Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 10:23   #661
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jakie podkłady? Ja myślałam, że wystarczą te majtki i duże podpaski...

Ja bym zobaczyła miarką krawiecką ile mi zostało do przytycia w brzuszku, żeby dobić do 110 cm

Wczoraj siedziałam ze 2h na allegro i porównywałam ceny u różnych sprzedawców. Wieczorem to już dosłownie padłam. Ale doszłam do tego, że robię zakupy u r_p77

Zastanawia mnie kwestia termometru dla Dzidka. Zwykły z miękką końcówką kosztuje ok 17 zł, a ten bezdotykowy do czoła lub ucha ok 80-90 zł. Wiadomo, że jak Dzidek będzie płakał, to lepiej ten droższy, ale to już spora różnica... Jaki Wy bierzecie?

Kolejne pytanie Planuję karmić piersią, ale na wszelki wypadek chcę zakupić butelkę. Czytałam wcześniej Wasze wypowiedzi i niektóre z Was polecają firmę TT. Tam mała butelka 150 ml kosztuje ok. 18 zł + opakowanie trzymające ciepło, czyli ok 40 zł. A zwykła inna butelka + opakowanie to co najmniej 2 razy mniej. Co wybierają mamy, które planują karmić piersią, a butelkę mieć tylko w razie czego?

Szczotkę do włosków kupujecie z naturalnego włosia?

Koniec pytań

Teraz się pochwalę moim zakupem, który przed chwilą przyniósł mi listonosz:
http://allegro.pl/ciepla-z-dzianiny-...895612728.html
Bardzo mi się podoba ta sukieneczka Jeśli będziecie kupowały kurtki od tej sprzedającej (bo widziałam tutaj dobre opinie o nich ), to możecie spróbować z tą sukienką

No i dzisiaj idziemy do lekarza, więc trzymajcie za nas kciuki
ja mam termometr bezdotykowy, nie wiem ktory lepszy ale mam nadzieje ze zadna z nas nie bedzie musiala go czesto używac

Planuje karmic piersia ale mam 2 butelki TT, ta najmniejszą i 260ml bodajze. Jak sie nie przyda teraz to bedzie na pozniej, tylko smoczek inny kupie

szczotke mam z canpola z naturalnego włosia. na opakowaniu napisane było ze to własnie jest rodzaj włosia dla najmniejszych dzieci

a sukienka boska, tez sie na nią czaje i kolor ten sam upatrzyłam

Mebelki pokaze, jak sie z tym ogarne i dokupimy troche dodatków bo narazie jest pusto
No i tak po cichu licze ze moze dziś przyjedzie kurier z łózeczkiem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:42   #662
likas
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Likas, nie martw się na zapas Może będzie dobrze Mała jest faktycznie malutka, ale może to błąd w pomiarach, albo po prostu drobniejsza będzie?
Zapytaj najlepiej swojego gina
A dlaczego byłaś u kogoś innego na usg a nie u swojego gina?
Ja chodzę do lekarza na NFZ i nie robi USG, zawsze coprawda chodzilam do niego prywatnie na USG ale chcialam teraz 4D. Sam polecił mi do kogo iść i tak zrobiłam. Regularne USG miałam bym za 2 tygodnie, lekarz powiedział że jest tolerancja dwa tygodnie co do USG więc mogę zrobić i uznamy jako ostatnie wg harmonogramu.
Wersja że będzie mała drobna też jest, ponieważ Ala jest mała (max 25 centyl) ale na tym etapie ciąży ważyła sporo więcej.

Agatek ile ważył Twój maluch na ostatnim USG.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:49   #663
AgaMili
BAN stały

Wy macie tak czesto usg i tylko sie zamartwiacie tymi wagami dzieczkow a ja mialam tylko 2 usg - w 12tc i w 22tc a teraz do porodu juz nie bede miala i mam spokoj. A maluszka mi zbadaja po urodzeniu. Wazne ze zadnych chorob genetycznych nie ma i jest zdrowiutki, rusza sie codziennie wiec po co sie zamartwiac na zapas. Takie moje zdanie
Oczywiscie chetnie bym Marcelka podejrzala jeszcze na usg ale tylko zeby go zobaczyc bo tak to dopiero za 2,5 miesiaca sie zobaczymy
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:53   #664
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
W kauflandzie jest na promocji:

-NIVEA SZAMPON I PŁYN DO KĄPIELI 2W1 500 ML
-PŁYN DO KĄPIELI 500 ML
-MLECZKO NAWILŻAJĄCE 500 ML

PO 11,99 ZŁ !

OKAZJA JA MAM ZAMIAR KUPIĆ POZYCJĘ 1 i 3
O to muszę kupić pozycję nr 1, bo ja myje swoje włosy tym szamponem. Po normalnych szamponach mam uczulenie na skórze głowy. Dzięki za info. ;0
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:54   #665
Haniula
Zakorzenienie

Juhuuuu przyszło łozeczko
Juz bym rozpakowała ale kurier wniosł mi tylko do przedsionka a tam jeszcze 5 schodów do góry
Stary 2011-10-28, 11:02   #666
AgaMili
BAN stały

Haniula super. Czekamy na zdjecia.
Stary 2011-10-28, 11:03   #667
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka mamuśki

U mnie dzisiaj tylko 3 stopnie C...wrrr....ale zimno...... na szczęście w miarę słonecznie jak na razie

Na obiad dzisiaj robię pierożki ruskie

Likas trzymam kciuki za Twoje dzieciątko
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciątka też mają czkawki? moje codziennie ostatnio
Moja też ma może nie codziennie ale tak co 3 dzień czuję. Wczoraj właśnie nad ranem miała....strasznie tego nie lubi, tak co 5,7 czknięć z mojego brzucha robiła pobojowisko,złośnica mała....a zresztą kto lubi.
Ale jedna mamuśka coś napisała ze to dobrze jak dziecko ma czkawki. Ja też coś kiedyś czytałam że mięśnie wtedy wyrabia czy jakoś tak
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 11:07   #668
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Juhuuuu przyszło łozeczko
Juz bym rozpakowała ale kurier wniosł mi tylko do przedsionka a tam jeszcze 5 schodów do góry
ciesz sie ze wniosl;p jak tz zamowil czesci do auta ok 20kg to kurier zadzwonil domofonem ebym zeszla... to zeszlam ale jak zobaczyl pilke z przodu to stwierdzil ze wniesie.. szkoda tylko ze walnal na srodku przedpokoju;/

zazdroszcze Ci pokoiku my bedziemy dzielic pokoj z Igorem;/

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki

U mnie dzisiaj tylko 3 stopnie C...wrrr....ale zimno...... na szczęście w miarę słonecznie jak na razie

Na obiad dzisiaj robię pierożki ruskie

Likas trzymam kciuki za Twoje dzieciątko
Moja też ma może nie codziennie ale tak co 3 dzień czuję. Wczoraj właśnie nad ranem miała....strasznie tego nie lubi, tak co 5,7 czknięć z mojego brzucha robiła pobojowisko,złośnica mała....a zresztą kto lubi.
Ale jedna mamuśka coś napisała ze to dobrze jak dziecko ma czkawki. Ja też coś kiedyś czytałam że mięśnie wtedy wyrabia czy jakoś tak
to ja to ja mi lekarz mowil ze dzieki temu bedzie umialo polykac mleko bez problemu
kolejna ma pierogi dajcie troche

