyżeczce na leżaczku. Śmiesznie odpływał z tą marchewką w buzi ![]() Dziewczyny super, że szczepienia już za Wami ![]() ![]() Brumek natchnęłaś mnie z tą kąpielą... Może wyprobuje dzisiaj. Albo jutro. Ale na weeku napewno. Wczoraj stała się straszna rzecz... Mój sąsiad zginął na miejscu u siebie na podwórku... Nie znałam go ( bo mieszkamy tu od niedawna na wynajmie ). Miał 27 lat. Nawet nie wiem, jak mam opisać w jaki sposób zginął, bo to naprawdę straszne - całą głowę przygniotła mu maszyna do ,, ściskania" dachów... Miał firmę z tym związaną. Mam go w oczach, jak jeździł swoim firmowym trakiem, przystojny, wesoły młody mężczyzna... Nie dość tego, wczoraj zmarła moja prababcia, znaczy hmm przyszywana mama mojej babci... Ale znałam ją bardzo bardzo dobrze, bo mieszkała naprzeciwko mojego rodzinnego domu. Była fantastyczną kobietą. Jutro pogrzeb. Straszny dzień ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i z ust mi wyjełas Sygnie śliczny niedzwiadek ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
zanetka - moj tez mostkuje przy kapieli zazwyczaj ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Marinka - straszne z tym sasiadem i wspolczuje z powodu prababci ![]() ale super ze Igorek wcina marchewe z apetytem ![]() a ten placz to moze jeszcze po szczepieniu? ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- U nas noc w porzadku Igorek wczorajszy dzien i nocke przeszedl bezobjawowo po szczepieniu teraz narazie tez dobrze sie czuje juz chyba nie powinno go zlapac nic??? ![]() byl szczepion w srode wiec w sumie dzis juz 2 dzien po i znow obudzilam sie z tysiecem planow na dzisiejszy dizen i znow pewnie nic nie zrobie............ ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Szymon sam wziął w rączkę leżącą obok niego grzechotkę i zaczął nią gruchać
![]() ![]() Dowody ![]()
#2736 |
Zakorzenienie
|
Ojej ! Brawo Madziulka !
![]() A jaki on śliczny ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Tak zapałeczko, mieszkamy obok siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
Marinko
![]() Madziulka ![]() Moje dziecie nauczyło się pluć. Do tego wylazły jej pleśniawki, ale co ja się dziwie jak ona memla wszystko co złapie, bluzki, pieluchy, koce, kołdry, ręce. I nie chce jesc łyżeczką. Denerwuje się. Myślałam, ze może jej dynia ne smakuje, ale jak dałam butlą to zjadła wszystko. I teraz mam dylemat, dawać jej butlą i próbować łyżką coś tam dawać, czy ać sobie na azie spokój z rozszerzaniem. Może za wcześnie na łyżke dla niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
Marina
![]() a z tym chłopakiem to okropne, boże, straszna smierć ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
Scio, mój też wszystko wypluwał na początku.
Hmm, może spróbuj jej potrzymać w buzi dłużej tą łyżeczkę z jedzonkiem? Trzymaj, aż Agu ,,zmiędli" to co na łyżeczce. Ja tak robiłam. Ale może i tak już robiłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja wlazlam na ta strone i oto co mi wyszło http://www.siatkicentylowe.com/ Twoje dziecko jest wyższe, niż większość rówieśników i waży tyle, co większość z nich. Waga: Między 50. a 75. centylem wagowym, wzrost: Około 90. centyla wzrostowego.
