![]() |
#2761 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Czapka na szydełku:)
Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Dzięki, dzięki, z tego filmu też skorzystałam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2762 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2763 |
Przyczajenie
|
sł.relief. lewy - przepraszam przeoczyłam w tłumaczeniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2764 |
Raczkowanie
|
AAAA... czyli dobrze zrobiłam. Dzięki Kasiek1983
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2765 |
Zadomowienie
|
Hej Kobiety!
Trochę mnie znowu nie było a tu tyle nadrukowałyście no i naszydełkowałyście ![]() Strasznie mi się podoba ta czapeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2766 |
Raczkowanie
|
Skończyłam....
![]() Berecik trochę starszy ale czapka "świeżuchna" dzisiejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2767 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Otulacz-szalik robię fajniutkim wzorem... załączam foto gotowego wyrobu, ale nie mojego autorstwa... Edytowane przez kasiek1983 Czas edycji: 2011-10-27 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Rozeznanie
|
I berecik i czapka cudowne. Napatrzeć się nie można. Te warkocze też szydełkowe?
![]() |
#2769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Warkocze też szydełkowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
ten warkoczowy wzorek jest super, a czapka wyszła Wam prześliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2771 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że można zaadoptować wzór warkoczy do beretu. Tylko należy obliczyć oczka. Pochwal się później osiągnięciem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2773 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2774 |
BAN stały
|
piękny wzór na czapkę i inne rzeczy- pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2775 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Od siebie dodaję filmik: http://www.youtube.com/watch?v=_MMPLqDMUuA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2777 |
Raczkowanie
|
oto moje najnowsze czapeczki, zdjęcia z komórki i ich jakość pozostawia wiele do życzenia, ale są
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2779 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2780 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Duże ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
A ta ostatnia to na szydełku? Czy gdzieś na forum jest opis albo schemat???? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2781 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A ta ostatnia to na szydełku? Czy gdzieś na forum jest opis albo schemat???? ![]() na szydełku,opis był chyba na poprzedniej stronie, ale po angielsku, jeżeli będziesz chciała to moje pseudo tłumaczenie zamieszczę jutro, czapka jest prosta na pewno łatwiejsza niz ta z warkoczami Edytowane przez ewa221074 Czas edycji: 2011-11-01 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2782 |
Przyczajenie
|
czapeczki bardzo ładnie wykonane
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2784 |
Przyczajenie
|
dziewczyny bardzo dziękuję Wam za pomoc
![]() ![]() mam kolejną prośbę szukam prostego wzoru na sweter dla dziecka ( wiem że tu o czapkach ) taki bardzo prosty ze słupków coś ala płaszczyk z góry bardzo dziękuję za pomoc wiem że na Was można liczyć pozdrawiam!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzyj tutaj i napisz jaki wiek tego dziecka i czy chłopczyk czy dziewczynka i jaki sweterek - rozpinany czy przez głowę ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=315082 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2786 |
Raczkowanie
|
LTC-brzmi strasznie ale wykonanie jest banalne-popatrzcie na fotki
narzut 2 razy-(na szydełku znajdują się 3 pętelki) wbijamy szydełko w LTC z poprzedniego rzędu( w przypadku pierwszego rzędu LTC wbijamy w słupek reliefowy poprzedniego rzędu), robimy kolejny narzut, przeciągamy przez LTC( 4 pętelki na szydełku), znowu narzut, który przeciągamy przez 2 pętelki, narzut przez kolejne 2 pętelki. Na szydełku zostają 2 narzuty nabieramy kolejne 2 (4 pętelki) i robimy dokładnie to samo co wcześniej z tym że wbijamy szydełko w kolejne LTC sł.-słupek sł.r.p-słupek reliefowy prawy-rel sł. r .l-słupek reliefowy lewy zaczynamy- na kółku z włoczki robimy 9 słupków II-w każdym słupku robimy 2 sł.r.p(18sł. r.p) III-sł r.p , sł pomiędzy sł. r.p z poprzedniego rzędu, sł. r.pr, sł. r. pr( czyli rel-sł-rel-rel-sł-rel-rel itd powstaję 18 sł r.p i 9 słupków) IV w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu sł dodatkowo miedzy dwoma sł.r.p 1 sł, czyli, rel-sł-rel-sł-rel-sł itd powstaje 18 rel. oraz 18 słupków V w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu 2 sł , w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu 1 sł , czyli rel-sł-sł-rel-sł-rel-sł-sł powstaje 18 rel i 27 słupków VI w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu 1 sł , w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu 2 sł , czyli rel-sł-sł-rel-sł-sł-rel-sł-sł powstaje 18 rel i36 słupków VII w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu 1 sł, w następnym sł. z poprzedniego rzędu 2 sł,w sł.r.p z poprzedniego rzędu sł.r.p, w sł. z poprzedniego rzędu 1 sł, w następnym sł. z poprzedniego rzędu 1 sł,czyli rel-sł-sł-sł-rel-sł-sł-rel-sł-sł-sł powstaje 18 rel i54 słupków VIII robimy same słupki-72 sztuki IX oczko łańcuszka, półsłupek w tym oczku, następnie kolejny półsłupek obok, następnie LTC wg-wcześniejszego opisu, potem *omijamy 1 słupek robimy 3 półsłupki i znowu LTC* to co między gwiazdkami powtarzamy 17 razy, omijamy 1 słupek w kolejnym robimy półsłupek i zamykamy łącząc z początkowym oczkiem łańcuszka, powstaje 18 ltc i 54 półsłupki X 72 słupki XI oczko łańcuszka LTC *robimy 3 półsłupki , LTC omijamy 1 słupek * to co między gwiazdkami powtarzamy 17 razy, potem 3 półsłupki i łączymy z początkowy oczkiem powtarzamy rzędy 8-11 do uzyskania odpowiedniej długości i robimy ściągacz przeczytałam to co napisałam chyba nie jest zbyt zrozumiałe, ale na prawdę warto spróbować bo wzór nie jest rudny i ładnie wychodzi Edytowane przez ewa221074 Czas edycji: 2011-11-02 o 21:54 Powód: wzorek o który prosiła agika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2787 |
Zadomowienie
|
moja jest "drutowa", jeszcze bez kokardki, ale wnusi się podoba
![]()
![]() |
#2788 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny mam pytanie czy macie schemat na takie czapeczki i szalik
http://www.swistak.pl/a5511846,CUDNE...DO-WYBORU.html http://allegro.pl/szydelkowe-czapecz...906004604.html http://allegro.pl/czapeczki-szydelko...880818575.html zaraziłam się od was szydełkiem i działam czapeczki bardzo dziękuję za pomoc ![]() ![]() Edytowane przez pazurek29 Czas edycji: 2011-11-05 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2789 |
Raczkowanie
|
Zimowa dla mojej córci. Trochę pomponik nierówny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2790 |
Rozeznanie
|
Czytając to forum zainspirowana Waszymi pracami też stworzyłam kilka prostych czapeczek. Nie dorównują one Waszym ale.... Jednak już wiem,ze jak tylko skończę to,co zaczęłam to biorę się za tą z warkoczem szydełkowym czapkę. Może wystarczy moich umiejętności.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.