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:12   #669
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
eee tam przesada! lepiej chciec wiecej o wtedy dostaje się tyle ile się c
piekne buciki!!
ja myślę czy juz puszczać pranie czy jeszczce na koniec listopada czekacsama nie wiem termin dopiero na20stycznia...ale mam zamiar juz zrobic listę
Z tym praniem to zależy od Ciebie, mi sie wydaje ze nie ma reguły, jak już kiedys o tym pisałyśmy to były rózne opinie więc myślę że nie ma co sie sugerować. Ja poprałam te wszystkie nowe, mam już cześć popranych co od siostry dostałam a jeszcze w gródniu mama przywiezie "dary" to mnie czeka mega pranie i dlatego teraz prałam. Nie wspomnę ile prasowania będzie ale to dopiero po malowaniu pokoju i kupieniu komody
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Zastanawia mnie kwestia termometru dla Dzidka. Zwykły z miękką końcówką kosztuje ok 17 zł, a ten bezdotykowy do czoła lub ucha ok 80-90 zł. Wiadomo, że jak Dzidek będzie płakał, to lepiej ten droższy, ale to już spora różnica... Jaki Wy bierzecie?

Kolejne pytanie Planuję karmić piersią, ale na wszelki wypadek chcę zakupić butelkę. Czytałam wcześniej Wasze wypowiedzi i niektóre z Was polecają firmę TT. Tam mała butelka 150 ml kosztuje ok. 18 zł + opakowanie trzymające ciepło, czyli ok 40 zł. A zwykła inna butelka + opakowanie to co najmniej 2 razy mniej. Co wybierają mamy, które planują karmić piersią, a butelkę mieć tylko w razie czego?

Szczotkę do włosków kupujecie z naturalnego włosia?

Koniec pytań

Teraz się pochwalę moim zakupem, który przed chwilą przyniósł mi listonosz:
http://allegro.pl/ciepla-z-dzianiny-...895612728.html

No i dzisiaj idziemy do lekarza, więc trzymajcie za nas kciuki
Termometr mam do uszka i do czoła.

Piersią planuję karmić jak najbardziej ale bytelki na wszelki wypadek kupiłam dwie małą i dużą z TT

Nad szczoteczka sie nie zastanawiałam bo nie wiedziałąm ze jest taki wybór

Sukieneczka śliczna
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:17   #670
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ciesz sie ze wniosl;p jak tz zamowil czesci do auta ok 20kg to kurier zadzwonil domofonem ebym zeszla... to zeszlam ale jak zobaczyl pilke z przodu to stwierdzil ze wniesie.. szkoda tylko ze walnal na srodku przedpokoju;/

zazdroszcze Ci pokoiku my bedziemy dzielic pokoj z Igorem;/[COLOR="Silver"]
jo jo z tymi kurierami to w ogole masakra. Oczywiscie nie poczekał az sprawdze
Ale ogolnie jak cos wazy mniej niz 30kg to on ma obowiazek wnieść i ja to wiem wiec bym walczyła rozpakowałam, jest piekne tz wykorzystam zeby skrecal wieczorem jak jeszcze z pracy wroci
Stary 2011-10-28, 11:18   #671
czubasek20
Zakorzenienie

Hej mamuski
Ja dziś sie dowiem czy jutro bedę miala to usg 3d czy tez nie

Cytat:
Czy Wasze dzieciątka też mają czkawki? moje codziennie ostatnio

moje ma codziennie, przeważnie wieczorem

Po wczorajszych szaleństwach czuje sie jakby po mnie tir przejechał
i ciągle mi się chce siku ;/

