Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 12:59   #2581
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość

ja pierdyle wiecie że ta restauracja chińska z kuchennych rewolucji ma swoją stronę na FB?
https://www.facebook.com/pages/Li-Du-Restauracja-Chińska/162688417099339
a co ciekawe zatrudnili nowe kelerki
Podejrzewam, że znajdzie się gro osób, które po programie MG z czystej ciekawości zajrzy do tej restauracji. Reklamę sobie i tak zrobili, nic na niej nie stracili, a mogą i zyskać.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
niut0 była na pewno i jeszcze jedna dziewczyna z majowych PMek
Po ich relacjach ja osobiście zrezygnowałam z tego żeby tam jechać, bo podobno wybór ogólnie duży, ale szału ni ma, większości tego co na stronie mają, na stanie w salonie nie posiadają no i niut0 ma podobny gust do mnie co do sukienek i mówiła ze nic ciekawego jej tam nie zaproponowali, więc stwierdziłam że sie nie opłaca jechać, zwłaszcza ze to daleko
Dlatego pytam, bo ode mnie to ok 100 km. Napisze i maila z zapytaniem o konkretne modele. Jeśli nie będzie to se dam siana i uderzę na Katowice.

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
W tym na Wodzislawskiej, nie bylam w zadnym innym, bo tam mnie zachwyicla suknia i kupilam
A maja tam duży wybór??? Bo w necie widziałam mniej więcej co mają, ale dla mnie szału nie było.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:01   #2582
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kindziu a przypomnij mi jakiej firmy jest Twoja suknia??
Cascada suknia projektu Wioletty Piekut
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:05   #2583
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
siostra mojego Narzeczonego tez ma byc swiadkowa, ale ona bierze slub w maju a my we wrzesniu i pewnie tez bedzie chciala od razu zajsc, tym bardziej, ze juz wspominalam ze znaja sie 3 miesiace a w maja chca miec slub, ciekawe po co chcieliby tak szybko?
troche jest mi przykro i smutno bo ja od daaawna marze o dziecku i troche chcialam byc pierwsza przed nia, bo wiadomo jak sie oczekuje na pierwszego wnuka no ale zobaczymy co tak oni wykombinuja;p
ja sie boje tego ze ona bedzie nas pozniej pouczac, ze ma wieksze doswiadczenie w opiece nad dzieckiem itp. Jak ja juz bym chciala byc w ciazy, ale musimy poczekac do wrzesnia, tzn wczesniej chcemy postarac sie
przed slubem ile dziewczyny mozna starac sie max miesiacy?2-3? czy moze najlepiej miesiac?
z drugiej str ja nie chcialabym byc w ciazy z nia w jednakowym czasie
Orientowalam sie, ile kosztuje fotograf i kamerzysta- ok 2300, myslicie ze to duzo, malo?
Nie martw się na zapas. Może wszystko wyjdzie tak, że to Wy zostaniecie pierwsi rodzicami
Stary 2011-10-28, 13:05   #2584
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Sorki, że się tak wcinam, ale podczytuję Was cały czas i akurat w tej kwestii mogę pomóc

Byłam w Tąpkowicach w sierpniu i będę tam jeszcze za tydzień bo moja przyjaciółka szuka sukni na swój czerwcowy ślub

Sukien jest bardzo dużo (choć na stronie jest napisane, że z kolekcji 2012 mają dopiero połowę sukien), obsługa miła- przymierzasz co chcesz, a nawet więcej Niestety minus jest taki, że to, co mają na stronie internetowej nie pokrywa się ze stanem faktycznym w salonie. Mimo wszystko polecam się tam przejechać (o ile nie masz zbyt daleko), bo wybór jest naprawdę ogromny

Jeśli będziesz zainteresowana to mogę zdać relację po czwartkowej wizycie
Dziękuję bardzo za informację
Zastanawiam się, czy nie jechać już teraz w poniedziałek, a jak nie to dopiero w następną sobotę. Wtedy bardzo chętnie skorzystam z Twojej relacji

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-28, 13:08   #2585
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Przez internet, zamawiałam już kilka razy z tej firmy i jakościowo mają wszystko super. Można odesłać do 21 dni w razie czego.
Kosztuje 159, PLN ale z przesyłką to i tak prawie 200 PLN.

