Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki wychodzą za mąż! - cz.X - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 08:27   #1021
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Zakochałam się w takich zaproszeniach http://xarchiwum.pl/pakiet-probki-za...452975614.html
Śliczne.. Ciekawe jak cenowo to wychodzi...

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez wisienka25 Pokaż wiadomość
Widzę, że niezłą reklamę zrobiłam naszemu fotografowi Masz rację, w tej sytuacji grupowa zniżka należy się jak nic
Właśnie, czas pomyśleć o zniżce Na razie mamy wpłacić zaliczkę i podpisać umowę, na której jest 1700, więc nie wiem czy będzie można się targować

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 09:56   #1022
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że zdecydowaliście się My z TŻetem w poniedziałek zapisujemy się na nauki Obrączki już oglądaliśmy i mamy wstępnie wybrany model (chcemy takie proste kanciaste), a zakup planujemy na grudzień Model sukni też już wybraliśmy, nie mogę się tylko zdecydować czy zamówić w salonie czy szyć...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Właśnie dlatego zastanawiam się nad kupnem w salonie, bo ta sukienka jest bardzo prosta, a źle dobrany materiał może odebrać jej cały urok...

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Fajnie grają, a przy okazji świetnie zabawiają gości
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Widzę, że niezłą reklamę zrobiłam naszemu fotografowi Masz rację, w tej sytuacji grupowa zniżka należy się jak nic
Słyszałaś ich na żywo?

Nie ma to jak reklama na wizażu Wątki mineralno-biochemiczno-azjatyckie mówią same za siebie
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Boskie
Wiem
Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Właśnie, czas pomyśleć o zniżce Na razie mamy wpłacić zaliczkę i podpisać umowę, na której jest 1700, więc nie wiem czy będzie można się targować
Właśnie są dosyć drogie, bo jest trochę kosztów "ukrytych" typu przygotowanie projektu itp.Tu jest aukcja na allegro http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...896441018.html.
No i raczej nie są one personalizowane, więc adresata trzeba wpisać na kopercie.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-10-28 o 10:02
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:37   #1023
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie są dosyć drogie, bo jest trochę kosztów "ukrytych" typu przygotowanie projektu itp.Tu jest aukcja na allegro http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...896441018.html.
No i raczej nie są one personalizowane, więc adresata trzeba wpisać na kopercie.
To u mnie takie nie przejdą.. Już widzę minę rodziców jak im to pokażę

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-10-28, 11:09   #1024
klaudusk_a
Zakorzenienie

a ja jeszcze konkretnie nie zastanawiałam się nad zaproszeniami, ale pewnie wybierzemy coś prostego i skromnego bo nie lubię przepychu

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:33   #1025
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
Słyszałaś ich na żywo?
Niestety na żywo nie słyszałam całego zespołu. Ale vokal dziewczyny i chłopaka, który gra na klawiszach jest mi znany. Wokalistka śpiewała kiedyś w kościelnym chórze, ma naprawdę mocny głos Poza tym widziałam nagranie z wesela, na którym grali i bardzo mi się podobało jak prowadzili oczepiny Wokalistka jest bardzo otwarta, szybko nawiązuje kontakt z gośćmi. Także mogę spokojnie polecić zespół
Stary 2011-10-28, 12:06   #1026
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety na żywo nie słyszałam całego zespołu. Ale vokal dziewczyny i chłopaka, który gra na klawiszach jest mi znany. Wokalistka śpiewała kiedyś w kościelnym chórze, ma naprawdę mocny głos Poza tym widziałam nagranie z wesela, na którym grali i bardzo mi się podobało jak prowadzili oczepiny Wokalistka jest bardzo otwarta, szybko nawiązuje kontakt z gośćmi. Także mogę spokojnie polecić zespół
Dziękuję Mam nadzieję, że u mnie też będą fajnie bawić gości
A Ty masz juz zespół/DJa?

Czas edycji: 2011-10-28 o 12:08
Stary 2011-10-28, 13:20   #1027
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Mam nadzieję, że u mnie też będą fajnie bawić gości
A Ty masz juz zespół/DJa?
Tak, mamy zespół Tango. Zespół ten już nie raz słyszałam na żywo i szczerze mówiąc innego nawet nie braliśmy pod uwagę
Stary 2011-10-28, 13:30   #1028
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mamy zespół Tango. Zespół ten już nie raz słyszałam na żywo i szczerze mówiąc innego nawet nie braliśmy pod uwagę
No to super Nie słyszałam o tym zespole. Maja stronę internetową?
Stary 2011-10-28, 13:35   #1029
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
No to super Nie słyszałam o tym zespole. Maja stronę internetową?
To jest ich strona http://tango-zamosc.pl/ W zespole jest skrzypek, który zagra na naszym ślubie
Stary 2011-10-28, 13:57   #1030
klaudusk_a
Zakorzenienie

Skrzypek...też bym chciała na ślubie ale chyba nie da rady

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 14:29   #1031
Myska0
Zakorzenienie

Jeny, dziewczyny, ja już nie mogę.... Normalnie już chyba kolejny dzień spędzam przesłuchując zespoły..
To co mi się podoba ze słuchu i z widzenia to nie za bardzo pasuje mojemu TŻ, bo on patrzy na repertuar.. A jest dość wymagający i nie mogą to być proste pioseneczki.. Chyba się poddaje i niech On decyduje

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-10-28, 20:21   #1032
Miss Anna
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie- propozycję: znacie jakieś fajne zabawy oczepinowe z wesel na których byłyście albo słyszałyście? Bardzo zależy mi na tym żeby skontrolować orkestrę pod tym względem i ewentualnie jej coś podpowiedzieć żeby nie było żadnych zabaw typu "przebijanie balonika ciałem na pupie partnerki" co ostatnio widziałam na weselu. Ja widziałam fajną zabawę angażującą parę młodą, mieli taki śliczny różowy parasol do którego były przyczepione różowe baloniki a balonikach karteczki z obietnicami, które mieli składać goście weselni. Para tańczyła w kole do walca, jak przestała grać muzyka to gość przy którym się zatrzymała przekłuwał balonik i czytał obietnice- były strasznie śmieszne i fajnie dobrane . Ale że tu było w bliskiej rodzinie to nie chcę się powtarzać żeby nie było deja vu i szukam inspiracji
Miss Anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:27   #1033
posia2
Raczkowanie

Cytat:

Haha, jestem na tym samym etapie! Lada dzień wpłacamy zaliczkę bo też już jesteśmy zdecydowani właśnie na tego fotografa

04.08.2012
posia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:23   #1034
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jeny, dziewczyny, ja już nie mogę.... Normalnie już chyba kolejny dzień spędzam przesłuchując zespoły..
To co mi się podoba ze słuchu i z widzenia to nie za bardzo pasuje mojemu TŻ, bo on patrzy na repertuar.. A jest dość wymagający i nie mogą to być proste pioseneczki.. Chyba się poddaje i niech On decyduje
Słuchałaś zespołu volare band? Grali u nas i nie zamieniłabym ich na żaden inny zespół.

Cytat:
Napisane przez Miss Anna Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie- propozycję: znacie jakieś fajne zabawy oczepinowe z wesel na których byłyście albo słyszałyście? Bardzo zależy mi na tym żeby skontrolować orkestrę pod tym względem i ewentualnie jej coś podpowiedzieć żeby nie było żadnych zabaw typu "przebijanie balonika ciałem na pupie partnerki" co ostatnio widziałam na weselu. Ja widziałam fajną zabawę angażującą parę młodą, mieli taki śliczny różowy parasol do którego były przyczepione różowe baloniki a balonikach karteczki z obietnicami, które mieli składać goście weselni. Para tańczyła w kole do walca, jak przestała grać muzyka to gość przy którym się zatrzymała przekłuwał balonik i czytał obietnice- były strasznie śmieszne i fajnie dobrane . Ale że tu było w bliskiej rodzinie to nie chcę się powtarzać żeby nie było deja vu i szukam inspiracji
Nas zespół pytał jakie mamy oczekiwania do oczepin i ustaliliśmy tylko, że nie chcemy nic niesmacznego, bardzo dwuznacznego, ogólnie mówiąc obleśnego, więc zabawy typu poznawanie po kolanku, czy przywiązywanie długopisu do pasa i trafianie nim do butelki, co było kiedyś u mojej siostry odpadło od razu. W sumie zespół nie powiedział nam co będzie, ale obiecał, że będzie ok i dotrzymali słowa.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:42   #1035
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się jeszcze raz przypomnę, że u mnie promocja dla pierwszej PMki 1600 zł więc jestem tańszy od miejscowego fotografa

W sobotę mam plener w Krakowie a w niedziele w okolicach Kielc to się pochwalę szczególnie tym kieleckim bo będzie tam gdzie od roku chciałem zrobić plener i w końcu znalazła się chętna Para.
Stary 2011-10-29, 08:08   #1036
posia2
Raczkowanie

Cytat:

Jest taka zabawa, którą ja osobiście nazywam "ręka, noga, mózg na ścianie" Jest kilka par i założenie jest takie, że każda para ma łącznie 4 nogi, 4 ręce i 2 głowy. Leci sobie muzyczka, pary tańczą i w pewnym momencie prowadzący mówi np. "2 ręce i jedna noga" - tzn., że każda z par ma się ustawić w taki sposób, aby dotykać podłogi tylko 1 nogą i 2 rękami (łącznie). Ta para, która wykona odpowiednią "figurę" jako ostatnia odpada...zabawa trwa oczywiście do momentu, gdy tylko jedna para zostanie na parkiecie. Śmiechu jest zawsze przy tym co nie miara i dla uczestników i dla oglądających. Pewnie słyszałyście już o tej zabawie, ale na weselach, na których byłam, zawsze biła ona rekordy popularności

04.08.2012
Stary 2011-10-29, 09:23   #1037
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Słuchałaś zespołu volare band? Grali u nas i nie zamieniłabym ich na żaden inny zespół.
Ja chcę perkusję... więc ten raczej odpada...

Cytat:
Napisane przez posia2
Jest taka zabawa, którą ja osobiście nazywam "ręka, noga, mózg na ścianie" Jest kilka par i założenie jest takie, że każda para ma łącznie 4 nogi, 4 ręce i 2 głowy. Leci sobie muzyczka, pary tańczą i w pewnym momencie prowadzący mówi np. "2 ręce i jedna noga" - tzn., że każda z par ma się ustawić w taki sposób, aby dotykać podłogi tylko 1 nogą i 2 rękami (łącznie). Ta para, która wykona odpowiednią "figurę" jako ostatnia odpada...zabawa trwa oczywiście do momentu, gdy tylko jedna para zostanie na parkiecie. Śmiechu jest zawsze przy tym co nie miara i dla uczestników i dla oglądających. Pewnie słyszałyście już o tej zabawie, ale na weselach, na których byłam, zawsze biła ona rekordy popularności
Ja o takiej nie słyszałam.. Ale jakoś nie wiem czy babeczki ubrane w kiecki będą robiły takie wygibasy..

P.S. Posia2 odpisałam na priv

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2011-10-29, 09:37   #1038
posia2
Raczkowanie

Cytat:
Ale jakoś nie wiem czy babeczki ubrane w kiecki będą robiły takie wygibasy..
Oj będą, będą! Wierz mi, że sama byłam zdziwiona widząc jak stateczne damy robią te wszystkie wygibasy

04.08.2012
Stary 2011-10-29, 11:22   #1039
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze raz przypomnę, że u mnie promocja dla pierwszej PMki 1600 zł więc jestem tańszy od miejscowego fotografa

W sobotę mam plener w Krakowie a w niedziele w okolicach Kielc to się pochwalę szczególnie tym kieleckim bo będzie tam gdzie od roku chciałem zrobić plener i w końcu znalazła się chętna Para.
Ja powiem tylko tyle Panu permanentnie "przypominającemu się"; dobry fotograf nie musi nachalnie nagabywać dziewczyn na babskich forach, bo i tak znajdzie klientów.
Stary 2011-10-29, 11:55   #1040
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Ile czasu przed ślubem powinno się zamówić suknię? Myślisz, że skoro mam ślub 21.07 (), to jak zamówię w grudniu/styczniu to będzie ok?

Myślałyście już o alkoholu weselnym? Jaka wódka jest dobra? Ile kupujecie wina i piwa?
Przy lipcowej dacie ślubu to i w marcu możesz się zdecydować na suknię Ja chcę mieć wybraną do końca stycznia, żeby potem na spokojnie rozglądać się za dodatkami.

Co do alkoholu
- my będziemy mieć wódkę Nemiroff - ponoć nie boli po niej głowa. Do tego będą kolorowe drinki i wino. Wódkę kupujemy rozsądnie, liczymy litr na 3 osoby, mamy jeszcze poprawiny. Wina planujemy ok. 60 butelek (trzy rodzaje).

Cytat:
Ja właśnie umówiłam się na mierzenie do Lisy. Myślałam jeszcze, żeby tego samego dnia zaliczyć salon Regina Diamante i Paris lub Papa Michel (który lepszy?).
przyjdzie czas na zaproszenia
W Reginie jest świetna obsługa, ja polecam. Czekam aż będzie tam nowa kolecja sukien Agnes i na pewno wrócę tam przymierzyć jeden upatrzony model. W Papa Michel też pani całkiem w porządku, w Paris trochę narzucają swoje zdanie

Zaproszenia będziemy robić sami. Mój folder z inspiracjami aż kipi od pomysłów Ciężko będzie wybrać ostateczny projekt, ale po Nowym Roku zaczniemy pierwsze próby stworzenia całej papeterii (oprócz zaproszeń będą jeszcze winietki i menu na stołach).

Zabawy oczepinowe
- tutaj ufamy całkowicie naszemu duetowi (dj+wodzirej). Oczywiście ustalimy z nimi wcześniej, jakie zabawy mają proprowadzić w czasie wesela, ale wiem, że nawet gdybyśmy dali im wolną rękę, to oczepiny byłyby kulturalne i bez podtekstów.
Stary 2011-10-29, 13:11   #1041
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiem tylko tyle Panu permanentnie "przypominającemu się"; dobry fotograf nie musi nachalnie nagabywać dziewczyn na babskich forach, bo i tak znajdzie klientów.
Aj tam, aj tam czyli wszystko, co się reklamuje w radio. telewizji itd. Twoim zdaniem nie jest dobre. Ciekawe
Niestety bez reklamy nie zdobędę innych rynków a nie chce się ograniczać tylko do Krakowa i Tarnowa.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-10-29 o 13:20
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 14:15   #1042
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się w 100%. To jest po prostu strasznie męczące i w życiu nie zdecydowałabym się na fotografa, który jest taki nachalny, bo bałabym się, że mnie zamęczy w dniu ślubu.
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Przy lipcowej dacie ślubu to i w marcu możesz się zdecydować na suknię Ja chcę mieć wybraną do końca stycznia, żeby potem na spokojnie rozglądać się za dodatkami.

Co do alkoholu
- my będziemy mieć wódkę Nemiroff - ponoć nie boli po niej głowa. Do tego będą kolorowe drinki i wino. Wódkę kupujemy rozsądnie, liczymy litr na 3 osoby, mamy jeszcze poprawiny. Wina planujemy ok. 60 butelek (trzy rodzaje).

W Reginie jest świetna obsługa, ja polecam. Czekam aż będzie tam nowa kolecja sukien Agnes i na pewno wrócę tam przymierzyć jeden upatrzony model. W Papa Michel też pani całkiem w porządku, w Paris trochę narzucają swoje zdanie

Zaproszenia będziemy robić sami. Mój folder z inspiracjami aż kipi od pomysłów Ciężko będzie wybrać ostateczny projekt, ale po Nowym Roku zaczniemy pierwsze próby stworzenia całej papeterii (oprócz zaproszeń będą jeszcze winietki i menu na stołach).

Zabawy oczepinowe
- tutaj ufamy całkowicie naszemu duetowi (dj+wodzirej). Oczywiście ustalimy z nimi wcześniej, jakie zabawy mają proprowadzić w czasie wesela, ale wiem, że nawet gdybyśmy dali im wolną rękę, to oczepiny byłyby kulturalne i bez podtekstów.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi

Mi ostatnio wpadły w oko jeszcze takie zaproszenia http://allegro.pl/medussa-zaproszeni...878546076.html

Czas edycji: 2011-10-29 o 14:17
Stary 2011-10-29, 15:02   #1043
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
No nie zupełnie, tak jak już pisałam po wyprawie salonowej- od 4 miesięcy do pół roku. Wszystko zależy od sukni. Ja będę czekać pół roku, jestem sierpniowa a zamawiam w grudniu bo chcę być spokojna i też myśleć tylko o dodatkach.

Co do Papa Michel, osobiście nie słyszałam ani jednej dobrej opinii od byłych PM które tam kupowały suknie- źle dopasowane, za dlugie, łamliwe koła, przymiarki na ostatnią chwilę. Ja tam nie byłam no ale moja suknia wogóle nie będzie z Lublina.
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:56   #1044
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość
No nie zupełnie, tak jak już pisałam po wyprawie salonowej- od 4 miesięcy do pół roku. Wszystko zależy od sukni. Ja będę czekać pół roku, jestem sierpniowa a zamawiam w grudniu bo chcę być spokojna i też myśleć tylko o dodatkach.

Co do Papa Michel, osobiście nie słyszałam ani jednej dobrej opinii od byłych PM które tam kupowały suknie- źle dopasowane, za dlugie, łamliwe koła, przymiarki na ostatnią chwilę. Ja tam nie byłam no ale moja suknia wogóle nie będzie z Lublina.
Mi prawie we wszystkich lubelskich salonach mówili, że czeka się 4 miesiące, może w jednym usłyszałam, że 5 miesięcy, a o pół roku nigdzie nie wspominali. Wiadomo, że jeśli suknia będzie sprowadzana z zagranicy, to może to dłużej trwać, ale generalnie te 4 miesiące powtarzały się jako standardowy termin. Może po prostu na te modele, o które pytałam tyle się czeka, na inne suknie dłużej. A Ty w końcu gdzie zamawiasz suknię?

Natomiast jeśli chodzi o Papa Michel, to napisałam tylko, że pani z obsługi była miła i pomocna. Nie wyrażałam się o jakości sukni z tego salonu, bo jej nie znam.
Stary 2011-10-29, 22:04   #1045
PoKaPoKa
Zadomowienie

A do mnie dziś zadzwoniła Pani z salonu Lisa Ferrera gdzie kupiłam suknię z wyprzedaży, że zmienia się właściciel i muszę do 8 listopada zapłacić brakującą kwotę :/ przy podpisaniu umowy zapłaciłam 800zł zaliczki, a resztę przy odbiorze a tu taka niespodzianka i muszę pożyczyć bo niby skąd mam wziąć w tak krótkim czasie? nie wiem co o tym myśleć w dodatku sukienkę mam zabrać bo nie może u nich być, a dopiero w lipcu na przymiarki rewelacja poprostu

MakeUp Artist www.annettea.pl
PoKaPoKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 22:37   #1046
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Mi prawie we wszystkich lubelskich salonach mówili, że czeka się 4 miesiące, może w jednym usłyszałam, że 5 miesięcy, a o pół roku nigdzie nie wspominali. Wiadomo, że jeśli suknia będzie sprowadzana z zagranicy, to może to dłużej trwać, ale generalnie te 4 miesiące powtarzały się jako standardowy termin. Może po prostu na te modele, o które pytałam tyle się czeka, na inne suknie dłużej. A Ty w końcu gdzie zamawiasz suknię?

Natomiast jeśli chodzi o Papa Michel, to napisałam tylko, że pani z obsługi była miła i pomocna. Nie wyrażałam się o jakości sukni z tego salonu, bo jej nie znam.
Ja zamawiam w Warszawie, a materiał będzie sprowadzany z zagranicy- więc może dlatego tyle będę czekać. Natomiast to w Lublinie trafiłam na jej trop i ją widziałam na żywo, lekko tylko ją modyfikuję
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 22:45   #1047
Miss Anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez posia2 Pokaż wiadomość
A faktycznie, całkiem o niej zapomniałam! Nawet byłam na weselu z takową, strasznie fajnie się wszyscy bawili

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nas zespół pytał jakie mamy oczekiwania do oczepin i ustaliliśmy tylko, że nie chcemy nic niesmacznego, bardzo dwuznacznego, ogólnie mówiąc obleśnego, więc zabawy typu poznawanie po kolanku, czy przywiązywanie długopisu do pasa i trafianie nim do butelki, co było kiedyś u mojej siostry odpadło od razu. W sumie zespół nie powiedział nam co będzie, ale obiecał, że będzie ok i dotrzymali słowa.
Monika, to może podzielisz się jakie zabawy wam wymyślili skoro były fajne?

Cytat:

Co do alkoholu
My też podchodzimy do alkoholu rozsądnie, o ostatnio u siostry mojego TZta poszło 20 butelek wódki na weselu, generalnie rodzina słabo pijąca wiec po pół litra na głowę to później byśmy to przez 40 lat dopijali .
A zaproszenia też robimy sami i nawet stworzyłam już prototyp i wyszło- skromnie powiem hehe- cudownie . Nawet mój wybitnie krytyczny szwagier nie poznał się że to hand-made .
Miss Anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 00:46   #1048
truskawkoowa
Przyczajenie

Witajcie, chciałabym podzielić się z Wami opinią o zespole KAKTUS ze Świdnika. Uważam że to ważne bo kiedy ja szukałam zespołu, nie znalazłam o nich żadnej szczegółowej i rzetelnej opinii tylko ogólnikowe w stylu "polecam, grają świetnie".

Zdecydowałam się na nich, ponieważ kiedy poszukiwałam zespołu na moją datę, kapele które znałam i wiedziałam że są ok miały zajęte terminy

Na kilku forach wyczytałam że ludzie polecają Kaktus, Amigos, Agat.
Agat nie miał terminu, spotkałam się z dwoma wyżej wymienionymi i na podstawie rozmowy z liderem podjęliśmy decyzję. Padło na Kaktusa, ponieważ Pan Marek wydawał sie " w porządku" i w sumie fajny z niego gość.

Ale przejdzmy do sedna. Co najważniejsze chciałabym przestrzec przed tym że są "sprawy" o których zespł nie informuje przed podpisaniem umowy (jeśli się ktoś nie zapyta, co może nie przyjśc do głowy , dlatego ja o tym pisze). Może w punktach:

- Kaktus standardowo nie posiada żadnych instrumentów oprócz gitary i klawiszy co za tym idzie nie zagra Wam pod domem czy w domu Pani młodej, kiedy przyjeżdza Pan młody i pierwsi gosćie (rozumiem że nie każdy może to chcieć) akle kiedy ktoś chce to oni i tak tego nie zrobią!!!

- Kaktus NIE PROWADZI osobiście ZABAWY ZA STOŁAMI, w sensie nie wchodzą osobiście z tamburynem i harmonią ( co uważam za nieodłączny moment zabawy weselnej) grając piosenki biesiadne. Jedyne co robią to z miejsca w którym grają (czyli goście wcale nie widzą) grają "kto w styczniu urodzony jest", jednak to wszystko. Moim gościom weselnym bardzo zabrakło "Szła dzieweczka do laseczka" czy "A wszystko te czarne oczy")

- Kaktus to bardzo specyficzny zespół który gra raczej mocną, charakterystyczną muzykę. Owszem mają dostępną liste utworów które można wybrać określając jaki ma być charakter zabawy, ale jeśli lubicie disco polo na weselu i liczycie na swojską impreze to oni nie są dobrym wyborem. Piosenka disco polo zagrana przez nuch po prostu nie brzmi lekko i cudownie jak disco polo (które uważam ze na weselu jest konieczne, oczywiście nie w nadmiarze ale piosenki najbardziej popularne)
Dodatkowo po pólnocy zaczeli wstawiać do piosenek dośc długie solówki gitarowe które uważam nie są najlepszym pomysłem na zabawe weselną a raczej na koncert zespołu oraz grać mocniejszą muzykę której na weselu sobie raczej nie zyczę

- Wodzirej zespołu którym jest Pani Gosia chcąc bawić gości dokonuję czegoś co ma odwrotny skutek (moi goście sie na to skarżyli). Chodzi o to że po każdej piosence robi komentarz dotyczący następnej. Uważam że można czasem coś powiedzieć ale kiedy jest zabawa wszyscy szaleją to czymś nietrafionym jest nagle przerywać i o czyms mowic - wtedy gosciom sie odechciewa tańczyć i siadają.

- zabawy weslena bez polotu i szału (wiem że para młoda moża zawsze sama coś zaproponować, ale nie zawsze do tego ma sie głowe). Pisze to na podstawie porównania z innymi zespołami na których weselach byłam, które mają np. fajne rekwizyty przygotowane . Tutaj tego brak.

- cena w 2011 to 3600 zł

Wszystko co tutaj napisałam, zrobiłam po to żeby ktoś po prostu nie wydał kupy kasy a potem byl nie do końca zadowolony. Wszystkie te informację zebrałam rozmawiając z gośćmi i sama obserwując.

Nie mogę powiedzieć że ludzie sie nie bawili. Owszem przyszli na wesele to tańczyli. Dało się. Dobrze grają, jednak warto zwrócić także uwagę na te rzeczy które wyżej opisałam.
truskawkoowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 08:32   #1049
posia2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PoKaPoKa Pokaż wiadomość
A do mnie dziś zadzwoniła Pani z salonu Lisa Ferrera gdzie kupiłam suknię z wyprzedaży, że zmienia się właściciel i muszę do 8 listopada zapłacić brakującą kwotę :/ przy podpisaniu umowy zapłaciłam 800zł zaliczki, a resztę przy odbiorze a tu taka niespodzianka i muszę pożyczyć bo niby skąd mam wziąć w tak krótkim czasie? nie wiem co o tym myśleć w dodatku sukienkę mam zabrać bo nie może u nich być, a dopiero w lipcu na przymiarki rewelacja poprostu
Nie pozwól, żeby coś takiego zabiło radość przygotowań Na pewno każdą z nas czeka jeszcze jakaś niespodzianka, bo nie ma siły, żeby absolutnie wszystko poszło zgodnie z pierwotnym planem. Przeczytaj jeszcze dokładnie umowę - jeżeli jest tam napisane, że zobowiązują się przechować suknię lub jest podany termin wpłacenia całej kwoty to stanowczo próbowałabym wyegzekwować warunki umowy Zmiana właściciela - ok, ale dlaczego klientki mają na tym cierpieć?

04.08.2012

Edytowane przez posia2
Czas edycji: 2011-10-30 o 08:49
Stary 2011-10-30, 12:49   #1050
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez PoKaPoKa Pokaż wiadomość
Dziwne, masz prawo nie mieć tych pieniędzy, przecież to jest różnica kilku miesięcy, albo nie mieć gdzie przetrzymać sukni przez tyle czasu. Ja swoją ledwo wcisnęłam do szafy wyjmując sporo rzeczy by zrobić dla niej miejsce (sukienka jednak sporo miejsca zajmuje w szafie). Przemyśl to jeszcze i dokładnie o wszystko wypytaj, żeby nie było tak, że zapłacisz całość, odbierzesz sukienkę, zmieni się właściciel (nie wiadomo jak będzie wyglądał salon i jakie suknie sprzedawał, na jakich prawach, itp) i potem nie przyjmą Cię na przymiarki i nie dopasują sukienki. Dziwne, że właścicielka chce się nagle wszystkiego pozbyć (sprzedanych już sukienek), a co z poumawianymi na późniejsze terminy klientkami?
Nie chcę Cię straszyć, choć pewnie częściowo to zrobiłam, ale lepiej dopilnować wszystkiego teraz niż zastanawiać się po fakcie..

Cytat:
Monika, to może podzielisz się jakie zabawy wam wymyślili skoro były fajne?
Już piszę. Chcieliśmy krótkie oczepiny (do 30 minut), więc część zabaw wpleciona była w wesele. Było rzucanie welonem/krawatem i taniec powstałej pary, całowanie misia (wszyscy stoją w kręgu i przekazują sobie misia, którego całują w jakieś miejsce, potem to samo bez misia i całowanie osoby stojącej obok), konkurs, w którym musieliśmy wybrać 5 ochotników, każdy z nich tańczył przez chyba 30 sekund do muzyki granej przez zespół, potem wybieranie zwycięzcy i jako nagroda był super expres do kawy (gazeta + saszetka kawy), pociąg dookoła świata (zespół grał i zatrzymywał się w różnych krajach, grał wtedy specyficzne kawałki do których się tańczyło (albo wszyscy razem, albo kółkami: panowie i panie, przeróżnie). Chyba tyle pamiętam. W trakcie mieliśmy jeszcze biesiadę za stołami, kiedy zespół wyszedł do stołów i przygrywał biesiadne piosenki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości