| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-10-28, 12:18 | #3091 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat: 
 Ja odbijałam Małą zawsze po karmieniu, czasem czekałam do 30minut nawet, ale jak już do tego czasu się nie odbiło to się poddawałam. | |
|     | 
|  2011-10-28, 12:32 | #3092 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat: 
  Evvcia, twoj brzuch jest juz widoczny przeciez, a ze bardzo nie wystaje to moze tez byc zasluga mocnych miesni brzucha -tak czytalam   Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-28 o 12:33 | |
|     | 
|  2011-10-28, 12:34 | #3093 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

No przyznam,ze sama sie usmiałam rano jak wstałam  . To było tak realistyczne..i wyszła moja obsesja na pkt podłogi  no coz juz wiadomo jakiej zabawki NIE kupimy  ) Powiem Wam,ze jak patrze na swoje okna w domu to zaczynam sie zastanawiac czy jeszcze sa mi potrebne rolety...one wolaja o mycie. Musze dzis nabaknac T ,ze moze jutro tak szybciorem by ogarnal temat  Gucia ahh to nie poddasze  no coz te skosy mnie zmylily. Na dodatek marzy mi sie takie wiec od razu skojarzenie takie. Wlasnie przymierzam sie aby w sb pojdz na zajecia z jogi dla Kobiet. Mam nadzieje,ze wytrwam  bo juz dawno nie byłam. Mysle ,ze to jednak inny zestaw cwiczen niz standardowy. Zwrocilyscie uwage,ze z boku brzucha macie takie napiete miesnie,normalnie czuc przez skore,ze sa takie twarde? 
				__________________ "Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski | 
|     | 
|  2011-10-28, 13:19 | #3094 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: wirtualny świat 
				 | 

u mnie się tak dzieje koło pępka, ale tylko od czasu do czasu

| 
|     | 
|  2011-10-28, 13:27 | #3095 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: 3 city 
				 | 

ewcia mój suwaczek troszke opóźniony jest bo gin mowil ze owulka widocznie szybciej była a zdjęcie tez wieczorem robione rano zawsze troche mniejszy   ruchy tak od tygodnie juz czuje ale teraz coraz cześciej i mocniej odczuwalne. I na Ciebie przyjdzie pora w pn wizyta 
				__________________ 25.06.2010 ; 1.05.2011 mama aniołka Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku. http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png | 
|     | 
|  2011-10-28, 13:35 | #3096 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

Hejo Dziewczynki! Ja dzisiaj do 15 w pracy potem szybkie zapkupki (piłka do ćwiczeń z Rosmanna) i do domku  W weekend mam szkołe więc mam zamiar dziś leniuchować  Co do wagi to trzeba naprawdę jej pilnować nawet jak ktoś startuje z niedowagą przecież przytycie 25 kg w tak krótkim czasie jest bardzo nie zdrowe dla naszego organizmu! Wiadomo wszystko zależy od wagi dziecko, ilości wód płodowych dlatego lekarz ma ją ściśle kontrolować. A tak naprawdę... nie ma co się oszukiwać,że naszemu bobasowi są potrzebne słodycze... Ja się przeżucam na owocę, choć wczoraj zjadłam pyszneee looody   Edytowane przez engela Czas edycji: 2011-10-28 o 13:36 | 
|     | 
|  2011-10-28, 13:36 | #3097 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Cytat: 
  co do imienia Julia, też mi się podoba ale strasznie popularne jest teraz, szkoda  Dziewczynki mnie też się podobaja Wasze płaszczyki  nad tym z Allegro też się zastanawiałam  A w ogóle podziwiam Was z tym basenem - ja po pierwsze boję się głębokości, więc na basen w ogóle nie chodzę, a w ciąży tym bardziej - bałabym się że czymś się zarażę. Szkoda że tak mam, bo fajnie by było z dzidzią chodzic, jak się urodzi  ale to będzie w takim razie zadanie męża   | |
|     | 
|  2011-10-28, 13:39 | #3098 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-10-28, 15:09 | #3099 | |
				 | 

Upieklam dzis placuszki ziamniaczane  i mialam jeszcze z wczoraj zupke ogorkowa...  teraz zasluzony odpoczynek.... chociaz zaraz biore sie za odkurzanie  Cytat: 

__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | |
|     | 
|  2011-10-28, 15:10 | #3100 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

ja dopiero usiadłam  posprzatalam mieszkanie bo jutro mi sie nie bedzie chcialo   ugotowałam caly gar krupniku  i odpoczywam   
				__________________  Filip Jan  godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! | 
|     | 
|  2011-10-28, 15:24 | #3101 | 
| Zakorzenienie | 

Ja też już posprzątałam całe mieszkano  jutro będę miała wolną sobotę  jeszcze byłam z rana zakupy zrobić jak widzę tych ludzi przed długimi weekendami jakby kurcze nigdy nic nie jedli   | 
|     | 
|  2011-10-28, 15:24 | #3102 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Doberek   Ja też już posprzątałam  Pokłóciłam się z małżem, bo jemu tylko jedno w głowie a u mnie libido dużo poniżej zera   | 
|     | 
|  2011-10-28, 15:28 | #3103 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Nordrhein Westfalen 
				 | 

Cytat: 
   Moj maz nie naciska na sex, mimo ze nie kochalismy sie juz prawie 3 miesiace ... wiadomo, ze chce ''pomacac'', calujemy sie czule, przytulamy, ale sexu nie ma.... a to wszystko przez to ze przez ciaze jestem tak sucha i tak waska tam na dole, ze go poobcieralam i kilka dni krzywo chodzil az ... to byl najgorszy sex w naszym zyciu i malz sie boi po prostu ... ale dzisiaj kupilam lubrykant i mu w weekend nie odpuszcze  chce sprobowac... mimo ze moje libido rowniez jest rowne zeru, to mam ciagle sny erotyczne i niekiedy mam wrazenie ze przez sen mam nawet orgazm   
				__________________  Julia Wiktoria  07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm | |
|     | 
|  2011-10-28, 15:29 | #3104 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
 Wybaczcie, ze aj tak znow jak po ogien, ale Sandre znow cos bierze i ma goraczke  aaaale wpadlam sie pochwalic, ze dzis dostalam pismo od prawnika z kopia dokumentow z urzedu, ktore zostaly przeslane mojemu pracodawcy. I ten ostatni prawdopodbnie jest w bardzo zlym humorze, bo jego wniosek zostal odrzucony, wrecz uznany za bezpodstawny. Ogolnie argumentacja tego odrzucenia jest na 5 stron maszynopisu... musze to jeszcze pewnie z 2-3 razy przeczytac, zeby wszystko zrozumiec.W kazdym badz razie jest mu poniekad wytkniete, ze on sam od samego poczatku powinien mi zagwarantowac bezpieczne miejsce pracy, zebym mogla miec zdrowe dziecko - co jest przeciez wazne dla ogolnego dobra. Poza tym obciazenie psychiczne ze wzgledu na zastraszanie zwlonieniem jest wedle prawa niedopuszczalne. I wedlug jakichs tam § moj przypadek w zadnym razie nie kwalifikuje sie jako karalny. Takze generalnie dosc mocno mu pojechali. Jednak domyslam sie, ze to jeszcze nie koniec, znajac mojego pracodawce. Zreszta kazda ze stron ma miesiac na odwolanie, ktore jestem w 100% pewna, ze wplynie. No ale przynajmniej na chwile obecna jest spokoj. Dostane kolejna wyplate    Nic to. Zmykam do mezusia i cory, i zycze wam milego weekendu (nawet nie mysle o tej ilosci stron do nadrabiania  ) 
				__________________ "what doesn't kill me makes me feel alive" | |
|     | 
|  2011-10-28, 15:31 | #3105 | |
				 | 

Cytat: 
  milego weekendu    
|     | 
|  2011-10-28, 15:41 | #3106 | ||
				 | 

Cytat: 
  :brzyd  al: Cytat: 

__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | ||
|     | 
|  2011-10-28, 15:46 | #3107 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2011-10-28, 15:50 | #3108 | 
				 | 

mowie calkiem powaznie. Ale jest wiele metod zeby bylo lepiej(m.in. te o ktorych pisalas i jest ok)   
				__________________ FILIPEK  16.05.2009 godz. 11:55  SZYMONEK  08.03.2012 GODZ. 18:47   Najpiękniejsze dni w moim życiu!  | 
|     | 
|  2011-10-28, 16:06 | #3109 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet 
				 | 

Cytat: 
  Odwiedziłam babcię. Dała mi obiad, ciastka, ciasto  A ja bardzo chętnie wszystko zjadłam  a co! 
				__________________ ♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. | |
|     | 
|  2011-10-28, 16:24 | #3110 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-) 
				 | 

Cytat: 
  Odnośnie wagi, spotkałam wczoraj koleżankę, która ma 1,5 rocznego chłopca. Jest strasznie chuda, zawsze tak abyła, wygląda niemal jak anoreksja. Rozmawiałyśmy, i mówiła, że ona w ciązy przytyła 25 kg!!!! I niestetey, jadła mnóstwo cukru, słodyczy, solonych potraw, bo miała na to zachcianki, a nikt jej nie powiedział, że będzie to szkodliwe...W efekcie puchly jej strasznie ręce, nogi, twarz, i czuła się bardzo żle...Zaczęła czytać w internecie i w książkach, i dopiero zmieniła swoje postępowanie, ale dziecko urodziła ponad 4 kg...Teraz znów waży jak chucherko, ale mówi, że ma rozstępy a skóra na brzuchu nie taka jak kiedyś... Dlatego lepiej czytać i dowiadywać się jak najwięcej już w przed i w czasie ciąży, i kontrolować wagę, żeby uniknąć takich nieprzyjemności. A swoją drogą, czy komuś trzeba specjalnie mówić, że od słodyczy jedzonych w ogromnych ilościach się tyje???   | |
|     | 
|  2011-10-28, 16:32 | #3111 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Myślę, że każdy to wie tylko nie każdy umie się powstrzymać i to nie tylko w ciąży. Ja mam koleżankę która cały dzień żywiła się słodyczami. Właściwie nic wartościowego nie jadła, jest w miarę szczupła ale dużo ćwiczy na siłce.

| 
|     | 
|  2011-10-28, 16:39 | #3112 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-) 
				 | 

A w ogóle zapomniałam się pochwalić. Wczoraj miałam usg połówkowe, wszystko z dzidzią w porządku, rośnie i rozwija się prawidłowo. Jednak nie chciała się ujawnić, podkurczyła nóżki i chowała się...pod wątrobę!!! Także dzięki temu wiem, ską wzięły się moje dolegliwości trawienne hahah i uczucie ciężaru w prawym boku. Następne usg dopiero w grudniu tuż przed świętami, więc jeśli wtedy się dowiemy, to ogłosimy tą wiadomośc jako prezent pod choinkę dla dziadków  Ale ciuszki już kupiłam, i są niebieskie. Była wspaniała okazja, grzechem było pogardzić. Jak będzie dziewczynka, będzie chodziła na niebiesko przez pierwsze mieśiące życia hahah Chociaż nie przykładam żadnej wagi do kolorów, a najchętniej pokupuję ciuszki żółte, czerwone , białe czy beżowe bez względu na płeć. | 
|     | 
|  2011-10-28, 16:58 | #3113 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Cytat: 
  Pochwal sie skad masz ciuszki, moze mnie zinspirujesz na zakupy   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-10-28, 17:05 | #3114 | |||
				 | 

Cytat: 
  Ja wczesniej problem z nawilzeniem mialam owszem, ale tylko biorac tabletki anty... w naturalnych cyklach nie bylo z tym problemu w okresie plodnym, momentami maz mogl sie slizgac we mnie  a teraz nie tyle problemem jest nawilzenie co poloczenie jego braku z ta ciasnota - zrobilam sie jak dziewica  zobaczymy czy ten zel pomoze   Cytat: 
  ale od wczoraj dzielnie sie trzymam bez slodkiego - teraz brak batonika zrekompensowalam sobie bulka z dzemem truskawkowym   A niedawno zjadlam dwa male golabki - nawet mi wyszly   Cytat: 
  mam nadzieje ze na nastepnym usg rozlozy grzecznie nozki  no i ciesze sie, ze wszystko dobrze z maluszkiem  My mamy juz w przyszly poniedzialek wizyte  nie umiem sie juz doczekac   
				__________________  Julia Wiktoria  07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm | |||
|     | 
|  2011-10-28, 17:09 | #3115 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet 
				 | 

głowa nie boli mnie już tak mocno   My wizytę mamy już w środę   
				__________________ ♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-10-28 o 17:10 | 
|     | 
|  2011-10-28, 17:11 | #3116 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Cytat: 
  mogą kobiety w ciąży używac? | |
|     | 
|  2011-10-28, 17:19 | #3117 | |
				 | 

Cytat: 
 Kolejne dobre wieści   Wstydzioszek się Wam trafił , pewnie następnym razem się ujawni  Na innym forum , gdzie pisuję, wczoraj Dziewczyna dowiedziała się ,że deklarowany od początku chłopczyk jest dziewczynką   | |
|     | 
|  2011-10-28, 17:20 | #3118 | 
				 | 

Kupilam go w drogerii, wazne zeby nie rozgrzewal   a firma to ritex chyba, a forma w jakim sensie? on nawilza ponoc te strefy   
				__________________  Julia Wiktoria  07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-10-28 o 17:22 | 
|     | 
|  2011-10-28, 17:54 | #3119 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja też pomagam sobie żelem nawlizającym, zakupiłam czas jakiś temu w aptece muliti gyn w postaci żelu. Jest on bezpieczny dla kobiet w ciązy i ma ponoć jescze jakieś dobroczynne właściwości na florę bakteryjną...Bez tego nie dałabym rady, bo nawet będąc bardzo podniecona (co w ciązy prawie mi się nie zdarza) jestem tam sucha  A tyle się naczytałam o tym, ze wiele kobiet właśnie w ciąży przeżywa najlepsze orgazmy, niektore poraz pierwszy. I czekałąm na fajerwerki, a tu-zero libido. Za to bardzo intensywnie było na samym początku, póżniej stopniowo libido sięgnęło dna haha Koniakonia, właśnie lekarz powiedziła, że z uwagi na ułożenie dzidziusia ciężko cokoliwke wyrokować na temat płci, bo nie ma warunków, i nie robi tego, gdy nie może być pewien, gdyż póżniej nieraz już zdarzało się, że z dziewczynki robil się chłopczyk czy na odwrót. Ale w grudniu będzie widać, chyba że szkrab spłata nam figla(tak jak płatał Filipek mojej siostrze, wtedy do konca nie wiedzieli, co będzie). Z kolei właśnie gdy siostra była z 2 ciążą i miała nadzieję na dziewczynkę, dzidzia od razu się ujawniła, i rozłożyła nóżki, pozbawiając moją siostrę wszelkich nadziei   | |
|     | 
|  2011-10-28, 18:06 | #3120 | 
				 | 

Ewelajna, widze ze nie tylko ja sie z takim problemem borykam. Tez slyszalam, ze w ciazy przez lepsze ukrwienie sex jest jak z bajki i w ogole, a dla mnie juz kilka dni po owulacji sex moglby nie istniec   i tak do tej pory, ale z drugiej strony mam prawie codziennie tak intensywne sny erotyczne, ze az wstyd  ze z mezem robimy to po kilka razy pod rzad, w roznych dziwnych mniejscach, itp   
				__________________  Julia Wiktoria  07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

I still haven't found, what I'm looking for. U2
 I still haven't found, what I'm looking for. U2

Normalnie mnie takie bzdury nie ruszaja a teraz byle co mnie zasmuca, zwrusza itp. Ah te hormony
 Normalnie mnie takie bzdury nie ruszaja a teraz byle co mnie zasmuca, zwrusza itp. Ah te hormony