![]() |
#391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
kurde dodałam notkę jakoś po 19 i dalej nie ma :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
a ja wole zeby moj do konca nie bylswiadomy ile ja pieniedzy na kosmetyki zostawiam :P wystarczy zeee byl ze mna razem w inglocie
![]() mnie czasem ciekawi ile kosztuja jakies tam rzeczy z zakupow dziewczyn i czasem serio sie dziwie jak one daja rade zrobic TAAAKie zakupy i przezyc miesiac znajac nasze realia ![]() ![]() tez by mi sie nie podobalo jakby ktos sie mnie czepial ze wydalam na buty 200 zl a nie 50 :P
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#394 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zagraniczne to ja bym tego tak nie przeliczała 1000 to 1000 ![]() A o ile jeszcze we wszystkie kolory cieniów mogę uwierzyć to w podkładów czy pudrów już raczej nie... bo po co, skoro używasz jednego dobranego do siebie 4 inne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zagraniczne to ja bym tego tak nie przeliczała 1000 to 1000 ![]() [/QUOTE] Tak, ale w tzw. "polskich realiach" nie żyje przecież 100% społeczeństwa. Polskie realia to jakaś średnia, wszyscy wiemy, że nasze społeczeństwo nie jest najbogatsze, ale z drugiej strony nie ma nic dziwnego w tym, że jednak jakieś zróżnicowanie istnieje. Nie każdy zarabia, nie wiem, 1,5 tysiąca złotych i ma na utrzymaniu jeszcze dziecko. Średnia wynagrodzenia w Polsce to aktualnie ok. 3 tysięcy złotych, są ludzie zarabiający 2 razy mniej i 2 razy więcej (i do tego dochodzą oczywiście skrajności). ![]() Poza tym nasze realia to na chwilę obecną nie realia np. rosyjskie gdzie faktycznie większość społeczeństwa jest bardzo mało zamożna, a średnie podnoszą ludzie skrajnie bogaci i istnieje przepaść między klasami. No i zgadzam się z Chochlikiem, że przeliczanie wydatków z zagranicznych na polskie jest bez sensu, bo ceny są jednak porównywalne, a przeciętne zarobki (i koszty utrzymania) bardzo bardzo różne w zależności od kraju. Co do otrzymywania kosmetyków od firm - to bardzo popularne, znam kilka bloggerek otrzymujących kosmetyki z wyższej półki, a zapewne jest ich wiele, wiele więcej. Nie wspominając już o takiej Temptalii. ![]()
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2011-10-28 o 20:08 Powód: Błąd stylistyczny. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
noa ja np na kasie nie spie i nie widze powodu zeby brac kilka odcieni podkladow ktorych nie zuzyje tylko potozeby pokazac na blogu ze takie sa... poooo co to ?
![]()
#397 |
Konto usunięte
|
No niby tak, są te wyższe zarobki też w PL, ale jednak kraj nie jest zbyt bogaty... A dla Amerykanina łatwiej jest wydać 100 dolarów niż dla nas 100 zł, bo jednak zarobki się różnią dość znacznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30204458]
A o ile jeszcze we wszystkie kolory cieniów mogę uwierzyć to w podkładów czy pudrów już raczej nie... bo po co, skoro używasz jednego dobranego do siebie 4 inne? ![]() A ja mam podkłady w kilku kolorach i różnych firm.. Minerałoholiczka ze mnie, sporo podkładów dobrze na mnie leży, jedne mam na lato, inne na wiosnę a jeszcze inne na zimę. Do tego różne formuły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
No może i tak, w minerały trzeba trafić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to co innego jak pasuja do Ciebie te kolory i formuly...michodzilo raczej o kolory nie pasujace do danej osoby a widzialam juz nie raz ze kupuja takie albo za jasne albo duzo za ciemne...wiem ze mozna mieszac aleee bez przesady ?:P
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
A propos podkładów, jeśli ktoś jest z Łodzi to mogę podpowiedzieć, że na bałuckim ma koleś stoisko z kosmetykami, m.in. markowymi drogeryjnymi typu Max Factor, Maybelline, Rimmel, Revlon. Z tym, że ma ceny hurtowe i tak podkład Max Factora, który normalnie kosztuje ponad 60 zł, u niego jest za 32
![]() ![]() Ps. Zapraszam na rozdanie |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
u mnie na targu tez takie stoisko jest heheh :P
#403 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
To się wątek rozwinął
![]() Wiadomo, trzeba być szczerym, ale bez przesady i pokazywania każdego rachunku ![]() ![]()
#405 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30204458]No właśnie mnie też czasem ciekawi jak na PL realia można kupić 10 MACów i 15 diorów, no ale nie pytam ![]() Jeśli chodzi o zagraniczne to ja bym tego tak nie przeliczała 1000 to 1000 ![]() A o ile jeszcze we wszystkie kolory cieniów mogę uwierzyć to w podkładów czy pudrów już raczej nie... bo po co, skoro używasz jednego dobranego do siebie 4 inne? ![]() heh, no można widocznie ![]() ![]() ![]() a z podkładami to szczerze powiem, że też miałam kilka zawsze jak używałam, ale u mnie to raczej różnych firm, wiadomo, pora roku się zmieniała, potrzeba było czegoś lżejszego/cięższego itp. No i tam kolor czasem też był za jasny na lato np. Ale żeby tak o kupić od razu 5 szt to nie... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Btw. czy ktoś wie co się stało z MakeUPsamouk?
Edytowane przez Takajakaya Czas edycji: 2011-10-28 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30194672]Ok, nowe notki u mnie na obu blogach dodane, a ja mogę spokojnie usiąść i poczytać ![]() Czy Wy też jesteście teraz wiecznie zmęczone? Bo nie wiem, czy to ze mną coś nie tak, czy to może kwestia pogody ![]() Ja od tygodnia jestem tak zmęczona że padam z nóg. Ale to pewnie głównie dlatego, że pracowałam 20 godzin na dobę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Przyszłam się pochwalić. ![]() Stuknęło mi 100 000 wyświetleń. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję, niezły wynik
![]() ![]() ![]() ![]()
#411 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie recenzje z założenia piszę zgodnie z własnymi odczuciami, więc nie rozumiem dlaczego podkreślanie "DOSTAŁAM TO" pod każdym wpisem miałoby mi dodawać wiarygodności, myślę, że działa wręcz przeciwnie, kiedy chwalę jakiś produkt, bo u wielu osób wywołuje to myśli w stylu "dostała, więc pewnie musi pochwalić". Co z tego, że dziewczyny zaznaczą, że coś dostały? To wcale nie przeszkadza im w chwaleniu czegoś co wcale dobre nie jest. Moim zdaniem to kwestia moralności i tyle. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Czy Wy też tak macie, że nie jesteście w pełni asatysfakcjonowane ze swoich notek/zdjęć itd?
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to zupełnie nie przemawiają do mnie notki typu "kolejna współpraca jupiii!" itp. ![]()
![]() |
#414 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie na końcu piszę taką krótką adnotację. Jak ktoś chce to przeczyta i tyle, a poza tym jednak osoba, która się tym zajmowała będzie to czytać, więc pewnie zrobi jej się miło jak się ją wymieni w 'podziękowaniu'
![]() Czasami piszę notkę z tym co przyszło w ramach współpracy, ale to bardziej z uczucia radochy, niż podkreślania, że coś dostałam |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30206826]Ja właśnie na końcu piszę taką krótką adnotację. Jak ktoś chce to przeczyta i tyle, a poza tym jednak osoba, która się tym zajmowała będzie to czytać, więc pewnie zrobi jej się miło jak się ją wymieni w 'podziękowaniu'
![]() Czasami piszę notkę z tym co przyszło w ramach współpracy, ale to bardziej z uczucia radochy, niż podkreślania, że coś dostałam[/QUOTE] Ja wcale nie twierdzę, że to źle, każdy prowadzi bloga na swój sposób. ![]() Chodziło mi raczej o to, że nie rozumiem tej konieczności podkreślania, że coś się dostało, bo inaczej to na pewno reklama. Dla mnie recenzja to recenzja i to skąd dana osoba ma ten produkt najmniej mnie interesuje, ważne żeby opinia była szczera, a tego podkreślanie, że dany produkt się dostało w żadnym stopniu nie gwarantuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30204458]No właśnie mnie też czasem ciekawi jak na PL realia można kupić 10 MACów i 15 diorów, no ale nie pytam
![]() Jeśli chodzi o zagraniczne to ja bym tego tak nie przeliczała 1000 to 1000 ![]() A o ile jeszcze we wszystkie kolory cieniów mogę uwierzyć to w podkładów czy pudrów już raczej nie... bo po co, skoro używasz jednego dobranego do siebie 4 inne? ![]() normalnie mozna kupic, wystarczy, ze Ty i Twoj partner pracujecie i zarabiacie np. po kilka tysiecy zlotych - co w duzym miescie jak np. warszawa nie jest czyms nadzwyczajnym. Ja nie mam takiego szczescia, ale znam takie osoby ![]() poza tym dziewczyny, wiekszosc z Was (bo ja juz troche podstarzala jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam na targach nie kupuje bo cenie sobie dobry stan mojej cery i nie bede ladowac kosmetykow nieznanego mi pochodzenia ![]() aaaa jak sie pokazuje sklepik z takimi cenami to tylko sie cieszyc ![]() kasiaj85 wiem o co chodzi ![]() ![]() ogolnie zwisa mi na co ludzie wydaja pieniadze i ile ale czasem zadziwia mnie bezmyslnosc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30204769]No niby tak, są te wyższe zarobki też w PL, ale jednak kraj nie jest zbyt bogaty... A dla Amerykanina łatwiej jest wydać 100 dolarów niż dla nas 100 zł, bo jednak zarobki się różnią dość znacznie ![]() Nie no, pewnie. Ale tysiąc dolców wydać na jedno posiedzenie na blogu to już nie tylko kwestia zarobków jest, coś tu nie gra. Młode dziewczyny nasto- albo dwudziestoparoletnie nie mają tysiąc dolców kilka razy w miesiącu tylko po, żeby sobie zapewnić lepszą oglądalnośc na blogu - w to to już nie uwierzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-10-28 o 22:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Napatrzeć się nie mogę, jak Wa to pięknie wychodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.