|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetyki Alterra
snowhitee
Jaki zapach olejku wybrałaś? ten z migdałowy? Ja, jak pisałam wyżej, dzisiaj go szukałam w celach właśnie pielęgnacyjno-włosowych mój Tż za bardzo by się rozpuścił Swoją drogą rozpieszczasz, rozpieszczasz ![]() Pewnie w taki sposób też wypróbuję, zwłaszcza jeśli to taki piękny zapach.---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- W takim razie na pewno wypróbuję w lato 2012 tylko dodam mój filtr
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 pozostałe niestety na 2-gim miejscu w składzie mają olejek rycynowy a ja mam jasne blond włosy i unikam wszystkiego co mogłoby przyciemnić kolor czy ocieplać np miód i tylko ten jeden olejek nie ma rycyny ![]() a co do Tż heheh no taaak musiałam go trochę przekupić ![]() ![]() w każdym razie olejek jak na razie do ciała bardzo polecam
|
|
|
#273 | |||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Właśnie tego mi potrzeba, chociaż w zasadzie krem aloesowy też się spisuje bardzo dobrze. Coś czuję, że skuszę się na ten olejek zaraz po tym jak zużyję swój. Co pewnie dość szybko nastąpi, bo albo ten olejek jest niewydajny, albo ja go tyle zużywam - codziennie do masażu ciała i na włosy. Cytat:
Cytat:
używałaś mydełek Alterry?
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2011-10-27 o 22:07 |
|||
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Od jutra w Rossmannie promocja na krem do mycia z dziką różą. O 1 zł taniej, ale zawsze
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#275 |
|
|
Chyba zrobię zapas, bo wyjątkowo pasuje mi ta emulsja.
Który z kremów Alterry nalepiej nada się na sezon grzewczo-zimowy? Bo te zmiany temperatury już dają mi się we znaki.. |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam właśnie o świetnych właściwościach olejku rycynowego i dlatego byłam zadowolona,że jest w składzie. A teraz sama nie wiem,bo też mam włosy blond i nie chciałabym ich przyciemniać A ten olejek z pomarańczą i brzoskwinią ma jakieś składniki zbawienne dla włosów? Jak to dobrze czasem posłuchać mądrego Nie wiedziałam,że rycynowy ściemnia włosy Czekam na opis wrażeń po weekendzie...tych związanych z pielęgnacją oczywiście, a nie tych po masażach, bo może znowu się skusicie
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wklejam skład tego olejku z opisu jeszcze dodam, ze zawiera olejek limetkowy, z pestek moreli, z awokado, oliwa z oliwek, olej z jojoby, z orzechów makadamia, z pestek winogron, miąższu owoców rokitnika zwyczajnego znajoma wizażanka zerknęła na jego skład i powiedziała, że super ![]() niestety rycyna przyciemnia ja używam jedynie na rzęsy i brwi
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo osławiony krem babydream ten na wiatr, ale to już chyba na trzaskającą zimę i na wycieczki po mrozie. Na teraz to ten z aloesem albo bezzapachowe dla skóry bardzo wrażliwej. Może jeszcze ktoś doradzi ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- snowhitee dziękuję za fatygę- wklejenie zdjęcia Widzę po składzie,że faktycznie są tu cenne olejki dla włosów, jojoba,avokado, z orzechów makadamia i chociażby oliwa z oliwek. Nie jestem ekspertem,ale skoro Twój ekspert mój też tak to na pewno ją kupię. Dobrze,że dzięki Tobie nie kupiłam tej z rycynowym. Ja to się staram wręcz rozjaśnić lekko więc przyciemnienie dla mnie nie wskazane ![]() ![]() Dziękuję
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. Edytowane przez jofka Czas edycji: 2011-10-27 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy mieć nadzieję, że u nas też będą Dlatego tak się ucieszyłam, jak zobaczyłam nowe rzeczy na KWC![]() Tak używałam Miałam lawendowe, pięknie pachniało, miało świetny kolor, myło bardzo dobrze, ale lekko wysuszało skórę. Do rąk nadawało się świetnie, ale do ciała nie bardzo.. W sumie może mnie tak rozpieściły mydełka z mydlarni Tuli i LF, że teraz wymagam od mydełka cudów Ale jak za te cenę było super!Od koleżanki wiem, że ponoć to z maślanką i chyba miodowe lepiej działają na suchą skórę ciała, więc na pewno wypróbuję Cytat:
Widziałam w Skarbie szampony Alterry +25% gratis jak się pojawią to zrobię zapasy...Tak piszecie o kremie z dziką różą, że chyba wygrzebię moją odlewkę od Kretki choć efekty mogą być mizerne bo od tygodnia jestem chora..
