![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Świnie w kinie, czyli dlaczego przestałam chodzić do kina...
Nie, nie przestałam chodzić dlatego, że bilety są drogie, nie dlatego że nic mnie nie interesuje w repertuarze, nie dlatego że walczę z komercjalizacją kultury. Nie, nie, nie... Kiedyś chodziłam do kina baaardzo często.
Przestałam chodzić dlatego, że nie mogę znieść ludzi chrupiących mi nad uszami popcorn. I żeby tylko popcorn! Kurczaki z KFC, bułki zawinięte w sreberka, żelki haribo wprost z szeleszczącego opakowania, chipsy lays, delicje, do tego jeszcze picie piwa, lub nawet wódki z kieliszków. Skąd się bierze w ludziach takie prostactwo? Czy już naprawdę nie umieją wytrzymać tych dwóch godzin bez głośnego chrupania? Czy macie jakiś pomysł jak z tym walczyć? No i ostatecznie: czy was też to wkurza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnie w kinie, czyli dlaczego przestałam chodzić do kina...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Nie, bo rzadko chodzę do kina (nic ciekawego tam nie ma), a jak już idę to ten popcorn mi nie przeszkadza. Chipsy też nie. Niczego innego nie widziałam, może ktoś jadł kanapkę, ale nawet gdyby to nie płakałabym z tego powodu, bo może musi jeść co godzinę, a ma jakąś specjalną dietę. Ale wiesz, zawsze możesz obejrzeć potem seans w domu jak tak bardzo Ci to przeszkadza, bydła nie wychowasz.
EDIT: A nie, widziałam ludzi pijących piwo, ale tylko kupione w kinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dowiedz się czy w Twojej okolicy sa kina bardziej offowe, kameralne a nie tylko wielkie multipleksy? Szansa że trafisz na kulturalnych koneserów i ambitne filmy się wtedy zwiększy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
otstanio kolo mnie podczas nocnego seansu [3 filmy] chlopcy wypili po trzy piwa i zasneli, potem chrapali, mialam ochote ich zabic. nienawidze takiego zachowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Rzadko chodzę do kina ale jak już to na nic ambitnego, prosta rozrywka
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, co komu przeszkadza, że ktoś sobie pije piwo podczas filmu.. cola ok a piwo to już prostactwo? Chrupanie rozumiem, ze słychać, ale picie czegokolwiek
![]() ![]() Mnie w kinie za to wkurzają ludzie gadający cały seans, ciągłe komentarze i śmiechy na cały głos co minutę (mimo, że akurat nic śmiesznego w filmie nie było...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kino offowe mam w mieście jedno, ale niestety repertuar, który oferuje jest nieco przestarzały ![]() Naprawdę macie taką dużą tolerancję dla takiego braku kultury? Kurcze, może to ze mną jest coś nie tak, i grzybieję na starość ![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2011-10-29 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jadam popcorn i piję wodę mineralną w trakcie seansu. Ale nie wydaję przy tym jakiś strasznych dźwięków. Nie wytrzymałabym całego seansu bez jedzenia i picia. Zaczęłoby mi burczeć w brzuchu i to dopiero byłyby hałasy.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozumiem, gdyby ktoś bekał czy mlaskał to przeszkadza, ale jechanie po ludziach, którzy po prostu coś jedzą lub piją ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy rzeczywiście jest w kinie do którego chodzisz aż tak źle, tam gdzie ja chodzę ludzie nawet jak szeleszczą papierami starają się robić to dyskretnie. Popcorn i cola na seansie filmowym to dla mnie must have
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ludzi komentujących na głos : zgadzam się zupełnie - też mnie wkurzają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie tymi przysłowiowymi świniami są osoby wnoszące masę jedzenia, ukrytego w plecaku i potem spożywające go bez końca na seansie - jakby się nie dało wytrzymać 1,5h bez trzymania czegoś w ustach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A ja się mogę tylko po części zgodzić
![]() Nachosy, popcorn itp w nieszeleszczących opakowaniach sprzedawanych w kinach jakoś mi nie przeszkadza. Piwo hmm, zależy. Jeżeli jest spożywane w sposób kulturalny, to ok. Jeżeli jednak przyjdzie do kina grupa nastolatów mieszanej płci piją piwo, zioną i bekają które głośniej to już mam nerwy. Irytują mnie też telefony komórkowe, ciągłe wyciąganie i chowanie, świecący ekran jak latary pisanie smsów przez cały film:/. Niby nic a jednak przeszkadza... I na sam koniec, po zaświeceniu swiateł.... wszechobecny syf!!! papierki, kubki i co popadnie powpychane pod siedzenia, zostawione na srodku:/ zenada aaaa no i jszcze mlaskające parki, które ślinią się caly film, korzystając z okazji że nie są w domu z rodzicami i jest ciemno:/ fuj
Wszystko można, co nie można, byle z wolna i ostrożna Edytowane przez wredniareczka02 Czas edycji: 2011-10-29 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2011-10-29 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ehh jak już się idzie do tego kina, płaci za bilet to ma się prawo do obejrzenia filmu w miare kulturalnym otoczeniu
![]() W teatrze by to nie przeszło ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak idę do kina to nie skupiam się na tym kto co je albo pije, nie zwracam na to najmniejszej uwagi ![]() ![]() Ja to nawet nie słyszę tych szelestów, bo jak oglądam film to po pierwsze jestem na nim skupiona a po drugie jest dośc głośno (muzyka, gadka z filmu) i wcale nie słychać tak bardzo tego żarcia. Przeszkadza mi tylko głupi śmiech i bezsensowne komentowanie. Ale to też rzadko. Uwielbiam chodzić do kina ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja tam nie zamierzam przepłacać w kinie za jedzenie i kupuje gdzie indziej. Mi jedzenie nie przeszkadza , dużo bardziej mi przeszkadza kopanie w fotel czy głośnie chichranie;/.
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Kino to nie teatr - tyle powiem. Wielkiej kultury tam nie musi być. Ja wolę wejść ze swoją małą paczką chrupek, tabliczką ulubionej czekolady i małą butelką pepsi max niż wielkim kubłem popcornu i nieporęcznym kubkiem. Tylko z tym piwem mi się nie podoba, jak ktoś ma ochotę pić w czasie oglądania filmu to niech zostanie w domu przed telewizorem lub komputerem.
Ja nie lubię tylko jak mi ktoś z tyłu w fotel kopie. Za to mogłabym urwać łeb. A tak ogólnie... Kino to kino. Ja naprawdę nie uważam tego za miejsce, gdzie rozwijamy naszą kulturę i gdzie uzupełniamy zapotrzebowanie na sztukę :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No cóż, widocznie jestem obdarzona niesamowitym talentem podzielnej uwagi i bardzo wyczulonym słuchem. Poza tym, swego czasu (do jednego traumatycznego seansu, po którym powiedziałam DOŚĆ) chodziłam do kina średnio nawet dwa razy w tygodniu, więc miałam wiele możliwości obserwacji tego, co się tam dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jasne, że kino to nie teatr, ale kultura jakaś powinna jednak zostać zachowana gdziekolwiek człowiek się znajduje
![]() Jak pisałam wcześniej, jedzenie, picie owszem, ale ze szczyptą kultury, w sensie dobrego zachowania.
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Sama nieraz jadłam w kinie zestaw z kfc
![]() Za to w zażenowanie wprawia mnie widok popcornu i śmieci na podłodze i fotelach po zakończonym seansie, czy śmichy-chichy bez powodu i wygłupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Czyli jak idziesz do pubu, kupisz tam 4 piwa, to później już możesz wyciągnąć Żubra z Biedronki, bo czemu masz przepłacać w pubie? Nie rozumiem takiego myślenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze was podziwiam, że w takim prostackim otoczeniu jestescie w stanie się skupic na filmie... moim jedynym sposobem na to wszytsko jest kupienie popcornu i jedzenie go zagłuszając obrzydliwe mlaszcząco-siorbiące dźwięki wokół.
![]() |
![]() |
#29 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
U mnie w kinie jeszcze się nie zdażyło zeby ktoś pił piwo, poprostu byłby wyproszony z sali bo wszędzie sa prcownicy, Takiemu zachowaniu mówię NIE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.