|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Planuje karmic piersia ale mam 2 butelki TT, ta najmniejszą i 260ml bodajze. Jak sie nie przyda teraz to bedzie na pozniej, tylko smoczek inny kupie ![]() szczotke mam z canpola z naturalnego włosia. na opakowaniu napisane było ze to własnie jest rodzaj włosia dla najmniejszych dzieci ![]() a sukienka boska, tez sie na nią czaje ![]() ![]() Mebelki pokaze, jak sie z tym ogarne i dokupimy troche dodatków bo narazie jest pusto ![]() No i tak po cichu licze ze moze dziś przyjedzie kurier z łózeczkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Wersja że będzie mała drobna też jest, ponieważ Ala jest mała (max 25 centyl) ale na tym etapie ciąży ważyła sporo więcej. Agatek ile ważył Twój maluch na ostatnim USG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
BAN stały
|
Wy macie tak czesto usg i tylko sie zamartwiacie tymi wagami dzieczkow a ja mialam tylko 2 usg - w 12tc i w 22tc a teraz do porodu juz nie bede miala i mam spokoj. A maluszka mi zbadaja po urodzeniu
![]() ![]() Oczywiscie chetnie bym Marcelka podejrzala jeszcze na usg ale tylko zeby go zobaczyc bo tak to dopiero za 2,5 miesiaca sie zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
O to muszę kupić pozycję nr 1, bo ja myje swoje włosy tym szamponem. Po normalnych szamponach mam uczulenie na skórze głowy. Dzięki za info. ;0
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Juhuuuu przyszło łozeczko
![]() Juz bym rozpakowała ale kurier wniosł mi tylko do przedsionka a tam jeszcze 5 schodów do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
BAN stały
|
Haniula super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Hejka mamuśki
![]() U mnie dzisiaj tylko 3 stopnie C...wrrr....ale zimno...... na szczęście w miarę słonecznie jak na razie ![]() Na obiad dzisiaj robię pierożki ruskie ![]() Likas trzymam kciuki za Twoje dzieciątko ![]() Moja też ma może nie codziennie ale tak co 3 dzień czuję. Wczoraj właśnie nad ranem miała....strasznie tego nie lubi, tak co 5,7 czknięć z mojego brzucha robiła pobojowisko,złośnica mała ![]() Ale jedna mamuśka coś napisała ze to dobrze jak dziecko ma czkawki. Ja też coś kiedyś czytałam że mięśnie wtedy wyrabia czy jakoś tak ![]()
#668 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze Ci pokoiku my bedziemy dzielic pokoj z Igorem;/ ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() kolejna ma pierogi dajcie troche ![]()
![]() |
#669 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piersią planuję karmić jak najbardziej ale bytelki na wszelki wypadek kupiłam dwie małą i dużą z TT Nad szczoteczka sie nie zastanawiałam ![]() ![]() ![]() Sukieneczka śliczna ![]()
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogolnie jak cos wazy mniej niz 30kg to on ma obowiazek wnieść ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() Ja dziś sie dowiem czy jutro bedę miala to usg 3d czy tez nie ![]() moje ma codziennie, przeważnie wieczorem ![]() Po wczorajszych szaleństwach czuje sie jakby po mnie tir przejechał ![]() i ciągle mi się chce siku ;/ musze dzis jeszcze poszukać jakiegoś łózka do sypialni bo to co mamy się juz nie nadaje do uzytku. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-28 o 11:20 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to czytałyście? ![]() http://dziecko.onet.pl/69747,4,4,dow...1,artykul.html a może same macie czym się pochwalić ![]()
![]() |
#673 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Wczoraj uciekłam, bo akurat TŻ przyjechał. Agawoo z mamą to ja się dogadać nigdy nie umiałam i teraz to już w ogóle. Jeszcze tak wczoraj powiedziała, jakby to od nich zależało gdzie ja będę mieszkać. Teściowa dzwoniła, miała przyjechać, ale musi w pracy być, bo w spzitalu pracuje i nic z tego. Mówiła, że strasznie dużo już pokupowała rzeczy, ale chce nam to dać osobiście , nie chce przez kogoś przekazywać. Ściągnęliśmy dziś te pokrowce z wózka i do prania, narazie w zwykłym proszku to wypierzemy . Pięknie dziś u mnie jest, pogoda cudowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś byłam oddać mocz do badania ,żeby sprawdzić czy wszystko ok.Niedługo pójdę po wyniki.Oczywiście przypomniałam sobie jak już takie dłuższe nocne siku wylądowało w kibelku i musiałam takie po 40 min oddać i było tego bardzo mało ,ale mi przyjęli. U mnie dziś na obiad zupa grzybowa,idę tera ja dokończyć Dalej się nie najlepiej czuje ,mam zapchany noc,głowa boli a tem tylko 36,2 wiec kiepsko.Odebrałam z poczty ponczo które poleciła Aptak ,myślałam ,że jest trochę grubsze,ale trudno
![]() |
#675 |
BAN stały
|
Haniula a nie za wczesnie na skladanie lozeczka?
![]() Co do czkawki to tez czesto Marcelek ja ma. Anabellita fajny ten tekst ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie.
Od poniedziałku zaczynam 28 tydzień!!! ![]() Dziękuje za słowa otuchy ![]() Kolejny dzień jestem na dietce niskocukrowej... Całkiem dobrze mi to idzie. herbata z cytrynką bez cukru nie jest zła, kawa niesłodzona tez jest do wypicia ![]() ![]() Buziaki Trzymajcie sie kochane i Dbajcie o maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
Tzt przywiozl fotelik cudny jest.. na zdjeciu wyglada zwykle a w rzeczywistosci cudniasty i ma 2 wkladki wiec dlugo posluzy
![]() ![]()
#678 |
Rozeznanie
|
EEE!!!!!!!! wczoraj mnie ledwo nie było wieczorem i dziś 5 strona do nadrobienie miałam!!
![]() ![]() ![]() ![]() nie cytuje, ale z tego co pamiętam: garnki: ja mam garnki + kuchenkę indukcję z Philipiaka... cena odstrasza, ale moja mama przed ślubem wzięła nam na raty jako prezent ślubny (skoro już cały ślub robiliśmy sobie sami) Zoskasamoska - po 1. - kłopóty z mama - znam to z autopsji i generalnie nie miną do póki będziecie mieszkać razem, wiem co mówię, jak czytam o Twojej to jakbym o swojej czytała, te "pomocne komentarze" i docinki ... a jak się dziecko urodzi - MASAKRA!! dlatego radzę zawczasu się wynieść skoro masz dokąd ![]() po 2. Co do ilości tych wszystkich hignienicznych badziew to ja pamiętam, że miałam przy urodzeniu Tomka: majtki poporodowe - jednorazowe 2 op (po 6 szt - zużyłam w szpitalu tylko 1) podkłady na łóżko - 1op (5 sztuk) - jeden mi został to go wykorzystałam do przewijania małego podpaski - ja miałam 1 op (10szt) Bella Baby Pieluszki jednorazowe - (http://www.ceneo.pl/1796619)nie zużyłam wszystkich, ale na 1 dzień głównie po porodzie były najlepsze (nie podrażniały i są dość ogromne) i drugie to miałam jedno opakowanie - takich (http://www.blizejciebie.pl/podpaski_..._389_200,199,1) ale chyba to 20 szt,generalnie na pobyt w szpitalu mi wystarczyło a coś tam chyba nawet zostało. Zawsze jak zabraknie to mama lub tż może dokupić, w 2 dzień po porodzie będzie się widziało ile czego schodzi a ile jeszcze się ma ![]() Do podmywania ja miałam zwykłe szare mydło, ale wiem, że dziewczyny polecały Tantum Rosa Któraś pytała o szkołę rodzenia gdy ma się cesarkę - jak dla mnie nie ma problemu, w końcu na szkole rodzenia nie tylko o porodzie się mówi, ale o ciąży i o radzeniu sobie z noworodkiem po urodzeniu (kąpanie, noszenie, przewijanie, pępki itd) a to czeka każdą niezależnie od rodzaju porodu ![]() mała_stopka co do wyboru to u mnie to wygląda tak: podkłady - no chodzi o te takie na łóżko co byś prześcieradła nie zabrudziła w szpitalu :P butelka - u mnie to będzie Lovi Medical + o pojemności 250ml (http://allegro.pl/butelka-do-karmien...880861861.html) Termometr - taki z miękką końcówką mam w domku i stosowałam go u synka, na początku miałam ten rtęciowy nawet jeszcze, ale póki tempkę mierzyłam mu w pupie to się denerwował bo troszkę to trwało. Teraz zamierzam do kupić taki http://allegro.pl/termometr-na-podcz...873655944.html szczoteczka - mam chyba jeszcze jakąś po synku, miałam 2, jedna miała twardsze włoski to jej nie lubił, wkurzał się, a 2 - miękką stosowałam i tą tolerował ![]() ![]() nooooo.. chyba tyle póki co ![]() ![]() ![]()
![]() |
#679 | |||
Wtajemniczenie
|
Wita sie z Wami Pearl-naukowiec
![]() Kolejny dzien nauki czas zaczac. Tz dodal sily pysznym sniadaniem i soczkiem z cytrusow,wiec mam nadzieje, ze chociaz 1/10 z tego co dzisiaj mam zaiar przerobic, wejdzie do tego mojego zakutego blond łba. Inutil, ja wlasnie tez sie zaczelam zastanawiac, czy ci wszyscy lekarze na pewno tak wszystko widza, skoro pozniej zdarzaja sie takie sytuacje. Wysylanie do innych lekarzy na usg tez mnie zastanawia... Mam nadzieje, ze niepotrzebnie o tym myslimy. Likas, podobno im dzidzia wieksza,tym pomiary moga byc bardziej przeklamane, wiec nie martw sie na zapas, byc moze wszystko jest w normie. Ja najpewniej polecialabym zaraz do lekarza po jego opinie,zeby samej nie kombinowac,tylko zdac sie na fachowa opinie. dokladnie !!! ![]() a co masz z tym bokiem, ze nie mozesz sie na nim klasc? ![]() ja tez tak slyszalam cwiczy miesnie i dla dzidzi nie jest to w ogole zaden dyskomfort tylko takie przyjemne, rytmiczne kolysanie ![]() Cytat:
"No dobrze, Skarbie, trzasniemy sobie ta trojke i zakanczamy okres reprodukcji, bo tak to zyc nie mozna" - komentarz tzta ![]() ![]() trojke ???!?!?!?!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zmierzylam ten swoj brzuszek i do tych 110cm wcale mi duzo nie zostalo, wiec chyba nie bede ryzykowala zakupu tej kurtki. Chociaz na moje pytanie pani odpowiedziala blyskawicznie,ze ewentualnie zawsze moge wymienic na wiekszy rozmiar i ze sprzedala tych plaszczykow kilkaset i nikt nie narzekal. Hm... ![]() A ja czekam na spodnie jeansowe rurki, za 50 zl ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
MartuNiunia widze, że nasze mamy to "po tych samych pieniądzach są". U nas przynajmniej raz na tydzien jest kłotnia, o cokolwiek, ciągle coś zle, ciągle coś chce dowali jak nie trzeba . Ja wiem, że ona chce dobrze, ale czasem wychodze z siebie i potrafimy kilka dni ze sobą nie rozmawiać.
Miałam zamiar kupić tyle ile własnie napisałaś, zawsze można dokupić, przy szpitalu apteka jest zawsze. Dzwoniłam do UP, chciałam sie dowiedzieć coś o tych dofinansowaniach, ale mam zadzwonic za pol godziny, bo kogos tam nie ma. Męczy mnie ta walka o kasę, wolałabym być niezależna, dlatego teraz musze cos wykombinować zawczasu. O stówke nie raz muszę sie prosić jakbym prosiła conajmniej o tysiaka:/ Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-28 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
eee ja w zabobony nie wierze- typu ze to pecha ma przyniesć
![]() ![]() Pozatym dośc intensywnie czuć drewnem wiec się ładnie wszystko wywietrzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj swojego gina, na pewno wszystko będzie ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A pokrowca z wózka nie trzeba chyba już prać w dzidziusiowm proszku, bo przecież dzidziuś nie będzie golutki w nim jeździł ... ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty też daj o siebie i o maluszka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
agawoo też racja :P
Dzwoniłam do UP, jak chce mogę złożyc wniosek o dofinansowanie i nie wiem czy to tak dobrze zebym się w to pakowała. Tyle papierów, tyle tego wszystkiego.. Zawsze istnieje ta obawa, ze coś nie wypali.. |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
aaaaaaaa weszłam na wagę!! jakoś 11 kg na plusie a to dopiero 25 tydzień!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spoko, jeszcze kilka miesięcy i założymy wątek "Dzidziusie na świecie witamy, nasze wielkie (nad)kilogramy zrzucamy!!" ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Wtajemniczenie
|
a u mnie dzisiaj wiosna na dworze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"lubie to!" ![]() nie martw sie... ja pewnie mam jeszcze wiecej na plusie... pocieszam sie, ze najwiecej poszlow brzuch i w cycochi ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Agacior, łer ar ju ???!!!! ![]()
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
u mnie zimno;p nosa z pod koldry nie wyciagam;p
mgr czeka i jeszcze poczeka... ;/ tytul swietny ![]() Agatek no wlasnie 14 a ty gdzie?? ![]()
#688 | ||
Rozeznanie
|
Hej Mamuski!!
Ja dzisiaj mam jakis dziwny przyplyw energi,sprzatam,piore od rana,za to wczoraj strasznie sie czulam,brzuch mialam twardy.Wlaczylam pierwsze pranie dzieciowych rzeczy.Termin mam na 5 stycznia ale moj Filip podobno spory juz jest,to moze urodzi sie wczesnie. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Chyba nalesniki dzisiaj zrobie.
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
A ja mam ochote na kruche ciasteczka takie swojskie, az chyba zrobie dzis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
a ja jutro zaczynam zajęcia w szkole
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.