|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
chciałabym...
Cytat:
czekamy na fotki ![]() nie przejmuj się głupimi ludźmi, nie warto dziewczyny możecie mi pomóc? coś mi się nie zgadza z tym terminem porodu... Ostatnią @ miałam 23 stycznia, a skończył się 28 stycznia. Moje okresy były regularne, bo brałam tabletki anty. Nie wiem jakie bym miały miesiączki gdyby nie tabletki... czy regularne, czy nie. Mówiłam o tym lekarzowi, ale on liczył według 28dniowych cykli. Według USG nie wiem na kiedy byłby termin, bo mi nie powiedział. Mogę to jakoś sama wyliczyć? bo czuję,że coś jest nie tak.
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-28 o 13:19 |
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
agnes niestety nie pomoge, nie znam sie zupelnie na tych wyliczeniach
![]() a ja wciagam mandarynki, trzeba korzystac, bo w tym roku sezon na cytrusy bedzie dla mnie krotki
|
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już też się pogubiłam w tych obliczeniach...
a ja wciągam jabłka
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiadomo kiedy nastąpiła owulacja po odstawieniu tabletek, mówi się, że płodne dni mogą nastąpić już po kilku dniach po ostawieniu, jest też owulacja z odbicia - czyli do owulacji mogło dojść zarówno przed dniem owulacji, który wyliczył gin i po tym terminie. Zasadniczo nie masz się czym martwić bo różnica może wynieść kilka dni Też w pierwszą ciążę zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek i u mnie lekarz liczył na podstawie ostatniej @ i dodatkowo na podstawie dnia, w którym prawdopodobnie doszło do zapłodnienia. Poza tym przez pierwsze tygodnie ciąży każdy płód ma mniej więcej podobne rozmiary i tutaj też w pierwszych tygodniach można obliczyć wiek i termin porodu U mnie na drugiej wizycie wyznaczałyśmy 3 terminy: od @, wg. USG i wg. zapłodnienia a nie urodziłam w żadnym z tych trzech
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Wtajemniczenie
|
Martita - dziękuje
przed chwilą wzięłam do ręki zdjęcia USG i rozszyfrowałam te wszystkie dziwne skróty. EDD (termin porodu) na wizycie 5.10 tp wychodzi na 1.11. z wizyty 19.10 na 31.10. hmmm ...
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
e tam, te terminy to i tak niewiele maja do rzeczy z wola naszych maluszkow
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- tesciowa dzwonila, ze wozek do nich w koncu dotarl
|
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliwka jeszcze mi prezent i postanowi wyjść 1.11!! a tak się martwiłaś,że nie zdążą super!
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
no widac milion maila cos pomoglo
![]() ja tez bede nogi zasickac pierwszego, chocby nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- moj komputer cos poje... kopiuje jakis teks i jak chce go wkleic to wskakuje ciagle ''Hello!'' nie jarze
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzaśnij komputer, to może się uspokoi sprawdziłam wszystkie zdjęcia z USG od początku ciąży - 5 terminów wychodzi na 1.11
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam, bedziesz sciskac uda, byle do polnocy
![]() oj, nie zdziwilambym sie, jakby moj zlosliwiec wyszedl pierwszego ![]() Pati i jak tam plany na weekend, mama czy tz? ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- mi wychodza od 05.11 do 11.11, ale najczesciej byl 09.11 i 07.11
|
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ech a ja od ponad godziny czekam na położną, miała być między 13-14 a dalej jej nie ma Idę zaraz się szykować i jadę z małym na weekend do tż-ta, nie mam zamiaru czekać na tą babkę cały dzień tym bardziej że mogła chociaż zadzwonić uprzedzić ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Tż, z mamą dogadałam się że przyjedzie po święcie zmarłych. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Mam nadzieję, że jak wrócę po weekendzie będziecie już rozpakowane! |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Pati uwierz, my tez mamy taka nadzieje
![]() milego weekendu |
|
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe mi też się wydaję,że Oliwka wywinie mi taki numer każda data dobra, ale nie 1.11 Pati na pewno się dowiesz jeśli urodzę napiszę sms'a jakby co Miłego weekendu urodzimy na pewno ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-28 o 15:10 |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po święcie zmarłych idę zanieść go do naprawy dopiero.Ech a położna przyszła przed 15, teraz właśnie wyszła. Ogółem fajna babka tylko szkoda, że tyle kazała na siebie czekać. |
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, oj tam masz jeszcze kilka dni ale skoro wychodzi na 31/1 to większość nie rodzi w terminie więc nie masz się czym przejmować
Pati udanego weekendu
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha, no to dobrze ja zmykam na jakiś spacer...
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
oby tak jak u mnie i u ciebie byla dziewczynka ![]() ![]() ja to jak na szpilkach siedze ![]() juz nie moge sie doczekac jak bede mogla wszystkim wykrzyczec ze bede mama
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane udanego weekendu, a agnesuk i muffinka - na porodówkę dziewczyny!
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
'Ja odliczam minuty i dni
a twoja twarz ciągle mi się śni a w głowie się pojawia tylko jedna myśl dotrzeć do ciebie, z tobą już na zawsze być ..' ![]() gorzej mi dziewczyny, gorzej
|
|
|
|
#2094 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zauważyłam,że jak dużo chodze, to później mnie skurcze męczą Cytat:
szybko zleci, nawet się nie obrócisz, a będziesz już szczęśliwą mamuśką Cytat:
ja mogę jechać w każdej chwili ![]() a Ty muffinko, jedziesz ze mną, czy czekasz na przyjazd mamy? hehe dokładnie! można Nam wybaczyć te dziwne rzeczy
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaaaaaaaaaaDOSTALAM TO UBEZPIECZENIE !!!!!! ![]() ![]()
|
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że już nie musisz się tym przejmować
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze jade
gdzie sie umawiamy? ![]() cala noc mialam skurcze, co prawda nieregularne, ale mocniejsze niz zawsze i do tego krzyzowe (to jest masakra jakas), teraz tez sa, moze cos sie z tego rozkreci pomalu na dniach (Agnes a to wszystko po przytulankach wczorajszych i spacerze )zabciu to gratuluje, w koncu bedziesz spokojniejsza |
|
|
|
#2098 | |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziewczyny na pierwszej wizycie. Wyliczyłyśmy z ginekologiem, że pierwszy termin porodu będę miała na 23 czerwca, ale wszystko się okaże po USG (na które wybieram się w połowie listopada, czyli w 8 tygodniu). Dostałam także skierowanie na całą masę badań (w sumie będzie ich 15). Trochę się boję bo tak na prawde nie wiem jak z maluchem (czy zagnieździł się w odpowiednim miejscu, czy zaczyna mu bić serce?) pierwsze USG będzie dla mnie decydujące...
Cytat:
mąż mi ostatnio bardzo dużo pomaga (sprząta, zmywa, pierze, wracając z pracy kupuje różne pyszności) choć za kolorowo też nie jest, bo od czasu do czasu się kłócimy... jeszcze nawet nie dostaliśmy zdjęć od fotografa ze ślubu i wesela, a ja już w ciąży. Ostatnio wszystko się u mnie w życiu dzieje w ekspresowym tempie...
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrovia nie martw sie, bedzie ok, serducho na pewno bedzie bilo jak dzwon
![]() fajny masz termin, jak sie postarasz, to urodzisz w moje urodzinki: 24.06 ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- oj bidna czeka cie klucia, ale to pierwszy tylko takie, potem bedzie mniej
|
|
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze do Was takie pytanie: Wy też dostałyście od swoich ginekologów na pierwszej wizycie wskazania żywieniowe?
Bo ja np. nie powinnam jeść owoców, w miarę możliwości całkowicie zrezygnować ze słodyczy, no i oczywiście żadnego sushi, tatrów, jajek na miękko, za to jeść dużo warzyw, ryb, serów pleśniowych, pić kompot z suszu (podobno zapobiega infekcjom). Jeść często ale w małych ilościach. No i uważać by nie przytyć więcej niż 15 kg... ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

kopiuje jakis teks i jak chce go wkleic to wskakuje ciagle ''Hello!''
nie jarze
Idę zaraz się szykować i jadę z małym na weekend do tż-ta, nie mam zamiaru czekać na tą babkę cały dzień tym bardziej że mogła chociaż zadzwonić uprzedzić 

)