musze dzis jeszcze poszukać jakiegoś łózka do sypialni bo to co mamy się juz nie nadaje do uzytku.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-28 o 11:20
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:23   #672
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Wy macie tak czesto usg i tylko sie zamartwiacie tymi wagami dzieczkow a ja mialam tylko 2 usg - w 12tc i w 22tc a teraz do porodu juz nie bede miala i mam spokoj. A maluszka mi zbadaja po urodzeniu. Wazne ze zadnych chorob genetycznych nie ma i jest zdrowiutki, rusza sie codziennie wiec po co sie zamartwiac na zapas. Takie moje zdanie
Oczywiscie chetnie bym Marcelka podejrzala jeszcze na usg ale tylko zeby go zobaczyc bo tak to dopiero za 2,5 miesiaca sie zobaczymy
Ja też miałam tylko dwa usg, ale planuję jeszcze jedno pod koniec ciąży. Z jednej strony szkoda, że nie mogę sobie podejrzeć dzidzi na każdej wizycie u gina, i nawet nie wiem ile waży, ale z drugiej strony to nie wiadomo jaki wpływ na dziecko ma usg (słyszałam różne opinie)

a to czytałyście?
http://dziecko.onet.pl/69747,4,4,dow...1,artykul.html
a może same macie czym się pochwalić

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:29   #673
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witajcie

Wczoraj uciekłam, bo akurat TŻ przyjechał.

Agawoo z mamą to ja się dogadać nigdy nie umiałam i teraz to już w ogóle. Jeszcze tak wczoraj powiedziała, jakby to od nich zależało gdzie ja będę mieszkać.

Teściowa dzwoniła, miała przyjechać, ale musi w pracy być, bo w spzitalu pracuje i nic z tego. Mówiła, że strasznie dużo już pokupowała rzeczy, ale chce nam to dać osobiście , nie chce przez kogoś przekazywać.

Ściągnęliśmy dziś te pokrowce z wózka i do prania, narazie w zwykłym proszku to wypierzemy .

Pięknie dziś u mnie jest, pogoda cudowna
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:30   #674
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no bez przesady- kota można głaskać, ale nie sprzątać mu kuwety po prostu kot choruje tylko raz w życiu przez 2 tyg na toksoplazmę i nigdy więcej- więc w razie co mogłabyś się zarazić tylko i wyłącznie dosłownie zjedząc jego odchody a tak to szybciej zarazisz się od przyrządzenia surowego mięsa gołymi rękoma lub jedząc niemyte warzywa czy owoce
Mi gin też tak powiedział

Dziś byłam oddać mocz do badania ,żeby sprawdzić czy wszystko ok.Niedługo pójdę po wyniki.Oczywiście przypomniałam sobie jak już takie dłuższe nocne siku wylądowało w kibelku i musiałam takie po 40 min oddać i było tego bardzo mało ,ale mi przyjęli.
U mnie dziś na obiad zupa grzybowa,idę tera ja dokończyć
Dalej się nie najlepiej czuje ,mam zapchany noc,głowa boli a tem tylko 36,2 wiec kiepsko.Odebrałam z poczty ponczo które poleciła Aptak ,myślałam ,że jest trochę grubsze,ale trudno
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:31   #675
AgaMili
BAN stały

Haniula a nie za wczesnie na skladanie lozeczka?

Co do czkawki to tez czesto Marcelek ja ma.

Anabellita fajny ten tekst . Ja w zyciu u ginekologa bylam tylko kilka razy mimo ze jestem w II ciazy. W pierwszej ciazy w PL - 3 wizyty, potem porod a teraz tylko raz jak pojechalam do szpitala z bolem w I trymestrze i mnie gin zbadal, czyli bylam badana ginekologicznie mniej niz 5x. Taki kraj
Stary 2011-10-28, 11:35   #676
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hejka Mamusie.
Od poniedziałku zaczynam 28 tydzień!!!
Dziękuje za słowa otuchy kochane jesteście.
Kolejny dzień jestem na dietce niskocukrowej... Całkiem dobrze mi to idzie. herbata z cytrynką bez cukru nie jest zła, kawa niesłodzona tez jest do wypicia Dziś wiem, że wszystko będzie dobrze
Buziaki Trzymajcie sie kochane i Dbajcie o maleństwa
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:54   #677
uska000
Zadomowienie

Tzt przywiozl fotelik cudny jest.. na zdjeciu wyglada zwykle a w rzeczywistosci cudniasty i ma 2 wkladki wiec dlugo posluzy ale sie jaram i tylko 51 zl

