|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze maluszek wyjdzie z tego Ja już po dentyscie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zakorzenienie
|
warszawa
u nas w miescie w gazetach opisala cale to zajscie, w naszym miescie lekarze ktorzy sie nim zajmowali stwierdzili, ze to torbiele ale maly zaczal miec wenetrzne krwotoki wiec pojechali do lodzi, stamtad sierowali ich do wawy i tam lekarze sie oburzyli jak mozna bylo tego nie zauwazyc ze to nowotwor zlosliwy w jamie brzusznej na 8 cm ![]() nie ma sprawy, z doswiadczenia Oli pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Wtajemniczenie
|
Nikola znowu ma dzisiaj dzień niejadka- bynajmniej tak go zaczęła
![]() ![]() teraz nie mam pojęcia kiedy dać jej jeść, spała 2h a teraz bawi się w najlepsze na kocu i ani nie pomyśli o mleczku ![]() ehh jak ja nie lubie jak ona tak robi ![]() wole jak zje, to wtedy jestem spokojniejsza, tez tak macie??
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-28 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Eweska mocno zaciskam kciuki za Olke ![]() Grazin u nas nadal "3", mimo że Antek duży chłopak ![]() Zosiaa fajnie, że zajrzałaś.. nie dziwę się, że czasu nie masz.. ale mas zrację lepiej z Matim się pobawić, niz na necie siedzieć ![]() MoniaK a próbowałaś dac butle przed snem i później znowu butlę przy pierwszej pobudce? Czy już by nie przyjął?? Tylko jak to wybudzanie nie z głodu to nie wiem cyz by pomogło.. ale tak myslę nieraz jakie rozwiązanie u was by się sprawdziło.. Klaterina jesteś? Zdradz sekret idealnej figury.. czy ty przypadkiem nie ważysz mniej niz przed ciążą? ![]() Paulizia dziadkowie pewnei ze szcześcia szaleją na myśl, że wnusio na tak długo przyjeżdza, co? Widzę po mojej mamie jak szaleje na punkcie Antusia.. chyba brakuje jej wnuka na co dzień ![]() Andziot ja na 2 piętrze mieszkam i narzekam, że windy nie ma ![]() ![]() ale i tak dla mnie winda by sie przydała ![]() ![]() Ddaaiissyy dzieki za rady w sprawie laktatora, ale u mnie zmiana następuje dość drastyczna i nie będę kupować.. Już trzeci raz podałam kaszkę na MM.. i chyba już tak zostanie ![]() Za dużo nerwów mnie to kosztuje i chyba najrozsądniej będzie zostać przy MM przy kaszce.. jak raz w ciągu dnia dam sztuczne, to chyba nie upasę Antonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Wtajemniczenie
|
to ja zmykam po Wiki
mam jakieś przeczucie, że zdarzy się dziś coś wspaniałeeeeeeegoooo ![]()
#3756 |
Zadomowienie
|
Dodałam kilka fotek do albumu.
![]()
![]() |
#3757 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() O nocy nie będę pisac, bo ![]() Za to już prawie jestem pewna, że to skok...od wczoraj nie poznaje mojego dziecka...stała się tak ruchliwa, że nie mogę jej okiełznac, podnosi się w leżaczku, na łóżku, w łóżeczku - wszędzie, stopy już potrafi ciumkac długo, każdą zabawke dostanie sama...mój leniuch przestał byc leniuchem ![]() Niestety zła wiadomosc jest taka, że ryczy w wózku jak mnie nie widzi ![]() ![]() Ewesko zaciskam kciuki ![]() Grażynka pieluchy 5 to chyba jeszcze za duże, 4 są do 18kg ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-10-28 o 11:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3758 | |||
Raczkowanie
|
Aniu Lwicy najlepszego maleńka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas jak zdarza mi się podawać mm, to kupki mają różną konsystencję ![]() andziot widziałaś w K moją wczorajszą propozycję odnośnie miejsca zlotu wrocławskiego ??? czy znasz to miejsce może? ![]() agus ![]() bassienko ![]() ![]() zosiaa teskniamy ![]() się witamy ![]() i na spacer uciekamy
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to operacja związana z tym co wcześniej już było wykryte u obojga dzieciątek? Grazin; ja też boję sie głosno mówić ale karmienie o 1,3,5 potem o 8 i znów pobudka jak w zegarku 10.35. Karmienie w nocy krótkie, po zjedzeniu Malutka sprawnie fik na brzuszek i od razu w objęcia Morfeusza ![]() Twój Sebulek kończy dziś 23tydzien bo Gabi 22 ![]() Anulinka ooooo to grubo było u Was ![]() Doisz dalej Anulinko nocką? Bassienka; nie martw się przewrotami Słonko. Za to Gabusia nie chichra się głośno jak inne dzieciątka a przewrót z brzuszka na plecki pierwszy raz dopiero w poniedziałek. W drugą stronę umie już ponad miesiąc ale także się nie kwapiła, za to od 2-3 dni na okrągło i nawet spać już nie chce na pleckach. Tak więc wszystko w swoim czasie, zobaczys ![]() Amarcia; jest to opakowanie Economy+ czyli to powiększone o 30% Zosiaaa; ja ciągle o Tobie myślę, że musiałaś już do pracy o i Asiak... dzielne jesteście Mamusie ![]() Kiara śliczna Wikusia ! Ale włosy !! Ile lat zapuszczała?? Zauważyła, że Twoje obie Księżniczki urodzone pierwszego dnia miesiąca ![]() ![]() Agus brawo za piękną nockę !! Masakra z tym Maleństwem, z nowotworem ![]() Agnieszka_pe25; i co ten korektor? Fajny mówisz?? Jakoś do Garniera nie mam przekonania.. Qwa znów zmiany ![]() ![]() Andziot; szalona koleżanka !! Ma zdrowie i kondychę przede wszystkim. Ale jej zazdroszczę porodu, że ta chwila pierwszego krzyku przed nią jeszcze... ![]() ![]() ![]() Paulizia, dobrze pamiętam,że Antosia nie tak dawno męczył katarek? Cholera... moze to klimat tam w UK mu nie służy?? Oby była poprawa po powrocie do PL ! To co - widzimy się we Wrocku? Strasznie bym chciała być !! Lolusiu, ja też miałam stresy jak Ty ale zauważyłam, że nawet gdy Gabik poje z jednej UU ja w tym czasie doję drugą i Malutka domaga się zmiany piersi to czuję takie jakby mrowienie i wiem, że ruszyła produkcja mleczka ![]() Ale nie przestajesz karmić w ogóle? Cześć ! Znów jestem opóźniona bo ponownie 10.30 pobudka dopiero. Boję się mówić głośno, ale w nocy karmiłam tylko o 0:45, następnie o 3 i potem o 5 a kolejne jedzonko o 8 i spanie do 10.35 dokładnie. Do tego Gabik od razu po zjedzenie fikał sprytnie na brzusio i lulał dalej ! ![]() ![]() Pogoda cuuuudowna ! Tż ma urlop w pon i środę więc chyba jeszcze prawie tydzień będę u rodziców bo przyjechać ma do nas jutro. Będę pracowała nad nim odnośnie zlotu wrocławskiego Kocham moją Malutką Córeczkę ![]() ![]() Aaaa przybrała mi za ostatni miesiąc 610g... Andziotku, może Ty mi powiesz - nie ma tragedii jak na UU? Bo teraz dzieci już chyba wolniej będą przybierały? Nie musi to być min 150g/tydz prawda?
![]() |
#3760 |
Wtajemniczenie
|
piękna dzisiaj pogoda, w sam raz na wyjście z domku
![]()
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ewesko ![]() kasia Zuzia niejadkiem raczej nie jest więc nie mamy trego problemu choć raz czy dwa się zdarzyło, że nie chciała mleka, ale wtedy na ogół jak po godzinie zrobiłam drugą próbę to zjadła ![]() Nie mam jak nawet doczytać ![]()
![]() |
#3762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mają też synka 3 latka ma ollliwka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Zakorzenienie
|
aguś to co napisałaś o tym dzieciaczku to tragedia normalnie
![]() ryczeć mi się chce jak takie historie słysze i paniczny strach mnie ogarnia ![]() wczoraj na onecie był filmik o matce, która miała raka i dowiedziała się o ciąży...miała wybrać życie swoje lub dziecka i wybrała życie dziecka, 3 dni po porodzie umarła ![]() ![]()
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę się nie stresować !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Raczkowanie
|
Eweska
![]() Najlepszeo dla Ani ![]() ![]() ![]() Dzień dobry, moja przyjaciółka dzisiaj urodziła córeczkę przez cc dostała w nocy bóli mala była ułożona poprzecznie i musieli na biegu jej robić bo już miała pełne rozwarcie. A ja załatwiałam rehabilitacje na dzisiaj już się nie mogę doczekać jak zacznę ćwiczyć to moje maleństwo i przestanie ono płakać. Byłam odwiedzić mój zakład pracy i prawdopodobnie nie będę miała gdzie wrócić :-( miłeo dnia ![]() ![]()
#3766 |
Wtajemniczenie
|
dzieki kochane
![]() moria jestes najbardziej wyrozumiala przyszla tesciowka jaka znam ![]() paulizia ![]() agus straszna ta historia.... ja wogole nie rozumiem jak dzieci moga chorowac na takie straszne rzeczy ![]() korektor fajny bo z kremikiem, wiec rano tylko przemywam twarz plynem, kremik z clareny z wit c, ten roll on krem w z korektorkiem i gotowe ![]() co za dzien! ich dwoch w domu +tz=wielki rozpier.dol i mam zamaskowane powieki dolne :ha
#3767 |
Zakorzenienie
|
andziotku Daj znac jak kolezanka urodzi
![]() Daisy Dzieciaczki teraz bede wolniej przybierac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() pa! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
wiem, ze straszna ta historia, ale prawdziwa
z calego serca wspolczuje ale co zrobic modlic sie by C wyzdrowial ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
dam znać
![]() sama nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY Z SOBOTY NA NIEDZIELĘ COFAMY ZEGAR O GODZINĘ I ŚPIMY GODZINĘ DŁUŻEJ
![]() ![]() kocham RadioZET za takie informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na spacerze ale po dwóch godzinach Tymi urządził mi taki ryk, że leciałam na sygnale do domu i pół drogi go niosłam. Co odłożyłam do wózka to znów płacz wrrrr ![]() daisyyy, fajnie że pospaliście ![]() Lolka, niedługo będę dawać drugą butlę w nocy ale problem jest w tym że jak on mi się obudzi o np. 23 to raczej głodny nie jest ![]() gosiek, to już pewna informacja? wiesz na sto procent że nie będziesz miała gdzie wracać? ![]()
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
a ja sie ciesze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Wtajemniczenie
|
U nas dalszy ciąg leku separacyjnego
![]() Byłam u mamy z Pepe, był mój brat i bratowa, łłłooo matko, ale się Piotruś rozpłakał ![]() Na szczęście jeszcze dwa tygodnie skoku. Siły i wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Eweska kciukaski za siostrzenice. Wszystko będzie dobrze ![]() Aguś ja już się zastanawiam jak Piotrusia przestawić w związku ze zmianą czasu ![]() ![]() Byliśmy w Pepco ![]() kupiłam Piotrusiowi ślicznego, polarowego pajaca za całe 15 zl i zrobiłam zapas bodziaków z dł. rękawem bo już ze wszystkich powyrastał :P jeszcze kupię na ramiączkach w Tesco jak będę...A i półśpiocha zielonego nabyliśmy ![]() A tak poza tym to nudy ![]() Bałagan w domu jak był tak jest, bo małżowi się dziś fucha trafiła i nie miała kiedy zabrać małego na spacer, żebym mogła ogarnąć...więc czekam na lepsze czasy żeby posprzątać ![]()
#3779 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry..
Musiałam obłożyć dookoła koc poduchami bo dziecko mi wypełzuje po za koc ![]() Nocka standard czyli o 5 butla i dosypianie do 9-tej...wstałysmy..Obiadek dla tatulka zrobiłysmy i sruu na spacerek...Bardzo ciepło dziś było i plaga biedronek ![]() ![]() Eweska- ![]() ![]()
#3780 | |||
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() To dzięki Ewesce, która nam takie ładne zdjęcie zrobiła ![]() Cytat:
![]() u nas niestety kolejna noc prawie bez snu ![]() Jak sobie pomyślę, że w poniedziałek mam iść do pracy, to ![]() Cytat:
![]() Daj znać, jak będzie po. Cytat:
Agnieszko_pe dużo zdrówka dla synka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.