|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
żeby mi smutno samej nie było to właśnie zamówiłam sobie pizze
![]() przecież nie będę sama dla siebie gotować. Zamówiłam 50cm więc będę miała wyżerkę na dziś i jutro, chyba pęknę!!! Niech już ją przywiozą!!! ![]() wiecie co, chyba wyrodna ze mnie matka, wysłałam Emi na wieś, nie ma jej już 4h a ja wcale nie tęsknię! leże na wyrku i rozkoszuję się wolnym czasem! Tego mi było trzeba. Oby tylko Emi była tam grzeczna i za bardzo nie płakala. Jak przyjedzie to ją wyściskam za wszystkie czasy
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Nadrobiłam , ale nie mam czasu odpisać ..
Dopiero wróciliśmy z wyprawy na cmentarz z teściową, a teraz wybieramy się na drugą turę z moją mamą (inny cmentarz, inna miejscowość) .. A dzisiaj ludzie to chyba poszaleli .. wyjechali na drogi wszyscy niedzielni kierowcy, TZ ma ciśnienie takie, że skali by brakło Zajrzę jak wrócimy, bo męczą mnie te jazdy i będę wieczorkim odpoczywać
|
|
#903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to ze nie tesknisz to raczej kwestia tego, ze wiesz ze jej sie nic zlego nie dzieje i to dobrze ze umiesz sie tak zrelaksowac, kazdy czasem potrzebuje |
|||||
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam ze ta mała żaba to w żadne układy z mamusia nie wchodzi tylko z tatusiem trzyma sztamę
Dzisiaj rano jeszcze w łóżku coś tam chciałam tżta postraszyć i mówię do Milenki skop tacie plecy za karę a ona owszem coś tak powywijała ale tż stwierdził" kochana córeczka, masażyk tacie robi"
|
#905 | |
|
Rozeznanie
|
ooooo a z tym salami to ja w ogóle nie wpadłam na to, że mogłabym nie móc go jeść?? bo niby czemu?? Tak ogólne jakoś na salami mnie nie brało, ale teraz chyba córeczka lubi
wiem, że nie powinno się jeść serka typu camembert, ale o salami nie słyszałam żeby były przeciwwskazania?? Cytat:
![]() Co do moich cm w brzuszku... się nie przejmuję , lepiej zrzuca się potem kg jeśli rośnie tylko brzuchol, najgorzej miały koleżanki, którym kg rozłożyły się im równomiernie wszędzie, a brzuszek wcale nie był duży... My z TŻ też zawsze się dzieliliśmy sprzątaniem, ale teraz jak mamy brzusio to widzę, że robi więcej (okna, podłogi itd) ja generalnie pomyję gary i przetrę kurze i wsio, resztę robi TŻ, dziś może zrobiłam troszkę więcej, bo umyłam łazienkę, ale on byłw pracy a ja już czasem nie mogę tak bezczynnie ![]() Co do ruchów małej, żeczywiście miałam obawy, jakoś niedługo po wiadomości Magi, ale od tego czasu mała dobrze daje, czasem fajnie da się zaobserwować jak brzuszek się sam rusza także jestem uspokojona ![]() Lece z TŻ do biedrony na zakupy nie skrobcie za dużo!
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-29 o 15:08 |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MartuNiunia87 wiem wiem, że chciałaś coś innego- ale akurat tej komody co ja zamówiłam nie ma ale może niedługo wstawi, bo jest szeroka, głęboka i rewelka z nią
|
|
#907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy to takie nieszczere mi sie wydaje musi mi przejsc, dopiero wtedy moge wariatka ![]() ![]() ![]() Cytat:
bo salami jest z surowego suszonego miesa, ale... sama nie wiem niektorze jedza, niektorzy nie ja raczej staram sie nie, ale np na pizzy nie umiem sobie odmowic ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki
dzisiaj mam juz lepszy humorek,umułam włosy ,wyczesałam się,na twarz połozyłam kilka kosmetyków upiękrzających i odrazu lepiej się czuje!! Tżecik jak wrócił z pracy to przywitał mnie słowami - ale pięknie wyglądasz a i oczka masz pomalowane tak jak lubie ![]() ![]() ![]() Bartuś miał wczoraj chyba jakąś imprezke w brzusiu bo szalał od 22 do 24 ,chyba odziedziczy po mamusi i tatusiu to ,że lubimy imprezki hehehe ![]() No i oczywiście muszę podziękowac tym kochanym Mamusia które wczoraj mnie pocieszały - dziekuję Wam bardzo!! Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-10-29 o 15:39 |
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz codziennie wczytuję się w informacje w internecie, gazetach, bo powiem wam, że cały czas mam wrażenie, że nic nie wiem o pielęgnacji dziecka. Trochę się boję - pierwsza kąpiel, karmienie etc. Zastanawiam się nad wyborem wózka, łóżeczka i z tym wszystkim jestem sama, bo TZ i cała reszta powtarzają, że się nie znają. Ahh... TZ jeszcze w pracy, więc mogłam na chwilkę wstać i upiec sobie ciasto - idę je wyjąć z piekarnika i zaraz wracam Oczywiście herbatka i kilka porcji ciasta, a co![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Jeśli chodzi o cebulę i czosnek to nie mam ochoty ani na jedno, ani na drugie Za to nadrabiam czekoladą, którą już od dluższego czasu ograniczam. Nawet TZ jak zobaczył, że mam otwartą nową, to zniósł moim rodzicom do kawki. Oczywiście tłumaczył to moim dobrem
|
|
#910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Wam dowiedziałam się, że jest coś takiego jak paklanki. U mnie w rodzinie nikt tego nie używał, a jak u Was? Spotkałyście się z tym? Rzeczywiście zabija przykry zapach?
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
witajcie , to ja to chyba powinnam jednak wszcząć alarm bo mam koniec 23 tyg ciąży a brzuch mam już 105 cm mierząc po srodku , w 21 tyg miałam usg i wód płodowych na granicy normy i doktor robiący usg kazał mi to kontrolować i mówiłam ginowi na ostatniej wizycie to ale zbagatelizował tę wiadomosc a od srody leżę na dodatkowych nospach i jakichs lekach przeciw wzdęciom bo brzuch mnie boli, może to przez te wody bo za szybko się powiększa , jak wy mierzycie obwód brzucha?
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam wam Haniulę
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
#914 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej...to z tztem bylas juz majac dopiero 18 lat, a teraz wspolna dzidzia - super !!! ![]() co do wiedzy na temat pielegnacji, to pewnie kazda z nas bedzie sie troche uczyla metoda prob i bledow, ale zawsze mozna podpytac juz doswiadczonych mamus, a mamy kilka takich na watku, wiec jak sie tak zbierze powolutku do kupy wszystkie informacje, to na pewno kazda z nas da radea nie masz zadnego rodzenstwa? jestes pierwsza w rodzinie z dzidziusiem? Cytat:
wiesz, jest taka zasada u nas na watku, ze "wstepowym" jest kawalek swiezego ciasta dla kazdej...plus polowka na brzuszek... polowka kawalka, zeby nie bylo, ze alkoholik ze mnie ![]() Cytat:
ja bym sie inaczej rozprawila z takim zabieraczem czekolad ... ![]() ciezarowkom sie nie odmawia... myszy go zjedza ![]() ![]() Cytat:
kurcze...chyba nie ma sie co bac - dziewczyny pisaly, ze kazdy brzuszek rosnie inaczej i skoro lekarz nie zwrocil na to uwagi, to chyba wszystko miescie sie w normie ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-29 o 16:29 |
|||||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam patologa ![]() Serio nie możesz dojrzeć??? Na zdjątku widać dzidziolka przytulonego do ściany łozyska, jej nosek, oczka, usta i rączkę
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja pierwszy raz zmierzyłam sobie obwód brzucha.......102cm
![]() 30t 6d.
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() mama przy vivie krecila stopka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajne zdjęcie Też bym już chciała zobaczyć co tam u mojej malutkiej
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj synus na 4d odwrocil sie plecami i tyle sobie obejrzalam nie chcial pokazac buziuchy, ale mam nadzieje, ze moze teraz zobacze, bo lekarz mowil, ze bedzie chcial podejrzec, bo warga byla niewidoczna, a to jakis tam parametr do badania polowkowego
|
|
|
|
|
#921 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz troszkę poleżysz, a w nagrodę już niedługo utulisz swój największy Skarb ![]() Cytat:
Dzięki temu tam powynosimy rzeczy, które używamy sporadycznie. Z sypialni, która będzie docelowo pokojem Dzidka, wyniesiemy nasze ciuchy do drugiego pokoju. A że w sypialni stoją moje meble z czasów panieńskich w bardziej młodzieżowym stylu (w sumie z 5 lat mają, więc szkoda było je wyrzucać), to dla Dzidka będą jak znalazł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musiałam łóżko odsuwać Ale Tż ma wytłumaczenie, bo jest na szkoleniu, więc nie mógł mi pomóc. Tylko od dzisiaj to on będzie zmywam podłogi ![]() A ja dzisiaj kupiłam Synusiowi spodenki w H&M za całe 10 zł ![]() Jak ktoś jest zainteresowany butelkami TT, to w Smyku jest promocja za 24 zł można kupić 2 butelki 150 ml Na allegro jedna kosztuje 16 lub 18 zł, więc się opłaca Oczywiście wykorzystałam okazję ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz widze, widze sliczna dziewuszka i... super raczka
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
bylam u mamy na obiedzie a potem bylysmy na dlugim spacerku na cmentarzu ![]() teraz wrocilam pozarlam 2 paczki chipsow jedne cebulowe i zapilam Kubusiem.. a praca jak lezala tak lezy;/
|
#924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż miałam ochote wyrwac komuś wózek i sama go poprowadzic
|
|
|
|
|
#926 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-10-29 o 18:12 |
||||
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
pewnie już o tym było ale ja niepamietam
,czym smarujecie się na rozstępy???
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodzeństwa starszego nie mam, w rodzinie jestem pierwsza, która będzie miała dzidziusia, stąd te obawy. Ale jestem dobrej myśli
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stosuję jakoś już w sumie od dłuższego czasu Preparat DAX Cosmetics "Perfecta Mama- Intensywny preparat przeciw rozstępom" wiem, że przy pierwszej ciąży też miałam coś z DAX'a ale to była taka "galaretka przeciw rozstępom" z takimi granulkami w środku kolory pomaranczowego - nie była typowo dla kobiet w ciąży, ale pisało, że kobiety ciężarne mogą stosować od 4 mc, szukałam jej jak zaszłam teraz w tą ciążę ale nie było, więc kupiłam to co mam
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pearpearl;30214747]
wiesz, jest taka zasada u nas na watku, ze "wstepowym" jest kawalek swiezego ciasta dla kazdej...plus polowka na brzuszek... polowka kawalka, zeby nie bylo, ze alkoholik ze mnie QUOTE]Skoro taki zwyczaj, to zapraszam wszystkie mamusie i ich brzusie na kawałeczek ciasta Niestety zdjęcie z sieci, bo nie mam aparatu. Ciasto jest pyszne. Smacznego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

leże na wyrku i rozkoszuję się wolnym czasem! Tego mi było trzeba. Oby tylko Emi była tam grzeczna i za bardzo nie płakala. Jak przyjedzie to ją wyściskam za wszystkie czasy

a to ze nie tesknisz to raczej kwestia tego, ze wiesz ze jej sie nic zlego nie dzieje i to dobrze ze umiesz sie tak zrelaksowac, kazdy czasem potrzebuje
Dzisiaj rano jeszcze w łóżku coś tam chciałam tżta postraszyć i mówię do Milenki skop tacie plecy za karę a ona owszem coś tak powywijała ale tż stwierdził" kochana córeczka, masażyk tacie robi" 
ale może niedługo wstawi, bo jest szeroka, głęboka i rewelka z nią

i tylko leżenie, bo rozwarcie na 2cm już jest. Byliśmy we wtorek u lekarza i na szczęście leżenie plackiem pomogło, nic się nie pogorszyło. Ale jak myślę, że muszę tak leżeć do końca to aż mnie ściska. Całą ciążę od początku znosiłam bardzo dobrze, żadnych dolegliwości, objawów itp., a tu teraz taka niespodzianka.