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-28 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję z powodu straty prababci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() post Twój ale jakby nie Twój ![]() ![]() no to i ja witam prawie z rana ![]() Szymek dziś się przestawił i jak zjadł o 19 to obudził się przed północą i wsunął 150ml ![]() ![]() mój dzieć wygłasza takie tyrady codziennie że szok ![]() a u nas rano świeciło słoneczko a teraz już chmury ![]() z tą kapielą też kusicie, w niedzielę TŻ wskakuje z małym do wanny ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Rozeznanie
|
Jeju, co za tragedia
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam ![]() dziś się zważyłam....i kolejny kg mniej ![]() ![]() ![]() Jade na wieś do mamy, piękne słonko u nas, trzeba wykorzystać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a teraz jest w zasadzie ok,ale syn się już nie liczy,bo liczy się tylko córka która z nią mieszka... Cytat:
![]() a z tym chłopakiem to musi być tragedia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale Ci zazdroszczę... ja chcę zrzucić jeszcze 12kg,ważę 72 a chce 60kg... ale póki co przy karmieniu nie mogę zrobić sobie diety ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wow ale Twój Dominik okazały ![]() ![]() dzięki ![]() oby przygotowanie sprawnie poszły ![]() tydzień szybko minie, szczególnie przy dziecku ![]() Marina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się piątkowo dziecie do przedszkola odprowadzone (dziś mają bal halloweenowy i moja będzie czarownicą ![]() ![]() dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie badania piersi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dziękujemy za wszystkie brawa ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Mały leży sobie na macie i grymasi a ja korzystam z chwili i nadrabiam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Aha i mam jeszcze pytanko - czy któraś z was czytała i wprowadzała karmienie stałymi pokarmami wg książki "Bobas lubi wybór"? Bo wydaje mi się to bardzo ciekawe i zastanawiam się czy tak nie zrobić ![]()
![]() |
#2749 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez zaluje, ze troche nas dzieli...a z tymi odwiedzinami, to czuje, ze nie bedzie latwo. maz od jutra ma 4 dni wolnego i moglibysmy jechac do Wisnicza, ale pewnie nie pojedziemy, bo Wiki... a tam tez male dziecko, wiec trzeba uwazac. Jesli pojedziemy to pewnie na chwile, ze nigdzie nie zdarze wstapic... ![]() Cytat:
![]() Brumku super, ze wyszla Wam wspolna kapiel! Trzymam kciuki za szczepienia. Antos skonczyl dzis 2 miesiace! Teliczku dla Jasia takze ![]() Uciekam na spacer... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
sygine - ja mam wersje "maluch lubi wybór"
![]() babonik - to razem możemy dietowac po zakończeniu karmienia, ja mam ciagle 74-73 kg i nie spada nic już... jeszcze 10 kg bym zrzuciła, a 6 to minimum! |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Wtajemniczenie
|
Monia, Babonik przygarniecie mnie?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2752 |
Zadomowienie
|
I ja dołączam dziewczyny do diety
![]()
#2753 |
Zadomowienie
|
dobra dziewczyny
![]() Wczoraj byliśmy w nowym outlecie w Modlniczce i przymierzałam pare kiecek... OMG jakie te przymierzalnie są okrutne,mało miejsca,blisko lustro,jasen światło... jak zobaczyłam swoje ciało to prawie sie poryczałam... ubranie dosc dobrze kryje...ale w bieliźnie to dramat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam trzymać dłużej. Ale ona ładnie otwiera buzi, zje dwie łyżki i w płacz
![]() Może to przez te pleśniawki<mysli> |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
ehhh ja też mam jeszcze do pozbycia się najmniej 7kg
![]() do tej pory ładnie samo spadało, ale od kąd jestem na diecie bezmlecznej i odkryłam, że digestivy moge jeść....to same rozumiecie ![]() może powinnam się cieszyć, że przynajmniej nie idzie w górę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zadomowienie
|
Hej
Ostatnio jakoś tylko podczytuje ![]() ![]() Wczoraj byliśmy z Tżem w Zusie bo w tym roku jego wezwali na kontrole ![]() ![]() Brumekza kąpiel ![]() ![]() ![]() ![]() Sygine mamy podobny misiowy kombinezon też na 62 i tez już za mały ![]() Krystianek dwa tyg temu ważyl 6800 i mierzył 63 cm to dopiero klocek ![]() Swoja wagą sie nie przejmuje ![]() ![]() ![]() Dziubek śniłas mi sie wczoraj ![]() Marinko współczuje śmierci prababci ![]() ![]() Dostaliśmy wiadomość że zmarł przyszywany dziadek Tża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zadomowienie
|
Witam.
Ja tylko przelotem, zaraz jadę na uczelnię na 15.30 do 20.15 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Wtajemniczenie
|
nic mi nie mówcie o wadze, ma do zrzucenia jakies 6 kilo, nie mogę się pozbyć po ciąży, stanęła waga w miejscu i już, a do tego mam jakiś wilczy apetyt, jakbym nie karmiła cosik bym łyknęła,
Boże dzięki Ci, że nie jestem sama, bo myślałam, że że mną coś nie tak, że nie mogę zrzucić ale naprawdę, nie akceptuję się i często mam doła, przez to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tyle teraz waze i chce mniej! Minimum te 5 kg mniej, a 58 to waga sprzed ciazy, ale ja pewnie osiagne dopiero z dieta. Tyle, ze jej predko nie zaczne, bo ja planuje dlugo karmic... Ale waga waga, a najbardziej to ten brzuch mi przeszkadza, tylko tu by sie przydaly cwiczenia, a ja nie mam samozaparcia, przydalby mi sie ktos do cwiczen... Spacer zaliczony, alez jest pieknie, cieplo i slonecznie. Za godzine wychodzimy jeszcze raz, bo po Zuzie do przedszkola. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam na spacer,
piękna słoneczna pogoda. Dzisiaj pobawiłam się z Emi w sesję zdjęciową. Dzielnie pozowała ![]() Kilogramy - Ja właśnie dzisiaj weszłam na wagę i ważę 64 ![]() Emi od trzech dni marudzi mi przy jedzeniu, je je i zaraz odrywa się i coś stęka.Zaraz ponownie je i znowu stęka - chyba tak ma ostatnio.Najważniejsze że się najada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.