Stary 2011-10-28, 12:00   #678
MartuNiunia87
Rozeznanie

EEE!!!!!!!! wczoraj mnie ledwo nie było wieczorem i dziś 5 strona do nadrobienie miałam!! normalnie się o prosicie :P tyle skrobać

nie cytuje, ale z tego co pamiętam:

garnki:
ja mam garnki + kuchenkę indukcję z Philipiaka... cena odstrasza, ale moja mama przed ślubem wzięła nam na raty jako prezent ślubny (skoro już cały ślub robiliśmy sobie sami)

Zoskasamoska - po 1. - kłopóty z mama - znam to z autopsji i generalnie nie miną do póki będziecie mieszkać razem, wiem co mówię, jak czytam o Twojej to jakbym o swojej czytała, te "pomocne komentarze" i docinki ... a jak się dziecko urodzi - MASAKRA!! dlatego radzę zawczasu się wynieść skoro masz dokąd

po 2. Co do ilości tych wszystkich hignienicznych badziew to ja pamiętam, że miałam przy urodzeniu Tomka:

majtki poporodowe - jednorazowe 2 op (po 6 szt - zużyłam w szpitalu tylko 1)
podkłady na łóżko - 1op (5 sztuk) - jeden mi został to go wykorzystałam do przewijania małego
podpaski - ja miałam 1 op (10szt) Bella Baby Pieluszki jednorazowe - (http://www.ceneo.pl/1796619)nie zużyłam wszystkich, ale na 1 dzień głównie po porodzie były najlepsze (nie podrażniały i są dość ogromne)
i drugie to miałam jedno opakowanie - takich (http://www.blizejciebie.pl/podpaski_..._389_200,199,1) ale chyba to 20 szt,generalnie na pobyt w szpitalu mi wystarczyło a coś tam chyba nawet zostało. Zawsze jak zabraknie to mama lub tż może dokupić, w 2 dzień po porodzie będzie się widziało ile czego schodzi a ile jeszcze się ma
Do podmywania ja miałam zwykłe szare mydło, ale wiem, że dziewczyny polecały Tantum Rosa

Któraś pytała o szkołę rodzenia gdy ma się cesarkę - jak dla mnie nie ma problemu, w końcu na szkole rodzenia nie tylko o porodzie się mówi, ale o ciąży i o radzeniu sobie z noworodkiem po urodzeniu (kąpanie, noszenie, przewijanie, pępki itd) a to czeka każdą niezależnie od rodzaju porodu

mała_stopka co do wyboru to u mnie to wygląda tak:

podkłady - no chodzi o te takie na łóżko co byś prześcieradła nie zabrudziła w szpitalu :P

butelka - u mnie to będzie Lovi Medical + o pojemności 250ml (http://allegro.pl/butelka-do-karmien...880861861.html)

Termometr - taki z miękką końcówką mam w domku i stosowałam go u synka, na początku miałam ten rtęciowy nawet jeszcze, ale póki tempkę mierzyłam mu w pupie to się denerwował bo troszkę to trwało. Teraz zamierzam do kupić taki http://allegro.pl/termometr-na-podcz...873655944.html

szczoteczka - mam chyba jeszcze jakąś po synku, miałam 2, jedna miała twardsze włoski to jej nie lubił, wkurzał się, a 2 - miękką stosowałam i tą tolerował ale mój synuś do roczku miał mini włoski jakby go ktoś obciął maszynką na 3mm

nooooo.. chyba tyle póki co , u nas na obiadek dziś ogórkowa teraz szamam bułeczkę z ziarnami z serkiem żółtym i salami (o jak się ładnie zrymowało) ;p
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:05   #679
pearpearl
Wtajemniczenie

Wita sie z Wami Pearl-naukowiec
Kolejny dzien nauki czas zaczac. Tz dodal sily pysznym sniadaniem i soczkiem z cytrusow,wiec mam nadzieje, ze chociaz 1/10 z tego co dzisiaj mam zaiar przerobic, wejdzie do tego mojego zakutego blond łba.

Inutil, ja wlasnie tez sie zaczelam zastanawiac, czy ci wszyscy lekarze na pewno tak wszystko widza, skoro pozniej zdarzaja sie takie sytuacje. Wysylanie do innych lekarzy na usg tez mnie zastanawia... Mam nadzieje, ze niepotrzebnie o tym myslimy.

Likas, podobno im dzidzia wieksza,tym pomiary moga byc bardziej przeklamane, wiec nie martw sie na zapas, byc moze wszystko jest w normie. Ja najpewniej polecialabym zaraz do lekarza po jego opinie,zeby samej nie kombinowac,tylko zdac sie na fachowa opinie.

Cytat:
Co tam kasa w tej sytuacji
dokladnie !!! )))
a co masz z tym bokiem, ze nie mozesz sie na nim klasc?

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Bambusiek mi lekarz mowil ze to bardzo dobrze jak dziecko ma czkawke
ja tez tak slyszalam
cwiczy miesnie i dla dzidzi nie jest to w ogole zaden dyskomfort tylko takie przyjemne, rytmiczne kolysanie
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Po wczorajszych szaleństwach czuje sie jakby po mnie tir przejechał
i ciągle mi się chce siku ;/
Ja wlasnie dlatego zrezygnowalam ostatnio z seksiku... Tez na poczatku nadrabialismy z tztem zaleglosci, ale ostatnie razy byly malo przyjemne w skutkach, wiec dajemy sobie na wstrzymanie.
"No dobrze, Skarbie, trzasniemy sobie ta trojke i zakanczamy okres reprodukcji, bo tak to zyc nie mozna" - komentarz tzta

trojke ???!?!?!?!!
Cytat:
Napisane przez Czubasek
musze dzis jeszcze poszukać jakiegoś łózka do sypialni bo to co mamy się juz nie nadaje do uzytku.
to ladie poszaleliscie
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka Mamusie.
Kolejny dzień jestem na dietce niskocukrowej... Całkiem dobrze mi to idzie. herbata z cytrynką bez cukru nie jest zła, kawa niesłodzona tez jest do wypicia Dziś wiem, że wszystko będzie dobrze
Ciezaroweczko, trzymam kciuki za dietke i za Wasze zdrowko. Jak nic wyjdzie Tobie i Twojej figurze to na zdrowie, a my bedziemy sie pozniej meczyc z kolegami kilogramami

Zmierzylam ten swoj brzuszek i do tych 110cm wcale mi duzo nie zostalo, wiec chyba nie bede ryzykowala zakupu tej kurtki. Chociaz na moje pytanie pani odpowiedziala blyskawicznie,ze ewentualnie zawsze moge wymienic na wiekszy rozmiar i ze sprzedala tych plaszczykow kilkaset i nikt nie narzekal. Hm...

A ja czekam na spodnie jeansowe rurki, za 50 zl

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:07   #680
zoskasamoska
Wtajemniczenie

MartuNiunia widze, że nasze mamy to "po tych samych pieniądzach są". U nas przynajmniej raz na tydzien jest kłotnia, o cokolwiek, ciągle coś zle, ciągle coś chce dowali jak nie trzeba . Ja wiem, że ona chce dobrze, ale czasem wychodze z siebie i potrafimy kilka dni ze sobą nie rozmawiać.

Miałam zamiar kupić tyle ile własnie napisałaś, zawsze można dokupić, przy szpitalu apteka jest zawsze.

Dzwoniłam do UP, chciałam sie dowiedzieć coś o tych dofinansowaniach, ale mam zadzwonic za pol godziny, bo kogos tam nie ma. Męczy mnie ta walka o kasę, wolałabym być niezależna, dlatego teraz musze cos wykombinować zawczasu. O stówke nie raz muszę sie prosić jakbym prosiła conajmniej o tysiaka:/

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-10-28 o 12:08
Stary 2011-10-28, 12:15   #681
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula a nie za wczesnie na skladanie lozeczka?
eee ja w zabobony nie wierze- typu ze to pecha ma przyniesć a chce mieć wszystko szybciej uszykowane, wiec jak juz kupiliśmy to co to za róznica czy stoi złozone czy w kartonie
Pozatym dośc intensywnie czuć drewnem wiec się ładnie wszystko wywietrzy
Stary 2011-10-28, 12:41   #682
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ja chodzę do lekarza na NFZ i nie robi USG, zawsze coprawda chodzilam do niego prywatnie na USG ale chcialam teraz 4D. Sam polecił mi do kogo iść i tak zrobiłam. Regularne USG miałam bym za 2 tygodnie, lekarz powiedział że jest tolerancja dwa tygodnie co do USG więc mogę zrobić i uznamy jako ostatnie wg harmonogramu.
Wersja że będzie mała drobna też jest, ponieważ Ala jest mała (max 25 centyl) ale na tym etapie ciąży ważyła sporo więcej.

Agatek ile ważył Twój maluch na ostatnim USG.
Aha, to już rozumiem
Zapytaj swojego gina, na pewno wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki

A u mnie nawet dzisiaj dość ciepło i słonecznie Wczoraj to w ogóle czułam się tak,jakby wiosna była

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witajcie

Wczoraj uciekłam, bo akurat TŻ przyjechał.

Agawoo z mamą to ja się dogadać nigdy nie umiałam i teraz to już w ogóle. Jeszcze tak wczoraj powiedziała, jakby to od nich zależało gdzie ja będę mieszkać.

Teściowa dzwoniła, miała przyjechać, ale musi w pracy być, bo w spzitalu pracuje i nic z tego. Mówiła, że strasznie dużo już pokupowała rzeczy, ale chce nam to dać osobiście , nie chce przez kogoś przekazywać.

Ściągnęliśmy dziś te pokrowce z wózka i do prania, narazie w zwykłym proszku to wypierzemy .

Pięknie dziś u mnie jest, pogoda cudowna
No i dlatego najlepiej, jak się wyprowadzisz.. nawet na trochę, Wasze stosunki się poprawią
A pokrowca z wózka nie trzeba chyba już prać w dzidziusiowm proszku, bo przecież dzidziuś nie będzie golutki w nim jeździł ...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:

Anabellita fajny ten tekst . Ja w zyciu u ginekologa bylam tylko kilka razy mimo ze jestem w II ciazy. W pierwszej ciazy w PL - 3 wizyty, potem porod a teraz tylko raz jak pojechalam do szpitala z bolem w I trymestrze i mnie gin zbadal, czyli bylam badana ginekologicznie mniej niz 5x. Taki kraj
No nieźle

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka Mamusie.
Będzie dobrze, zobaczysz
Ty też daj o siebie i o maluszka

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja tez tak slyszalam
cwiczy miesnie i dla dzidzi nie jest to w ogole zaden dyskomfort tylko takie przyjemne, rytmiczne kolysanie
Ja wlasnie dlatego zrezygnowalam ostatnio z seksiku... Tez na poczatku nadrabialismy z tztem zaleglosci, ale ostatnie razy byly malo przyjemne w skutkach, wiec dajemy sobie na wstrzymanie.
"No dobrze, Skarbie, trzasniemy sobie ta trojke i zakanczamy okres reprodukcji, bo tak to zyc nie mozna" - komentarz tzta

trojke ???!?!?!?!!

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:42   #683
zoskasamoska
Wtajemniczenie

agawoo też racja :P

Dzwoniłam do UP, jak chce mogę złożyc wniosek o dofinansowanie i nie wiem czy to tak dobrze zebym się w to pakowała. Tyle papierów, tyle tego wszystkiego.. Zawsze istnieje ta obawa, ze coś nie wypali..
Stary 2011-10-28, 12:45   #684
MartuNiunia87
Rozeznanie

aaaaaaaa weszłam na wagę!! jakoś 11 kg na plusie a to dopiero 25 tydzień!! z synusiem jak byłam w ciąży to kurcze 13 kg w całej ciąży przytyłam.... tyle, że teraz to ja to wszystko mam teraz w brzuchu.. ciekawe ile z tego ta dzidzia waży , bo z 4 kg to chyba same moje cycuchy ważą :P

Spoko, jeszcze kilka miesięcy i założymy wątek "Dzidziusie na świecie witamy, nasze wielkie (nad)kilogramy zrzucamy!!" do dopiero będzie bajka
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:48   #685
ultraradiola
Wtajemniczenie

a u mnie dzisiaj wiosna na dworze tak cieplusio i milusio jest że aż chce się coś robić

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:56   #686
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa weszłam na wagę!! jakoś 11 kg na plusie a to dopiero 25 tydzień!!

Spoko, jeszcze kilka miesięcy i założymy wątek "Dzidziusie na świecie witamy, nasze wielkie (nad)kilogramy zrzucamy!!" do dopiero będzie bajka
ekstra tytul
"lubie to!"

nie martw sie... ja pewnie mam jeszcze wiecej na plusie...
pocieszam sie, ze najwiecej poszlow brzuch i w cycochi

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj wiosna na dworze tak cieplusio i milusio jest że aż chce się coś robić
u mnie tez ladniutko, a ja tone w notatkach

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Agacior, łer ar ju ???!!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:01   #687
uska000
Zadomowienie

u mnie zimno;p nosa z pod koldry nie wyciagam;p
mgr czeka i jeszcze poczeka... ;/

tytul swietny

Agatek no wlasnie 14 a ty gdzie??

Stary 2011-10-28, 13:10   #688
ewula83
Rozeznanie

Hej Mamuski!!

Ja dzisiaj mam jakis dziwny przyplyw energi,sprzatam,piore od rana,za to wczoraj strasznie sie czulam,brzuch mialam twardy.Wlaczylam pierwsze pranie dzieciowych rzeczy.Termin mam na 5 stycznia ale moj Filip podobno spory juz jest,to moze urodzi sie wczesnie.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
eee ja w zabobony nie wierze- typu ze to pecha ma przyniesć a chce mieć wszystko szybciej uszykowane, wiec jak juz kupiliśmy to co to za róznica czy stoi złozone czy w kartonie
Pozatym dośc intensywnie czuć drewnem wiec się ładnie wszystko wywietrzy
My chyba tez bedziemy zamawiac lozeczko w przyszlym tygodniu,wole miec wszystko przygotowane,bo na koncowce ciazy rozne rzeczy moga sie dziac

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Lekarze z tymi wagami dzieci strasza,moj znowu za duzy jest o 2,3 tygodnie.Ginka wyslala mnie do innego specjalisty,zeby sprawdzic czemu on taki duzy.Idzie zwariowac....

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Chyba nalesniki dzisiaj zrobie.
Stary 2011-10-28, 13:27   #689
Haniula
Zakorzenienie

A ja mam ochote na kruche ciasteczka takie swojskie, az chyba zrobie dzis
Stary 2011-10-28, 13:30   #690
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

u mnie tez ladniutko, a ja tone w notatkach
a ja jutro zaczynam zajęcia w szkole tak mi się nie chce że szkoda gadać już konkretnie się odzwyczaiłam no ale iść muszę bo sama nie wiem jak później pójdzie mi chodzenia na wykłady itp przy tych moich skurczach aaaaaaaaaaaa jak mi się strasznie nie chce

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości