|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
ruda_not_grazyna tak biorę je dalej.. pielegniarka mi tłumaczyła ze od domniemanego zapłodnienia musi minąć min 6 dni by test co kolwiek wykazał.. wiec najbezpieczniej jest zrobic test 14-16 dni po stosunku.. no tak mi tłumaczyła... dla pewnosci go zrobię ...zobaczymy co wyjdzie..
igness nie ja nie znam takiego przypadku.. a jeśli Ty sie obawiasz az tak bardzo to może nie jesteś gotowa na bliskość z mężczyzna?? może poczekaj troche az bedziesz gotowa.. niepotrzebnie sie denerwujesz a stres moze wplynąć na to ze spóźnia Ci sie miesiaczka..
" od dzisiaj nie musze nic" ![]() Edytowane przez szkrabek20 Czas edycji: 2011-10-25 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Raczkowanie
|
.
#4443 |
Raczkowanie
|
no ale myślisz ze nie mam sie co obawiać ze jestes w ciązy? jak mi sie okres nie spózniał to nie miałam takich głupich mysli..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Wtajemniczenie
|
Witam, niepokoje się ponieważ ostatnią miesiączkę miałam 21 września.. Do dziś dnia nic.. Cykle mam 28 dniowe plus 1, 2.. Dziś zrobiłam test wyszedł negatywny. Dodam, że stosowaną metodą antykoncepcji jest stosunek przerywany.. Czy jest możliwość, ze jestem w ciąży a test jeszcze tego nie wykrył?? Proszę o odpowiedź jeśli ktoś miał podobną sytuacje.
Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Raczkowanie
|
Elaaaa, stosunek przerwany nie jest metodą antykoncepcji, na dowód mogę Ci przesłać zdjęcie mojej córeczki.
Ja miałam podobny przypadek ,też na początku test był negatywny, a robilam 4 dni po dacie spodziewanego okresu. Następny był już pozytywny. Moje dziecko ma ponad rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Raczkowanie
|
igness Ty weź sie nie nakręcaj co?? odpusc idz do kina.. bo stres naprawde moze spowodowac ze miesiaczka pojawi sie za kilka dni.. a nic Cie nie piecze nie swedzi?? może idź do lekarza...
#4447 |
Zadomowienie
|
Czy mozliwe jest zajscie w ciaze uprawiajac sex w 24 dniu cyklu? Zawsse mam cykl28, czyli 5 dni przed kolejna miesiaczka?? Czy jest to na tyle duze prawdopodobienstwo zeby skorzystac z anty po. ???
#4448 |
Zadomowienie
|
.....
Edytowane przez ewelinkka20 Czas edycji: 2011-10-25 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Raczkowanie
|
Okropnie się boję. Okres spóźnia mi się już 3 tydzień..Współżyję z chłopakiem sporadycznie,zawsze b.uważamy, stosujemy prezerwatywy a chlopak dochodzi poza mną na ok 10 min po wyjściu(praktycznie za kazdym razem)..Czuje się dobrze, nie mam żadnych dziwnych objawów,prócz bólu podbrzusza. CO mnie zaniepokoiło to to,ze od wczorajszego wieczora,przez cała noc do poranka,jest mi okropnie niedobrze,boli mnie mocno podbrzusze...Mam wazne kolokwium dziisaj i zastanawiam sie czy moze byc to na tle nerwowym(zdazaly mi sie juz takie objawy przez nerwice)...Ogolnie przez ostatni miesiac mialam kupe stresow, caly czas boli mnie serce z nerwow...schudlam z 2-3 kg,u mnie jest to dosyc sporo. Boje sie potwornie,ze to moze byc ciaza
![]() Edytowane przez julink Czas edycji: 2011-10-26 o 06:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Raczkowanie
|
julink, nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zrobiłas testu tylko czekasz tu na slowa wsparcia, gdzie żadna z nas nie ma pojęcia czy możesz być w ciąży. Nie lepiej sobie ulżyć i wydać to 10zl na test?
![]() ![]() Poza tym to co piszesz wskazuje na to ,że się niepotrzebnie nakręcasz, skoro stosunki były bezpieczne a już miałas przypadek,ze okres Ci się zatrzymał .Na moją logikę to znowu objaw stresu itp. No ale proponuje zinwestować w test. Nie wiem jak Wy to znosicie, ale jak mi się 4 dni spozniał okres, to kupiłam 3 testy i dzien po dniu je robiłam. Nawet jak był pozsytywny wynik, to jeszcze na drugi dzien sprawdzilam, czy na pewno. Nie mogłabym życ 3 tyg w nieswiadomosci o co moze chodzić, ze okresu nie ma. Podziwiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
szkrabek20 dzieki za info, w takim razie zrobie ten test za tydzien i potem jeszcze powtorze w razie czego. daj znac o 'efekcie'..
julink tez proponuje zrobic test ale mysle ze wizyta u lekarza tez Ci nie zaszkodzi nawet jesli wynik wyjdzie negatywny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja sie wam okropnie dziwie że wy współżyjecie kilka dni przed okresem bez żadnego zabezpieczenia jakby nigdy nic. Jakby w ciążę było tak baaaardzo trudno zajść (jeśli nie ma się problemów itd). A potem piszecie na forum, czy możliwe że przed czy po okresie można zajśc w ciąże.
Skoro bierzecie się za seks bez zabezpieczenia w być może dni płodne (niejednokrotnie tryb życia miesza w cyklu i np niepłodne są 1 dzień przed okresem, czy podobnie) to znaczy że bierzecie na siebie możliwą odpowiedzialność bycia matką. Dziewczęta, więcej rozwagi. Tabletka po nie załatwi sprawy ot tak. Rozwali cały cykl, wystąpią działania niepożądane itd. To nie jest forma antykoncepcji. Jak będziesz bardziej rozważna i myślała więcej głową to tabletka po nie będzie ci w ogóle potrzebna. julink- jak poprzedniczka również nie rozumiem dlaczego nie zrobisz testu skoro okres Ci się spóźnia 3 tydzień. My testu nie zrobimy za ciebie. Możemy jedynie wyjaśnić pewne wątpliwości itd. Wg mnie ciążą jest możliwa. Ale test wyjaśni. Ja podobnie jak Einode schizuje się jak nie mam okresu. Ja zdarzały mi się "chwile nieuwagi" z TŻ przed tabletkami to leciałam po testy na drugi dzień czy w ten sam i czekałam z testami w szufladzie.
#4453 |
Raczkowanie
|
ruda_not_grazyna Ty tez daj znać co Ci wyjdzie..
julink zrób test a jak wyjdzie negatywnie to idz do lekarza powiesz mu ze to nie pierwszy raz.. bo może okres pojawiający sie w innym terminie ma inne podłoże niz stres tego nie wiesz.. a dla kontroli on Cie przebada..
#4454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
P.s. Jak dni płodne mogą być 5 dni przed kolejnym cyklem? Tak- ja tego nie rozumiem, nie spałam na biologii dlatego się pytam. Biorąc pod uwagę możliwę ostuniecia, zywtoność plemnika itp nie wiem jak można zajsc w ciaze 5 dni przed okresem. Oczywiscie ponadto uwazam ze trzeba sie zabezpieczac dla swietego spokoju a nie isc na zywioł! Ale to już inna para kaloszy
Dance like a Queen Fight like a King! - 18.04.2011 Dr ES 325 Hp ![]() ![]() Edytowane przez gwendolinka Czas edycji: 2011-10-26 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Raczkowanie
|
Mnie również coś dręczy, 15 października współżyłam z chłopakiem, użyliśmy prezerwatywy, poza tym nie doszedł we mnie. Jednakże na samym początku wszedł we mnie kilka razy bez prezerwatywy, więc obawiam się preejakulatu, chlopak twierdzi, że wytwarzanie tego płynu też się czuje i że wtedy akurat tego nie miał, ale czuję się dziwnie... Poza tym, najprawdopodobniej były to dni płodne. 6 dni po stosunku zrobiłam test, wyszedł negatywny. Wiem, że to możliwie za wcześnie, ale nie mogłam wytrzymać. Okres miałam ostatnio 1 października, zazwyczaj cykle mam krótkie 24-28 dni, czekam teraz na okres, mam niby jakieś objawy, ale to nic. I nie czuję bólu piersi, a zawsze przed okresem mi to doskwierało dość mocno. Poza tym, mam dziwny śluz, biały i gęsty. Dodam jeszcze, że to był mój pierwszy raz, mogło więc mi się coś poprzestawiać? Albo okres mógł się przesunąć w związku ze stresem z domniemaną ciążą? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Przyczajenie
|
No, to jeszcze ja się tu dołączę z moim idiotycznym problemem :P
Miesiączkuję regularnie, co 28 dni (raz na jakiś czas o 1, 2 dni później przychodzi okres). W 8dc uprawiałam petting (penis w łechtaczce, bez wytrysku, ewentualnie preejakulat :P). Śluz owulacyjny zaobserwowałam w 16 dc. Czekam na okres, którego nie ma i zaczynam schizować. Normalnie bym nawet o tym nie pomyślała, bo wiadomo - jaka jest sytuacja każdy widzi i nieraz już był ten temat na forum. Ale wiecie - jak coś jest nie tak to czasami można się nieźle zeschizować i bez powodu. Wiem, że moje obawy przed ciążą są irracjonalne i pewnie dlatego spóźnia mi się okres, bo się zaczęłam stresować myśleniem ciągle o tym, dodam że w tym miesiącu byłam porządnie przeziębiona. Ale jednak proszę Was o potwierdzenie, że moje obawy są bezpodstawne ![]() Edit. Mam już okres... ![]() Edytowane przez problemowa1 Czas edycji: 2011-10-26 o 20:28 Powód: sprostowanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4458 |
Przyczajenie
|
Dzien po tym jak moj chlopak skonczyl we mnie odczuwam ,ze jestem bardzo sucha.Jak nigdy w zyciu tak nie bylo.Czy to normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
im bardziej się stresujecie tym pozniej przyjdzie Wam okres, mowie Wam
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pytanie za 100 punktów;] ( cała moja mała hisotria jest na poprzedniej stronie)
przez dwa dni miałam białe plamienie ... co to moze byc? nic mnie nie piecze nie swedzi nic no kurde ...
#4461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Białe plamienie? A może dużo białego śluzu? ![]()
![]() |
#4462 |
Raczkowanie
|
keira jak zwał tak zwał ale było białe ... nic mnie nie swedzi nie piecze nic ... wiec tak sie zastanawiam ...
#4463 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez pawciania Czas edycji: 2011-10-27 o 10:12 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Trochę jest to nie związane z tematem ale po co zakładać nowy temat. Dzisiaj wzięłam tabletkę ok 6 rano. Zawsze biorę przed wyjściem do szkoły, a ok. 10 rano oddawałam krew. Zostały mi dwie do końca i nie wiem czy robić przerwę (licząc dzisiaj jako pierwszy dzień) czy po prostu wyolbrzymiam. Tabletka się wchłonęła ( a przynajmniej powinna) ale czy za dużo hormonów ze mnie przy oddawaniu nie wyciągnięto , proszę o pomoc ;/ Może to głupie ale wolę się upewnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
Raczej? Okresu nie mam nadal, chłopak mnie uspokaja, ja też wmawiam sobie, że to przecież naprawdę niemożliwe, żebym była w ciąży. Jutro miną 2 tygodnie od stosunku, przez te dwa tygodnie strasznie się stresowałam tą domniemaną ciążą i studiami, może to być powód opóźnienia okresu? Poza tym, co do testu, to robiłam go jakieś 6 dni po stosunku, w aptece powiedzieli mi, że powinnam zrobić ok. dzień po spodziewanej miesiączce, a na ulotce, że mogę zrobić nawet do tygodnia przed. I to było właśnie około tydzień. Więc czy naprawdę ten test może być tak niewiarygodny? teraz boję się zrobić.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesunięcie okresu mogło nastąpić w wyniku stresu. Zrób test, będziesz spokojna. Na przyszłość używajcie prezerwatywy od początku stosunku (penetracji), nie daj sobie wmówić, że chłopak poczuje preejakulat, bo tak nie jest.
![]() |
#4469 |
Raczkowanie
|
ey dziewczyny poradzcie bo zwariuje od kilku miesiecy staramy sie z mezem o dzidzie robilam test ciazowy cztery dni przed okresem wyszedl nagatywny piersi bola strasznie dodam ze nie bolaly mnie nigdy przed okresem dzis okres spoznia sie jeden dzien czy jak jutro zrobie test to bedzie wiarygodny? kochalismy sie 15 pazdziernika w dni plodne prosze poradzcie tak bardzo chcialabym miec dzidzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Raczkowanie
|
pukajdodrzwi, mi się wydaje,że powinien być wiarygodny (minie 14 dni od stosunku..no i okres powinien już być, więc test nie powinien być zakłamany). 3mam kciuki za pozytywny wynik-dobrze,że choć czasami można tak tu napisać
![]() P.S. Mi na początku wyszedł negatywny a dwa dni później juz dwa razy pozytywny, mimo,że druga kreska była bardzo blada. Ale i tak czułam,że jestem w ciąży. ![]() Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.