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie będzie się trzeba zaopatrzyć w szampony te 25 % gratis. Zwłaszcza,że u mnie szybko schodzą, pewnie nie tylko u mnie,bo ta konsystencja taka galaretka
![]() Mimo to są moim no.1 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Niecierpliwie czekam na nowości z Alterry !!!
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja farbuję, do odświeżenia koloru używam raz na miesiąc szamponu shine blonde loreala, niestety silikony aaale efekt jest super bo włoski jaśniejsze, bez żółtych tonów ale też nie ma mowy o niebieskich poświatach co np miało miejsce u mnie po joannie do rozjaśnianych ![]() rumianek pojaśnia też ale też ociepla niestety tak samo miód... niestety naturalne metody są tylko dla osób które lubią słoneczne, ciepłe blondy
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba sobie zcastinguję włosy na początku listopada
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co mydeł Alterry maślankowego to miałam go i był bardzo fajny, lekk natłuszczał skóręCytat:
Chyba że spróbujesz mydeł do mycia włosów? Tylko nie wiem czy one wszystkie nie mają w składzie oleju rycynowego
|
||
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(kiedyś podkradałam siostrze jak wyszedł mi szary mop na głowie po nieudanym farbowaniu ![]() ) ale on ma chyba sls
|
|
|
#288 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba nie dla mnie ![]() Coś wymyślę. Kupię babydream, ale szkoda mi będzie się rozstać z zapachem Alterry brzoskwiniowej Dziękuję Dziewczyny za porady.. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() Pewnie konwaliowe zachowa się podobnie. Dla mnie to ważne,bo mydła używam do mycia całego ciała.A nie zawsze mam ochotę na balsamowanie się. A propos zauważyłam,że emulsja z liczi do ciała pozostaje na nim cały dzień. Nie lepi się,wchłania się całkowicie, ale zostawia taką ochronną powłoczkę. Nie wiem jak to wyjaśnić. Inne balsamy to wklepywałam i zapomniane, a ten "się czuje" ![]() Dla mnie to dobrze. Czuję ulgę na moich suchych nogach. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szampon Babydream całkiem przyjemnie pachnie ![]() Maślankowe jest bardzo fajne Chyba najlepsze z drogeryjnych mydeł
Edytowane przez ewwwa Czas edycji: 2011-10-28 o 23:17 |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Koniecznie kupię maślankowe. Skutecznie mnie przekonałaś.
Mycie głowy mydłem sobie odpuszczę, wole tradycyjnie. Jakoś tak chyba to mało wygodne? Sama nie wiem, nigdy o tym nie słyszałam. Tylko jedna znajoma myje włosy szarym mydłem. ![]() Teraz, w ramach przejścia na zieloną/naturalną stronę mocny, poszukuję antyperspirantu (raczej dezodorantu) bez aluminium i świństw. Nie miałam jeszcze tego z Alterry, ale mam pure natural nivea jaśminowy. Zapach cudny!!! . Nie ma aluminium oczywiście i jest to dezodorant.Przerzucę się na Alterrę. A Wy czego używacie? Pewnie ta Alterra już tak nie będzie pachniała.
|
|
|
|
#291 | |||
|
|
Cytat:
Widziałam u siebie odżywkę z morelą +25% więc te powiększone opakowania istnieją. ![]() A jakie nowości mają wejść? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lawendowa Farma ma tez mydła do włosów, ja aktualnie uzywam Krzepkiej Pokrzywy Skład ma wymarzony Myslałam że nie dam sobie rady z myciem włosów mydłem a teraz dziwię się sobie że miałam takie obawy ![]() Też szukam jakiegoś naturalnego antyperspirantu Zapach jaśminu uwielbiam!![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 | |
|
|
Dobrze, że wypłata niedługo.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam właśnie te mydełko z pokrzywą na Twoim blogu....hmm wygląda....apetycznie!!! ![]() Te mydełka naturalne są takie "do zjedzenia". Nawet świetnie się na nie patrzy. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Co do nowości z Alterry miałam na myśli oczekiwanie na rozszerzenie oferty polskich Rossmannów i zrównanie asortymentu względem np. Niemiec.
||
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak czy siak przyjrzę się mu ![]() LF rządzi Pokrzywowe jest świetne, włosy aż skrzypią po umyciu A jeżeli chodzi o ciało to Plaster Miodu jest moim numerem jedne Obecnie testuję kosmetyki z Zrób Sobie Krem i chyba zrobie tam ponowne zakupy
|
|
|
|
|
|
#297 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i na te mleczko mam ochotę od dawna![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widziałam go na Twoim blogu i musiałam kupić na zimę moim ulubionym jest póki co Mydło Kleopatry, jest cudowne! A co polecasz z ZSK nasza wątkowa kusicielko? Jeśli nie chcesz offtopować, może być na PW ![]()
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
A te mydła do włosów z LF na długo wystarczają?
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze co do offa to nietanie są te mydełka z LF. Znaczy dodać jeszcze przesyłkę. Drobi gips, normalnie jak szampon i to taki droższy.
![]() Pamiętam,że gdzieś u siebie w mieście widziałam taki sklep z mydłami robionymi ręcznie Teraz mam zagwozdkę, gdzie on był?Wracając do Alterry!!!! to polecam tę emulsję z liczi, chociaż dla mnie czasami ma tak dziwny zapach,że mnie drażni innym razem urzeka.
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Musze powiedzieć że szampon z granatem jest dużo lepszy od tego z papaja
![]() Cytat:
![]() Plaster miodu to mój pielęgnacyjny nr jeden! Także dobry wybór Na zimę niezastąpioneW kolejce z LF czeka Miodowy rumianek, Mydło Kleopatry, Lawendowa farma i chyba ze 3 Plastry miodu Ale czaję się na któreś z nowości ziołowych Tylko że sa one głownie do skóry tłustej i normalnej a ja potrzebuje coś dla sucharka![]() Hehe to już napisze tu: zamówiłam hydrolat ze słodkich migdałów i masło mango rafinowane. Rewelacja dla przesuszonej, delikatnej i wrażliwej skóryHmm myje mydłem na zmianę z szamponem Alterra/Babydream i po po miesiącu mam jeszcze jakieś 40% mydełka. A mam bardzo długie włosy i myję je niemal codziennie ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

mój Tż za bardzo by się rozpuścił 

2 pozostałe niestety na 2-gim miejscu w składzie mają olejek rycynowy a ja mam jasne blond włosy i unikam wszystkiego co mogłoby przyciemnić kolor czy ocieplać np miód
Co pewnie dość szybko nastąpi, bo albo ten olejek jest niewydajny, albo ja go tyle zużywam - codziennie do masażu ciała i na włosy.
Słyszałam właśnie o świetnych właściwościach olejku rycynowego i dlatego byłam zadowolona,że jest w składzie. A teraz sama nie wiem,bo też mam włosy blond i nie chciałabym ich przyciemniać
A ten olejek z pomarańczą i brzoskwinią ma jakieś składniki zbawienne dla włosów? Jak to dobrze czasem posłuchać mądrego
ja używam jedynie na rzęsy i brwi 

. Nie ma aluminium oczywiście i jest to dezodorant.
Ale tak czy siak przyjrzę się mu