|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Hmmm... no rozmawialam z ginkiem i polozna na temat odzywiania, ale nikt mi nie mowil, zeby owcow nie jesc
dlaczego niby? slodyczy tez mi nikt nie zabranial (cukrzycy ciazowej nie mam, od pierwszych wynikow mialam w normie) moze dlatego narazie nie kaze ci jesc slodyczy, bo chce wyniki zobaczyc, hmm...serow plesniowych mi zabronil i wiem ze innym dziewczynom tez, reszte co pisalas to tak samo, aha i ryb wedzonych nie bardzo, bo mozna listerioze zlapac ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- co do wagi to zadnych uwag mi nie robil, ostatnio nawet jak przytylam 6kg w 6 tyg to tylko powiedzial, ze fajnie, ze przytylam
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-29 o 14:34 |
|
|
|
#2102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciasta z kremami, ciasteczka kruche, wyroby czekoladowe itp. kazał mi zastąpić np. budyniem, naturalnym kisielkiem lub galaretką od czasu do czasu jakimś ciastem domowym (które nie miałoby w swoim składzie margaryny).Przyznam się szczerze że na początku bardzo mnie to zdziwiło bo przy 170 cm wzrostu ważę 53 kg, a ostatnio badania robiłam sobie 2 miesiące temu i wszystko było w normie.
15.10.2011 - podcięcie końcówek (-4cm) ![]() 10.10.2011 - intensywna pielęgnacja włosów (oleje, drożdże, pokrzywa) ![]() 24.09.2011 - młoda mężatka Edytowane przez Ostrovia Czas edycji: 2011-10-29 o 14:54 |
|
|
|
|
#2103 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Cytat:
w końcu masz problem z głowy! Cytat:
gdzieś w połowie drogi możemy się spotkać ja do Ciebie mam spoooory kawał hehe a ja przesypiam całą noc, bez żadnych bóli, skurczy, niczego! na spacerowałam się, z Tżem też się przytulamy i dalej nic... czekam dalej Cytat:
kłótnie w związku muszą być, inaczej byłoby za nudno Cytat:
znowu pochłonęłam całą tabliczkę czekolady
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
mi tylko wspominał o surowym mięsie, że nie mam jeść i chyba wszystko.
Także w sumie jem wszystko normalnie- z uwzględnieniem większej ilości warzyw i owoców, a i nabiału. Chociaż jakąś pizzę, chipsy czy gorący kubek też zdarza mi się zjeść ![]() Jakąś sałatkę śledziową bym sobie zjadła, ale poczekam do świąt ![]() i przytyłam około 3 kg, dobrze czy źle? a badania jak na razie miałam tylko raz robione, bo wyniki miałam idealne. Także teraz dopiero drugi raz po tym usg połówkowym zleci mi komplet badań ![]() Ciekawa jestem co mi tam w brzuchu siedzi ![]() Dziewczyny miała któraś z was do czynienia z podstawami statystyki? Bo pytanie mam
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie powinno się też za bardzo przejmować tym żeby nie popaść w jakieś paranoje. Nie przejmuj się na pewno dobrze się zagnieździło nie martwe się na zapas będzie dobrze Codziennie wchodzę z nadzieją że was już nie będzie :P
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
agensuk trzymam kciuki na jutro
Chyba, że Oliwka to spóźnialska dziewuszka
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Zacpana normalnie tyjesz, nie przejmuj sie
a statystyki nie mialam, bo ja human jestem![]() aguu z tym tyciem to jest tak, ze jak kobieta miala niedowage to moze, a nawet powinna przytyc wiecej niz normalnie sie zakalada te 12-14kg ![]() kalkulator wagi w ciazy, bardzo fajny :http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ |
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wszystkim dziewczynom za mile slowa
![]() Wczoraj bylismy u znajomych i tak mnie ciagnelo zeby im powiedziec ze bedziemy rodzicami ... zwlaszcza jak jedna z nich zapytala kiedy bedziemy miec swoje dzieci ( juz na koncu jezyka mialam powiedziec .. za 8 miesiecy ) ale sie wstrzymalam .. czekam cierpliwie do wizyty Maz na silowni .. czekam na niego moglby juz wrocic ... a u nas tak wogole ... pada wlasnie snieg !! ![]()
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
no nigdy tak wczesnie nie padal snieg
![]() dzisiaj idziemy na impreze halloween a to bardziej jak sylwek
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To udanej zabawy Ci życzę
|
|
#2112 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak myślisz, kogo tam masz? Cytat:
Moja mama ma 4 listopada urodziny - 50lat! więc może zrobi jej niespodziankę ![]() hehe ![]() Cytat:
ciesz się ciążą i nie zamartwiaj się już niczym przebierasz się za coś? bawcie się dobrze a ja już mam bujak w domu jest świeeeeetny! ja mam dzisiaj zlot rodziny... rodzice, siostra i jej chłopak. Nie jestem jakoś dzisiaj specjalnie towarzyska, ale dawno nie spędzałam z Nimi wszystkimi czasu, bo zawsze jakieś kłótnie i nieporozumienia zrobiłam sałatkę i czekam wgl. moja siostra mi marudzi,żebym wypiła wywar z majeranku to urodzę słyszała któraś z Was o czymś takim?
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes pierwsze slysze
jak to sie robi? Majeranek mam![]() w pon ma byc wozek a ja pewnie z moim szczesciem bede akurat u gina ![]() zabciu juz trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- w ogole to w tym roku pogoda na ciaze mi sie udala, lato nie bylo bardzo gorace a teraz jeszcze cieplo jak malo ktorego roku, wiec nie musialam kupowac kurtki ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- znalazlam po spacerze kawalek czopa, ale to wiadomo,jeszcze moze potrwac...
|
|
|
|
#2114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() według tego kalkulatora potężną babką się stanę ![]() Cytat:
![]() uwielbiam śnieg Cytat:
znaczy tak się nastawiłam, a jak będzie to zobaczymy, pewnie odwrotnie znając moje szczęście ![]() jaką sałatkę? ![]() ja nie słyszałam, ale majeranku strasznie nie lubię fuuj
|
|||
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
matko ciagle jem
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Zacpana nie musisz przeciez tyle wazyc, tam sa zakresy jakie wagi osiagaja kobiety, ja do 8 miesiaca nie miescilam sie nawet w dolnych granicach a teraz juz tak ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html jeszcze cos ciekawego
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ograniczać zaczniesz jak będzie już po wszystkimno w sumie zawsze mogę przytyć więcej a poszło wam tylko w brzuch czy wszędzie?
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nasz bobasek może też sie trafi na czyjeś urodziny, bo u TŻta cała rodzina jest lutowa
Tż ma urodziny w lutym, jego mama, jego tata, jego brat , babcia i dziadek, hehe :P---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Wpadlam zeby sprawdzic czy mamy jakas nowa mamusie na watku ale widze, ze dziewczyny dalej w dwupaku. Z tymi owocami ciekawa sprawa, nigdy nie slyszalam o tym, zeby w ciazy ich unikac. Wrecz przeciwnie slyszalam, ze powinno sie jesc duzo owocow i warzyw. A mnie choroba rozlozyla. Czuje sie fatalnie, z reszta mniejsza o mnie, martwie sie o mala bo jak sie zarazi to bedzie niewesolo. zabcia dobrze, ze z ubezpieczeniem udalo sie zalatwic. |
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba trzeba się wsłuchać w "głos serca" i robić tak jak ono nam podpowiada ![]() Póki co u mnie cały czas występuje wstręt do jedzenia + nudności... nie wiem jak to dalej będzie...
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez lubie przesz pierwszy tydzien pozniej juz mam dosc ![]() ojjj dobrze dobrze ![]() Cytat:
Pozdrowienia z zasniezonego Mahopac
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg
w sumie na początku jak lekarka to usłyszała to zapytała czemu tak dużo, ale potem się zorientowała że ja to mogę i sama to przyznała ZacpanaRapem kochana ja miałam a co potrzebujesz?
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Zacpana ale ja sobie wcaaale nie zaluje, wlasnie wciagnelam milion krowek
![]() mi akurat poszlo tylko w brzuch, ostatnio jestem troche opuchnieta na twarzy, ale to sie nie liczy ![]() Ostrovia przejdzie za jakis czas, niestety kazda przez to przechodzi ![]() zabcia szok jaka zima ![]() Martynko zdrowiej szybciutko
|
|
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pindule zaaabcia ileee sniegu
|
|
|
|
#2127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
muszę poczytać w necie coś mi się wydaję,że urodzisz szybciej ode mnie u Ciebie ciągle zachodzą jakieś zmiany, u mnie jedno wielkie NIC Cytat:
sałatkę z zupek chińskich mi w uda i tyłek Cytat:
kuruj się peeeewnie dzisiaj wypada termin porodu, a szanowna Oliwka nie ma zamiaru wychodzić co za uparte dziecieeeeee!zaaabcia - ile śniegu!! o cholerka!
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-30 o 11:25 |
|||
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia ile sniegu
na sankach mozna pojezdzic![]() agnes a moze mala chce byc punktualna i wlasnie dzis wyjdzie? ![]() Ja jeszcze zegarka nie przestawilam nawet. Ledwo zyje, bola mnie oskrzela, zatoki, gardlo. Masakra. Na szczescie mala nie ma zadnych objawow wiec chyba sie nie zarazila. Jak bierze mnie kaszel to wychodze do innego pomieszczenia, rece myje za kazdym razem gdy chce wziac mala albo zanim dotkne jakakolwiek jej rzecz typu butelka czy smoczek wiec teoretycznie nie powinna sie zarazic. |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
agnes dzisiaj tez wielkie nic, nawet w nocy do kibelka nie wstalam, co bedzie to bedzie, dziecie moje sie nie slucha, jak mowie, ze eksmisja mu sie juz nalezy, bo 9 mies z czynszem zalega
![]() a my salatke jarzynowa zmoncilismy, tylko troche nas z iloscia ponioslo
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-30 o 12:39 |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie oglądałam z tv jak Was tam zasypało
ciekawe, kiedy u nas będzie śnieg ![]() Cytat:
![]() dodatkowo jestem taka inteligentna, że wszystkie kserówki i książki zostawiłam na stancji i teraz będę się obijać cały tydzień, bo nie mam z czego robić prezentacji żadnych ![]() i mam wolne do przyszłej niedzieli ![]() tak jest! ![]() hej ho ![]() tyle już słyszałam pozytywów o tej sałatce z zupek chińskich, że wreszcie chyba będę musiałam się wziąć za jej zrobienie ![]() dziewczyny poczułam wczoraj pierwsze ruchy! fajne to takie - jakby się miało bąbelki w brzuchu chociaż dziwne w sumie też a może to jakiś tasiemiec, a nie moje maleństwo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

dlaczego niby? slodyczy tez mi nikt nie zabranial (cukrzycy ciazowej nie mam, od pierwszych wynikow mialam w normie) moze dlatego narazie nie kaze ci jesc slodyczy, bo chce wyniki zobaczyc, hmm...

Ciasta z kremami, ciasteczka kruche, wyroby czekoladowe itp. kazał mi zastąpić np. budyniem, naturalnym kisielkiem lub galaretką od czasu do czasu jakimś ciastem domowym (które nie miałoby w swoim składzie margaryny).

w końcu masz problem z głowy! 
)

na sankach mozna pojezdzic