|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hej
Naraszcie udało mi sie do Was zajrzeć. ![]() Położyłam marudera na brzuszku i już godz śpi . A najlepiej jak uspię pieronka i mam np pomysł że wyjdę na chwilę do sklepu, to jak tylko zamknę drzwi za sobą to mały oczy jak 5 zł i ryk , nawet do głupiego sklepu sama wyjść nie mogę, mam nadzieję, że mu to przejdzie![]() Dziewczynki na razie nie mam za bardzo czasu żeby poodpisywać, spróbuję wieczorkiem jak tz wróci z pracy ![]() Spray straszna ta historia, jak popatrzyłam na mojego bąbla śpiącego to już oczy mi swię mokre zrobiły: :. Właśnie miałam zamiar kupić dziś ten Dicoflor i chyba się wstrzymam jednak, ale już sama nie wiem, wieczorami jest taki marudny, chyba jednak coś z brzuszkiem, ale nie kolka bo w pionie na rękach się uspakaja![]() A twój wózek jest śliczny Małgosia no nasze chłopaki to takie duże już, ja muszę całą garderobę Adasia wymienić bo już wszystko za małe, a taki kruszynka był . W ogóle podziwiam, Was że myślicie już o następnym dzieciaczku , bo nawet o tym nie myślę, a wręcz o tym, że mi tylko Adaś wystarczy i nie chcę następnego ![]() A propo krosteczek na budzi, to mojemu często jakieś wyskakują i mi koleżanka poleciła Oliatum soft i smaruję po kąpieli i rano i ładnie z buźki schodzi, nawet jakoś ostatnio mniej tych krosteczek Gosia81 ale w ogóle nie podajesz tych witamin? Mi pediatra wręcz kazała dzidzi podawać jak się karmi piersią Ancia gratuluję wizyty u fryzjera ![]() Ja na razie nie muszę farbować, bo udało mi się na parę dni przed porodem zrobić sobie balejaż i jeszcze tak odrostów nie widaćź na szczęście ![]() Muszę kończyć, bo za godz mam badanie oczu. Trzymajcie kciuki żeby dobre wyszło
|
#3692 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
dzien dobry
![]() Cytat:
chociaz trudno powiedziecCytat:
Niestety dzieciaczki nie maja wypisane na czole co im dolega. Kiedys, kieeeeeeeeeedys jak beda starsze to napewno powiedza, ale teraz - tylko cierpliwosc poplaca!! ![]() jak podrosna, zaczna raczkowac, pozniej biegac i mowic - wtedy zacznie sie stres, bedzie sie tesknic do czasow, kiedy przystawienie do cycka pomagalo na wszelkie bolaczki... ![]() Maja dziekuje za komplemenciki Bedziemy czesciej kapac. to tez nie tak, ze Mala brudna "chodzi", bo myjemy codziennie dokladnie. Ale w sumie to mycie jeszcze bardziej czasochlonne, niz kapiel... ![]() Cytat:
i siebie bo jakby nie bylo- wygodnie....Cytat:
Pewnie bedzie takich dni teraz coraz wiecej.My niestety jeszcze nie tak daleko... ale na wszystko przyjdzie pora. Fakt faktem, zauwazylam jeden plus - oszczednosc kasy odkad jestem w domu - nic sobie nie kupilam, co naturalnie pozytywnie wplywa na zawartosc portfela eeeee, a i to sie kiedys nadrobi ![]() Moja tez przyszla na swiat za pomoca vacuum. Nie dawalam juz rady przec i musieli troche pomoc, bo prawie juz tracilam swiadomosc. Biedne dzieciaczki Glowka z tylu nie wyglada jeszcze calkiem normalnie, ale powinno sie unormowac z czasem...2-ego wizyta u pediatry, ciekawe co powie...Cytat:
z tym sposobem na smoka chyba tez sprobuje, bo inaczej mi Majeczka cycorki tak powyciaga, ze do pasa beda wisiec...a i ja sie wykoncze przy tym... do mnie jeszcze nie tak calkiem dotarlo, ze jestem MAMA ![]() ale jak tak sobie chwilke poswiece na refleksje, to zaraz lezki do oczek i taka blogosc w sercu -niesamowite uczucie, prawda mamusie?? Dzis piekny dzien, malutka w miare grzeczna poki co. Zrobila rano porzadnego kupola ( po pachy prawie, az przez ciuchy przeszlo i moja koszulke tez - bo na rekach byla oczywiscie) i jest szczesliwa Wyglada na to bedzie lepiej niz wczoraj - odpukac!!Polozna byla, zrobilysmy pare cwiczen. Mala przytyla 160 g od ostatniegi piatku, takze nie jest zle... Nie mam pomyslu na obiad... no i tak... P.S. Sorry za takie dluuugie wywody i przewaznie tylko o mnie....postaram sie to zmienic
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
KWC
|
Cytat:
Ja też zmieniałam, najpierw z Bebilonu Nenatal na Bebilon Comfort a z Comfortu na Gerbera. |
|
|
|
|
#3696 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tą lekką mama kupiła w Chorwacji bo wydawało jej się że za około 140zł to okazja i fakt te które oglądałyśmy u nas były cięższe. Teraz mówi, że jak nam się nie do końca podoba to możemy sprzedać i kupić inną. Ale sądzę, ze nie było by jej miło, a wózek nie jest taki zły. Kołka ma spore jak na parasolkę. Rączki można obracać w każdą stronę, jak komu wygodnie. Z przodu jest ten pasek blokujący, żeby nie zapięte dziecko nie wysunęło się z wózka. Tak na prawdę jedyny minus to to, że dziecko nie może być w pozycji leżącej, ale to już kwestia konstrukcji wózka. Cytat:
ta pediatra ma 2 małe wnuczki 2 i 4 lata i też nie podawała Cytat:
na pleckach to w wózku. spanie jest zawsze po jedzeniu więc wolę na boczkach kłaść, bo czasem mimo odbicia coś się potrafi ulać. Cytat:
kupiłam wczoraj herbatkę koperkową Hippa od 1 tygodnia życia - dziś wypróbujemy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-28 o 11:45 |
||||
|
|
|
#3697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej.... to wiszenie na rekach jest dosyc meczace.... .....moja usnie jak ja odkladam to sie budzi i placze i tak wkolo.....a widze ze jest spiaca....i co tu robic... ....nie sadze zeby to byl skok....
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam godzine temu i nie ma mojego posta
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-28 o 12:03 |
|
|
|
#3699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyczytałam, żeby dziecko spróbować opatulić ciaśniej. Jak skończę karmić to opatule go kocykiem, uśnie i tak odkładam do łóżeczka. Czasem zadziala My też podajemy witaminy. Gosia81 Fajna ta spacerówka. z tym, że z doświadczenia wiem, że warto mieć rozkładane oparcie. Moja chrześnica nie miała. Podczas spacerów zasypiała i wtedy tak dziwnie krzywo leżała... Niezbyt wygodnie. Można jeśc sushi przy karmieniu piersią? Strasznie mi się chce ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
w pogodzie zapowiadali, że dzis piękne slońce w całej Polsce a u nas lipa, pochmurno i ponuro![]() mój synuś dziś kończy 2 tygodnie a dopiero go rodziłam![]() to ide Was nadrabiać póki mały śpi ![]() a powiedzcie kiedy jest pierwszy skok rozwojowy i skąd macie te info? może dacie jakiegoś linka?? i na co dokladnie jest espumisan? bo mój mały od dwóch dni niespokojnie śpi, przez sen piszczy przeciąga się, marudzi
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
surowe ryby i mięso odpadają
bo sushi to z surowego? ja mam ochote na czekolade, torcik wedlowski (właśnie dostałam ) pierogi z kapustą ![]() a wie któraś jak jest z lodami, bo mam dobre orzechowe w zamrażarce Martusia - espunisan to na wzdecia i trawienie - moje bulgoty w brzuchu jak się dowiedziałam to efekt pooperacyjny po cc
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-28 o 12:12 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej Martus na pierwszej stronie masz linka dot skokow u dziecka espumisan jest na wzdecia ![]() za skonczone 2 tyg.... leci ten czas nie??
|
|
#3703 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
lece wieszać pranie i na spacerek bo u nas piękne słonko
tylko ch.. wczoraj bylo 11*C, a dzis 8,5*C musimy sie ciepło opatulić
|
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki.... a wczoraj kupilam nowa puszke comfortu i musze dzisiaj wymienic na zwykly...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jaki fryz sobie strzelilas?
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja już jem wszystko łącznie z pizzą, kebabem, cheesburgerami z mc'donalda i bigosem ![]() a lody orzechowe to jadłam bardzo szybko troche sie bałam tych orzechów ale małej nic nie było
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sos czosnkowy jadłaś? bo ja bym zjadła kebaba ale bez sosu to srednio ![]() Podobno kapuchę kiszoną można a chyba do pierogów z kapuchą się daje kiszoną? Ale bez grzybów bo ich nie wolno-ponoc. poza tym jadł ktoś ruskie? |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() marzą mi się jeszcze łazanki - bo ja to ogólnie wszystko co kwaśne i z kiszonej kapusty. W ciąży sporo jadłam kwaśnego - na zapas :P cotka kiszona jest wzdymającą więc nie można, tak jak fasolki po bretońsku
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-10-28 o 12:38 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego lulanie i przytulanie, tak sie skubany nauczyl i wycwanil ze jak tylko zakwili to jest juz na rekach ze zaczynamy miec z tym problem, zaczelismy go troszke oduczac w nocy i jakos po 3 min sie uspokaja i juz jest wszystko si![]() Cytat:
ale to zlecialo..
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
o matko kochana!!
Coś strasznego!! Gosia mogłabyś mi doradzić z tym domkiem co i jak ![]() 1. Nektarynka 2. nektarynka 2 3. Nekratynka 2g 4. Kalisto Mi najbardziej podoba się parter - dom w nektarynkach 2 tylko z podwójnym garażem, tylko nie wiem co z poddaszem, który fajniejszy?? |
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba bede robila w tym tyg to moge Ci przeslac kurierem
|
|
|
#3713 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie opatulamy kazdej nocy - jakos tak dziwnie mi z tym![]() Cytat:
Tak czy siak sprobuje z tym smokiem. Chyba wszystkie mozliwe silikonowe zaliczone, sprobujemy z latexem...
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie jem potrawy z czosnkiem i natali to nie przeszkadza, a poza tym uważam że lepiej jest przyzwyczajać dziecko od małego do różnych smaków ![]() tak do pierogów kiszoną się daje i moja mama nei daje grzybów tylko pieczarki ruskich nie lubie a to te chyba z twarogiem tak? To ogólnie twaróg jem ![]() Cytat:
ale moja mama nie wie że jadłam ten bigos o innych rzeczach też nie wie bo chyba by zawału dostała, przy pizzy prawie sie przewróciła jak jej powiedziałam gosiu można czy nie można to sprawa indywidualna w zalezności co dziecku pasuje a co nie ![]() Spray straszna historia biedne maleństwi i rodzice nawet sobie nie wyobrażam co teraz czują |
||
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja kapustę jadłam już X razy ponieważ i położna i sąsiadka pielęgniarka mówiły, że śmiało. Mamy jakieś inne źródła
|
|
|
|
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te nasze dzieciaczki mają takie różne potrzeby a niby dziecko to dziecko ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() niech każda je wg uznania i już idź na tego kebaba kochana, smacznego!
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-28 o 12:55 |
||
|
|
|
#3717 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja układam na razie na plecach, położna mówiła, żeby na razie pupka byla płasko, żeby się bioderka ładnie ukształtowały, więc na pleckach albo bruszku i tylko górę obracac na boki. Ale nasz niestety wyje jak sie go na brzuch położy ale będę próbować go tak układaćCytat:
za wagę i trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
niemogę z tymi stoperami ale każdy sposób co dziala jest dobry![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój na razie odpukać w nocy jest grzeczniutki, przeważnie zasypia przy cycu, czasem się wybudzi jak przebieram, ale zaraz zasypia no i dziś 4h,3h,3h ![]() teraz też już śpi 2 godz czekam aż się obudzi, dam cyca i śmigamy na spacer, choć nie wiem czy czasem zaraz nie będzie lać![]() a jeszcze była mowa coś o siostrach, ja niestety nie mam siostry a strasznie bym chciała![]() dziewczyny a czy ktoraś musi pieluszkować maluszka?? bo jak był u mnie pediatra na patronażu to mówil, że małemu lekko coś tam przeskakuje i żeby pieluszkować. Tylko czego używacie tylko pieluchy tetrowej czy jeszcze czegoś?
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-28 o 13:02 |
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana kebaba czy pierogi? Chociaż obie rzeczy śmiało możesz słać
![]() Cytat:
Grzybów ponoć nie można- nawet pieczarek. Podobno nawet do któregoś roku życia nie mozna dziecku podawać bo nie trawi czy coś tam. A co do ruskich to ja się boję tej cebuli co w środku.
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Gdzie wszystkie wywialo?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

.
, nawet do głupiego sklepu sama wyjść nie mogę, mam nadzieję, że mu to przejdzie

:. Właśnie miałam zamiar kupić dziś ten Dicoflor i chyba się wstrzymam jednak, ale już sama nie wiem, wieczorami jest taki marudny, chyba jednak coś z brzuszkiem, ale nie kolka bo w pionie na rękach się uspakaja
. W ogóle podziwiam, Was że myślicie już o następnym dzieciaczku
, bo nawet o tym nie myślę, a wręcz o tym, że mi tylko Adaś wystarczy i nie chcę następnego 

Niestety dzieciaczki nie maja wypisane na czole co im dolega. Kiedys, kieeeeeeeeeedys jak beda starsze to napewno powiedza, ale teraz - tylko cierpliwosc poplaca!! 
.....moja usnie jak ja odkladam to sie budzi i placze i tak wkolo.....a widze ze jest spiaca....i co tu robic...

Do jutra Maminki!