|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
mój powiedział że raz pójdzie, może w listopadzie go wezmę bo będzie widać jeszcze w całości na usg
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam właśnie wyniki, niepokoją mnie dwa wyniki w badaniach krwi, ale o wszystko dopytam Panią doktor za tydzień.
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak z innej beczki - nie pamiętam czy już tu o tym pisałam - czytałam niedawno artykuł w lokalnej gazecie o tym, jak to w jednym szpitalu tu w okolicy rodzącym na porodówce podaje się gaz rozweselający
Babki dostają butlę z takim gazem i sobie dawkują same w razie potrzeby. To niby taki eksperyment, podobno nieszkodliwy w porównaniu ze znieczuleniem (tak się wypowiadali lekarze), a się sprawdza, bo były też wypowiedzi babek, który w ten sposób się "znieczulały" i były strasznie zadowolone, mówiły, że w życiu się tak nie uśmiały jak przy porodzie Gdyby nie to, że do tego szpitala ode mnie z domu jedzie się jakąś godzinę to nie wiem czy sama bym się nie zdecydowała tam rodzić, zwłaszcza, że oddział położniczy teraz wyremontowali i wszystko jest na wysokim poziomie
|
|
|
|
#2944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, jem więcej, ponieważ ja mam tak, że jak mnie mdli, to muszę coś zjeść. Jakbym cały czas coś jadła to bym mdłości nie miała. Nawet się zastanawiałam czy aby mam wszytko ok z żołądkiem. Jedzenie działa na niego zbawiennie.
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanki siostrze we Wrocławiu dali
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-10-28 o 16:30 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;30199001]też to przeżyłam, tylko nim zdązyłam zemdleć, bo zrobiło mi się strasznie niedobrze, duszno i mroczki miałam przed oczami rzuciłam zakupy na ziemię i wyszłam przed sklep - ale ja miałam komu je zostawić.... dlatego jesli na zakupy to tylko parami drogie Panie
![]() No ja mam już nauczkę sama na pewno już nie pójdę bo strachu się najadłam |
|
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poki co sama tez nigdzie nie chodze. Cytat:
bedzie dobrzeCytat:
Tz byl by nie pocieszony, ze sie smieje, patrzylby na mnie jak na idiotke, chyba ze jemu bym tez dala |
|||
|
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w którym tyg ciąży lekarz może stwierdzić ciążę mnogą? Mam jakieś takie przeczucia, że będę miała bliźnięta
Poza tym przytyłam już 2 kg (7tc) a mój brzuszek odstaje !! Wiem, że pewnie świruję
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
jestem pewna że przed 9 tygodniem
|
|
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli muszę jeszcze trochę zaczekać
|
|
|
#2952 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak tylko napisalam na forum ze u mnie tylko 1kg na plusie tak od razu zaczelam przybierac na wadze hcialabym jeszcze 2 tyg poczekac i dopiero pozniej powiedziec w pracy a teraz sie schizuje ze juz bardzo widac i zaraz ktos wyczai ![]() Cytat:
Cytat:
Ewunia test PAPPa musisz zrobic z jakis konkretnych przyczyn? nie jestem pewna jakie sa wskazania do zrobienia go? moze tez sie powinnam zainteresowac tym badaniem ![]() Cytat:
jesli chodzi o cytomegalie to ja juz przechodzilam. jakies badania krwi mam miec wykonane w szpitalu w nast tyg ale nawet nie powiedzial co dokladnie moze dowiem sie cos wiecej w tym szpitalu chociaz optymistka nie jestem bo kolezanka ostatnio musiala prosic zeby jej wykonali badanie na krzywa cukrowa sama nie wiem...Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze to dobra decyzja i ze TZ nie zalamie sie na widok tych wszystkich 'niespodzianek' wiem ze jeszcze daleko ale juz sie obawiam jak nam pojdzie ![]() Cytat:
srodek ciezkosci sie przesuwa i nawet wlasnych stop nie widac ![]() Cytat:
chyba faktycznie to jest mozliwe jesli bliznieta sa jednojajowe i wtedy dochodzi do podzialu dosc pozno. ale ze dopiero w 12 tygodniu?? hmmm, ciekawe... no to sie rozpisalam mam nadzieje ze w weekend bedzie mi latwiej za Wami nadazyc. cale szczescie ze pon mam wolny wracalam dzis z pracy jak na skrzydlach jutro atakuje sklepy w poszukiwaniu spodni a wieczorem w sb i nd mamy zaplanowanych znajomych. ciagle sie zastanawiam czy juz im powiedziec poki co wiedza tylko rodzice i siostry
|
||||||||
|
|
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Timii;30201999]
o jejku!! uwazaj na siebie! ja w sumie nawet o tym nie pomyslalam bo jeszcze nigdy nie zemdlalam. ale gdyby mi sie to przytrafilo to faktycznie nie wiadomo jak mogloby sie skonczyc srodek ciezkosci sie przesuwa i nawet wlasnych stop nie widac ![]() No własnie ja też o tym nie pomyślałam zważywszy że to moja pierwsza cią żą może gdybym miała porównanie to byłabym ostrożniejsza teraz już będę na pewno |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy będzie - mój doktro powiedział że w 13 i tak nie widać... bo się sprzeczaliśmy z R czy chcemy znać płeć i on to usłyszał...zatem uzmysłowił nam że i tak gdyby zrobił usg to i tak nic byśmy nie zobaczyli ![]() no niestety - Irlandia i ich fachowa pomoc, jak tak słucham dziewczyn ile to on badań mają i ile zainteresowań ....to mnie czasami taka zaderka dźgnie ![]() a o tym gazie nie słyszałam - że taki słynny w Irlandi = skąd te wieści? |
|
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
natalontko
I tego się trzymaj sama nie chodź nigdzie jeśli nie musisz, teraz i ja to już wiem. |
|
|
|
#2956 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki
![]() Mówiłam, że ze mnie kiepska pisarka i mało się udzielam, ale czytam was regularnie. Cytat:
Cytat:
Teraz też mi się czasem zdarza taka dusznośc, mroczki, osłabienie, trzeba na siebie mocno uważać Cytat:
Właśnie tak! Ja mojego męża wyprosiłam, jak już zaczeły się skurcze parte i poszłam na łóżko porodowe, byłam już tak padnięta, że nad soba nie panowałam i chciałam mu tego oszczędzić, ale pierwsze 8 godzin skakania, wyginania i innych okropności przezyliśmy razem i jestm mu za to bardzo wdzięczna.
Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2011-10-28 o 19:32 |
|||
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam jeszcze dopiszę do mojej poprzedniej wypowiedzi że miałam poród naprawdę traumatyczny... Śnił mi się potem po nocach i w ogóle bardzo źle go wspominam. Skurcze w domu trwały 20 godzin (od początku mega mocne) a potem jeszcze 9 w szpitalu. Zero pomocy od personelu, a wręcz narzekania że to tak długo u mnie trwa. Ja juz traciłam przytomność i nawet nie byłam w stanie nic powiedzieć. Natalka nie mogła sama wyjść, bo co się wcisnęła w kanał rodny to zaraz się wysuwała. CC zrobić nie chcieli, uparli się na sn. W końcu nacieli mnie tak mega mocno, że do tej pory odczuwam ból (6 tygodni nie mogłam chodzić, pół roku odczuwałam ogólnie ból przy każdym kroku a o sexie to nawet nie było mowy) w miejscu cięcia a do wyciągnięcia użyli próżnociągu (zasysają się na główce dziecka i ciągną z całej siły...). Także poród "rewelacyjny"... i wiem co pisze, o tym że facet się podczas porodu przydaje
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
timii na początku robi się dopochwowo bo więcej widać na takim usg
patkam sądzę że zapewne przyda się wsparcie TŻ na początku porodu, i sam fakt że ktoś bliski jest z tobą a nie samo obcy
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toż to opowieść jak z jakiegoś horroru... ze Ty tam zmysłów wszystkich nie straciłaś i podziwiam Cię za drugą ciążę, ja bym się już nie odważyła
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem po wizycie u gina ! Wyniki okazały się być dobre i widziałam mojego dzidziusia !!!!!!
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak wy ale mnie wkurza jak ktoś koło mnie biega, jak coś mnie boli a ktoś mi nadskakuje - ja chcę wtedy być sama i sama się wyrzywac na rzeczach martwych - i nie chcę żeby ktoś to widział. Wolę krzyczeć i ryczeć w samotności - dlatego nie chcę żeby ktoś mnie widział na porodówce - chce to przejść sama - i czuć się z godnością. Wiem że możecie nie podzielać mojego zdania, ale ja w najgorszych momentach bólu nie wyobrażam sobie nikogo bliskiego koło siebie. jak po wypadku leczyłam biodro i od nowa uczyłam się ruszać nogą też nie chciałam żeby ktoś widział jak ciężko muszę nad tym pracować i jak to cholernie boli żeby wstać z łózka, a jeśli ktoś już niestety był w pobliżu i oglądał mój "spektakl" wstawania i próby ruszenia się czułam się idiotycznie - dlatego chciałabym sobie tego oszczędzić przy porodzie
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne czego żałuję, to tego że po porodzie nie złożyłam skargi na położną która była przy moim porodzie... Niestosowne teksty i brak zainteresowania... Ale na drugi raz już będę mądrzejsza
|
|
|
#2964 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba już przy pierwszym USG. U mnnie podejrzewał z uwagi na bardzo wysoką betę, ale po badaniu nie miał wątpliwości - jeden przecinek. |
|||
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytałam Ciężarówka przez 9 miesięcy i zamierzam kupić sobie jej kontynuacje - jedna z lepszych książek która wpadła mi wręce - nie odstraszyła mnie, a uśmiałam sie w niektórych momentach, że aż brzuch mnie bolał - uważam że kobieta napisała ją z głową i humorem, dlatego jestem ciekawa co pisze o noworodkach. Oczywiście nie jest nadziana informacjami bez liku, wydaje mi się że jest tyle ile potrzeba
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi bratowa ostatnio pożyczyła "Będziemy rodzicami" Sandy i Marcy Jones i nawet fajnie się to czyta, sporo konkretów, choć jeszcze nie doszłam do rozdziału o porodzie, który jest podobno opisany jak wyprawa na wojnę (teksty w tylu: pozaklejać okna w mieszkaniu
|
|
|
|
#2967 |
|
Raczkowanie
|
Mimo wszystko ja bym chętnie przeczytała coś polskiego, choćby ze względu na różnicę w badaniach które się wykonuje, że o warunkach medycznych nie wspomnę
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2969 |
|
Raczkowanie
|
Tym bardziej, że w necie można znaleźć bardzo rozbieżne informacje. Z doświadczenia wiem, że i uspokajające i wprost przeciwnie a jedne i drugie z prawdą mają niewiele wspólnego.
Z drugiej strony kiedyś ani netu nie było, ani literatury za bardzo i kobiety też sobie radziły.
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaDOSTALAM TO UBEZPIECZENIE !!!!!!
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Babki dostają butlę z takim gazem i sobie dawkują same w razie potrzeby. To niby taki eksperyment, podobno nieszkodliwy w porównaniu ze znieczuleniem (tak się wypowiadali lekarze), a się sprawdza, bo były też wypowiedzi babek, który w ten sposób się "znieczulały" i były strasznie zadowolone, mówiły, że w życiu się tak nie uśmiały jak przy porodzie

koleżanki siostrze we Wrocławiu dali

ja jak tylko napisalam na forum ze u mnie tylko 1kg na plusie tak od razu zaczelam przybierac na wadze 
chociaz optymistka nie jestem bo kolezanka ostatnio musiala prosic zeby jej wykonali badanie na krzywa cukrowa 
jutro atakuje sklepy w poszukiwaniu spodni a wieczorem w sb i nd mamy zaplanowanych znajomych. ciagle sie zastanawiam czy juz im powiedziec
Właśnie tak! Ja mojego męża wyprosiłam, jak już zaczeły się skurcze parte i poszłam na łóżko porodowe, byłam już tak padnięta, że nad soba nie panowałam i chciałam mu tego oszczędzić, ale pierwsze 8 godzin skakania, wyginania i innych okropności przezyliśmy razem i jestm mu za to bardzo wdzięczna.