|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Ja odbijałam Małą zawsze po karmieniu, czasem czekałam do 30minut nawet, ale jak już do tego czasu się nie odbiło to się poddawałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() Evvcia, twoj brzuch jest juz widoczny przeciez, a ze bardzo nie wystaje to moze tez byc zasluga mocnych miesni brzucha -tak czytalam ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-28 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zadomowienie
|
No przyznam,ze sama sie usmiałam rano jak wstałam
![]() ![]() no coz juz wiadomo jakiej zabawki NIE kupimy ![]() Powiem Wam,ze jak patrze na swoje okna w domu to zaczynam sie zastanawiac czy jeszcze sa mi potrebne rolety...one wolaja o mycie. Musze dzis nabaknac T ,ze moze jutro tak szybciorem by ogarnal temat ![]() Gucia ahh to nie poddasze ![]() Wlasnie przymierzam sie aby w sb pojdz na zajecia z jogi dla Kobiet. Mam nadzieje,ze wytrwam ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
u mnie się tak dzieje koło pępka, ale tylko od czasu do czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Rozeznanie
|
ewcia mój suwaczek troszke opóźniony jest bo gin mowil ze owulka widocznie szybciej była a zdjęcie tez wieczorem robione rano zawsze troche mniejszy
![]()
#3096 |
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki!
Ja dzisiaj do 15 w pracy potem szybkie zapkupki (piłka do ćwiczeń z Rosmanna) i do domku ![]() W weekend mam szkołe więc mam zamiar dziś leniuchować ![]() Co do wagi to trzeba naprawdę jej pilnować nawet jak ktoś startuje z niedowagą przecież przytycie 25 kg w tak krótkim czasie jest bardzo nie zdrowe dla naszego organizmu! Wiadomo wszystko zależy od wagi dziecko, ilości wód płodowych dlatego lekarz ma ją ściśle kontrolować. A tak naprawdę... nie ma co się oszukiwać,że naszemu bobasowi są potrzebne słodycze... Ja się przeżucam na owocę, choć wczoraj zjadłam pyszneee looody ![]() Edytowane przez engela Czas edycji: 2011-10-28 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imienia Julia, też mi się podoba ale strasznie popularne jest teraz, szkoda ![]() Dziewczynki mnie też się podobaja Wasze płaszczyki ![]() ![]() A w ogóle podziwiam Was z tym basenem - ja po pierwsze boję się głębokości, więc na basen w ogóle nie chodzę, a w ciąży tym bardziej - bałabym się że czymś się zarażę. Szkoda że tak mam, bo fajnie by było z dzidzią chodzic, jak się urodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Upieklam dzis placuszki ziamniaczane
![]() i mialam jeszcze z wczoraj zupke ogorkowa... ![]() teraz zasluzony odpoczynek.... chociaz zaraz biore sie za odkurzanie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Zadomowienie
|
ja dopiero usiadłam posprzatalam mieszkanie bo jutro mi sie nie bedzie chcialo
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Ja też już posprzątałam całe mieszkano
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Ja też już posprzątałam ![]() Pokłóciłam się z małżem, bo jemu tylko jedno w głowie a u mnie libido dużo poniżej zera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maz nie naciska na sex, mimo ze nie kochalismy sie juz prawie 3 miesiace ... wiadomo, ze chce ''pomacac'', calujemy sie czule, przytulamy, ale sexu nie ma.... a to wszystko przez to ze przez ciaze jestem tak sucha i tak waska tam na dole, ze go poobcieralam i kilka dni krzywo chodzil az ... to byl najgorszy sex w naszym zyciu i malz sie boi po prostu ... ale dzisiaj kupilam lubrykant i mu w weekend nie odpuszcze ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie, ze aj tak znow jak po ogien, ale Sandre znow cos bierze i ma goraczke ![]() aaaale wpadlam sie pochwalic, ze dzis dostalam pismo od prawnika z kopia dokumentow z urzedu, ktore zostaly przeslane mojemu pracodawcy. I ten ostatni prawdopodbnie jest w bardzo zlym humorze, bo jego wniosek zostal odrzucony, wrecz uznany za bezpodstawny. Ogolnie argumentacja tego odrzucenia jest na 5 stron maszynopisu... musze to jeszcze pewnie z 2-3 razy przeczytac, zeby wszystko zrozumiec.W kazdym badz razie jest mu poniekad wytkniete, ze on sam od samego poczatku powinien mi zagwarantowac bezpieczne miejsce pracy, zebym mogla miec zdrowe dziecko - co jest przeciez wazne dla ogolnego dobra. Poza tym obciazenie psychiczne ze wzgledu na zastraszanie zwlonieniem jest wedle prawa niedopuszczalne. I wedlug jakichs tam § moj przypadek w zadnym razie nie kwalifikuje sie jako karalny. Takze generalnie dosc mocno mu pojechali. Jednak domyslam sie, ze to jeszcze nie koniec, znajac mojego pracodawce. Zreszta kazda ze stron ma miesiac na odwolanie, ktore jestem w 100% pewna, ze wplynie. No ale przynajmniej na chwile obecna jest spokoj. Dostane kolejna wyplate ![]() ![]() Nic to. Zmykam do mezusia i cory, i zycze wam milego weekendu (nawet nie mysle o tej ilosci stron do nadrabiania ![]()
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
mowie calkiem powaznie.
Ale jest wiele metod zeby bylo lepiej(m.in. te o ktorych pisalas i jest ok) ![]()
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odwiedziłam babcię. Dała mi obiad, ciastka, ciasto ![]() ![]()
![]() |
#3110 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Odnośnie wagi, spotkałam wczoraj koleżankę, która ma 1,5 rocznego chłopca. Jest strasznie chuda, zawsze tak abyła, wygląda niemal jak anoreksja. Rozmawiałyśmy, i mówiła, że ona w ciązy przytyła 25 kg!!!! I niestetey, jadła mnóstwo cukru, słodyczy, solonych potraw, bo miała na to zachcianki, a nikt jej nie powiedział, że będzie to szkodliwe...W efekcie puchly jej strasznie ręce, nogi, twarz, i czuła się bardzo żle...Zaczęła czytać w internecie i w książkach, i dopiero zmieniła swoje postępowanie, ale dziecko urodziła ponad 4 kg...Teraz znów waży jak chucherko, ale mówi, że ma rozstępy a skóra na brzuchu nie taka jak kiedyś... Dlatego lepiej czytać i dowiadywać się jak najwięcej już w przed i w czasie ciąży, i kontrolować wagę, żeby uniknąć takich nieprzyjemności. A swoją drogą, czy komuś trzeba specjalnie mówić, że od słodyczy jedzonych w ogromnych ilościach się tyje??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że każdy to wie tylko nie każdy umie się powstrzymać i to nie tylko w ciąży. Ja mam koleżankę która cały dzień żywiła się słodyczami. Właściwie nic wartościowego nie jadła, jest w miarę szczupła ale dużo ćwiczy na siłce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
A w ogóle zapomniałam się pochwalić. Wczoraj miałam usg połówkowe, wszystko z dzidzią w porządku, rośnie i rozwija się prawidłowo. Jednak nie chciała się ujawnić, podkurczyła nóżki i chowała się...pod wątrobę!!! Także dzięki temu wiem, ską wzięły się moje dolegliwości trawienne hahah i uczucie ciężaru w prawym boku.
Następne usg dopiero w grudniu tuż przed świętami, więc jeśli wtedy się dowiemy, to ogłosimy tą wiadomośc jako prezent pod choinkę dla dziadków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczesniej problem z nawilzeniem mialam owszem, ale tylko biorac tabletki anty... w naturalnych cyklach nie bylo z tym problemu w okresie plodnym, momentami maz mogl sie slizgac we mnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A niedawno zjadlam dwa male golabki - nawet mi wyszly ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My mamy juz w przyszly poniedzialek wizyte ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
głowa nie boli mnie już tak mocno
![]() My wizytę mamy już w środę ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-10-28 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne dobre wieści ![]() Wstydzioszek się Wam trafił , pewnie następnym razem się ujawni ![]() Na innym forum , gdzie pisuję, wczoraj Dziewczyna dowiedziała się ,że deklarowany od początku chłopczyk jest dziewczynką ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Kupilam go w drogerii, wazne zeby nie rozgrzewal
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-10-28 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tyle się naczytałam o tym, ze wiele kobiet właśnie w ciąży przeżywa najlepsze orgazmy, niektore poraz pierwszy. I czekałąm na fajerwerki, a tu-zero libido. Za to bardzo intensywnie było na samym początku, póżniej stopniowo libido sięgnęło dna haha Koniakonia, właśnie lekarz powiedziła, że z uwagi na ułożenie dzidziusia ciężko cokoliwke wyrokować na temat płci, bo nie ma warunków, i nie robi tego, gdy nie może być pewien, gdyż póżniej nieraz już zdarzało się, że z dziewczynki robil się chłopczyk czy na odwrót. Ale w grudniu będzie widać, chyba że szkrab spłata nam figla(tak jak płatał Filipek mojej siostrze, wtedy do konca nie wiedzieli, co będzie). Z kolei właśnie gdy siostra była z 2 ciążą i miała nadzieję na dziewczynkę, dzidzia od razu się ujawniła, i rozłożyła nóżki, pozbawiając moją siostrę wszelkich nadziei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Ewelajna, widze ze nie tylko ja sie z takim problemem borykam. Tez slyszalam, ze w ciazy przez lepsze ukrwienie sex jest jak z bajki i w ogole, a dla mnie juz kilka dni po owulacji sex moglby nie istniec
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.