Poczekam jeszcze może będzie jakaś promocja przed świętami.
jeśeli to sprawdzona firma to ja bym brała jestem jak najbardziej za kupowaniem klasycznych ubrań, które przydadzą sie na wiele okazji w dobrej jakości, nawet jeśli trzeba trochę więcej dopłacić
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Dlatego pytam, bo ode mnie to ok 100 km. Napisze i maila z zapytaniem o konkretne modele. Jeśli nie będzie to se dam siana i uderzę na Katowice.
.
Najlepiej tak zrób w ciemno bez sensu jechać
Podrzuciłam Ci na Śląskich PMkach stronę z dyskusją nt tego salonu

kilianna i reszta dziewczyn które mają problem ze "zbyt przywiązanym do rodziny" TŻem, koniecznie starajcie sie to rozwiązać przed ślubem bo później to już tylko gorzej będzie, a szkoda by było...

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:10   #2586
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie przesadzam, co do ślubnych wątpliwości. Chcialam bysmy zamieszkali w mojej miejscowosci, ale on mówi, że będzie miał daleko do pracy. Jego rodzice zaproponowali bysmy zamieszkali z nimi, ale powiedziałam, że prędzej do slubu nie dojdzie niż ja z nimi zamieszkam, bo wiem, co by było. Ten związek szybko by się rozpadł, bo oni we wszystko się wtrącają.

u mnie w miescie nie ma nawet taxi, żebym bezpiecznie wróciła do domu. Kiedys szłam sama do domu, niosłam gaz w torebce i wydawało mi się, że jestem bezpieczna, ale 2 lata temu napadł na mnie jakiś typ i nawet gaz nie pomógł, bo nie mogłam znaleźć w torebce gdyby nie jakiś pan z pieskiem, to nie wiem, czy by mi krzywdy nie zrobił, bo zdązył mnie tylko przewrócić w jakieś krzaki.
do TŻ nie dociera nic. Więc moze jak zagrożę mu odwolaniem slubu, to zrozumie, że to nie żarty. Ja nie mogę wyjść za niego w tej sytuacji. Bardzo go kocham i będę mocno cierpieć, wiem o tym, ale nie wyobrazam sobie, żeby mialo to trwać tak caly czas, bo to nie jest jakaś błaha sprawa, którą mozna olać i przyzwyczaić sie. Po prostu notorycznie on jest potrzebny każdemu do wszystkiego i przez to zaniedbuje nasz związek.

gosza, evoonia, dzięki z słowa otuchy macie rację. U mnie jest taka sama sytuacja, jak u Was, często musi ode mnie prędzej wyjezdzac, bo musi zawieść cos bratu/bratowej, albo drzwi wstawić, albo drzewo wyładować do kominka ....sytuacji jest multum. A ja cierpię, bo my sie widzimy tylko w weekendy, w tygodniu jest u siebie, weekend jedzie do mnie. I wlasnie w te jedyne weeekendy, gdy mamy czas tylko dla siebie, on ciagle jedzie do domu, bo cos musi zrobic.
mojego Tża wiecej nie ma niz jest, jest milion spraw wazniejszych niz ja... czasem czuje sie ze jestem na ostatnim miejscu... albo jak chce porozmawiac to mowi, ze porozmawiamy pozniej/jutro bo teraz jest zmeczony i tak za kazdym razem jak sie widzimy
Mam nadzieje, ze jak zamieszkamy ze soba to sie to zmieni, wiecej bedziemy miec czasu dla siebie, chociaz boje sie, ze jak bedzie wyjezdzal na delegacje to zostane sama z tesciami tzn bedzie osobne pietro no ale zawsze sama...
ja juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy robic remont w sumie bardziej nie moge doczekac sie kiedy bede w ciazy, urodzi sie nasze dziecko niz slubu. dla mnie slub to nowy etap, ale boje sie tych przygotowan, bo niestety nie lubie...
kurcze wlanie z Tż uswiadomilismy sobie, ze bedzie musial kupic garniak na slub jego sisotry i pozniej na swoj znow nowy o i buty;p

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:14   #2587
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Kilianna dziewczyny już wszystko napisały, więc nie będę się powtarzać napiszę tylko, że ja też Cię rozumiem i mam nadzieję że do Twojego TŻta dotrze to wszystko 3mam za to kciuki.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
proszę Cię masz świetną suknię tylko czemu ja jej nie widziałam na Tobie co
oj wklejałam chyba z 3 wątki temu a teraz już nie mam, musiałam usunąć z kompa a dzisiaj będę ją mierzyć z halką która przyszła ale właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam aparatu ze sobą zabrać może zrobię fotkę komórką i wkleję po weekendzie, jak będzie coś widać.

Ale chyba i tak muszę przymierzyć ten typ sukni z falbanką bo od paru dni nie daje mi to spokoju zobaczę dzisiaj jak będzie suknia z halką się układać.
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:14   #2588
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za informację
Zastanawiam się, czy nie jechać już teraz w poniedziałek, a jak nie to dopiero w następną sobotę. Wtedy bardzo chętnie skorzystam z Twojej relacji
Nie ma problemu, napiszę na pewno
W zasadzie to polecałabym Ci jechać w przyszłym tyg, bo będzie większa szansa na modele z 2012 Jak rozmawiałam z właścicielką salonu to mówiła, że całość będą mieli gdzieś w połowie listopada nawet...
Stary 2011-10-28, 13:15   #2589
madzia2306
Zakorzenienie

wiecie wczoraj tak gadałam z moją mamą i mówię jej że teraz bęziemy miec tyle wydatków, remont,wymiana okna urządzenie kuchni kupienie mebli sprzętów....na co ona że żebym się nie martwiła że jak tylko będą mogli to nam pomogą i żebym np nie martwiła się o lodówkę czy kuchnię gazową do kuchni bo oni nam to kupią napewno... wiecie jakoś tak mi się miło na duchu zrobiło że tak starają nam się pomóc...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:17   #2590
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:

Oj to się chaotycznie rozpisałam i zbulwersowałam!!!! Ale jak czytam Wasze historie i przypominam sobie mojego TZta to mi się nóż w kieszeni otwiera. Dlatego dziewczyny jak teraz siedzimy cicho, by nie zrazić do siebie rodzin naszych przyszłych mężów, tak po ślubie walczmy o swoje i to głośno!!!!
Najwyżej wyjdę na zołzę

A nie wydaje Ci się że zostawianie takich spraw na 'po ślubie' niczego nie zmieni? Bo się poprostu wszyscy ( poza Tobą) przyzwyczają do tego. Ja to bym załatwiła to od razu i na pewno nie wchodziłabym w związek małżeński z moim TŻtem gdyby się tak zachowywał ( nie żebym CI odradzała ślubu, broń Boże).
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:17   #2591
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
siostra mojego Narzeczonego tez ma byc swiadkowa, ale ona bierze slub w maju a my we wrzesniu i pewnie tez bedzie chciala od razu zajsc, tym bardziej, ze juz wspominalam ze znaja sie 3 miesiace a w maja chca miec slub, ciekawe po co chcieliby tak szybko?
troche jest mi przykro i smutno bo ja od daaawna marze o dziecku i troche chcialam byc pierwsza przed nia, bo wiadomo jak sie oczekuje na pierwszego wnuka no ale zobaczymy co tak oni wykombinuja;p
ja sie boje tego ze ona bedzie nas pozniej pouczac, ze ma wieksze doswiadczenie w opiece nad dzieckiem itp. Jak ja juz bym chciala byc w ciazy, ale musimy poczekac do wrzesnia, tzn wczesniej chcemy postarac sie
przed slubem ile dziewczyny mozna starac sie max miesiacy?2-3? czy moze najlepiej miesiac?
z drugiej str ja nie chcialabym byc w ciazy z nia w jednakowym czasie
Orientowalam sie, ile kosztuje fotograf i kamerzysta- ok 2300, myslicie ze to duzo, malo?
Sorry że się tak wcinam w dyskusje o ciażach choc mi się jakos do dzieci nie spieszy ale co to za argument że chcę miec szybciej dziecko niz ktoś inny? Do decyzj o dziecku trzeba dojrzeć i przemyśleć wszystkie za i przeciw. Dziecko w dzisiejszych czasach to nie mały wydatek. Jest tez ta inna strona kiedy odzywa się nasz instynkt macierzyński ale sprawianie sobie dziecko bo chcę żeby teściowie byli bardziej podekscytowani tym pierwszym wnukiem to chyba nie jest do konca dobry pomysł.
Stary 2011-10-28, 13:18   #2592
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie wczoraj tak gadałam z moją mamą i mówię jej że teraz bęziemy miec tyle wydatków, remont,wymiana okna urządzenie kuchni kupienie mebli sprzętów....na co ona że żebym się nie martwiła że jak tylko będą mogli to nam pomogą i żebym np nie martwiła się o lodówkę czy kuchnię gazową do kuchni bo oni nam to kupią napewno... wiecie jakoś tak mi się miło na duchu zrobiło że tak starają nam się pomóc...
no ulży Wam na pewno i będziecie mogli w zamian kupić sobie coś innego, bardzo fajnie że macie takie wsparcie ja taką pomocą bym nie pogardziła
19.05.2012
Stary 2011-10-28, 13:20   #2593
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Cascada suknia projektu Wioletty Piekut

rzeczywiście ciężko znaleźć fotki tej sukni w większościu wyskakują fotki A. popielewicz
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:21   #2594
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
no ulży Wam na pewno i będziecie mogli w zamian kupić sobie coś innego, bardzo fajnie że macie takie wsparcie ja taką pomocą bym nie pogardziła
na rodziców nie mogę narzekac najchętniej bym ich ozłociła za wszystko co dla nas robią za to że są i chcą nam tak pomagac...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-28, 13:21   #2595
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
rzeczywiście ciężko znaleźć fotki tej sukni w większościu wyskakują fotki A. popielewicz
dlatego tak się ucieszyłam jak napisałaś że masz ją w swoich zbiorach i się napaliłam jak szczerbaty na suchary
19.05.2012
Stary 2011-10-28, 13:26   #2596
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego tak się ucieszyłam jak napisałaś że masz ją w swoich zbiorach i się napaliłam jak szczerbaty na suchary

przepraszam

kurcze ale nawet na stronie producenta nie ma to może ona była zaprojektowana pod A. Popielewicz i dopiero po jej ślubie ją wprowadzili do obrotu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:26   #2597
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już świadków?
Czy są już oni o tym poinformowani,że chcecie aby zostali Waszymi świadkami??
tak to moja siostra cioteczna i kuzyn TŻ oboje poinformowani!

Wiedziałam, że o czymś zapomniałam w poprzednim poście:P

Data naszego ślubu- chciałam, żeby to był wrzesień. Początkowo był 1, ale musiała nastać zmiana na 22. I w ogóle zaczęliśmy chodzić 22, tylko, że lutego
Numerek w szatni w LO też miałam 22
Stary 2011-10-28, 13:27   #2598
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Najlepiej tak zrób w ciemno bez sensu jechać
Podrzuciłam Ci na Śląskich PMkach stronę z dyskusją nt tego salonu
Merci

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
A nie wydaje Ci się że zostawianie takich spraw na 'po ślubie' niczego nie zmieni? Bo się poprostu wszyscy ( poza Tobą) przyzwyczają do tego. Ja to bym załatwiła to od razu i na pewno nie wchodziłabym w związek małżeński z moim TŻtem gdyby się tak zachowywał ( nie żebym CI odradzała ślubu, broń Boże).
Te sprawy "po ślubie" to zostawiam sobie z teściową. Z TŻtem to my już wszystko obgadane mamy z milion razy. Też się stawia matce, no ale dla świętego spokoju woli zrobić co ma do zrobienia. Nie chodziło mi o to, że teraz TZtowi daję spokój i się nie wykłócam, bo wykłócam się i to sporo, ale o mój stosunek do mamy TŻta. Wiem jaka jest, dlatego teraz w jej relacje z synem się nie wtrącam, ale po ślubie już sie nie dam.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-28, 13:29   #2599
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Merci

Te sprawy "po ślubie" to zostawiam sobie z teściową. Z TŻtem to my już wszystko obgadane mamy z milion razy. Też się stawia matce, no ale dla świętego spokoju woli zrobić co ma do zrobienia. Nie chodziło mi o to, że teraz TZtowi daję spokój i się nie wykłócam, bo wykłócam się i to sporo, ale o mój stosunek do mamy TŻta. Wiem jaka jest, dlatego teraz w jej relacje z synem się nie wtrącam, ale po ślubie już sie nie dam.
to robisz tak jak ja nie jestem rodziną, nie wtrącam sie w ich sprawy ale za to jak wejdę do tej rodziny to jednak będę miec coś dopowiedzenia i już wtedy nie dam sobie w kaszę dmuchac... chociaż póki co problemów z teściami nie mam... u góry w naszym pokoju będziemy miec spokój bo w trakcie dnia wszyscy sa na dole i tylko śpią u góry

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-28, 13:31   #2600
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Sorry że się tak wcinam w dyskusje o ciażach choc mi się jakos do dzieci nie spieszy ale co to za argument że chcę miec szybciej dziecko niz ktoś inny? Do decyzj o dziecku trzeba dojrzeć i przemyśleć wszystkie za i przeciw. Dziecko w dzisiejszych czasach to nie mały wydatek. Jest tez ta inna strona kiedy odzywa się nasz instynkt macierzyński ale sprawianie sobie dziecko bo chcę żeby teściowie byli bardziej podekscytowani tym pierwszym wnukiem to chyba nie jest do konca dobry pomysł.
My już od dawna przemyslelismy ta decyzję i chcemy mieć dziecko jesteśmy na to gotowi. Finansowo myślę, że damy sobie radę, wiec ja na dziecko nie chcę czekać. Oczywiście kolejne chce miec po 5-6 latach, ale to zawsze wszystko może się zmieić
Tylko, że ja mam taki charakter, że wszystkim się przejmuje, analizuje co i jak...
Ja się bardzo cieszę, że siostra Tża ma faceta i że chcą mieć ślub, bo będą mieszkać u niego, ale troche nie fair w stosunku do nas postąpili... My ustalając datę ślubu braliśmy wszystkich pod uwagę, widocznie w życiu trzeba mieć wyrąbane na wszystkich i liczyć sie samym ze sobą, tym bardziej, że jest to siostra Tża i ja nie chce, żeby się miedzy nami relacje popsuły, a boję się, że nie wytrzymam i coś im powiem, a najbardziej denerwuje mnie fakt, ze oni zawsze tacy kochający, mili dla siebie, że szok itp nie to żebym z Narzeczonym się nie kochała itp, ale wiecie jak to jest po kilku latach znajomości my za to możemy się pochwalić ile ze sobą razem przeszliśmy i ile mamy wspólych wspomnień

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2011-10-28, 13:45   #2601
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
Merci

Rozumiem już
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:50   #2602
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
My już od dawna przemyslelismy ta decyzję i chcemy mieć dziecko jesteśmy na to gotowi. Finansowo myślę, że damy sobie radę, wiec ja na dziecko nie chcę czekać. Oczywiście kolejne chce miec po 5-6 latach, ale to zawsze wszystko może się zmieić
Tylko, że ja mam taki charakter, że wszystkim się przejmuje, analizuje co i jak...
Ja się bardzo cieszę, że siostra Tża ma faceta i że chcą mieć ślub, bo będą mieszkać u niego, ale troche nie fair w stosunku do nas postąpili... My ustalając datę ślubu braliśmy wszystkich pod uwagę, widocznie w życiu trzeba mieć wyrąbane na wszystkich i liczyć sie samym ze sobą, tym bardziej, że jest to siostra Tża i ja nie chce, żeby się miedzy nami relacje popsuły, a boję się, że nie wytrzymam i coś im powiem, a najbardziej denerwuje mnie fakt, ze oni zawsze tacy kochający, mili dla siebie, że szok itp nie to żebym z Narzeczonym się nie kochała itp, ale wiecie jak to jest po kilku latach znajomości my za to możemy się pochwalić ile ze sobą razem przeszliśmy i ile mamy wspólych wspomnień
Rozumiem że jesli nawet jesteście gotowi na to dziecko to nie rozumiem jednego, twój post odebrałam jako coś w stylu"jak to możliwe zeby ona mogła miec wczesniej dziecko niż ja" bo ona jest krócej ze swoim Tż i takie tam. Nie każdy żeby sie hajtnąc potrzebuje byc z inną osoba ładnych pare lat. Dla mnie to wygląda na czysta zazdrośc. Tak poza tym jak można być pewnym tego że ktos kto sie wczesniej hajtnie bedzie miał wczesniej dziecko? Dziecko to nie wyścig. I to twierdzenie ze pierwszego wnuka teściowe to co, beda kochac bardziej niż drugiego?
Brat mojego Tz też wyparował ze ślubem zaraz za nami choć chodził ze swoja dziewczyną poł roku, bierze slub 4 miesiace poźniej niż my i nie widze w tym problemu.
A właściwie to gdzie Ty widzisz problem w tym że oni wezmą wczesniej slub niz Ty z Tż?
Stary 2011-10-28, 13:54   #2603
madzia2306
Zakorzenienie

przyszły zaproszenia zaraz wam wstawię fotkę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-28, 13:55   #2604
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucaj
Stary 2011-10-28, 13:56   #2605
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
no to czekamy z niecierpliwością
Stary 2011-10-28, 13:59   #2606
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Rozumiem że jesli nawet jesteście gotowi na to dziecko to nie rozumiem jednego, twój post odebrałam jako coś w stylu"jak to możliwe zeby ona mogła miec wczesniej dziecko niż ja" bo ona jest krócej ze swoim Tż i takie tam. Nie każdy żeby sie hajtnąc potrzebuje byc z inną osoba ładnych pare lat. Dla mnie to wygląda na czysta zazdrośc. Tak poza tym jak można być pewnym tego że ktos kto sie wczesniej hajtnie bedzie miał wczesniej dziecko? Dziecko to nie wyścig. I to twierdzenie ze pierwszego wnuka teściowe to co, beda kochac bardziej niż drugiego?
Brat mojego Tz też wyparował ze ślubem zaraz za nami choć chodził ze swoja dziewczyną poł roku, bierze slub 4 miesiace poźniej niż my i nie widze w tym problemu.
A właściwie to gdzie Ty widzisz problem w tym że oni wezmą wczesniej slub niz Ty z Tż?
no w sumie to tez mi troche uswiadomolas, ze mnie zrzera troche zazdrosc ze oni beda juz po slubie, kiedy my dopiero bedziemy sie przygotowywac do niego, to mnie wkurza, ze na pewno beda dobre rady co i jak trzeba zrobic itp, a ja nie cierpie tego jak ktos sie wtraca w nasze sptawy!
Ale tez widze plusy, chyba nawet wiecej ich(wlasnie sobie to uswiadomilam )) bedziemy mlodszym malzenstwem od nich itp
kurcze, czy Wy tez tak macie, ze liczycie miesiace, dni itp do tego dnia? ja codziennie sie nad tym zastanawiam i nie moge przestac o tym myslec!

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2011-10-28, 14:06   #2607
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
no w sumie to tez mi troche uswiadomolas, ze mnie zrzera troche zazdrosc ze oni beda juz po slubie, kiedy my dopiero bedziemy sie przygotowywac do niego, to mnie wkurza, ze na pewno beda dobre rady co i jak trzeba zrobic itp, a ja nie cierpie tego jak ktos sie wtraca w nasze sptawy!
Ale tez widze plusy, chyba nawet wiecej ich(wlasnie sobie to uswiadomilam )) bedziemy mlodszym malzenstwem od nich itp
kurcze, czy Wy tez tak macie, ze liczycie miesiace, dni itp do tego dnia? ja codziennie sie nad tym zastanawiam i nie moge przestac o tym myslec!
To nie pozwól sobie wejść na głowę siostrze Tz jak będzie sie wtrącać tylko ucinaj gadkę.Nikt nie lubi jak inni wchodzą z butami w Twoje życie, zwłaszcza jeśli ma się swoja wizje ślubu. Też zauważyłam w związku brata Tż że oni sobie tak nawzajem słodzą że aż za słodko to wygląda, ale zawsze sobie tłumacze to tak że jeszcze nie wiedza jak związek się zmienia z perspektywy lat i że nie zawsze będzie tak słodko.
Stary 2011-10-28, 14:09   #2608
madzia2306
Zakorzenienie

no to wrzucam zdjęcia zaproszeń
rzeczywiście są one mniejsze niż mi się wydawało mieszczą się w zwykłej kopercie ale mają coś w sobie i myślę że je weźmiemy ale to jeszcze do przedyskutowania z tżtem jest
bierzemy kolor pierwszy od góry a domówiłam jeszcze fiolet żeby miec porównanie, środka nie mogliśmy wybrac bo to tylko próbki ale wzór graficzny środka napewno będzie inny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10166.jpg (93,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10170.jpg (66,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10171.jpg (58,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10172.jpg (71,2 KB, 21 załadowań)

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-10-28 o 14:16
Stary 2011-10-28, 14:10   #2609
maruda80
Zakorzenienie

Wy tez tak macie, ze liczycie miesiace, dni itp do tego dnia? ja codziennie sie nad tym zastanawiam i nie moge przestac o tym myslec!

Mamy, mamy
Pamiętam, jak był rok do ślubu a teraz równe pół roku...

Czym bliżej to bardziej chcemy żeby to było już - coraz trudniej bez siebie być ( jestem w związku na odległość, dzieli nas 150 km i widzimy się średnio co 2 tyg. w weekendy). Najbardziej traumatyczne są poniedziałkowe rozstania.Jedyny plus związku na odległość to to, że gdy jesteśmy razem to szkoda nam czasu na kłótnie i głupoty. Ale to tylko ten jeden plus.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2011-10-28 o 14:18
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:10   #2610
madzia2306
Zakorzenienie

aha jakośc druku jest dobra tylko po zmniejszeniu zdjęcia tak dziwnie wyszło

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości